Fuji XT-2 φωτογραφία

Re: Fuji XT-2

μπορει ο 18-55mm να ειναι φακουδαρα, αλλα νομιζω οτι με τον 18-135mm θα "τσιμπουσε" πιο ευκολα το καταναλωτικο κοινο (εννοειτε στην ιδια τιμη)

Μακάρι φίλε μου το καταναλωτικό κοινό να αρχίσει να επενδύει 2+ χιλιάδες ευρώ. Αυτό θα σημαίνει τέλος στην κρίση :)
Πιστεύω ότι μηχανές σαν την Χ-Τ2 "απαιτούν" και κορυφαία γυαλιά προκειμένου να βγάλουν το 100% των δυνατοτήτων τους, οπότε ο 18-135 δεν παίζει σε αυτή την κατηγορία. Γνώμη μου πάντα...

το κ. κ επενδυει, φυσικα οχι στην Ελλαδα
στο εξωτερικο μια χαρα πουλαει η φουτζι
σιγουρα αν θες να ξεζουμισεις τα 24mp δεν θα το κανεις με ζουμ φακους, αλλα ο 18-135mm ειναι ενας δελιαστικος φακος για καποιον που θα κανει την αρχη με σωμα φουτζι
αλλιος τα σκαει για τον 16-50mm η καλυτερα αγοραζει εναν πραιμ φακο

Χθες δούλεψα για μια ωρα την Χ-Pro2 με τον 16-55/2.8 και το συμπέρασμά μου είναι πως ο "κιτ" 18-55 ελάχιστα πάσχει μπροστά του σε IQ και πως ο βασικός λόγος για να τον πάρεις (τον 2.8) έχει να κάνει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του (τα 24mm, το 2.8 και τη στεγανότητα). Αυτός είναι και ο λόγος, αν κάνω λάθος διορθώστε με, που τα κορυφαία μοντέλα της Fuji πουλιώνται με τον 18-55 (τον εμπιστεύεται η εταιρία προφανώς). Μόλις ανεβάσει ο συνεργάτης μου τα δείγματα θα σας γνωστοποιήσω το σχετικό λινκ να δείτε και μόνοι σας

Όχι ότι δεν τοπ κιτ ο 18-55 ,αλλά οι διαφορές οι μικρές φαίνονται όταν μεγενθύνεις την εικόνα. Στα 18mm ο κιτ εμφανίζει μερικές φορές purple fringing στα περιγράμματα κάτι που δεν έχω δει ποτέ στον 16-55. Στα macro επίσης είναι άλλη κλάση και τα χρώματα αποδίδονται πολύ ωραία κατά τη γνώμη μου. Είναι κάποιες λεπτομέρειες επίσης nano gi coating,γρήγορο af που το καθιστούν τον ιδανικό zoom .

Χθες δούλεψα για μια ωρα την Χ-Pro2 με τον 16-55/2.8 και το συμπέρασμά μου είναι πως ο "κιτ" 18-55 ελάχιστα πάσχει μπροστά του σε IQ και πως ο βασικός λόγος για να τον πάρεις (τον 2.8) έχει να κάνει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του (τα 24mm, το 2.8 και τη στεγανότητα). Αυτός είναι και ο λόγος, αν κάνω λάθος διορθώστε με, που τα κορυφαία μοντέλα της Fuji πουλιώνται με τον 18-55 (τον εμπιστεύεται η εταιρία προφανώς). Μόλις ανεβάσει ο συνεργάτης μου τα δείγματα θα σας γνωστοποιήσω το σχετικό λινκ να δείτε και μόνοι σας

Last edited:

Χθες δούλεψα για μια ωρα την Χ-Pro2 με τον 16-55/2.8 κ

Την εστίαση στο EVF/LCD πως την είδες; Ρωτάω γιατί η μόνη fuji που δοκίμασα για λιγο κάποτε ήταν η X-T1 μόλις είχε βγει και έκανε ένα χαρακτηριστικό "πάγωμα" στο EVF όταν εστίαζε. Mου είχε φανεί απαράδεκτο! Επίσης σε ένα review στο youtube ο reviewer σαν παράπονο μικρό λέει πως έστω και λίγο το κάνει και η X-T2. Και πράγματι ήταν ελάχιστο γιατί είχε βιντεοσκοπήσει το LV καθώς τη δοκίμαζε και δεν φαινόταν κάτι τραγικό.

