Fuji XT-2 φωτογραφία

Re: Απάντηση: Fuji XT-2 φωτογραφία

Αυτός που είχε Χ-Τ1, πήρε Χ-Τ2 που δεν είχε ibis και θα πάρει και την Χ-Τ3.
Τη Fuji δεν την επιλέγεις για τη σταθεροποίηση.

Δεν είναι ακριβώς έτσι Παναγιώτη, σκέψου παλιότερα ότι αγοράζαμε π.χ. την Nikon D300 που δεν είχε καν βίντεο, τώρα ποιος αγοράζει μηχανή χωρίς βίντεο? Ετσι και εδώ πριν 2-3-4 χρόνια το IBIS ακουγόταν πολυτέλεια, όπως και το 4Κ, τώρα κρίνονται ''αναγκαία'' από τον καταναλωτή και τα 2, και αυτό το είδε και η Fuji βγάζοντας την X-H1.
Επίσης μην ξεχνάς ότι παλιότερα η FUJI ήταν για πολύ περιορισμένο κοινό και ίσως και για εκκεντρικούς, τώρα ''μεγάλωσε'' και ψάχνει κοινό, αυτό το καταφέρνεις μόνο αν προσφέρεις ότι και οι άλλοι, και το Ibis είναι κάτι που το έχει ο ανταγωνισμός, εκτός και αν τι να πω δεν την ενδιαφέρει την Fuji πόσο θα πουλήσει η νέα X-T3 ή την δώσει σε χαμηλή τιμή.
Να στο θέσω και αλλιώς, θυμάσαι τι λέγαμε παλιότερα ότι ο μέσος κάτοχος Fuji δεν ενδιαφέρεται για βίντεο κλπ κλπ???....άλλα ο κόσμος το ζητούσε και έτσι τσουπ και βίντεο μας έδωσε η Fuji και 4Κ Και face detection και ένα σωρό άλλα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με το IBIS και μάλιστα για την Fuji Που έχει πολλούς Prime φακούς χωρίς σταθεροποίηση είναι MUST.

Αντε να βγεί η Χ-Τ3 να τσιμπίσουμε Χ-Τ2....
Χρήστης και fan Fuji αλλα χωρίς BSI αισθητήρα η κάτι άλλο το επαναστατικό, και κοντά στα 2 χιλιάρηκα, δεν βρίσκω λόγω να μην πάει κάποιος σε A7III

Αντε να βγεί η Χ-Τ3 να τσιμπίσουμε Χ-Τ2....
Χρήστης και fan Fuji αλλα χωρίς BSI αισθητήρα η κάτι άλλο το επαναστατικό, και κοντά στα 2 χιλιάρηκα, δεν βρίσκω λόγω να μην πάει κάποιος σε A7III

Οχι μόνο Α7ΙΙΙ, έχουμε και τη FF Z6 της Nikon στα 2.000 ευρώ (και με IBIS), σε μερικές FF mirrorless από την Canon και σύντομα θα έχουμε και FF από Panasonic, Με λίγα λόγια δεν αργήσει η στιγμή που θα έχουμε 4 διαφορετικά συστήματα FF mirrorless στην αγορά, οπότε οι Crop μηχανές ειδικά αν στοιχίζουν πάνω από 1.000 ευρώ θα περάσουν πολύ δύσκολα. Γνώμη μου εντελώς λάθος timing από την Fuji η έλευση της X-T3, έπεσε πάνω στα θηρία FF από Nikon/Canon. Θα πρέπει να έχει κάτι εντελώς επαναστατικό ή εξαιρετική τιμή (όχι πάνω από 1.200-1.300 ευρώ) για να μπορέσει να σταθεί σαν νέο προϊόν στην αγορά.

Απάντηση: Re: Fuji XT-2 φωτογραφία

Ολα είναι σχετικά μιας και μπαίνουν και οι φακοί στο παιχνίδι, το σώμα είναι ένα οι φακοί συνήθως πολλοϊ. Περιμένω γενναίες εκπτώσεις τόσο στο m43 όσο και στα Apsc αρχής γενομένης από Σεπτέμβρη που θα ανακοινωθούν τα νέα σωματα Canon, Panasonic.

εδω εχουμε 2 παραγοντες Κωστα...

1) πληθος φακων.

