Fuji x100s

Καλά είναι τα εφέ αλλά προτιμώ να τα προσθέτω μετά τη λήψη αν θέλω στον υπολογιστή.
Και εγώ συνήθως τραβάω με iso auto 3200 και με standar.
Στο σκόπευτρο τι προτιμάς το οπτικό ή το ηλεκτρονικό γιατί οφείλω να πω ότι με ξένισε λίγο όταν το δοκίμασα.

Προτιμώ το οπτικό.... Άμα το συνηθίσεις δύσκολα το αποχωρίζεσαι.....

x100 (με serial πιθανο για SAB) με 500 ευρω ή x100s με 700?

και γιατι?

Οι τιμές των μεταχειρισμένων X100(s) θα πέσουν μετά την ανακοίνωση της X200 τον Σεπτέμβρη στην Photokina.

Αν δεν βιάζεσαι, καλύτερα να περιμένεις δυο μήνες.

Στα δικά μου μάτια η x100s βγάζει πιο ωραία αρχεία jpeg, είναι πιο σύγχρονη και έχει καλύτερη αξία μεταπώλησης.
Στα 770 ευρώ καινούργια είναι σούπερ τιμή και πόσο παρακάτω να πάει.

Απάντηση: Re: Fuji x100s

Και οι δυο μηχανές εχουν τον δικό τους στόλο φανατικών οπαδών με διαφορετική άποψη στο τελικό αρχείο , περί ορέξεων κολοκυθοπιτα, χωρίς να τις εχω δουλέψει και αφηνοντας κατα μέρος αλλες βελτιώσεις απο τα αρχεία που εχω δει προτιμώ χρωματικά αυτα της <παλιάς Χ100> όπως και στην Olympus προτιμώ απο όλες τις μηχανές μου αυτα της παλιάς Ε-1 των 5mp.

Εμένα πάντως η x100s συνεχίζει να με εντυπωσιάζει. Μερικά δείγματα χωρίς επεξεργασία από την πανέμορφη Κύθνο!

DSC

Last edited:
Εξαιρετικό χρώμα, ρύθμιση?
Ρύθμιση χρώματος είναι στο - 1 αλλά οι συγκεκριμενες είναι στη ρύθμιση της μηχανής velvia.....

Αυτό που "σκοτώνει"! Παίζουν και πολλά φίλτρα προσομοίωσης - όπως στο DxO - αλλά δεν το πετυχαίνουν ακριβώς...

Πως μπορώ να πάρω αυτά τα χρώματα με φίλτρο στο Photoshop δε το γνωρίζω παρά μόνο με τα χεράκια μου
γνωρίζει κανείς;