Fuji xt-20

Κοίταξε ο καθένας μας έχει διαφορετική άποψη, σαφώς και αξίζουν τα λεφτά τους οι φακοί Fuji και είναι κορυφαίοι άλλα και πάλι είναι εκτός από τα Budget τα δικά μου, ακόμα και τα 1.600 που ανέφερες είναι ΠΑΡΑ πολλά για μένα και δεν μπορώ να τα δώσω οπότε θα μείνω με τον 18-55 που ναι μεν είναι ποιοτικός άλλα το εστιακό τους εύρος είναι εντελώς αδιάφορο για μένα, θέλω κάτι ποιο ευρυγώνιο και κάτι σε ποιο τηλεφακό, ενώ θέλω και φακούς Prime, pancakes κλπ....για όλα αυτά θέλω κάμποσα χιλιάρικα που δεν τα έχω και ούτε μπορώ να τα δώσω!!! Για αυτό το λόγο έχω την Canon 800D!!
Για να σου δώσω ένα παράδειγμα με 800-900 ευρώ στην canon αγοράζω καινούρια: (Canon 10-18mm, canon 24mmf2,8 pancake, Canon 50mmf1,8, canon 55-250, Yongnuo 35mmf2, Yongnuo 100mmf2) ένα ολόκληρο σύστημα με τα όλα του με κόστος όσο σχεδόν ένας φακός στην Fuji!!!
Τέλοςπάντων, το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα και έχουμε διαφορετική άποψη οπότε για να μην γεμίζουμε το νήμα άσκοπα ας μείνουμε σε αυτό....Ευχαριστώ

συμφωνώ με όσα γράφεις, απλώς ο 10-18 και ο 55-250 δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τους fuji.

συμφωνώ με όσα γράφεις, απλώς ο 10-18 και ο 55-250 δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τους fuji.

Φυσικά και δεν είναι στο ίδιο επίπεδο, αυτό έλειπε!!! Απλά δεν έχουν όλοι τα χρήματα να αγοράσουν Ferrari!! Οπότε βολευόμαστε και με VW...χαχα
Αν είχα τα χρήματα πίστεψέ με δεν θα καθόμουν να ασχολιόμουν με την Canon, θα είχα ήδη χτίσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα γύρω από την Fuji Xt2 ή την sony A7rII...

Υ.Γ. Αυτή την στιγμή και για τους φακούς που θέλω να έχω σε μια μηχανή το σύστημα της fuji και η fuji X-T20 είναι εντελώς εκτός από το δικό μου Budget. Γενικότερα το σύστημα της Fuji είναι εξαιρετικό άλλα αν θες να χτίσεις ένα ολοκληρωμένο σύστημα φακών θές ΠΟΛΥ βαθύ πορτοφόλι!!!

Last edited:
πάνω που είχα μια σκέψη να πάω σε Fuji .. με αποθαρρύνεις ..

Οχι βρε συ μια χαρά μηχανή είναι μην πτοείσαι από αυτά που λέω....εξαιρετικός αισθητήρας, όμορφο και ποιοτικό σώμα, τρομερό jpeg και πολύ καλός κιτ φακός, το πρόβλημα ξεκινάει αν θέλεις σε φακό κάτι παραπάνω από τον κιτ και εκει πρέπει να ξοδευτείς....αν έχεις σκοπό να μείνεις με τον 18-55 ή έχεις χρήματα να αγοράζεις φακούς τότε πήγαινε στην X-T20 και δεν θα το μετανιώσεις....

Απ' ό,τι βλέπω υπάρχουν και φθηνότερες λύσεις από τρίτους κατασκευαστές.
Εντάξει, για το φιλέτο θα πληρώσεις παραπάνω!
Υπάρχουν και τα μεταχειρισμένα για όποιον θέλει να κάνει οικονομία.
Σε διπλανό φόρουμ έχει αρκετούς φακούς.
Πιστεύω ότι υπάρχουν λύσεις και για κάποιον που δεν θέλει να ξηλωθεί. Εννοείται με συμβιβασμούς.
Μην μας κόβεις τα φτερά! :)

