Full Range κατασκευη

Η αλήθεια είναι οτι φλερτάρω κι εγώ μια fullrange κατασκευή, αλλα δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Σκεφτόμουν, ας πούμε, κλειστή καμπίνα με ενα από τα 168/208 και(ίσως) κάποιο super tweeter. Eίναι εφικτό κάτι τετοιο; Κυρίως ρωτώ για την κλειστή καμπίνα γιατί συνήθως βλέπω reflex.

Κλειστη καμπινα δυσκολο θελει αλλου τυπου μεγαφωνο απο τα 168/208.
Παρομοια κατασκευη ακουσαμε στην περασμενη hiend phy μεγαφωνο και κατα γενικη ομολογια , επαιζε καλα . Ηταν πολυ μεγαλη παντως.
Παντως για να πειραματιστεις, εαν βρεις μεγαφωνο, υπαρχει καμπινα.

Επισεις, θα πρπει εκ των προτερων ν αποφασισεις εαν θες και αλλη μια μοναδα απο πανω-σ αυτη την περιπτωση θα ελεγα αλλο μεγαφωνο (χωρις whizer)

Σε καθε περιπτωση ακους πρωτα και μετα αποφασιζεις. Εδω υπαρχουν ενα σωρο παρομοιες κατσκευες, οποτε αν βρεθεις προς τα μερη μας.......

Κλειστη καμπινα δυσκολο θελει αλλου τυπου μεγαφωνο απο τα 168/208.
Παρομοια κατασκευη ακουσαμε στην περασμενη hiend phy μεγαφωνο και κατα γενικη ομολογια , επαιζε καλα . Ηταν πολυ μεγαλη παντως.
Παντως για να πειραματιστεις, εαν βρεις μεγαφωνο, υπαρχει καμπινα.

Επισεις, θα πρπει εκ των προτερων ν αποφασισεις εαν θες και αλλη μια μοναδα απο πανω-σ αυτη την περιπτωση θα ελεγα αλλο μεγαφωνο (χωρις whizer)

Σε καθε περιπτωση ακους πρωτα και μετα αποφασιζεις. Εδω υπαρχουν ενα σωρο παρομοιες κατσκευες, οποτε αν βρεθεις προς τα μερη μας.......

Μόλις είδα μια κλειστή καμπίνα που προτείνει η PHY για δίδρομο. Μετά είδα και τις τιμές για τα μεγάφωνα...:grinning-smiley-043 Στο τελευταίο έχεις δίκιο... Η μόνη περίπτωση να πάω στα τυφλά είναι με χαμηλό κόστος για να "πάρω γεύση".
Ποιά κατασκευή ήταν αυτή με το PHY;

Μόλις είδα μια κλειστή καμπίνα που προτείνει η PHY για δίδρομο. Μετά είδα και τις τιμές για τα μεγάφωνα...:grinning-smiley-043 Στο τελευταίο έχεις δίκιο... Η μόνη περίπτωση να πάω στα τυφλά είναι με χαμηλό κόστος για να "πάρω γεύση".
Ποιά κατασκευή ήταν αυτή με το PHY;

Ο κατασκευαστης ηταν η Tonian Labs . Στα πριμα ειχε ενα Raven τουιτερ, αρκετα ακριβο. Τα phy, επισεις ακριβα. Και το ηχειο πανακριβο. Ειχαμε μιλισει μαζι του και μας ειχε πει αρκετες λεππτομεριες. Γενικα, μας ειχε αρεσει πολυ.
Κατα τη γνωμη μου, η διαφορα μεταξυ φτηνων (πχ fostex) "μονοδρομων" μεγαφωνων και ακριβων (πχ Phy) ειναι στο πως αποδιδονται καποιες λεπτομεριες της μεσαιας περιοχης και στο συγκεκριμενο ηχειο αυτο εκανε μπαμ. Τουλαχιστον στα δικα μου αυτια.

Φυσικα μιλαμε για ηχειο που το θεωρω υπερβολικα ακριβο , με πολυ καλα μεγαφωνα, επισεις ακριβα.

