Fujifilm X-H1

Εχοντας την X-E3 (ίδιο σύστημα εστίασης με την X-H1) θα συμφωνήσω με τον Γιάννη, δουλεύει οκ η εστίαση από την οθόνη στο βίντεο άλλα δεν είναι στα ίδια επίπεδα με τις sony ή Canon...θέλει δουλίτσα ακόμα άλλα είναι αρκετά καλή...δύσκολα θα πάρει άλλο σοβαρό Update η Χ-Η1 κατά την γνώμη μου....αν θα πάρει θα πρέπει αντίστοιχα να δώσει το ίδιο update και στις X-T2/X-T20/X-Pro2/X-E3 κάτι που το αποκλείω....έχουν τελειώσει πλέον αυτές οι μηχανές όσον αφορά τα σοβαρά updates....ότι πήραν πήραν.

Μην παραπληροφορείς τον κόσμο, δεν έχει προλάβει να πάρει update η xh1, και είναι βέβαιο ότι θα αναβαθμιστεί,

εχει παρει καποια update η xh1, το τελευταιο ειναι το 2.01

Μακαρι να παρει κι αλλα....

Βαζω ενα βιντεο με rack focus (μεσω της touch screen) να δεις πως ειναι.... με τον 18-55 στα 35mm.

Προσωπικα, δεν θα το χρησιμοποιουσα σε καποια δουλεια ή σοβαρο βιντεο.

Στην αρχη ειναι με ταχυτητα -2 και μετα 0.

https://youtu.be/MaTLd0UAVAQ

Όχι μην πεδευεσαι. Έχω έναν γνωστό θα προσπαθήσω να τον επισκεφθώ μια μέρα να την επεξεργαστώ από κοντά.
Στην προσφορά του αμαζον τώρα βγαίνει 835 με τα μεταφορικά χωρίς ΦΠΑ.....

Δεν είναι και άσχημο. Δεν ξέρω βέβαια το πότε και πως πατήθηκε και πότε έγινε η εστίαση. Δεν είμαι επαγγελματίας αλλά αν τύχει κάνα event η παιδιά σε κίνηση και θέλω να εστιάζω και σε πίσω κόσμο κτλ θα ήθελα να λειτουργεί σωστά

ναι.... δεν υπαρχει αλλη λυση.

Μιλαω κυριως για Rack focus μεσω touch screen.

Αν πουμε για point to point (σκοπευω δηλ. σ ενα σημειο Α και μετα σ ενα αλλο Β , εκει ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα)

Επισης, να ξερεις οτι δεν εχει object tracking, να πατησεις δηλ. ππανω σ ενα σημειο στην οθονη και να το ακολουθει (ουτε η ΧΤ3 το εχει αυτο).

εχει παρει καποια update η xh1, το τελευταιο ειναι το 2.01

Μακαρι να παρει κι αλλα....

Βαζω ενα βιντεο με rack focus (μεσω της touch screen) να δεις πως ειναι.... με τον 18-55 στα 35mm.

Προσωπικα, δεν θα το χρησιμοποιουσα σε καποια δουλεια ή σοβαρο βιντεο.

Στην αρχη ειναι με ταχυτητα -2 και μετα 0.

https://youtu.be/MaTLd0UAVAQ
Σοβαρό update δεν έχει πάρει, υπομονή, είναι σχετικά νέο μοντέλο η κάμερα, δεν πάλιωσε

Μια ερώτηση. Όταν έχει σκοτάδια και θέλεις να βγάλεις με φαλς στην οθόνη και οφθαλμοσκοπιο λόγω των ρυθμίσεων για φλας βλέπω σκοτάδια. Πως γίνεται να βλέπω ότι φαινεται και όχι ότι θα δώσει σαν αποτέλεσμα οι ρυθμίσεις που ειναι πάνω εκείνη την στιγμή. Στην ουσία πρέπει να εστιάζει στα τύφλα με εξωτερικό φλας. Υπάρχει κάπου σχετική ρύθμιση;

