Fuji x100s

Ψάξτε στο flickr να δείτε δείγματα από x100 και x100s το 90% είναι εξαιρετικά.
Το συμπέρασμα μου είναι ή ότι τις έχουν αγοράσει πολύ καλοί φωτογράφοι ή ότι έγιναν καλοί φωτογράφοι μέσα από την μηχανή.

Τό χα ξαναγράψει νομίζω.
Το πρόβλημά με την εστίαση είναι ότι "βλέπει" και μετράει με κλειστό διάφραγμα και το συγκεκριμένο ISO, οπότε αν δεν φτάνει να δει αντίθεση (πχ αν τραβάμε με φλάς), τότε απλά κάνει μπρος πίσω (hunting που λέμε και στο χωριό)

Αυτό που κάνω εγώ είναι να ρυθμίζω στο f/2, πατάω να εστιάσει και πριν τραβήξω γυρίζω το διάφραγμα εκεί που το θέλω.

Ναι δεν είναι και ό,τι πιο βολικό, αλλά σαν ποιότητα οι φωτογραφίες σκουπίζουν το πατωμα με της D700 μου που πλέον χρησιμοποιώ μόνο για δουλειές που θέλουν συγκεκριμένο φακό...

Καλό αλλά ...χρονοβόρο. Είπαμε όμως, αυτή η μηχανή είναι για άλλα κόλπα
Εγώ την έχω μόνιμα στο MF με λειτουργία focus peaking και αν θέλω αυτόματη εστίαση απλά πατάω το AEL/AFL

Πάνο ελπίζω να παρακολουθείς τις τιμες, μη χάσουμε καμια προσφορα... :cool4:

Δεν ξερω αν εχει αναφερθεί:

Πως τα παει σε βιντεο;
Εχει CAF φαντάζομαι (;)

Οχι ενταξει, ακόμη δεν ειμαι για τετοια αγορα.

Ψιλοχαζευω βεβαια μη βρω καμια x20 γύρω στα 300, αλλα τιποτα. Ελπιζω απο Σεπτεμβρη που θα βγει και η x30 να ξεκαθαρισει το τοπιο.

Τι ψάχνεις και μέχρι πόσα?
Σε λίγες ώρες θα παίξει στο amazon.de Sony rx10 κοντά στα 750 ευρώ.

Εξαιρετική περίπτωση, αλλά μάλλον θα ήταν καλύτερα να το αναρτήσεις στο νήμα της εν λόγω μηχανής :)

1.200 τιμή προπαραγγελίας για την X100T.

http://www.wexcameras.de/kaufen-fuji-finepix-x100t-digitalkamera-silber/p1559867

1559867.jpg

1559867_2.jpg

1559867_3.jpg

Ουτε κρυο ,ουτε ζέστη.
Για τους έχοντες x100s δεν υπάρχει λόγος αναβάθμισης, για οσους θέλουν μια x100 υπομονή μέχρι το καλοκαίρι για να στρώσουν οι τιμές.

Το πρώτο ηλεκτρονικό rangefinder στον κόσμο είναι πολύ σημαντική αναβάθμιση για τους λάτρεις του OVF.

Πάνω στο οπτικό προβάλλεται ηλεκτρονική εικόνα με μεγενθυμένο το σημείο εστίασης!

Απάντηση: Re: Fuji x100s

Το πρώτο ηλεκτρονικό rangefinder στον κόσμο είναι πολύ σημαντική αναβάθμιση για τους λάτρεις του OVF.

Πάνω στο οπτικό προβάλλεται ηλεκτρονική εικόνα με μεγενθυμένο το σημείο εστίασης!

Νομιζω οτι αυτο ειναι το ιδανικο για να ξεκινησει κανεις απο Dslr και οχι μονο, να δουμε την αποδοση του το βραδυ ομως οπου τα EVF διαπρεπουν σε σχεση με τα OVF

H προβολή ηλεκτρονικής εικόνας (με μεγεθυμένο σημείο εστίασης και ενδείξεις) πάνω στο οπτικό είναι πρωτοποριακή εξέλιξη.
Θεωρητικά αυτό δεν έχει επίπτωση στην τελική ποιότητα εικόνας της φωτογραφίας, αφού αφορά το καδράρισμα.
Στην πράξη όμως θα βοηθήσει πολύ τον χρήστη κατά τη χειροκίνητη εστίαση.

Electronic_Rangefinder.png