Απάντηση: Re: Fuji xt-20

Οχι βρε συ μια χαρά μηχανή είναι μην πτοείσαι από αυτά που λέω....εξαιρετικός αισθητήρας, όμορφο και ποιοτικό σώμα, τρομερό jpeg και πολύ καλός κιτ φακός, το πρόβλημα ξεκινάει αν θέλεις σε φακό κάτι παραπάνω από τον κιτ και εκει πρέπει να ξοδευτείς....αν έχεις σκοπό να μείνεις με τον 18-55 ή έχεις χρήματα να αγοράζεις φακούς τότε πήγαινε στην X-T20 και δεν θα το μετανιώσεις....
Εγώ έχω πάει στην X-T20 και σε δυο επιπλέον φακούς, εναν ζουμ και εναν prime. Αν πάρω και έναν ευρυγώνιο περνάω τις 3.000

Re: Απάντηση: Fuji xt-20

Απ' ό,τι βλέπω υπάρχουν και φθηνότερες λύσεις από τρίτους κατασκευαστές.
Εντάξει, για το φιλέτο θα πληρώσεις παραπάνω!
Υπάρχουν και τα μεταχειρισμένα για όποιον θέλει να κάνει οικονομία.
Σε διπλανό φόρουμ έχει αρκετούς φακούς.
Πιστεύω ότι υπάρχουν λύσεις και για κάποιον που δεν θέλει να ξηλωθεί. Εννοείται με συμβιβασμούς.
Μην μας κόβεις τα φτερά! :)

Εννοείται ότι υπάρχουν λύσεις από τρίτους κατασκευαστές άλλα σε Manual focus που προσωπικά το απεχθάνομαι....σκέψου ότι π.χ. στην Canon μπορείς να πάρεις τον Yongnuo 50mmf1.8 με AF και αρκετά καλή απόδοση σε τιμή κάτω από 50 ευρώ καινούριο!!!
Γενικότερα αναφέρω το όλο θέμα για να είναι ένας χρήστης συνειδιτοποιημένος και να μην στέκεται μόνο στο κόστος της αγοράς της μηχανής άλλα να βλέπει και μελλοντικά τι φακούς πιθανόν να χρειαστεί, αν υπάρχουν στο σύστημα που θέλει να αποκτήσει και κυρίως αν είναι σε τιμές που μπορεί να αντέξει. Από εκει και πέρα τα βάζεις κάτω και βλέπεις τι σε συμφέρει.
Όσα γράφω φυσικά είναι από την δική μου εμπειρία και τις δικές μου ανάγκες και δεν σημαίνει ότι θα έχουμε και την ίδια άποψη!!!

Υ.Γ. Παλιότερα πριν χρόνια έτσι την είχα ''πατήσει'' με την Sony A5100 την είχα πάρει χωρίς να το πολυψάξω και μετά όταν είδα τις τιμές των φακών της Sony μου είχε έρθει ένα εγκεφαλικό!!!

Re: Απάντηση: Re: Fuji xt-20

Εγώ έχω πάει στην X-T20 και σε δυο επιπλέον φακούς, εναν ζουμ και εναν prime. Αν πάρω και έναν ευρυγώνιο περνάω τις 3.000

Ε μα αυτό ακριβώς αναφέρω, αν τα έχεις καλά κάνεις και πας στην Fuji....

10-24 πουλήθηκε σήμερα σε κατάσταση άριστη στα 600 ευρώ και 50-140 στα 950 ευρώ πριν λίγες μέρες.
Καλές τιμές με υπομονή βρίσκεις και στη Fuji.
Τον 10-24 τον δούλεψα αυτές τις μέρες σε ταξίδι.
Μιλάμε ο φακός σπέρνει και θερίζει και τα 1000 ευρώ που κάνει μάλλον λίγα είναι μπορώ να πω.
Δυστυχώς στη φτώχεια που έχουμε όλα μας φαίνονται ακριβά.
Εγώ θα το θέσω αλλιώς.
Για κάποιον που είναι γκατζετάκιας και θέλει να αλλάζει μηχανές, φακούς, συστήματα κτλ η Fuji δεν κάνει.
Για κάποιον που θέλει φωτογραφία εύκολα και βολικά από το πρώτο κλικ και είναι πρώτα από όλα εραστής της εικόνας πάει στη Fuji και τελειώνει εκεί, χωρίς να ψάχνεται συνέχεια για αγορές γλυκοκοιτώντας ξένες μηχανές.
Κώστα εσύ που είσαι φωτογράφος (κατέχεις την τέχνη, κάδρο, σύνθεση κτλ) δε θα έχεις πρόβλημα με οποιονδήποτε εξοπλισμό.

