Fuji XT-2 φωτογραφία

το αντιθετο... ειναι ιδανικη για 4κ, με transfer rate 300mb/sec (πραγματικα).
Με παλιοτερη καρτα που ειχα SDXC 95mb/sec , μου εκανε dropout και σε burst ειχα θεμα, αργουσε πολυ.

Μ αυτη κανενα θεμα.

το αντιθετο... ειναι ιδανικη για 4κ, με transfer rate 300mb/sec (πραγματικα).
Με παλιοτερη καρτα που ειχα SDXC 95mb/sec , μου εκανε dropout και σε burst ειχα θεμα, αργουσε πολυ.

Μ αυτη κανενα θεμα.

η SDHC δεν έχει όμως όριο 4gb για το μέγεθος αρχείου? αν θες να τραβήξεις 20 λεπτά 4Κ βίντεο τί γίνεται? το σπάει σε επι μέρους αρχεία ή διακόπτει την εγγραφή?

Δηλαδή, δεν υπάρχει εναλλακτική με 64 GB, στα ίδια λεφτά με την Lexar (32GB) που προτείνει ο Γιάννης;
Η μηχανή θα χρησιμοποιηθεί γιά φωτογράφιση γάμων, και ακόμα και με τα 20mp της 6D, η 32άρα γεμίζει γρήγορα.
Επίσης, αν στην δεύτερη κάρτα θα αποθηκεύονται jpeg, πρέπει και αυτή να είναι πολύ γρήγορη;

Χρησιμοποιώ ριπή στην κολυμπήθρα. Αν είναι μετά να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω την μηχανή, θα έχω πρόβλημα.
Με την 6D δεν είχα ποτέ, αλλά σιγά την ταχύτητα ριπής που έχει.
Η δεύτερη κάρτα, πρέπει να είναι εξίσου γρήγορη;

Επειδη τη θέλεις γα δουλεια, γνωμη μου ειναι, να μη τσιγκουνευτεις στις καρτες και μπαταριες.
Ειναι κρίμα να σε κρεμάσουν τη χειροτερη στιγμη.

Sent from my SM-T560 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Fuji XT-2 φωτογραφία

Παναγιώτη, δεν την επέλεξα αντί της 6D. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Θα έχω και τα δύο σώματα.
Η 6D, έχει ωραίο αρχείο, απλά ως σώμα έχει κάποιους περιορισμούς (καλή εστίαση μόνο στο κέντρο, ριπή, Video AF).
Ελπίζω η Fujifilm να μου δώσει αυτήν την "μαγεία", γιά το κάτι παραπάνω στα χρώματα και την εμπειρία/έμπνευση που πολλοί αναφέρουν.
ΥΓ: Μπορεί και να είναι απλά το "κόλλημα" μου.

Re: Απάντηση: Re: Fuji XT-2 φωτογραφία

Παναγιώτη, δεν την επέλεξα αντί της 6D. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Θα έχω και τα δύο σώματα.
Η 6D, έχει ωραίο αρχείο, απλά ως σώμα έχει κάποιους περιορισμούς (καλή εστίαση μόνο στο κέντρο, ριπή, Video AF).
Ελπίζω η Fujifilm να μου δώσει αυτήν την "μαγεία", γιά το κάτι παραπάνω στα χρώματα και την εμπειρία/έμπνευση που πολλοί αναφέρουν.
ΥΓ: Μπορεί και να είναι απλά το "κόλλημα" μου.

Eπειδή είχα και εγώ την 6d με L 24-70f2.8 & L 70-200f2.8, μπορώ να πω τα εξής: η εστίαση της 6d είναι κατά πολύ υποδεέστερη, καλή εστίαση έχει όντως μόνο κέντρο, το βίντεο δεν είναι καλύτερο από την fuji, το φωτόμετρο σε συνθήκες (συναυλίας έκανε τα δικά του). Αυτά είναι τα παράπονα μου, βέβαια σε κακές συνθήκες φωτισμού ο ff αισθητήρας ήταν απόλαυση, ελπίζω να είναι εξίσου κάλος και ο fuji.

με τις τελευταιες αναβαθμισεις του adobe Lightroom, εχει βελτιωθει πολυ η διαχειριση των raw αρχειων των Fuji .

Αρκει 1-2 ρυθμισεις , κυριως αυτη του detail, και ερχεται πολυ κοντα στο αποτελεσμα του Iridient !

Βαλτε το detail, οπως στην εικονα απο κατω, στο maximum, και το sharpness στο 25-35.

To radius στο 0.8 εως 1.2 και το masking αναλογα το ISO (αν τραβαμε σε 200 δε χρειαζεται συνηθως, οσο ανεβαινει το ISO δοκιμαζουμε και βλεπουμε).

Εγω τουλαχιστον, με τη τελευταια εκδοση του LR και αυτες τις ρυθμισεις, δε δουλευω πια το IRIDIENT, ουτε το capture one (Που εχει κι αυτο πολυ καλη διαχειριση RAW, ειδικα στη τελευταια εκδοση).

