Ο διάλογος είναι πραγματικός και είναι μεταξύ εμένα και της συζύγου μου:
-Αγάπη μου τι βλέπω πάνω στο τραπέζι του σαλονιού, πήρες καινούργια φωτογραφική?(ήθος επιτακτικό)
-Όχι αγάπη είναι ενός φίλου μου την έστειλε να τη δοκιμάσω.(απολογητικό μειδίαμα)
-Α πολύ ωραία είναι σαν παλιά φωτογραφική, πολύ ρετρό. (συνοδεύεται από χαμόγελο ανακούφισης)
-Ωραία ε αλλά είναι ιδιαίτερη μηχανή , δεν έχει ζουμ.(κάτσε να δούμε αντιδράσεις)
-Δεν έχει ζουμ και πόσο κάνει?(σηκώθηκε και φρύδι)
-1300 ευρώ (το είπα και με καμάρι λες και τα είχα δώσει εγώ)
-1300 ευρώ και δεν έχει ζουμ και σου την έστειλε και φίλος?(προβληματισμός στην ατμόσφαιρα)
-Είναι φωτογραφική για αυτό έχει τόσο και ο φίλος έχει άλλες 8 μηχανές είναι φωτογράφος ερασιτέχνης? (βάλαμε και λίγο σάλτσα)
-Καλά 1300 ευρώ και στην έστειλε, σκέφτεσαι μήπως να την πάρεις?(η ερώτηση είναι ρητορική)
-Όχι αγάπη μου δεν είμαι φωτογράφος εγώ ,είναι μηχανή για λίγους αυτή (άντε να τα μαζέψεις τώρα)
-Ε μα 1300 ευρώ και να μην έχει ζουμ (άμα κολλήσει το μυαλό της γυναίκας...)
-Όταν θα πας στο σεμινάριο φωτογραφίας μπορεί και να καταλάβεις (παύση για φαγητό)
Όπως σας έγραψα πριν δυο μέρες έχω στα χέρια μου μια ξεχωριστή ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ.
Αυτή είναι η fuji x100T και είναι δεν χρησιμοποιώ τυχαία τα κεφαλαία στη λέξη ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ.
Η μηχανή βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα στα χέρια μου και είναι δανεισμένη από ένα πολύ καλό φίλο και μέλος του φόρουμ.
Δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω για τη συγκεκριμένη μηχανή.
Δε θα αναλωθώ στα τετριμμένα review με μετρήσεις και θεωρίες τέτοια υπάρχουν πολλά στο ίντερνετ και εύκολα μπορεί κάποιος να τα βρει.
Θα ήθελα να γράψω 2-3 σκέψεις που αποκόμισα από τη συμβίωση μου αυτές τις λίγες μέρες με την Χ100Τ.
Πρώτα από όλα να πω ότι η μηχανή ποιοτικά και εμφανισιακά αγγίζει το άριστο.
Εκεί όμως που θέλω να επικεντρωθώ είναι στο φωτογραφικό feeling που σου αφήνει όταν αρχίζεις να τραβάς.
Δεν είναι γρήγορη όσο άλλες στην εστίαση ούτε έχει τις ευκολίες των σύγχρονων μηχανών παρόλα αυτά
το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι πιο κοντινό σε αυτό που βλέπει ή μάλλον αισθάνεται το μάτι.
Και μιλάω για τα jpeg της μηχανής γιατί με τα raw της ακόμη δεν ασχολήθηκα.
Τα προφίλ της fuji αυτή τη φορά προσομοιώνουν άψογα το αναλογικό φιλμ με το classic chrome να με συναρπάζει.
Είναι τέτοια η ποιότητα του εξαγόμενου jpeg που νιώθεις ότι η φωτογραφία δε χρειάζεται καμία παρέμβαση.
Η δε φωτομέτρηση της είναι από άλλο πλανήτη λες και η μηχανή διαβάζει το μυαλό σου.
Το υβριδικό της σκόπευτρο είναι απολαυστικό και καλύπτει κάθε γούστο.
Σαν κλασική fuji ξεχνάς τουλάχιστον μέχρι τα 3200 iso ότι υπάρχει θόρυβος.
Η δυσκολία του σταθερού φακού είναι και ευλογία που σε ωθεί να μάθεις να φωτογραφίζεις.
Δεν είναι μηχανή για όλους αλλά είναι για όλους εκείνους που ψάχνουν ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ.
Και επειδή η εικόνα μιλάει καλύτερα από τα ευφραδέστερα χείλη απολαύστε υπεύθυνα.
Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι jpeg χωρίς καμία επεξεργασία μόνο resize σε 2048 Χ 1365 διαστάσεις.