Γενικά τι φωτογράφηση ήταν αν επιτρέπεις; Γάμος βάπτιση, σε στούντιο; Ρωτάω για το θέμα γενικότερα της απόκρισης και της αξιοπιστίας του AF σε πραγματικές συνθήκες.

Τώρα για την τιμή της. Μην ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε σε ναυαρχίδες σώματα αστακούς από χαρακτηριστικά. Αν θες και 4κ και 2πλές κάρτε και ανθεκτικό σώμα μεταλλικό και design και χρώματα fuji και 24mpixel και και.... ε θα πληρώσεις! Απλά να μην έχει θέμα με την εστίαση.

Στις ακάθρεπτες, πρωταθλητές στην εστίαση ήταν και παραμένουν οι Oly - Pana
Εγώ δεν είδα το lag που αναφέρεις, σίγουρα η Χ-Τ2 είναι γρήγορη αλλά όχι σαν τις m43

Επίσης σε ένα review στο youtube ο reviewer σαν παράπονο μικρό λέει πως έστω και λίγο το κάνει και η X-T2. Και πράγματι ήταν ελάχιστο γιατί είχε βιντεοσκοπήσει το LV καθώς τη δοκίμαζε και δεν φαινόταν κάτι τραγικό.

Μεχρι πριν λιγο καιρο ολοι ειχαν μηχανη δοκιμων (preproduction) κ οχι την μηχανη με το τελευταιο firmware. Επισης εχει παρατηρηθει αυτο το κομπιασμα που λες ή γενικο παγωμα της μηχανης οταν δουλευει με τις μπαταριες της XT1. Λογικα απο εδω κ περα μπορουμε να παρουμε ολοκληρωμενα reviews με το τελικο προϊόν. Αν κ η fuji παντα επιφυλασσει firmware updates

Στις ακάθρεπτες, πρωταθλητές στην εστίαση ήταν και παραμένουν οι Oly - Pana
Εγώ δεν είδα το lag που αναφέρεις, σίγουρα η Χ-Τ2 είναι γρήγορη αλλά όχι σαν τις m43

Προφανώς αναφέρεσαι σε AF-S ,γιατί την πιο γρήγορη εστίαση αυτήν την στιγμή σε ακάθρεφτες την έχουν η Χ-Τ2 και η Α6300

Εντυπωσιακό ,βέβαια ακόμα και η X-T1 μπορεί να "φάει" αρκετές μηχανές σε eye detection ,έχει να κάνει με το af ίσως ,αν και η 5DSR για μένα παραμένει η κορυφαία σε ανάλυση μηχανή .Τουλάχιστον έτσι την είδα στο dpreview studio comparison.Σημειωτέον ότι υπάρχουν καλύτεροι φακοί από τον 50-140 που θα έδιναν ακόμα καλλίτερα αποτελέσματα .Παρόλ´αυτα, έχουμε να κάνουμε μάλλον με τη μηχανή της χρονιάς ,Fuji X-T2 :SFGSFGSF:

γενικά οι φακοί της Fuji επειδή είναι κορυφαίοι και σηκώνουν πολύ παραπάνω από τα 16mp της XT1, κάνουν μεγάλη διαφορά στην απόδοση (sharpness, ανάλυση, ευκρίνεια) με τα 24mp της ΧΤ2 και της Xpro2.

Εντυπώσεις Μέρος 1ο - Κατασκευή

Λοιπόν, έχω στα χέρια μου την X-T2 μαζί με το VPB-XT2 Grip. Επειδή είναι οι πρώτες ώρες και επιπλέον δεν έχω στο laptop το τελευταίο Lightroom ,οπότε καταλαβαίνετε θέμα επιδόσεων και ποιότητας εικόνας δεν είμαι σε θέση να κρίνω ακόμα.Μόνο το AF-C τέσταρα ,όπου έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό ,στοχεύεις και πυροβολείς ,όλα in focus ,θα το αναλύσω σε καμια βδομάδα.

