Fujifilm HS 20

καποιες φωτος με την HS10

προηγουμενη της HS 20

http://www.wolfgangsteiner.com/blog-do-show-blogid-92.html

http://www.wolfgangsteiner.com/blog-do-show-blogid-88.html

http://www.wolfgangsteiner.com/blog-do-show-blogid-86.html

ειναι στα γερμανικα αλλα δειχνει πανω κατω τις δυνατοτητες της πρωην...
εμενα μου αρεσαν οι φωτος!!!
ελπιζω η καινουργια να ειναι ακομα καλυτερη !!!

συγγνωμη... συγκρινουμε dslr με super zoom και βγαζουμε καλυτερες τις δευτερες ή κατι δεν εχω καταλαβει καλα τοσα χρονια???

Απάντηση: Re: Fujifilm HS 20

paИ-baL;1056046240 said:
συγγνωμη... συγκρινουμε dslr με super zoom και βγαζουμε καλυτερες τις δευτερες ή κατι δεν εχω καταλαβει καλα τοσα χρονια???

οχι βεβαια !!!!
απλα λεμε πως ενα σωμα μονο του δεν κανει καλες φωτος θες και φακο !
και πως αν μεινεις με τον κιτ φακο απλα μονο για να λες οτι εχεις DSLR τοτε .... απλα δεν ξερεις τι αγορασες ! :grandpa:

κι αλλες φωτος

http://www.myfinepix.co.uk/showcase/review/finepix-hs20exr/hands-on-a-fuji-hs20

Πιστεύω, σε ότι αφορά την συζήτηση που προηγήθηκε, δηλ.εάν είναι προτιμότερη
μια dslr με τον κιτ φακό η μια superzoom , όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες του καθένα.
Στην δικιά μου περίπτωση, και δεν είμαι ο επαγγελματίας ούτε καν ο χομπίστας όπως τον ορίζει o cacau (αφού μου αρέσει πολύ η φωτογραφία , αλλά δεν έχω και τον χρόνο να ασχοληθώ πιο εμπεριστατωμένα) η μετάβαση από μια superzoom στην Sony nex είχε μια δραματική θετική επίπτωση στην ποιότητα των
φωτογραφιών που τραβάω και φυσικά όλα αυτά με τον κιτ φακό αφού ακόμα για την nex δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.
Στην ουσία με τα ίδια χρήματα που είχα αγοράσει την superzoom αγόρασα την nex που πλεονεκτεί σε όλους τους τομείς που θεωρώ εγώ σημαντικούς ώστε να μου αρέσει μια φωτογραφία.
Επαναλαμβάνω ότι αυτά ισχύουν μόνο για μένα που δεν θεωρούμε ο φανατικός χομπίστας και κάλλιστα υπάρχουν διαφορετικές περιπτώσεις όπως του Ευάγγελου στον οποίο συνέβει το αντίθετο!

εγω παντως θα κρατησω την S100FS για πολυ καιρο ακομα !

περιμενω να πεσουν αι τιμαι στο ΕΒΑΥ για καμια D550 η και D60 Canon μιας που με τα σωματα της Κανον εχω πολυ καλες εντυπωσεις

για βιντεο 1080ρ και για καλες νυχτερινες φωτος με κανα φακο φωτεινο και φυσικα για μακρο φωτος και πειραματα .... !
αν και ο κυριος λογος που ξενοκοιταω για DSLR σωμα ειναι το βιντεο !

για ολες τις αλλες περιπτωσεις η S100FS με καλυπτει απολυτα με τον φακο της που ειναι για ολα σχεδον γιαυτο και θα την κρατησω μεχρι να τα φτυσει !

Last edited:
Και πολύ καλά θα κάνεις, γιατί δεν νομίζω ότι οι HS10/20 έχουν καλύτερη ποιότητα εικόνας, είμαι σχεδόν σίγουρος για το αντίθετο...