Η σονυ ηδη εχει πολλους φακους και μπηκαν στο παιχνιδι και οι tamron, sigma, samyang (βγαζει κι αυτη AF φακους τωρα)

Η νικον εχει ηδη ανακοινωσει αρκετους και πιθανον θα βγαλει κι αλλους.
Η κανον το ιδιο .
Αυτες οι 2 εταιρειες εχουν επισης πληθωρα φακων με τους ανταπτορες (που απ οτι φαινεται θα δουλευουν αρκετα καλα).

Η πανασονικ ειναι αγνωστο ακομα τι θα κανει ακριβως....

Σαφως κι εχουν αρκετο δρομο ακομα, αλλα η αρχη εγινε και "το ποταμι δε γυριζει πια" !

2) Ογκος και βαρος φακων και σωματων

Εδω εχουμε επισης καποιο θεμα, το FF παντα θα ειναι πιο ογκωδες και βαρυ συστημα...αλλα οχι πολυ (σε αρκετες περιπτωσεις).

Πχ.... δες τα σωματα των μεγαλων Olympus kai panasonic, ειναι ηδη ισομεγεθη και μεγαλυτερα ακομα και απο τα νεα FF σωματα (olympus EM1 II , Pany GH5-GH5S -G9)!
Οι φακοι τωρα.... πιο περιπλοκο θεμα.

Αν κοιταξεις ομως τους νεους σταθερους olympus f/1.2 , που στην ουσια δινουν αντιστοιχη εικονα σε FF με φακους f/2.5 περιπου , εχουμε σχεδον ισοπαλια , και μπορει να υπερεχει και λιγο το FF (πχ Sony A7 III + Zeis 55mm 1.8).
Σχεδον ιδιο μεγεθος με την Olumpus em1 II + 25m 1.2 ,και μικροτερο !

vs1.jpg

Εκει που αλλαζει το πραγμα ειναι σε ζοομ με μεγαλα εστιακα μηκη.... πχ 70-200 , αλλα οχι πολυ.

vs2.jpg

μην το κάνουμε vs το νήμα υπάρχει άλλο για τέτοιες συγκρίσεις ,

βάλε τον Lumix 35-100/2.8 ΙΙ και ξαναδές τα για τους ζουμ, στους prime + FF θα συμφωνήσω οτι υπάρχουν λύσεις αλλά ... η συνέχεια επι της οθόνης αλλοϋ :BDGBDGB53:

Re: Απάντηση: Re: Fuji XT-2 φωτογραφία

Ολα είναι σχετικά μιας και μπαίνουν και οι φακοί στο παιχνίδι, το σώμα είναι ένα οι φακοί συνήθως πολλοϊ. Περιμένω γενναίες εκπτώσεις τόσο στο m43 όσο και στα Apsc αρχής γενομένης από Σεπτέμβρη που θα ανακοινωθούν τα νέα σωματα Canon, Panasonic.

Σωστά, προφανώς βάρος και κόστος FF φακών αλλάζουν την εξίσωση (αν και η Sony έχει λανσάρει μικρούς και φθηνούς prime τελευταία).
Θετικό να δούμε εκπτώσεις, κερδισμένοι θα βγούμε. Προσωπικα επειδή δεν έχω ούτε είχα ποτε ναυαρχίδα, καλοβλέπω την Χ-Τ2, μικρή επένδυση με προίκα φακών. Αν υπήρχε η διάθεση να ανέβω στα δύο χιλιάρικα, η καρδιά μου και ο παραορμητικός καταναλοτισμός μου (και όχι η λογική μου) θα πήγαινε FF.

Καλώς η κακός πάμε για τέλος εποχής (η απαρχή νέας, όπως το βλέπει κανεις).
Προβλέπω τους πάντες πλην Fuji, σε FF, συμπεριλαμβανομένης και της Olympus (και σύντομα), και αργή απαξίωση APSC/m43.
Ήδη η Sony παραμένει στο Crop business απλά για να υπάρχει το logo της δίπλα στα ράφια των ανταγωνιστών.

Αν η Panasonic πάει καλά στο FF θα φύγει και η olympus από το 4/3. Η Fuji έχει και την medium format αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Μεταβατική περίοδος αναμφίβολα και πιστεύω πολύ λάθος για αγορά εξοπλισμού.
Σε 6 με 9 μήνες έχω την αίσθηση ότι θα υπάρξουν πραγματικές ευκαιρίες σε μηχανές ειδικά της τωρινής γενιάς.

Το παραπανω συστημα που εβαλα Kωστα (ο ζοομ ειναι f/4 και ο σταθερος f/1.8 ) , ηδη υπερεχει 1 στοπ σχεδον ...αν υπηρχε σε FF 70-200 F/5,6 θα ηταν σχεδον ιδιοι !

αν καποιος θελει ισοδυναμα συστηματα (σε DOF κλπ) , θα κατεληγε ΣΧΕΔΟΝ σε παρομοια μεγεθη και βαρος !

Γι αυτο πιστευω οτι μελλοντικα θα μεινουν πολυ μικρα συστηματα σε m43 , ισως και APSC , και πολλοι θα μεταπηδησουν σε FF .

Re: Απάντηση: Fuji XT-2 φωτογραφία

Αν η Panasonic πάει καλά στο FF θα φύγει και η olympus από το 4/3. Η Fuji έχει και την medium format αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Μεταβατική περίοδος αναμφίβολα και πιστεύω πολύ λάθος για αγορά εξοπλισμού.
Σε 6 με 9 μήνες έχω την αίσθηση ότι θα υπάρξουν πραγματικές ευκαιρίες σε μηχανές ειδικά της τωρινής γενιάς.

Καλά τα λές Παναγιώτη αλλά 6 με 9 μήνες όταν σε τρώει το χέρι σου, είναι δύο ζωες...

Ήδη την Χ-Τ2 βρίσκεις στο χιλιάρικο από amazon...not bad. Σκέφτομαι τι θα γίνει και Black Friday και εορταστική περίοδο με όλες τις ανακοινώσεις να έχουν πραγματοποιηθεί.

9337c9c1-5ff6-41ee-b813-1a4d0c54ffa7
Γιάννη 70-300/5.6 σε FF αφού έβαλες τον m43 40-150/2.8, δίπλα γιαυτο έγραψα τον 35-100/2.8,

Τεσπά παλικάρια δεν έχουν όλοι 2χιλιαρα για σώμα και χιλιο-διχιλαρα για καλά φακουδια, αρα μια χαρά θα μείνουνε και τα μικρότερα συστήματα m43 και Apsc (με αναλογη τιμολογιακή πολιτική) όπου μπορείς να βάλεις πάνω τα πάντα, θες μικρό φακό τον βάζεις , θέλεις μεγάλο και φωτεινό (με πιο βαθειά το χερι στην τσέπη) τον εχεις. Θεωρώ σίγουρο όπως έγραψα και πριν οτι θα μειωθούν σημαντικά οι τιμές λόγω ανταγωνισμού στα premium προϊόντα π.χ. η σειρά Pro φακών της OLYMPUS σύντομα θα κατέβει κάτω από το χιλιάρικο. Από πληρότητα φακών ελάχιστοι λείπουν. Αρα οι δυο εταιρίες θεωρητικά μπορούν να ρίξουν το βάρος σε μεγαλύτερο σύστημα. Η Panasonic σίγουρα λόγω μεγέθους εταιρίας. Η Fuji έχει ήδη μεγάλο σύστημα MF που συντηρεί. Και η Σονυ έχει Apsc που παει μια χαρά. Δεν θα εξαφανιστούν λοιπόν τα μικρότερα συστήματα ούτε θα πουλάνε ξαφνικά στα περίπτερα ακάθρεπτες FF σε τιμές χώμα.

Last edited:
Σωστά, προφανώς βάρος και κόστος FF φακών αλλάζουν την εξίσωση (αν και η Sony έχει λανσάρει μικρούς και φθηνούς prime τελευταία).
Θετικό να δούμε εκπτώσεις, κερδισμένοι θα βγούμε. Προσωπικα επειδή δεν έχω ούτε είχα ποτε ναυαρχίδα, καλοβλέπω την Χ-Τ2, μικρή επένδυση με προίκα φακών. Αν υπήρχε η διάθεση να ανέβω στα δύο χιλιάρικα, η καρδιά μου και ο παραορμητικός καταναλοτισμός μου (και όχι η λογική μου) θα πήγαινε FF.

Καλώς η κακός πάμε για τέλος εποχής (η απαρχή νέας, όπως το βλέπει κανεις).
Προβλέπω τους πάντες πλην Fuji, σε FF, συμπεριλαμβανομένης και της Olympus (και σύντομα), και αργή απαξίωση APSC/m43.
Ήδη η Sony παραμένει στο Crop business απλά για να υπάρχει το logo της δίπλα στα ράφια των ανταγωνιστών.