Δίχτυα by Panos Tiniakos, on Flickr
Πάπιες στο σούρουπο by Panos Tiniakos, on Flickr
Μέσα Λιμάνι το χειμώνα by Panos Tiniakos, on Flickr
Παναγία της Τήνου - Δεκέμβριος 2015 by Panos Tiniakos, on Flickr
Ερείπια by Panos Tiniakos, on Flickr
Χειμωνιάτικος Καθρεπτισμός by Panos Tiniakos, on Flickr
Στολίζοντας τα άψυχα by Panos Tiniakos, on Flickr
Μια σκέψη πριν τη Δύση by Panos Tiniakos, on Flickr
Ψαράς στο καρνάγιο by Panos Tiniakos, on Flickr
Χριστουγεννιάτικο Στολίδι by Panos Tiniakos, on Flickr
-Αγάπη μου τι βλέπω πάνω στο τραπέζι του σαλονιού, πήρες καινούργια φωτογραφική?(ήθος επιτακτικό)
-Όχι αγάπη είναι ενός φίλου μου την έστειλε να τη δοκιμάσω.(απολογητικό μειδίαμα)
-Α πολύ ωραία είναι σαν παλιά φωτογραφική, πολύ ρετρό. (συνοδεύεται από χαμόγελο ανακούφισης)
-Ωραία ε αλλά είναι ιδιαίτερη μηχανή , δεν έχει ζουμ.(κάτσε να δούμε αντιδράσεις)
-Δεν έχει ζουμ και πόσο κάνει?(σηκώθηκε και φρύδι)
-1300 ευρώ (το είπα και με καμάρι λες και τα είχα δώσει εγώ)
-1300 ευρώ και δεν έχει ζουμ και σου την έστειλε και φίλος?(προβληματισμός στην ατμόσφαιρα)
-Είναι φωτογραφική για αυτό έχει τόσο και ο φίλος έχει άλλες 8 μηχανές είναι φωτογράφος ερασιτέχνης? (βάλαμε και λίγο σάλτσα)
-Καλά 1300 ευρώ και στην έστειλε, σκέφτεσαι μήπως να την πάρεις?(η ερώτηση είναι ρητορική)
-Όχι αγάπη μου δεν είμαι φωτογράφος εγώ ,είναι μηχανή για λίγους αυτή (άντε να τα μαζέψεις τώρα)
-Ε μα 1300 ευρώ και να μην έχει ζουμ (άμα κολλήσει το μυαλό της γυναίκας...)
-Όταν θα πας στο σεμινάριο φωτογραφίας μπορεί και να καταλάβεις (παύση για φαγητό)
Όπως σας έγραψα πριν δυο μέρες έχω στα χέρια μου μια ξεχωριστή ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ.
Αυτή είναι η fuji x100T και είναι δεν χρησιμοποιώ τυχαία τα κεφαλαία στη λέξη ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ.
Η μηχανή βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα στα χέρια μου και είναι δανεισμένη από ένα πολύ καλό φίλο και μέλος του φόρουμ.
Δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω για τη συγκεκριμένη μηχανή.
Δε θα αναλωθώ στα τετριμμένα review με μετρήσεις και θεωρίες τέτοια υπάρχουν πολλά στο ίντερνετ και εύκολα μπορεί κάποιος να τα βρει.
Θα ήθελα να γράψω 2-3 σκέψεις που αποκόμισα από τη συμβίωση μου αυτές τις λίγες μέρες με την Χ100Τ.
Πρώτα από όλα να πω ότι η μηχανή ποιοτικά και εμφανισιακά αγγίζει το άριστο.
Εκεί όμως που θέλω να επικεντρωθώ είναι στο φωτογραφικό feeling που σου αφήνει όταν αρχίζεις να τραβάς.
Δεν είναι γρήγορη όσο άλλες στην εστίαση ούτε έχει τις ευκολίες των σύγχρονων μηχανών παρόλα αυτά
το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι πιο κοντινό σε αυτό που βλέπει ή μάλλον αισθάνεται το μάτι.
Και μιλάω για τα jpeg της μηχανής γιατί με τα raw της ακόμη δεν ασχολήθηκα.
Τα προφίλ της fuji αυτή τη φορά προσομοιώνουν άψογα το αναλογικό φιλμ με το classic chrome να με συναρπάζει.
Είναι τέτοια η ποιότητα του εξαγόμενου jpeg που νιώθεις ότι η φωτογραφία δε χρειάζεται καμία παρέμβαση.
Η δε φωτομέτρηση της είναι από άλλο πλανήτη λες και η μηχανή διαβάζει το μυαλό σου.
Το υβριδικό της σκόπευτρο είναι απολαυστικό και καλύπτει κάθε γούστο.
Σαν κλασική fuji ξεχνάς τουλάχιστον μέχρι τα 3200 iso ότι υπάρχει θόρυβος.
Η δυσκολία του σταθερού φακού είναι και ευλογία που σε ωθεί να μάθεις να φωτογραφίζεις.
Δεν είναι μηχανή για όλους αλλά είναι για όλους εκείνους που ψάχνουν ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ.
Και επειδή η εικόνα μιλάει καλύτερα από τα ευφραδέστερα χείλη απολαύστε υπεύθυνα.
Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι jpeg χωρίς καμία επεξεργασία μόνο resize σε 2048 Χ 1365 διαστάσεις.
Δίχτυα by Panos Tiniakos, on Flickr
Πάπιες στο σούρουπο by Panos Tiniakos, on Flickr
Μέσα Λιμάνι το χειμώνα by Panos Tiniakos, on Flickr
Παναγία της Τήνου - Δεκέμβριος 2015 by Panos Tiniakos, on Flickr
Ερείπια by Panos Tiniakos, on Flickr
Χειμωνιάτικος Καθρεπτισμός by Panos Tiniakos, on Flickr
Στολίζοντας τα άψυχα by Panos Tiniakos, on Flickr
Μια σκέψη πριν τη Δύση by Panos Tiniakos, on Flickr
Ψαράς στο καρνάγιο by Panos Tiniakos, on Flickr
Χριστουγεννιάτικο Στολίδι by Panos Tiniakos, on Flickr