Για εισαγωγη οντως δεν ειναι τα καταλληλα. Ενα "φτηνο" φοστεξ ειναι οτι πρπεπει και παντα, μετα απο πολλες ακροασεις , για να μην εισαι στα τυφλα.

Αλλωστε η diy κοινοτητα, γιαυτο το λογο υπαρχει. Να μπορεις ν ακουσεις πρωτα σε καποιον αλλο και υστερα ν αποφασισεις αν σου αρεσει ...

Τζίμακο συμφωνούμε σε ολα

και τα 206, 207, 208 καλά ειναι

σε πειραμα μου με καμπίνες ειδα οτι αν ανεβασεις λίτρα στα Fostex και χαμηλώσεις το συντονισμό του Reflex κάτω των 40Hz, αποκτουν χαμηλό αλλά δεν εχουν ενταση
το ιδιο εχω πάθει τωρα με τα Hemp
με λιγότερα λιτρα και γυρω στους 55-60 το reflex εχεις περισσότερα δυναμικά αλλά θελεις sub απο 70-80 και κατω

Aν φιλε μου Busoni τα βάλεις σε κλειστου τυπου δεν θα κατέβεις τα 80-90Hz
δεν κανουν αυτα τα Fostex για κλειστου τυπου στα χαμηλά.

αν παιξεις με 208, πιστευω αρκετα καλύτερο μεγαφωνο απο 6,7 εχεις προβλημα στις υψηλές
θα χρειαστεις cross και s.tweeter
αλλά μεσοχαμηλά δεν παιζεται

και τα 206,7 τσιρίζουν ψηλά και θελουν λίγο πειραματισμό με φιλτρα

Τα Phy απλά ειναι αλλο επίπεδο, για μενα εεε
δεν μπορεις να τα φτιαξεις χοάνη γιατι απαιτουν τεράστιες διαστάσεις για τα χαμηλά αλλά....
δωστους λίτρα και απόλαυσε
αυτο το μικρό που ειδες εχει δυο τρυπες πισω, δεν ειναι κλειστου τυπου

Αλλά συμφωνώ πάλι με το Τζιμάκο που το χομπυ πρεπει να εχει και ορια
το χειμωνα που ημουν στη μπριζα να πάρω τα ΚΜ30
και να τα οδηγησουν οι τελικοι του Οδυσσεα με τις 300Β-211, 2Χ40W SET
κριμα που το σταμάτησε
θα μου πηγαινε ενα 7αρι+ σε ευρω
επρέπε να πουλαγα και τα δικά μου γιατι δεν ειχα αλλο χώρο
αποφάσισα να εχω πάντα ενα καλο της αγοράς για να εχω την αισθηση της
και το χομπυ μου να περιοριστει σε πιο οικονομικά δεδομένα

το ιδιο εχω κανει και στα αυτοκινητα
εχω το αλφάκι μου και εχω και ενα καινουργιο για να γελάω με την αισθηση του χαχαχα

Υ.Γ. οχι οτι σε λίγο καιρο δεν θα πάρω τα PHY

Ο ΒΙΒ ωραιος ειναι αλλά αν δεις τι διαστάσεις πρεπει να εχουν τα κουτια κάποιων μεγαφωνων...θα βαλεις τα γελια

σιγουρα fostex, jordan και πολλά ακόμα με μικρο γινόμενο Vas, Fs, Qts ή Qes
παιζουν ανετα

τα υπόλοιπα θελουν τεράστιο πλάτος - βάθος

Ο ΒΙΒ ωραιος ειναι αλλά αν δεις τι διαστάσεις πρεπει να εχουν τα κουτια κάποιων μεγαφωνων...θα βαλεις τα γελια

σιγουρα fostex, jordan και πολλά ακόμα με μικρο γινόμενο Vas, Fs, Qts ή Qes
παιζουν ανετα

τα υπόλοιπα θελουν τεράστιο πλάτος - βάθος

έτσι είναι, μιλάμε για 2 και βάλε μέτρα ύψος .....

Τζίμακο συμφωνούμε σε ολα

και τα 206, 207, 208 καλά ειναι

σε πειραμα μου με καμπίνες ειδα οτι αν ανεβασεις λίτρα στα Fostex και χαμηλώσεις το συντονισμό του Reflex κάτω των 40Hz, αποκτουν χαμηλό αλλά δεν εχουν ενταση
το ιδιο εχω πάθει τωρα με τα Hemp
με λιγότερα λιτρα και γυρω στους 55-60 το reflex εχεις περισσότερα δυναμικά αλλά θελεις sub απο 70-80 και κατω

Aν φιλε μου Busoni τα βάλεις σε κλειστου τυπου δεν θα κατέβεις τα 80-90Hz
δεν κανουν αυτα τα Fostex για κλειστου τυπου στα χαμηλά.

αν παιξεις με 208, πιστευω αρκετα καλύτερο μεγαφωνο απο 6,7 εχεις προβλημα στις υψηλές
θα χρειαστεις cross και s.tweeter
αλλά μεσοχαμηλά δεν παιζεται

και τα 206,7 τσιρίζουν ψηλά και θελουν λίγο πειραματισμό με φιλτρα

Νικο, ακομα και μ ενα Adam που το ακουσαμε διπλα διπλα προς εκπληξη ολων επαιζε πιο "απαλα" το φοστεξ. Φαντασου συγκριση με ηχεια με "κανονικα" τουιτερ. Εχω κανει αρκετες.
Παρε ενα ηχειο που θεωρεις οτι δεν τσιριζει και ελα Ν Σμυρνη....

Παντως μου πηρε αρκετο καιρο να το συμμορφωσω. Μιλαω για το δευτερο ζευγαρι και μετα που γνωρισα τα παιδια εδω, και εμαθα μερικα πραγματα.
Το πρωτο ζευγαρι το αγορασα, το ακουσα 5 - 10 λεπτα το εβαλα πισω στα κουτια και το σουταρα.....

Και φυσικα, νομιζω οτι δεν εχω παρει το 100% ακομα. Συνεχιζω να το παλευω...

Τζιμ
Θα σουρθω
θα φτιαξω δυο προχειρα ρεφλεξ κουτια για να μεταφερονται και σου ερχομαι με τον Μιχαλακη
....τον Τζορνταν

τα εφτιαξα το Σαββατο το βράδυ....μεχρι να μου ερθουν τα ξυλα για τη χοανη
πηγα στη leroy πως τη λενε για να τα πάρω αμέσως
καλύτερα να περιμενω τον δικό μου....
αυτα που πουλανε εκει δεν ειναι κοντρα πλακε...αφροξυλα ειναι και ζυγιζουν το τιποτα
παραλιγο και να τα εκοβα εγω γιατι τα παιδια εκει ειναι για τα μπ@&%^$#

πραγματικά μετρησα 30Hz με αισθητη πτωση σε dB αλλά....30!!!
τα 45 τα ακους κανονικά και απο 60 ειναι σχεδόν φλατ μεχρι τα 375

η καμπινα 19,6λιτρα και η οπη συντονιζει στους 42κυκλους

απο μουσικουλα με δυο λογια κανουν διακρίσεις τα μεγαφωνακια
θελουν ποιοτικά βατακια και μπολικα για να παιξουν καλα
αλλά ειναι ησυχα και αναλυτικά με στενη στερεοφωνική εικονα μεσα στο κουτι
συνεχιζουμε

δεν εχω και υπολογιστη αυτες τις μερες....

Attachments

• DSC00109.jpg
    DSC00109.jpg
    111.1 KB · Views: 100
Το πρωτο ευχάριστο ειναι οτι στρωνουν και αρχιζουν να παιζουν, γιατι αρχικά αρχιζα να εχω αμφιβολίες

το δευτερο ειναι οτι χθες ηρθαν τα ξυλα

το τρίτο οτι η τεχνική που ειχα υπόψη μου να κοπουν ετσι περίεργα....ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!!!!!