μην ξεχνάς ότι πολλοί από ff βλέπε, nikon D750 περάσανε σε fuji xt2, και νομίζω οτι δεν έγινε τυχαια
η sony παραμένει σε crop για να μπορει να κατασκευάζει και πολύ μικρά σώματα πιστεύω, μιας που ενας ff αισθητήρας θα ήταν τεχνικά δύσκολο να μπει πχ σε μια sony A6000 λόγο θερμοκρασίας στο βίντεο, κ λόγο όγκου

Ήδη την Χ-Τ2 βρίσκεις στο χιλιάρικο από amazon...not bad. Σκέφτομαι τι θα γίνει και Black Friday και εορταστική περίοδο με όλες τις ανακοινώσεις να έχουν πραγματοποιηθεί.
πραγματικά τιμή τζάμπα για μιας τέτοιας κλάσης μηχανή

To πλεονεκτημα που φερνει προικα η Χ-Τ3 θαναι το 4K60P & 10 bit.

Κοινως αν δεν δουμε εικονα απο τα πρωτα τεστς δεν ξερουμε αν αξιζει τον κοπο.

Οχι μόνο αυτό άντε τράβα νυχτερινό Landscape Που τα θέλεις όλα νετ με διάφραγμα f1,8....με ένα IBIS έχεις και κλειστό διάφραγμα για καλύτερη ποιότητα αρχείου και όλα εστιασμένα και χαμηλότερο ISO, τεράστια υπόθεση το IBIS. Θα το χόντρενα και θα έλεγα ότι μηχανή χωρίς IBIS περιορίζεται πάρα πολύ στα βραδινά.

Στην πράξη αυτό δε με βοηθά προσωπικά, γιατί το ibis σε crop sensor δεν είναι όπως σε m43. Έστω ότι έχω να φωτογραφίσω landscape βράδυ σε 3 αξιοθέατα σε απόσταση 1.5km. Η καλή επαναληψιμοτητα της Xh1 είναι με ταχύτητες ως 1/10.Για μεγαλύτερους χρόνους έκθεσης θα πρέπει να βγάλω 3-4 φωτογραφίες σε 1/8,παραπάνω σε 1/4, ενώ το κόβω χλωμό για 1sec. Άρα με ibis και φορεμένο τον 16mm σε f1. 4, θα έχω μια φωτογραφία όχι σε base iso και δε θα είναι όλο το κάδρο in focus, ενώ θα έχω και πιο soft άκρα απ ότι με 5.6. Βράδυ με f5.6 ο χρόνος έκθεσης είναι πάνω από 1sec. Έστω λοιπόν ότι έχω τρίποδο και την xh1,βγάζω το πρώτο αξιοθέατο και μέχρι να φτάσω στο 2ο λέω να βγάλω κάνα σοκάκι κλπ . Ο χρόνος που θα μου πάρει να κατεβάσω το τρίποδο από τον ώμο (500gr) και να βγάλω μία καθαρή φωτογραφία από το να βγάλω στα χέρια με ibis 4-5 με τα προβλήματα που ανέφερα , δεν είναι πολύ μεγαλύτερος. Άρα το πλεονέκτημα της xh1 χάνεται σε αυτήν την περίπτωση. Γι αυτό το λόγο θα είμαι για αρκετό καιρό με την XT2, χωρίς να σημαίνει ότι δεν το θέλω το ibis, όταν πάρω νέα μηχανή, γιατί θα με βοηθήσει σε άλλες περιπτώσεις.

εσυ ομως αναφερεσαι αποκλειστικα στο base iso, που δεν ειναι κι απαραιτητο.

Ακομα και σε 800 iso εισαι καλλυμενος, σε σχεση με τα 6400 που θα χρειαζοσουνα.

Και ο νικος αυτο ειπε αλλωστε..."χαμηλοτερο ISO" , οχι base.

θα έχω πρόβλημα ότι δε θα είναι όλα in focus. Από 6 sec σε base με 5.6 χθες για παράδειγμα που τράβαγα πόσο να πέσω. Θα με βοηθαγε όμως σε πορτραίτο από 3200 να πέσω σε τριψηφιο