Screenshot (3).png

Μμμ θα δοκιμάσω σύντομα την τελευταία έκδοση .Παντώς εκτός από landscape ,το iridient x-transformer είναι ανώτερο και σε πορτραίτα ,τα καλύτερα 38 ευρώ που δαπάνησα για αγορά προγράμματος .Χθες που έκανα τη συγκριση με Lightroom (όχι τελευταία έκδοση)σε low sharpening convertion του Iridient και έπειτα επεξεργασία στο LR η διαφορά υπάρχει σε 100% zoom και πάνω και είναι τρομακτική.Εννοείται detail και sharpening γύρω στο 25 στο αρχείο του Iridient και περισσότερο στο raf αρχείο σε φωτογραφίες με τον 56 ,όπου το Raf 'εχανε' σημαντικά σε οξύτητα στο μάτι ,τόσο που νόμιζα ότι δεν είχα εστιάσει καλά.

Κάτι άλλο, που διάβασα πριν λίγο σε άλλο νήμα ,αλλά και λέμε γενικώς για τα χρώματα της Fuji . Το συνολικό αποτέλεσμα κάθε φωτογραφίας δεν έγκειται μόνο στο χρώμα ,αλλά κάθε Film Simulation έχει να κάνει με την τονικότητα,πώς γράφει τις σκιές και τον κορεσμό των χρωμάτων,τόσο σε jpeg όσο και σε raw επιλέγοντας στο camera calibration το κατάλληλο,όπου εκεί σε συνδυασμό με τον x-trans sensor το αποτέλεσμα είναι μοναδικό σε σχέση με άλλες φωτογραφικές.Όχι πώς οι άλλες φωτογραφικές μηχανές δεν μπορούν να δώσουν καλά αποτελέσματα ,απλά πιστεύω στη Fuji το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερο ,μιας και έχει εμβαθύνει αρκετά σε αυτον το τομέα (έχει και το know how) ,με συνέπεια οι ψηφιακές φωτογραφίες να έχουν ένα 'φιλματο' αποτέλεσμα .Οι διαφορές είναι πάντα στη λεπτομέρεια και στο τι φωτογραφίζεις ,όπου κάθε film simulation δίνει εξαιρετικά αποτέλεσματα ανάλογα την περίσταση . Τέλος ανάλογα με τη μηχανή Χ-Τ1,Χ-Τ2,GFX κ.α. διαφέρουν τα Film Simulations .Συνήθως ,για πορτραίτα χρησιμοποιώ pro neg std ,έπειτα astia και pro neg high.Street Classic Chrome ,Acros ή Provia ,Landscape Velvia ή Provia και τελευταία Classic Chrome και Pro Neg High.

http://fujifilm-x.com/en/x-stories/the-world-of-film-simulation-episode-1/
http://fujifilm-x.com/en/x-stories/the-world-of-film-simulation-episode-2/
http://fujifilm-x.com/en/x-stories/the-world-of-film-simulation-episode-3/
http://fujifilm-x.com/en/x-stories/the-world-of-film-simulation-episode-4/
http://fujifilm-x.com/en/x-stories/the-world-of-film-simulation-episode-5/
http://fujifilm-x.com/en/x-stories/gfx-technologies-5/

οι περισσοτεροι κονβερτερ σχεδιαστηκαν για ενα και μοναδικο λογισμικο επεξεργασιας ροου, τον μπαγερ ( Bayer)
η φουτζι χρησιμοποιοντας την δικια της και μοναδικη συστοιχια ημι-τυχαιας διαταξης κυψελων δλδ την διαταξη των κοκκινων, πρασινων και μπλε ( filtered cells )
καθως ο αισθητηρας X-Trans ειναι αρκετα μοναδικος , οι παραδοσικοι κονβερτερς δεν μπορουν να διαβασουν τους αλγοριθμους και καταφευγουν σε διαφορες αλχημιες
ποτε με επιτυχια και ποτε με αρκετες αποτυχιες *lr *ps
εδω ερχετε το Film Simulation να δωσει την αξια και μοναδικοτητα του x-trans
τα παραπανω λινκ ειναι νομιζω αρκετα αντιπροσωπευτικα δειγματα μοναδικοτητας..... οπως ηταν παλια τα αναλογικα φιλμ της φουτζι

Εχει η fuji καποιο προγραμμα ωστε αν τραβηξεις raw να μπορεις μετα στο pc να κανεις export στα διαφορα profiles που εχει η μηχανη;

Απο οτι ειδα μπορεις να εφαρμοσεις τα προφιλ κ απο το lighroom αλλα αφου λεμε οτι το LR δεν τα παει κ τοσο καλα, κατα ποσο ειναι το ιδιο; Θα ειχε ενδιαφερον να δουμε ενα incamera jpg με ενα export σε αντιστοιχο προφιλ απο LR...

Last edited:
η fuji εχει δικια της μηχανη μετατροπης των raw σε jpg μεσα στη μηχανη.
για υπολογιστη δεν ξερω σιγουρα.... υπαρχει το silkypix , αλλα δεν το δουλευει κανεις (ειναι αργο και δυστροπο)
http://www.fujifilm.com/support/digital_cameras/software/myfinepix_studio/rfc/

Το LR εχει τ αντιστοιχα προφιλ, αλλα ειναι δικα της (της adobe ) οχι της Fuji.
Ειναι κοντα αλλα οχι ιδια.

Η πιο σιγουρη μετατροπη ειναι In camera.

YG... εγω τραβαω bracketing with film simulation, RAW δηλ. που σωζει αυτοματα μεχρι και 3 εκδοσεις των film simulation.

Last edited:
Κατέβασα τη τελευταία έκδοση μόλις τώρα... Παραμένει αργό, αλλά αν θέλει κάποιος να πάρει μια ιδέα των Film Simulation, αρκεί.

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk