Fuji XT-2 φωτογραφία

Re: Fuji XT-2

Αλλάζουμε.
Μου δίνεις τη μηχανή σου δίνω τη βουτιά.
Πάντως και το σώμα μου δεν θερμαινονταν από το νερό σήμερα με κάθε επιφύλαξη όμως γιατί οι υπόλοιποι κολυμβητές έλεγαν το αντίθετο.

Απάντηση: Re: Fuji XT-2

Καλορίζικη η μηχανή και απο εμένα, περιμενουμε ολοκληρωμένες εντυπώσεις μετα απο λίγες ημέρες που θαχεις εξοικιωθεί πολύ περισσότερο μαζϊ της και θα έχει περάσει λίγο και η φλόγα των πρώτων ημερών που θέλει συνήθως μακροβούτια ....:smash:

αν καταλαβα καλα, δινεις πισω την xt1 και σου δινουν xt2 για 1150 ευρα??

https://www.rajalacamera.fi/osta-fujifilm-x-t2-anna-vaihdossa-fujifilm-x-t1.html?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=Uutiskirje+20.9.

Ω ναι... όπως αναφέρει 1150 ευρώ -προσεγγιστικά- για X-T1 με "μικρά" σημάδια χρήσης με την προϋπόθεση ότι επιστρέφεις όλα τα παρελκόμενα και οτι δουλεύει.

δλδ στην Ελλαδα που εχει 1745 σου κρατανε την μ. μηχανη 595 ευρω?
μια χαρα

*σεναριο ειναι:fahne90:

Ανάλογα...εάν αγοράσει κάποιος ακριβά καί τήν έχει σέ άριστη κατάσταση μάλλον δέν συμφέρει εκτός καί άν γιά δικούς του λόγους θέλει τό καλύτερο καί τεχνολογικά νέο κάνοντας τήν υπέρβαση,πολλοί στερούνται γιά νά τήν πάρουν καί άλλοι έχουν τήν οικονομική άνεση οπότε καί τό κάνουν.Πάντως εάν κάποιος μπορεί νά τήν αγοράσει στήν τιμή στό λίνκ πού ανέβασε ο Πάνος στά 619 μέ επιπλέον έκπτωση 60 μάλλον είναι καί πολλά τά λεφτά πού δίνουν οί SUOMI ειδικά εάν κάποιος τήν έχει λιώσει https://www.eglobalcentral.eu/cameras/compact-cameras/?mobile=#/product/13584 Τήν Καλημέρα μου.

Last edited:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εδώ βέβαια γίνεται αναφορά ότι στίς αναγραφόμενες τιμές δέν συμπεριλαμβάνεται ό φόρος(vat) μιάς καί τά κεντρικά είναι στό HK (Χόνγκ Κονγκ)στό τέλος τής παραγράφου http://www.purnimadigital.eu/qui-sommes-nous.

Last edited:

δεν υπαρχει τελωνειο, αν καταλαθος ερθει απο Κινα,και ζητησουν φορο απλα δεν το δεχεσε και περνεις πισω τα χρηματα σου η σου στελνουν αλλο κομματι απο Αγγλια
η eglobalcentral συνηθος στελνει απο Ολλανδια

αξιοπιστο??
οσο ειναι και εδω .....

καλη φαση η ανταλλαγη, τα στουντιο που κανουν χιλιαδες κλικ και η μηχανη ειναι σαν καινουργια ειναι τυχεροι πελατες

δεν υπαρχει τελωνειο,

Αυτό ακριβώς, δύο φακούς Fuji που έχω πάρει ήρθαν σε 2 και 3 ημέρες αντίστοιχα, και προφανώς με την αναγραφόμενη τιμή. Καλό είναι ένα email με ερώτηση αν υπάρχει stock πριν την αγορά.

ευχαριστώ για τις ευχές ,δεν έχω τεστάρει το βασικό AF-C ,τις επόμενες μέρες θα γράψω ίσως κάποια λόγια μόνο για τα υπόλοιπα.

αν και όποτε βρεις χρόνο κάνε και καμιά δοκιμή στο 4Κ βίντεο! ευχαριστώ & καλοτράβηχτη

Εντυπώσεις Μέρος 2ο - Ποιότητα Εικόνας-Βίντεο-Μενού-AF-S/AF-C-Αυτονομία
------- Η σύγκριση έγινε μόνο με Χ-Τ1 μιας και δεν έχω άλλη φωτογραφική στα χέρια μου να συγκρίνω ------.

Κατά τη γνώμη μου ,το σημαντικότερο προτέρημα της X-T2 (αντίστοιχα και της X-Pro2) είναι η βελτίωση των χρωμάτων και των Film Simulations σε σχέση με την Χ-Τ1,τέτοια που την καθιστά τον κύριο λόγο αγοράς ,αν κάποιος θέλει να μεταβεί στο νέο σύστημα από άλλη Fuji ή από άλλη εταιρεία. Ίσως έχει ένα από τα καλύτερα AF-C σε ακάθρεφτες ,ίσως να στέκεται πολύ ικανοποιητικά δίπλα σε ακριβές Dslrs σε κινούμενα θέματα ,όμως κακά τα ψέματα ,πόσοι ερασιτέχνες άραγε θα βγούμε να φωτογραφίσουμε sports/wildlife και πόσες φορές;Το έτοιμο jpeg βελτιώθηκε παραπέρα ,το classic chrome της Χ-Τ2 είναι διαφορετικό από της Χ-Τ1 ,σε συνδυασμό με custom ρυθμίσεις Color,Shadow Tone,Highlight έρχεται ένα αρχείο έτοιμο που δε χωρά επιδιορθώσεις. Αυτό το ατού βοηθά αρκετά στο βίντεο ,όπου για μένα τον άσχετο σε βίντεο ,μπορώ να φτιάξω κλιπάκια όπου με άλλες φωτογραφικές θα έπρεπε να επέμβω στον υπολογιστή για να πετύχω ένα ας πούμε λίγο ως πολύ παρόμοιο αποτέλεσμα.Αυτός θα είναι πιστεύω ο κύριος λόγος να επιλέξει κάποιο το βίντεο της Fuji,μιας και υπάρχουν πολύ δυνατές μάρκες σε αυτόν τον τομέα.
Στο βίντεο λοιπόν, σε 4Κ μου άρεσε πάααααρααααα πολύ η εγγραφή σε Provia και Classic Chrome σε συνδυασμό με την οξύτητα των Fuji παίρνω cine style movie clips με ωραίος τόνους δέρματος και χρώματα. Τι μπορώ να ελεγξω στη μηχανή κατά τη διάρκεια εγγραφής; Το f ,τα AF phase detection points με το joysticκ και το exposure ,αλλά μόνο underexposure (το τσέκαρα 3 φορές δε λειτουργεί πάνω από το 0).Τώρα αν υπάρχει κάποιο άλλο κόλπο-ρύθμιση ,δεν έχω βρεί ακόμα .Θα μου άρεσε να είχε pause καθώς και να κλειδώνει η εστίαση στο πρόσωπο όπως σε άλλες φωτογραφικές,ελπίζω να έρθει με κάποιο firmware update ,πλέον δε δικαιολογείται να μην ασχοληθεί η Fuji με το βίντεο ,μιας και έχει δυνατότητες. Ωραία είναι και η εναλλαγή στην εστίαση με joystick, δε νομίζω να φτάνει τις 80D-5D σε ταχύτητα ,αλλά η μετάβαση πραγματοποιειται ευχάριστα.Joystick όμως και f ακούγονται κατά τη διάρκεια της εγγραφής.Οθόνης αφής και ibis ,Fuji ακούς;;; :damnyou:
Πίσω πάλι στη φωτογραφία,σε ψηλά ISO ο θόρυβος είναι ανεκτός ,σίγουρα βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με τον προκάτοχο ,+1 στην Χ-Τ2 και σε αυτόν τον τομέα ,αλλά μην περιμένετε επιδόσεις D5/1DX/A7S ,για ΑPS-C τα πάει πολύ καλά και έχει μειωθεί η ψαλίδα πλέον.To σίγουρο είναι ότι όποιος μεταβεί στο σύστημα ΧΤ2/Χpro2 θα μείνει ευχαριστημένος με φωτογραφίες χαμηλού ως αρκετά χαμηλού φωτισμού ,χωρίς να σημαίνει ότι έκανα άλματα η Fuji σε αυτόν τον τομέα σε σύγκριση με την Τ1. Επιπλέον ,η ανάλυση των 24mp είναι υπέρ-αρκετη για crop ,μιας και όλοι οι XF φακοί τη σηκώνουν άνετα,για να μην πω ότι υπολειτουργούσαν στα 16mp ,φαίνεται κυρίως η διαφορά στους ευρυγώνιους .Στα πορτραίτα με γρήγορους σταθερούς άνετο zoom ώς το μάτι ,όπως συνέβαινε όμως και με τον προηγούμενο σένσορα,απλά πλέον λόγω του βελτιωμένου συστήματος εστίασης συν της αυξημένης ανάλυσης ,οι εικόνες βγαίνουν πεντακάθαρες και κρυστάλλινες.
Το μενού πλέον αρκετά εύκολο σε συνδυασμό με τα νέα κουμπιά, την ταχύτατη ανταπόκριση του επεξεργαστη και το joystick καθιστουν πολύ γρήγορη την Χ-Τ2 στις εναλλαγες.Επειδή χρησιμοποιώ σε custom κουμπί την επιλογή minimum shutter speed/max iso ,πλέον υπάρχει δυνατότητα 3 διαφορετικων επιλογών για αποθήκευση.Σημαντικό το γεγονός ότι ο νέος επεξεργαστής φαίνεται να είναι πιο έξυπνος.Στην XT1 σε minimum shutter speed 1/40 θα τράβαγε πολλές φορές σε 1/40 ,πράγμα που δε συμβαίνει πλέον,με σώζει όταν ξεχνάω να το αλλάξω.Εκεί που κάνω λάθος συνέχεια είναι στο joystick ,όταν πάω να επιλέξω σημείο εκτός του κεντρικού,ένα από τα 325 ,πατάω το joystick προς τα μέσα και με πάει στο κεντρικό σημείο,ενώ είτε πρέπει να βγάλω φωτογραφία είτε να πατήσω menu/ok ,για να γίνει η επιλογή :drool: ,άβολο.Κάτι σημαντικό που έχει βελτιωθεί είναι το Auto White Balance σε εσωτερικούς χώρους .
Τέλος ,μιας και το AF-C δεν το έχω κοιτάξει αρκετά,σε single mode η αίσθηση είναι χαοτική σε συγκριση με Χ-Τ1.Μεγάλη ακρίβεια ,το face detection/eye detection κλείδωνει καλά (γι αυτο το θέλω και στο βίντεο),η χαρα του φωτογράφου με όλους τους φακούς .Ο 56άρης συνεχίζει να "ψάχνει" σε χαμηλό φωτισμό χωρίς pre af πατημενο ,αλλά μου φαίνεται και αυτός ικανοποιητικός πλέον.Οι υπόλοιποι φακοί που έχω πάνε πολύ καλά.Σε ΑF-C 8fps και 11fps αυτό που είδα και μου άρεσε είναι ότι μπορείς να ζουμάρεις φουλ στις φωτογραφίες ,αλλά πρέπει να ξέρεις να χρησιμοποιείς τις ρυθμίσεις .Παρατήρησα ότι στην επιλογή 2 (ignore obstacles) αγνοεί εξαιρετικά εμπόδια και αντικείμενα που διαπερνούν στην εικόνα και εστιάζει μόνο εκεί που θες.ΟΜΩΣ ,δεν πρέπει να βγεις εκτός zone area ,γιατί δε θα πάρεις ίδια ποιότητα με τις εντός στόχου φωτογραφιες.Πλέον εκεί φαίνεται η ικανότητα του φωτογράφου και πρέπει να πέσει πολύ διάβασμα .
Από άποψη αυτονομίας η Χ-Τ2 τα πάει σίγουρα χειρότερα από την Τ1. Ένα απλό παράδειγμα : 3 μπαταρίες NP-W126S σε normal mode με live view συνήθως ,έχω τραβήξει κάπου στις 360 φωτογραφίες ,γύρω στα 15λεπτά 4Κ βίντεο ,5 λεπτά HD και στην τελευταία μπαταρία μου μένουν τώρα 2 γραμμές = τίποτα .Ίσως έπαιξε ρόλο και το ψάξιμο,καινούργια μηχανή ,αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι καταβροχθίζει πολύ ενέργεια και σε πιο απλές περιπτώσεις από τις δικές μου σπάταλες.Έχουν όμως και θετικα οι νέες μπαταρίες: δεν υπερθερμαίνεται η Χ-Τ2 ως τώρα ούτε σε 4Κ ούτε σε συνεχομενη χρήση για πολύ ώρα.Με την Τ1 ,όταν την είχα 20 λεπτά συνεχόμενα ανοιχτή liveview για λήψη φωτογραφιών,σχεδόν έκαιγε στην περιοχή του grip ,πλέον ίδιος χρόνος ούτε καν θερμαίνεται ,αξιοθαύμαστο. Όλα τα παραπάνω σε normal mode , το 4Κ σε 2 πεντάλεπτα βίντεο συνεχόμενα το ένα πίσω από το άλλο,με τις καινούργιες μπαταρίες και πάντα με το vertical grip πάνω. Επίσης σε live view ,όταν κάνω απότομες κινήσεις πχ περπατάω και το έχω ξεχάσει ανοιχτό ή κουνάω τη μηχανή πάνω-κάτω,"laggαρει" και διορθώνεται μόνο με εστίαση (δηλαδή πέφτει πολύ το refresh rate) ,πρέπει να έχουν αρκετοί χρήστες το ίδιο πρόβλημα. Τέλος,η φωτεινότητα τόσο του EVF όσο και της οθόνης είναι μειωμένη στις εργοστασιακές ρυθμίσεις .
Εως τώρα ,στο λίγο χρόνο που έχω τη μηχανή ,είμαι αρκετά ενθουσιασμένος .Ακριβής δεν ξέρω αν είμαι ,μπορεί να διαψευσθώ ,μακάρι ,για να διορθώθω από χρήστες της X-Pro2 σε τυχόν λάθη ,αφού έχουν το ίδιο μενού.Στο ερώτημα αν αξίζει να μεταβεί κάποιος σε Χ-Τ2 ,η απάντηση είναι δύσκολη,για πολλούς και διάφορους λόγους ,όπως ο ερχομός των Χ-Τ20,Χ-Ε3 μέσα στο 2017 .Για όσους κατέχουν ήδη Fuji είναι δύσκολη η απόφαση. Για όσους έρχονται από βαρια dslr συστήματα και ψάχνουν για flagship mirrorless, ίσως είναι η εξαιρετική επιλογή για all around χρήση.