Fuji x100s

paИ-baL;1057145328 said:
Απιστευτη αισθηση! Η γυναικα μου νομιζε οτι πηρα μηχανη με φιλμ!

Οταν με το καλο επιστρεψω, θα σας γραψω και τα θετικα και τα "αρνητικα"...

Την καλησπερα μου απο την πανεμορφη Ναξο!

Βλέπω πουλάς x100 & x100s.

Ποια ήταν τα "αρνητικά" που έλεγες;

paИ-baL;1057157894 said:
Ακριβώς. Δεν με παίρνει οικονομικά για δύο μηχανές.

Αν διαλεγες να κρατησεις μια ποια θα ηταν και γιατι;

Βλέπω πουλάς x100 & x100s.

Ποια ήταν τα "αρνητικά" που έλεγες;
Πρώτο αρνητικό ότι κολάς με την Fuji.

Δεύτερο θα έλεγα το αργό auto focus για μπαμπάδες με παιδιά στην ηλικία του γιου μου.

Αργό όταν κινείται γιατί ακόμα και το βράδυ ειδικά με την s σε ακίνητο θέμα ή σχεδόν ακίνητο δεν έχεις πρόβλημα.

Η πρώτη με το τελευταίο update έφτασε σχεδόν την s.

Απίστευτη αίσθηση χρήσης. Φοβερά χρώματα και επιτέλους μια μηχανή με σχεδόν τέλειο jpeg για μας που βαριόμαστε το photoshop.

Με το εστιακό της μήκος δε είμαι υπέρ καλυμμένος. Και στην nikon d90 είχα κουμπωμένο επάνω τον 35αρη τα τελευταία 2 χρόνια σερί.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν διαλεγες να κρατησεις μια ποια θα ηταν και γιατι;
Δύσκολη ερώτηση.

Λίγο καλύτερο auto focus η s μαζί με καλύτερη επιλογή για την επιλογή του σημείου εστίασης.

Μια πιο φιλμική αίσθηση στην εικόνα έχει η πρώτη. Πιο ονειρική διαβάζω να την χαρακτηρίζουν. Με το τελευταίο update έφτασε πολύ κοντά στην s. Πραγματικά πολύ κοντά.

Οι διαφορές είναι στο γράψιμο των δύο αίσθητήρων. Από την μία ο Bayer της Sony και από την άλλη ο X trans της Fuji. Η γυναίκα μου ας πούμε δεν βλέπει διάφορες.

Αγάπησα Fuji.

Θα μπορουσες ν ανεβασεις την ιδια φωτογραφια απο τις 2 καμερες να δουμε τις διαφορες;

Οι φωτογραφίες πράγματι είναι απίθανες. Τις ζήλεψα.
Αυτό που αναφέρθηκε γιά την αργή εστίαση αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα γιά τους μπαμπάδες και αποτρεπτικος παράγοντας γιά μένα να αποκτήσω μία μηχανή.
Αυτό που είπε ο κ. Βλασίδης για το plugin της Dxo θα το δοκιμάσω.

Εμένα πάντως συνεχίζει να με εντυπωσιάζει..... Τρως κόλλημα μαζί της..... Και να μην ξεχνάμε η καλύτερη φωτογραφική είναι αυτή που έχεις πάντα μαζί έστω και με κάποιες υποχωρήσεις.....

Οι φωτογραφίες πράγματι είναι απίθανες. Τις ζήλεψα.
Αυτό που αναφέρθηκε γιά την αργή εστίαση αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα γιά τους μπαμπάδες και αποτρεπτικος παράγοντας γιά μένα να αποκτήσω μία μηχανή.
Αυτό που είπε ο κ. Βλασίδης για το plugin της Dxo θα το δοκιμάσω.

να ξεκαθαρισω οτι η αργη εστιαση παρατηρειται σε low light καταστασεις και σε κινουμενα θεματα...

στη Ναξο με panning εβγαλα τον μικρο μερικες πολυ καλες φωτο...

υπαρχει και η προεστιαση για οσους θελουν κατι αστραπιαιο...

μην τρελλαθουμε... τοσοι φωτογραφοι στο παρελθον εβγαζαν διαμαντια με manual...