Fujitsu Celvin Q700 NAS

Re: Απάντηση: Fujitsu Celvin Q700 NAS

Και η αντιστροφη διαδικασια επαναφορας του firmware της fujitsu λειτουργει χωρις προβλημα

Παίδες, γειά σας. Δοκίμασα και εγώ σε Q700 να βάλω την τελευταία της QNAP την 3.6.1, όπως λέει το forum της QNAS, αλλάζοντας με hex editor το string "Q700" σε "TS-219" και πέτυχε, αλλά επειδή οι USB πόρτες άλλαξαν, αποφάσισα να ξαναγυρίσω πίσω στην Fujitsu 3.5.2, κάνοντας downgrade απο την 3.6.1 πρώτα στην TS-219 3.2.3 (αλλάζοντας με hex editor αυτή τη φορά το string "TS-219" σε "Q700") και ενώ πέτυχε, τελικά ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΑ BOOT και έχω κολήσει για τα καλά.
Δοκίμασα τα πάντα για να κάνω recovery όπως αναφέρει το Wiki αλλά τίποτα. Ενώ το Finder το βλέπει, το Firmaware Upgrade του Finder αποτυγχάνει στο 20%, ενώ το Web Interface δεν δουλεύει καθόλου.

Ρίξτε καμια ιδέα μπας και το ξαναζωντανέψω.

Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Fujitsu Celvin Q700 NAS

Τελικά λύθηκε το ανωτέρω πρόβλημα, με χρήση του original Fujitsy QFinder που είχε το CD, και όχι με το ενημερωμένο QFinder που είχα κατεβάσει απο το site της Fujitsu και της QNAP - και τα δύο σταματάγανε την αναβάθμιση στο 20%.
Έτσι έκανα upgrade απο την TS-219 3.2.3 (που δεν μου έκανε boot) σε Q700 3.2.4 (αλλάζοντας πρώτα με hex editor το string "Q700" σε "TS-219" στην 3.2.4) και αφού έκανε boot κανονικά το ξανα-αναβάθμισα στην τελευταία Q700 3.5.2.

Αυτά για να βοηθήσω τυχόν επόμενο παθόντα...:2thumb22sup:

Καλημέρα.Αν και εχει περάσει καιρός από το τελευταίο μήνυμα που βλέπω, θέλω να ρωτήσω κάτι γιατί εχω σοβαρό πρόβλημα. Έχω τον ιδιο nas και χθες προσπάθησα να κάνω αναβάθμιση του firmware στην τελευταία version απ το web interface. Ενω το φόρτωσε κανονικά όταν ξεκίνησε η διαδικασία αναβάθμισης σταμάτησε μετά από λίγο με το μήνυμα αν θυμάμαι καλά (σφάλμα αναβάθμισης).Ο nas μετά από αυτό δούλευε κανονικά αλλα τον εκλεισα καθώς δεν τον δουλεύω συνέχεια. Οταν τον ξανά ανοιξα σήμερα, δεν βουτάρει, αναβοσβήνει το power led σε κόκκινο και πράσινο συνεχώς.

Παιδιά μια βοήθεια αν γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά γιατί εχω πολλά αρχεία μέσα σχεδων 3,5 gb και δεν θέλω να τα χάσω.
Δημήτρης.