Fuji XT-2 φωτογραφία

Ένας από τους καλύτερους και βραβευμένους βιντεολήπτες στην Ελλάδα είχα δει να τραβάει με 5D mark iii + Samyang 35mm και τίποτα άλλο.

Έχει βγει και νέο firmware για X-T2(2.11)/X-T20/X-Pro2/GFX .Έπαιξα και με το menu ,μιας και με το προτελευταίο firmware αυξήθηκαν τα fn κουμπιά ,πλέον είναι 9 νομίζω. Έβαλα back button focus τη ροδέλα ,στο AF-L τα AF-C custom settings (ίσως το αλλάξω με το Drive),στο ΑΕ-L το white balance,στο front button τα custom settings C1,C2,C3,C4,C5,C6,C7 με ονομασίες street,landscape,portrait κλπ . Τα υπόλοιπα όπως τα είχα παλιά στην Χ-Τ1,δηλαδή το fn πάνω σε face detection,κάτω από το menu/ok το Auto ISO(minimum shutter speed),αριστερά από το OK film simulations,πάνω από το OK τα single/zone/area και δεξιά του ΟΚ το self-timer. Τα υπόλοιπα που χρησιμοποιώ στο mymenu.

ΥΓ Pogolas ,στη θέση σου θα σκεφτόμουν και τον sigma 35mm και με τα λεφτά που μένουν μπορείς να πας σε mark iv ή να τα κρατήσεις για άλλο φακό επιπλέον.

Last edited:
Απάντηση: Re: Fuji XT-2 φωτογραφία

Έχει βγει και νέο firmware για X-T2(2.11)/X-T20/X-Pro2/GFX .Έπαιξα και με το menu ,μιας και με το προτελευταίο firmware αυξήθηκαν τα fn κουμπιά ,πλέον είναι 9 νομίζω. Έβαλα back button focus τη ροδέλα ,στο AF-L τα AF-C custom settings (ίσως το αλλάξω με το Drive),στο ΑΕ-L το white balance,στο front button τα custom settings C1,C2,C3,C4,C5,C6,C7 με ονομασίες street,landscape,portrait κλπ . Τα υπόλοιπα όπως τα είχα παλιά στην Χ-Τ1,δηλαδή το fn πάνω σε face detection,κάτω από το menu/ok το Auto ISO(minimum shutter speed),αριστερά από το OK film simulations,πάνω από το OK τα single/zone/area και δεξιά του ΟΚ το self-timer. Τα υπόλοιπα που χρησιμοποιώ στο mymenu.

ΥΓ Pogolas ,στη θέση σου θα σκεφτόμουν και τον sigma 35mm και με τα λεφτά που μένουν μπορείς να πας σε mark iv ή να τα κρατήσεις για άλλο φακό επιπλέον.

Υπάρχουν 2 παράγοντες που με αποτρέπουν από την αγορά του Sigma ενώ θα ήταν η προφανής επιλογή. Πρώτον πρέπει να είναι ο φακός με τα περισσότερες αναφορές για ασταθή εστίαση (πρόβλημα που δεν φτιάχνεται με καλιμπράρισμα) που έχω διαβάσει ποτέ. Δεύτερον,ενώ είναι πολύ οξύς πολλοί αναφέρουν ότι τα χρώματα που δίνει είναι κάπως "clinical", ενώ ο Canon έχει χαρακτήρα ( https://www.youtube.com/watch?v=-Ie1CQzdubY ). Παρεμπιπτόντως ο συγκεκριμένος reviewer έκανε 3 βίντεο όπου πρώτα αγόρασε μετά πούλησε (απογοητεύτηκε) και μετά ξαναγόρασε Χ100S (του έλειψε). Μου αρέσει ο τρόπος που κάνει τα review του γι'αυτό και τον αναφέρω. Συγνώμη για το off topic.

Στην Χ-Τ2 δεν είχα βρει τον τρόπο να ορίσω την μπροστινή ροδέλα για ταχύτητα κλείστρου και την πίσω για ISO (τα top dials δεν με βόλεψαν καθόλου). Βρήκα μόνο πως να ορίσω την μπροστινή ροδέλα να ελέγχει και την ταχύτητα και τον ISO. Με πάτημα της ροδέλας εναλλάσσονταν.

Υπάρχει τρόπος να αλλάξει η αρίθμηση στη μηχανή και να μετράει DSCF 10.000 και πέρα;

Καλησπέρα,

υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί Tokina 100mm macro nikon mount στην ΧΤ2;

Καλησπέρα,

υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί Tokina 100mm macro nikon mount στην ΧΤ2;

Ευχαριστώ για την απάντηση.

έχει αγοράσει κάποιος απο εξωτερικό γνήσια μπαταρία;

Έχω το MCEX-11 ,εννοείται δουλεύει και autofocus .Δες τον πίνακα για τον φακό που έχεις και κρίνε