Βαριά καμία σχέση με μιρορλες, πολύ δύσκολο μενού, μέτρια εστίαση, αλλά σούπερ ποιότητα φώτο και βίντεο, εξαιρετική στα ψηλά ίσο που το θέλω πολύ - επιπέδου ff, σταθεροποιητης πολύ καλός και τιμή τώρα προκλητική. Δεν είδα διαφορά με την χτ3 πουθενά εκτός από το 4κ βίντεο που δεν καίγομαι προς το παρόν μια χαρά βγάζει και αυτή. Και με έναν ανταπτορ fringer ξεφεύγεις σε ποικιλία φακών αν σε απασχολεί το κόστος των fujicon. Ήδη σκέφτομαι τι θα μπει για πούλημα για να χρηματοδότησω μέρος της αγοράς.

Την έχω δουλέψει κ εγώ την xh1, απλά ρώτησα γιατί καλό είναι να μαθαίνουμε κ από άλλους γνώμες
Την μηχανή όπως την είδα εγώ:
Στιβαρή κατασκευή με καλό πιάσιμο/κράτημα, βέβαια αν της προσθέσεις κ το grip που το συνιστώ, πραγματικά την αισθάνεσαι σαν κορυφαίο μοντέλο επαγγελματικής σειράς, και δεν απέχει και πολύ κατά την γνώμη μου,
Η σταθεροποίηση άψογη, δουλεύεις άνετα όλους τους prime που είναι χωρίς σταθεροποίηση, και τον περίφημο 16-55,
Και μόνο που φοράει τον 24αρι αισθητήρα, αυτό αρκεί
Άψογη μηχανή, εμενα με βολεψε και η μικρή πάνω οθόνη, συνηθισμένος από παλιές φιλμάτες af μηχανές,
Η εστίαση όπως xt2 και καλύτερη, ανάλογα ποιο φακό θα κουμπώσεις
Κατά τ αλλά διαθέτει υποδοχή για διπλές SD σειρά II κάρτες, joystic κ οθόνη αφής
Εννοείται με αδιάβροχοποίηση
Και made in Japan
Μηχανή μ αυτές τις δυνατότητες σ αυτή την τιμή δεν ξέρω αν υπάρχει

Τρομερό σώμα, πολύ καλό κράτημα, στιβαρή , ωραίο EVF που χαίρεσαι να τραβάς!
Όντως βαριά, έχει καλύτερη μουντούρα κατασκευαστικά , για ν αντέχει μεγάλους τηλεφακούς.
Δεν είναι για να την έχεις πάντα μαζί, είναι εργαλείο που το παίρνεις και πυροβολείς.
Το κλείστρο , μαζί με αυτό της Olympus em5 ii, είναι το καλύτερο που έχω ακούσει κι αισθανθεί!

Ποσό θα ήθελα να έχει τα σωθικά της xt3....η τέλεια μηχανή για μένα θα ήταν.
Ίσως η xh2 , αν και όταν βγει....

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

H X-H2 θα μοιάζει (λογικά) με την GFX100 εξωτερικά,σε ποιο μικρό μέγεθος,όπως έμοιαζε η GFX50s με την X-H1.Έχει βγει και πατέντα στο fujirumors πριν κανά μήνα-δύο,πιθανολογείται ότι είναι γι αυτήν.Με ιντριγκάρει ο συνδυασμός Χ-Η1+ fringer adaptor+Sigma 18-35 f1.8 ,αν κάποτε τα αγοράσω όλα αυτά.

Απάντηση: Re: Fujifilm X-H1

Κάποιος που έχει δοκιμασει τη σταθεροποίηση με primes μπορεί να δώσει χροονους κλείστρου σε συνδιασμό με εστιακές? εννοείται για συνεχόμενες επιτυχημένες φωτό ή τουλάχιστον να έχει ένα ικανοποιητικό ποσοστό άνω του 50%? Με διάφορους φακούς ευρυγωνιους, νορμαλ, τηλεφακούς.