Ξεκινάω από την κατασκευή που τη θεωρώ καλύτερη και από της X-T1 graphite silver,αν εξαιρέσουμε τις παραπάνω επιστρώσεις της . Η μηχανή είναι αρκετά προσεγμένη σε σημείο που καταλαβαίνεις ότι φτιάχτηκε έπειτα από πολύ επικοινωνία με τα "θέλω" των X-Shooters,χωρίς να σημαίνει μάλλον ότι θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα.Αναφέρω ορισμένα γρήγορα συμπεράσματα:

Θετικά
Πολύ ντόρος έγινε για το κλείδωμα του iso και shutter speed ,τα οποία είναι βολικά και καλοσχεδιασμένα ,αλλά προσωπικά μου άρεσαν περισσότερο : το νέο grip(δεν έχω πιάσει την xpro2 για να ξέρω αν είναι ίδιο)δίνει σταθερό πιάσιμο,τα νέα πορτάκια όπως θα πρεπε να ήταν στην ΧΤ1,το πάτημα των κουμπιών (μεγάλη διαφορά με X-T1),το joystick ,ο ήχος του κλείστρου ,το σφικτό κλείσιμο στο μπροτινό καπάκι ,το πολυ σφικτό AF-S/C/M ,το βελτιωμένο refresh rate του EVF και το "ξελασκάρισμα" των ροδέλων. Με τον τελευταίο όρο εννοώ ότι οι δύο ροδέλες δεν είνα τόσο σφιχτές όσο στην X-T1 ,είναι τέρμα λάσκα και βολεύει στην προεσκόπιση φωτογραφιών ,όπου με το πάτημα προς το μέσα ξεζουμάρει. Ξέρω ότι σε κάποιους ίσως να μην αρέσει αυτό και να αποτελεί μειονέκτημα αν χρησιμοποιούν τη ροδέλα για άλλο σκοπό. Επιπλέον στο battery grip τα επιπλέον κουμπιά με ένα παραπάνω fn (συν ένα Q) και η δυνατότητα να φορτίζεις 2 μπαταρίες ταυτόχρονα .Γενικά όλη η κατασκευή της X-T2 δείχνει και είναι όπως θα λεγαν οι ξένοι "very solid" ,σωστό μέγεθος ,καλό πιάσιμο στα χέρια.

Μειονεκτήματα
Η νέα σπαστή οθόνη εσκεμμένα ανοιγεί λίγο πιο εύκολα από την X-T1 ,με αποτέλεσμα να ψιλοφοβάμαι τις πολλές κινήσεις.Επίσης ,το πιο σημαντικό ως τώρα για μένα,στο grip το άνοιγμα για τις μπαταρίες ομοίως με φοβίζει αν γίνει δυνατό στρίψιμο,περίμενα κάτι καλύτερο σε άνοιγμα.

Μεγειά.
Κάτι μου λέει ότι έχεις στα χέρια σου τη μηχανή της χρονιάς.
Χάρηκα σαν να την πήρα εγώ αλλά με φουντωσες και πάω να ρίξω μια βουτιά.

Χάρηκα σαν να την πήρα εγώ αλλά με φουντωσες και πάω να ρίξω μια βουτιά.

χαχαχαχα

Μεγεια την μηχανη!! Ευχομαι να την ευχαριστηθεις οσο παει!!

Μόνο το AF-C τέσταρα ,όπου έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό ,στοχεύεις και πυροβολείς ,όλα in focus ,θα το αναλύσω σε καμια βδομάδα.

Με ποιον φακο την δοκιμασες;

Ευχαριστώ,θα προτιμούσα μια βουτιά σήμερα :) .18-55 έχω μόνο πάνω μου σε AF-C 2 setting για 5 λεπτά τσεκάρισμα ,1 βίντεο ,90 φωτογραφίες χωρίς να το πάρω χαμπάρι .Τους υπόλοιπους φακούς τις επόμενες μέρες.Επίσης φαίνεται να μην θερμαίνεται ,αυτό όμως με κάθε επιφύλαξη ,γιατί έχω διαβάσει τα αντίθετα από μερικούς χρήστες.

ΥΓ Μια διόρθωση ,το fn του grip κάνει ακριβώς τα ίδια με το fn της μηχανής ,δεν είναι extra