Φίλε μου δεν έχω πρόθεση να μείνω στον 18-55 διότι απλά έχω εδώ και χρόνια καλομάθει να έχω μαζί μου έναν υπερευρυγώνιο (Tokina 116), έναν prime (35mm) και έναν zoom, σε Nikon σώμα. Με αποθαρρύνουν λίγο αυτά που διαβάζω γιατί από την εμπειρία μου έχω διαπιστώσει ότι από τους φακούς προέρχεται η ποιότητα και από το σώμα η ευκολία. Εαν τώρα για να ξεκινήσω με ένα βασικό κιτ φακών, αρχίσω να κοιτάω λόγω κόστους samyang και άλλους παρόμοιους ... άστα βράστα

Πάνο, με αποπροσανατολίζεις με τις αγορές και τις πωλήσεις.. για πες μου λίγο τι γίνεται με τους φακούς σε FUJI X-T20

Σωστά τα λες Παναγιώτη, άλλα λίγο πολύ γράφεις αυτά που είπα και εγώ, πρέπει να είσαι συνειδιτοποιημένος όταν πας σε Fuji και να ξέρεις τι θέλεις ή τι να περιμένεις.
Τώρα για το εύκολα και γρήγορα καλές φώτος επέτρεψέ μου να διαφωνήσω σε ένα βαθμό. Η Canon 800D που έχω τώρα είναι ότι ποιο εύκολο και γρήγορο για να έχεις καλές φώτος άλλα και βίντεο με το καλημέρα ακόμα και για κάποιον που δεν έχει ιδέα από φωτογραφία ή βίντεο. Πάνω κάτω αυτά έγραψε και το Dpreview. Ενώ αντίστοιχα η sony A6300 που έχω σου βγάζει το λάδι να την μάθεις και να αποδώσει όσα πραγματικά μπορεί....
https://www.dpreview.com/reviews/2017-roundup-interchangeable-lens-cameras-500-900/13

Φυσικά και δεν είναι στο ίδιο επίπεδο, αυτό έλειπε!!! Απλά δεν έχουν όλοι τα χρήματα να αγοράσουν Ferrari!! Οπότε βολευόμαστε και με VW...χαχα
Αν είχα τα χρήματα πίστεψέ με δεν θα καθόμουν να ασχολιόμουν με την Canon, θα είχα ήδη χτίσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα γύρω από την Fuji Xt2 ή την sony A7rII...

Υ.Γ. Αυτή την στιγμή και για τους φακούς που θέλω να έχω σε μια μηχανή το σύστημα της fuji και η fuji X-T20 είναι εντελώς εκτός από το δικό μου Budget. Γενικότερα το σύστημα της Fuji είναι εξαιρετικό άλλα αν θες να χτίσεις ένα ολοκληρωμένο σύστημα φακών θές ΠΟΛΥ βαθύ πορτοφόλι!!!
Οτι πληρώνεις παίρνεις, υο χοθμε πει χιλιάδες φορές

