full range σε κλειστό κουτί, υπάρχει;

Σε ένα άλλο σύστημα που έχω ένα 12αρι πιρλες σε ΟΒ είμαι φλατ μέχρι τους 40 και πραγματικα είναι το μονο γουφερ που εχω ακουσει και η αίσθηση του βαθους φτανει μεχρι χαμηλα. Πραγματικα οι ΟΒ είναι αυτό που λενε ότι όταν ακούσεις σαμπ ΟΒ δεν υπάρχει επιστροφή στα κλασικα σαμπ. Βέβαια αυτό παίζει κάτω από πάνελ monolith.

Σε ένα άλλο σύστημα που έχω ένα 12αρι πιρλες σε ΟΒ είμαι φλατ μέχρι τους 40 και πραγματικα είναι το μονο γουφερ που εχω ακουσει και η αίσθηση του βαθους φτανει μεχρι χαμηλα. Πραγματικα οι ΟΒ είναι αυτό που λενε ότι όταν ακούσεις σαμπ ΟΒ δεν υπάρχει επιστροφή στα κλασικα σαμπ. Βέβαια αυτό παίζει κάτω από πάνελ monolith.

Ενδιαφερον. Ποιο peerless χρησιμοποιεις?
Τις προαλλες ημουν σ ενα καλο φιλο που εχει στιμενες μπαφλες και πραγματι υπαρχει αυτη η αισθηση. Απ την αλλη μερια προτειμω το χτυπο και την ξεραιλα που εχει ενα νευρικο και τσαμπουκαλιδικο μεγαφωνακι, στιγωγμενο σ ενα στενο θαλαμο , σε μια κορνα οπισθειας φορτισης και ας μην πηγαινει και πολυ χαμηλα.

Είναι το sls 830669 σε μια μπαφλα περίπου 60 εκ επι 50 εκ με αυτιά κατω 20 πανω 15 εκ. το τσεκαρα με το ιδιο μεγάφωνο σε κλειστό κουτι και η διαφορα ηταν μεγαλη υπερ του ΟΒ. Συμπωματικά το τρίτο μου σύστημα είναι ένα 15 στην κλασικη τσουλιθρα της jbl (ανεστραμμένη χοάνη rear folded) ένα 8αρι σικα φουλ από πανω και περιμενω και ένα ft17 για tweeter από πανω(αν και δεν ειμαι συγουρος αν θα μαρεσει)

είδα ότι υπάρχουν κάτι aperion 4 με ίνες γυαλιού κλειστού τύπου 2 δρόμων αμερικάνικα, ποιός τα εισάγει;

Οποιδήποτε wide range (μιας και full range μεγάφωνο δεν υπάρχει) με Qts γύρω στο 0,5-0,7 κάνει για κλειστό κουτί (δυστυχώς κανένα fostex).
Για να ανεβαίνει και λίγο ψηλά, όπως έγραψαν και οι άλλοι συνάδελφοι, πρέπει να είναι το πολύ 8άρι.

Αν τα χρήματα το επιτρέπουν δοκίμασε αυτό:
http://www.spectrumaudio.de/breit/supravox/supravoxHP215RFT64BC.html

Από χαρακτηριστικά, άψογο φαίνεται και αυτό:

http://www.visaton.de/de/chassis_zubehoer/breitband/b200_6.html

σε κλειστό κουτί 100 λίτρων.

Δεν έχω ακούσει κανένα από τα δύο, στα διεθνή φόρα όμως γράφονται μόνο καλά.

To visaton Β200 πωλείται π.χ. εδώ:

Με κάτι φθηνότερο, εγώ τουλάχιστον δεν θα έκανα τον κόπο να ασχοληθώ.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος