Full Frame DSLR 25 MEGAPIXEL με κάτω από 2000 ευρώ !!!

Απάντηση: Re: Full Frame DSLR 25 MEGAPIXEL με κάτω από 2000 ευρώ !!!

παντα ετσι τιμολογουσε η Νικον απο την εποχη των 35mm μηχανων της.

Παντα θεωρουσε εαυτον ελιτ(ασχετα αν η Leica ηταν στην πραγματικοτητα η ελιτω των μηχανων και των φακων)

Νάθ η Leica ήταν η ελίτ των φακών και όχι των μηχανών!
Κακή εργονομία και το βασικότερο βλάβες....πολλές βλάβες. Άσε που άν έβαζες φρέσκιες μπαταρίες στα motor drives σου έκοβαν πολλές φορές τα φίλμς!!!!
Τρία σώματα είχα R4, RE, R6,, τέλειοι οι φακοί, αλλά τα σώματα .....άσε καλύτερα. Η τσέπη μου το ξέρει (και τα νεύρα μου)

Πολύ ψηλά τιμολογήθηκε.

Νομίζω πως η Νίκον έχει πάρει γενικώς "ψηλά τον αμανέ" κατά το λεγόμενο. Χώρια που από τα χαρακτηριστικά της, φαίνεται ανταγωνιστική της 5D MkI.
Μάλλον η εταιρία ποντάρει στη βάση "οπαδών".

Kι εγώ συμφωνώ ότι είναι ακριβά τιμολογημένη, ειδικά στη Ευρώπη. Τα 2600 ευρώ μου φαίνονται πολλά περισσότερα από τα 3000 δολάρια. Στα 2200 θα μου φαινόταν λογική τιμή.

Από την άλλη πρόκειται για ένα σώμα με όλες τις (πολεμικές αρετές) της D3, απλώς έχει μικρότερο μέγεθος. Δηλ. έχει θωράκιση, αδιαβροχοποίηση, καλό drive (5 καρέ δεν είναι με το μεγάλο καθρέφτη), κλπ. και συμβατότητα με μια σειρά αξεσουάρ της ΝΙΚΟΝ καθαρά επαγγελματικά.

Από την άλλη μην ξεχνούμε, ότι δεν πρόκειται για τον αισθητήρα που θα κυκλοφορήσει η SONY και μουρμουρίζεται πλέον ότι θα πάρουν οι PENTAX/SAMSUNG. Διότι εκείνος έχει ενσωματωμένο adc 12 bits, ενώ αυτός έχει εξωτερικό databus 4κάναλο στα 14bits. Kαι η FUJI S5 και η ΝΙΚΟΝ D300 μας έχουν δείξει ότι τα 14άρια adc είναι ικανά πολύ.

Δεν έχει νόημα να συζητούμε την τιμολόγηση και τη σύγκριση με άλλες εταιρίες νομίζω. Είναι το σώμα που έβγαλε η Νικον για να περάσει ο high-end ερασιτέχνης, ο οποίος έχει ήδη πχ την D300, ή ο παλιός και δύσπιστος στα ψηφιακά χρήστης Νίκον και κάτοχος καλής συλλογής φακών, στην εποχή του ψηφιακού ff. Το κοστολόγησε, φαντάζομαι, κρίνοντας πόσο είναι διατεθιμένες να δώσουν οι παραπάνω κατηγορίες υποψηφίων αγοραστών. Δεν το έβγαλε για να προσελκύσει τους αμφιταλαντευόμενους μεταξύ διαφορετικών προτάσεων στο ff.
Έτσι, και να βγάλει η Canon έναν αντικαταστάτη σημαντικά ανώτερο, ως μηχανή, της 5D (άρα λογικώς και της νέας Νίκον) και να τον κοστολογήσει στα ίδια περίπου επίπεδα με το μοντέλο που ήδη μετράει 3 χρόνια στην αγορά, δεν πρόκειται να πληγεί η Νίκον.

Πρώτες φωτογραφίες με τη νέα μηχανή, κατεβάζετε από το http://imaging.nikon.com/products/imaging/lineup/digitalcamera/slr/d700/sample.htm

καλούτσικες μου φαίνονται εμένα...

απλώς τα 4000 ευρώ που θα μου στοιχίσει η μετάβαση στο νέο σώμα (σώμα + 24 pce) μου πέφτουν βαριά στην τσέπη. Μάλλον για το 2009 με βλεπω...

Δεν έχει νόημα να συζητούμε την τιμολόγηση και τη σύγκριση με άλλες εταιρίες νομίζω. Είναι το σώμα που έβγαλε η Νικον για να περάσει ο high-end ερασιτέχνης, ο οποίος έχει ήδη πχ την D300, ή ο παλιός και δύσπιστος στα ψηφιακά χρήστης Νίκον και κάτοχος καλής συλλογής φακών, στην εποχή του ψηφιακού ff. Το κοστολόγησε, φαντάζομαι, κρίνοντας πόσο είναι διατεθιμένες να δώσουν οι παραπάνω κατηγορίες υποψηφίων αγοραστών. Δεν το έβγαλε για να προσελκύσει τους αμφιταλαντευόμενους μεταξύ διαφορετικών προτάσεων στο ff.
Έτσι, και να βγάλει η Canon έναν αντικαταστάτη σημαντικά ανώτερο, ως μηχανή, της 5D (άρα λογικώς και της νέας Νίκον) και να τον κοστολογήσει στα ίδια περίπου επίπεδα με το μοντέλο που ήδη μετράει 3 χρόνια στην αγορά, δεν πρόκειται να πληγεί η Νίκον.

+1