και τεταρτο πάμε για μπάνιο και ρακέτα να βαρεσω ενα φιλο μου που τον εχω αχτι και ανάρωσε:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Συγνώμη για την αναμονή...
ετσι θα γινει, με ακόμα αλλά 11 κομμάτια
με ενα ρουτερ μονο και με μυτη οτι καλύτερο βρηκα κοστους 30ε η οποία ζοριστηκε περισσότερο από ολα, δεν νομιζω να τη βγαλει με 24 τεμάχια
σε μια φαση πηραμε και φωτιά :flipout:
κατά τα αλλά δεν ειναι δυσκολο, υπομονή θελει

Attachments

• DSC00113.jpg
    DSC00113.jpg
    62.5 KB · Views: 127
Aν κατάλαβα καλά θα φτιάξεις και άλλα τέτοια κομμάτια και θα τα κολλήσεις σαν σαντουιτς για να δώσεις το απαιτούμενο πλάτος στην καμπίνα? Τέτοια ηχεία έχω δει να κάνει και η ΜΥTHOS από την Θεσσαλονίκη. Απλά η πίσω(δεξιά στην φωτό) κούρμπα του ξύλου σαν να έχει μεγαλύτερη ακτίνα(άνοιγμα) από τα πρόχειρα σχέδια που δημοσίευσες στην αρχή. Πάντως ωραία δουλειά έκανες. Συνέχισε έτσι!

τα αρχικά ηταν σκίτσα και οχι σχεδια.
δεν εκανα κατι απο το μυαλό μου
εξισώσεις σχεδίασα και το ανοιγμα ειναι μια χαρα απλά δεν φαινεται στη φωτο πως κλεινει

πιστευω το τελικό αποτελεσμα να βγει πολύ καλύτερο απο τα σκίτσα

Κατ αρχας συγχαρητήρια για το κόψιμο το οποίο φαίνεται τέλειο .
Το εργαλείο του ρουτερ πρέπει συνέχεια να το βουτάς στο νερό για να μην ανάβει και να αντέξει περισσότερο.
Η διαφορά με το αρχικό σχέδιο είναι ότι εδώ δεν φαίνεται το κάτω μέρος της κόρνας και μοιάζει σαν να βγαίνει από πάνω το μεγάφωνο. φαντάζομαι ότι το ξύλο συνεχίζεται και ποιο κάτω.
Έχεις κάνει κάποιο καλουπι που τρέχει το ρουτερ ή το κάνεις με ελεύθερο χέρι?

Αν το εκανα με το χερι.....δε θα'μουνα εδώ
θα μ'ειχε προσλάβει κανενας διαβητης να του κανω τα ρεπο...
το λιγότερο που μπορω να σκεφτώ:flipout::flipout::flipout:

αν δε το εβρεχα σιγουρα θα ειχαμε πάρει φωτια

ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και συγνώμη για τη φαντασία που πρεπει να βαλετε για το υπόλοιπο του ηχείου, απλά ηθελα να δείξω περισσότερο το σχήμα μεσα και το κόψιμο

αν θελετε και ενα οφ τοπικ,
οταν πυρώσει ενα σιδερο (οχι για σιδερωμα) και το βουτήξεις στο νερό, ατσαλώνει στο σημείο που πηρε τα οξυγόνα απο το νερό, δηλαδή τοπικά ο σίδηρος γίνετε ατσαλι ( οι χημικοί το ατσαλι το λενε οξείδιο του σιδήρου)
αυτα τα οξυγόνα μπορεί να τα βρεί και από το λάδι και πολλά μεταλλικά εργαλεία π.χ. καλέμι αναφερουν αν ειναι λαδιου ή νερού

μπορείτε να ατσαλώσετε.... ασυστόλως

Φιλε Σπύρο
σου ορκίζομαι οτι μετα θα βαλω και δυο 15''
και θα τα κάνω εμπρόσθιας χοάνης
αλλά αυτο δεν εχει σημασία, αυτό που εχει σημασία ειναι

ΒΓΑΛΑΜΕ ΕΔΡΕΣ........................... ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ:Banane0:
το λαβαρο