Re: Fuji XT-2
Εντυπώσεις Μέρος 1ο - Κατασκευή
Λοιπόν, έχω στα χέρια μου την X-T2 μαζί με το VPB-XT2 Grip. Επειδή είναι οι πρώτες ώρες και επιπλέον δεν έχω στο laptop το τελευταίο Lightroom ,οπότε καταλαβαίνετε θέμα επιδόσεων και ποιότητας εικόνας δεν είμαι σε θέση να κρίνω ακόμα.Μόνο το AF-C τέσταρα ,όπου έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό ,στοχεύεις και πυροβολείς ,όλα in focus ,θα το αναλύσω σε καμια βδομάδα.
Ξεκινάω από την κατασκευή που τη θεωρώ καλύτερη και από της X-T1 graphite silver,αν εξαιρέσουμε τις παραπάνω επιστρώσεις της . Η μηχανή είναι αρκετά προσεγμένη σε σημείο που καταλαβαίνεις ότι φτιάχτηκε έπειτα από πολύ επικοινωνία με τα "θέλω" των X-Shooters,χωρίς να σημαίνει μάλλον ότι θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα.Αναφέρω ορισμένα γρήγορα συμπεράσματα:
Θετικά
Πολύ ντόρος έγινε για το κλείδωμα του iso και shutter speed ,τα οποία είναι βολικά και καλοσχεδιασμένα ,αλλά προσωπικά μου άρεσαν περισσότερο : το νέο grip(δεν έχω πιάσει την xpro2 για να ξέρω αν είναι ίδιο)δίνει σταθερό πιάσιμο,τα νέα πορτάκια όπως θα πρεπε να ήταν στην ΧΤ1,το πάτημα των κουμπιών (μεγάλη διαφορά με X-T1),το joystick ,ο ήχος του κλείστρου ,το σφικτό κλείσιμο στο μπροτινό καπάκι ,το πολυ σφικτό AF-S/C/M ,το βελτιωμένο refresh rate του EVF και το "ξελασκάρισμα" των ροδέλων. Με τον τελευταίο όρο εννοώ ότι οι δύο ροδέλες δεν είνα τόσο σφιχτές όσο στην X-T1 ,είναι τέρμα λάσκα και βολεύει στην προεσκόπιση φωτογραφιών ,όπου με το πάτημα προς το μέσα ξεζουμάρει. Ξέρω ότι σε κάποιους ίσως να μην αρέσει αυτό και να αποτελεί μειονέκτημα αν χρησιμοποιούν τη ροδέλα για άλλο σκοπό. Επιπλέον στο battery grip τα επιπλέον κουμπιά με ένα παραπάνω fn (συν ένα Q) και η δυνατότητα να φορτίζεις 2 μπαταρίες ταυτόχρονα .Γενικά όλη η κατασκευή της X-T2 δείχνει και είναι όπως θα λεγαν οι ξένοι "very solid" ,σωστό μέγεθος ,καλό πιάσιμο στα χέρια.
Μειονεκτήματα
Η νέα σπαστή οθόνη εσκεμμένα ανοιγεί λίγο πιο εύκολα από την X-T1 ,με αποτέλεσμα να ψιλοφοβάμαι τις πολλές κινήσεις.Επίσης ,το πιο σημαντικό ως τώρα για μένα,στο grip το άνοιγμα για τις μπαταρίες ομοίως με φοβίζει αν γίνει δυνατό στρίψιμο,περίμενα κάτι καλύτερο σε άνοιγμα.