Όσο για το θέμα DSLR, mirrorless κ.λ.π., σαφώς και έχουν καλύτερη ποιότητα ακόμα και με τον κιτ φακό, οπότε αν καλύπτουν τις ανάγκες σου σε εύρος zoom είναι σαφώς καλύτερες επιλογές σε σχέση με την όποια compact - αρκεί να έχεις την διάθεση να την κουβαλάς. Αντικειμενεικά αυτό μερικές φορές αυτό είναι αδύνατο, οπότε μια καλούτσικη compact τσέπης είναι το ιδανικό συμπλήρωμα (ή ξεκίνημα) οποιουδήποτε φωτογράφου, ερασιτέχνη, χομπιστα, επαγγελματία...

Last edited:
παντως σαν παντελως ασχετος (μπροστα σας) , οι φωτο που ποσταρε ο Ευαγγελος μου αρεσουν.Τις βρισκω καθαρες και ισσοροπημενες σε χρωματα , κοντραστ και οξυτητα.

Εγώ έχω ακόμη την Fujifilm S9500 και αν την αντικαθιστούσα μάλλον θα έπαιρνα την HS20 ανκαι έχω σιχαθεί τις ΑΑ μπαταρίες διότι μου έχουν χαλάσει άπειρες μέχρι τώρα.........
Ελπίζω η Fujifilm να το σκεφτεί σοβαρά και να τις καταργήσει στον αντικαταστάτη της HS20....

επαναφορτιζομενες με πολλα αμπερ?ή λεω βλακειες?

παντως σαν παντελως ασχετος (μπροστα σας) , οι φωτο που ποσταρε ο Ευαγγελος μου αρεσουν.Τις βρισκω καθαρες και ισσοροπημενες σε χρωματα , κοντραστ και οξυτητα.

Δύσκολο ομως να είναι τόσο καλή η HS 20.

Η S100 έχει σχεδόν διπλάσιο μέγεθος αισθητήρα (ακόμα και σήμερα είναι κορυφαίος στα τεστ της DxO). Δύσκολο η εξέλιξη απο τότε ως τώρα να ισοφαρίσει την διαφορά μεγέθους. Αν και δείγματα της F550 που είδα (ίδιος αισθητήρας με την HS20) ήταν πολύ καλά ... βρε λες να τα κατάφεραν !!.

Kαι ο φακός της S100 είναι επίσης πολύ καλός σχεδόν ίδιος σε μέγεθος με της HS20 αλλά "μόνο" 15Χ.

Ακριβώς έτσι, η S100 είναι μακράν ότι καλύτερο έχω δει "ζωντανό" σε super zoom. Αν τα κατάφεραν να βγάλουν καλύτερη μηχανή με αισθητήρα 1/2" και zoom 30Χ, πρέπει να τους βγάλουμε το καπέλο!

Εδώ θά δείτε δειγματά μου από τήν HS20EXR http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=43577.15
Είναι σε jpg τραβηγμένα.Γιά τά λεφτά της νομίζω είναι πολύ καλή.
Κάποια πράγματα πού δέν μ'αρέσουν, είναι τό μικρό σκόπευτρο θά προτιμούσα νά μήν βάζανε τό φωτοκύταρο δίπλα καί νά είναι πιό μεγάλο,καί τό δαχτυλίδι εστίασης αρχίζω νά έχω μιά υποψία ότι τό βαλάνε γιά εφφέ εκτός άν δέν κάνω εγώ κάτι καλά.Επίσης δέν μού εμφανίζει στό σκόπευτρο ή τήν οθόνη όπως στήν παλιά μου canon τό αποτέλεσμα τής έκθεσης πρίν τήν φωτογράφηση όσο καί τό έψαξα δέν μπόρεσα νά βρώ άν υπάρχει γιά αυτό κάποια επιλογή.
Ή εστίαση της κατά τήν γνώμη μου είναι λίγο αργή άν καί δέν είχα ποτέ slr γιά νά συγκρίνω.Η σταθεροποίηση είναι καλή αλλά μέ τέρμα ζοομ στό χέρι μέ αργή ταχύτητα δέν κάνει καί θαύματα.Αυτά πρός τό παρόν

Ωραία τα δείγματα... το δακτυλίδι εστίασης λογικά θα πρέπει να δουλεύει με τρείς τρόπους: α) ανενεργό, β)ενργό σε συνεργασία με το autofocus, γ) μόνο του χωρίς autofocus, ψάξε τις ρυθμίσεις.