Το φτήνό κρέας το τρώνε και οι σκύλοι, που λένε κ στο χωριό μου

Αν θέλει τοπ ποιότητα θα τα σκάσεις

10-24 πουλήθηκε σήμερα σε κατάσταση άριστη στα 600 ευρώ και 50-140 στα 950 ευρώ πριν λίγες μέρες.
Καλές τιμές με υπομονή βρίσκεις και στη Fuji.
Τον 10-24 τον δούλεψα αυτές τις μέρες σε ταξίδι.
Μιλάμε ο φακός σπέρνει και θερίζει και τα 1000 ευρώ που κάνει μάλλον λίγα είναι μπορώ να πω.
Δυστυχώς στη φτώχεια που έχουμε όλα μας φαίνονται ακριβά.
Εγώ θα το θέσω αλλιώς.
Για κάποιον που είναι γκατζετάκιας και θέλει να αλλάζει μηχανές, φακούς, συστήματα κτλ η Fuji δεν κάνει.
Για κάποιον που θέλει φωτογραφία εύκολα και βολικά από το πρώτο κλικ και είναι πρώτα από όλα εραστής της εικόνας πάει στη Fuji και τελειώνει εκεί, χωρίς να ψάχνεται συνέχεια για αγορές γλυκοκοιτώντας ξένες μηχανές.
Κώστα εσύ που είσαι φωτογράφος (κατέχεις την τέχνη, κάδρο, σύνθεση κτλ) δε θα έχεις πρόβλημα με οποιονδήποτε εξοπλισμό.
Να ξαναπούμε όμως κ του στραβού το δίκιο, (μιας κ δεν έχουμε μετόχες στην Fuji)

Η fuji σε τιμές φακών παει να φτάσει την Leica

Re: Απάντηση: Fuji xt-20

Οτι πληρώνεις παίρνεις, υο χοθμε πει χιλιάδες φορές

Το φτήνό κρέας το τρώνε και οι σκύλοι, που λένε κ στο χωριό μου

Αν θέλει τοπ ποιότητα θα τα σκάσεις

Δεν διαφωνώ ότι είναι κορυφή σε φακούς η Fuji σε ανάλογα κόστη βέβαια, αλλά δεν είναι και του πεταματού οι άλλοι ποιο φτηνοί φακοί σε άλλα συστήματα...η αλήθεια στα περισσότερα πράγματα είναι κάπου στην μέση.......π.χ. ένας Canon 50mmf1,8stm που κάνει 100 ευρώ μόνο φτηνό κρέας δεν το λες!!!χαχα

Εγώ κρατάω αυτό. Όταν κάποιος ξέρει να δουλεύει και να βγάζει αυτό που θέλει απ'τα μηχανάκια του, μικρή σημασία έχει το αν θα είναι Fuji, Sony, Canon κλπ κλπ κλπ, παντού θα ζωγραφίσει. Οπότε το θέμα γίνεται αφενός προσωπικου γούστου/συνήθειας, αφετέρου οικονομικό. Πχ, αν κάποιος θέλει να μείνει σε γήινο budget, νομίζω ότι το σύστημα Canon δεν έχει αντίπαλο, και ως τελικό αποτέλεσμα δε θα υπολείπεται σε σχέση με κανένα απ'τα άλλα (για όποιον ξέρει να το χρησιμοποιεί).

@ costas_

επειδή έχω δει πολύ ωραίες φωτογραφίες σου, σε παραδίπλα νήματα,
και όσον αφορά το χρώμα,

Αν οι φωτος είναι jpeg
θα πρέπει να πιάσεις-δουλέψεις μία fuji και να δεις αν σου αρέσουν τα jpeg της (εσένα αν αρέσουν, όχι αν θεωρούνατι καλύτερα ή όχι),

αν ασχολείσαι με RAW, φαντάζομαι θα μπορείς να τα κάνεις ότι θέλεις;

Μόνο με Raw έχω μάθει να επεξεργάζομαι τις φωτογραφίες μου και από τα Nikon σώματα δεν είχα κάποια δυσκολία. Θα ήθελα να δοκιμάσω την Fuji, αφενός να την πιάσω στα χέρια μου και από την άλλη να δω το Raw που βγάζει. Προχθές που έριξα μια ματιά στο Dubai οι τιμές ήταν στον θεό, αλλά το θέμα της τιμής και της αγοράς το έχω αφήσει για αργότερα. Θα κοιτάξω μήπως πάω μια βόλτα από τα καταστήματα της Αθήνας.

Δύσκολα θα βρεις σε κάποιο κατάστημα fuji X-T20 για να την δεις από κοντά, νομίζω αν θες μόνο να την δεις και να την πιάσεις έχει μια ανοιγμένη στο Public στο Mall.