Full SBS - 3D Bluray, κτλ σε Passive TV

Re: Full SBS - 3D Bluray, κτλ

Δηλαδη μεσα στο δισκακι υπαρχει αρχειο sbs? και τα τι ειναι;

Το πραγματικό 3D χρειάζεται 2 κάμερες και λέγεται Stereoscopic 3D ή True 3D.
Αν μπεις στο imdb , στα τεχνικά κάθε ταινίας θα καταλάβεις πότε μιλάμε για S3D ή για SBS.
Yπάρχει και αυτό το site αλλά δεν λέει ποιες ακριβώς είναι SBS ή S3D.
http://realorfake3d.com/

Σε όλες τις περιπτώσεις στα bluray υπάρχει ο codec του 3d ο MVC

Το frame packing είναι τρόπος μεταφοράς του 3d σήματος.
Έχω δώσει ένα Link ποιο νωρίς που έχει περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα θεωρητικά.

Ρε σεις παιδιά, ψιλοάσχετο μεν, υπάρχει περίπτωση να μην υποστηρίζει η τηλεόραση Full-HD 3d σήμα; LG 760s εδώ... κάτι διάβασα ότι οι passive δεν μπορούν να διαβάσουν fullhd x2 σήμα;

Αν τα κάνεις όλα όπως σου είπα η τηλεόραση θα δει κάτι σαν 1080i
Δώσε μου κάποιο link να δω τι διάβασες.

Ρε παιδιά αν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα. Έχω δοκιμάσει ενα σωρό συνδιασμούς κι ακόμα ΑΠΟΡΩ αν βλέπω 3d.

Τώρα ας ρωτήσω εγώ κι ας ακουστεί βλακεία. Το powerdvd software-ικά κάνει τη δουλειά; Μήπως μετά δε χρειάζεται να ενεργοποιήσω το 3d της τηλεόρασης;

Όταν φορτώσω το Powerdvd και ΠΡΙΝ γυρίσω την τηλεόραση σε 3d mode, το λογότυπο φαίνεται 3d-ΟΤΑΤΟ. Ξεκινάω την ταινία, βλέπω το put your 3d glasses on, κανονικά σε 3d και όταν αρχίσει η ταινία, είναι σαν 2d. ΣΙΓΟΥΡΑ καμιά σχέση με αυτό που είδα στο σινεμά, και οπωσδήποτε κατώτερο από τους transformers που έχω halfsbs. Αλλά εδώ μιλάμε για το AVATAR. Είμαι σίγουρος ότι κάτι δεν γίνεται σωστά.

Για άλλη μια φορά δεν καταλαβαίνω τι λες. Δεν γίνεται να μην καταλαβαίνεις το 3D.
Εκτός αν είναι τόσο καθαρό λόγω LG Passive που δεν το πιστεύεις ούτε ο ίδιος :p
Παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις για το βάθος του 3D είτε στην tv , είτε στο πρόγραμμα.
Άλλαξε λίγο θέση, η πιο μπροστά ή πιο πίσω. Στα πόσα μέτρα είσαι;

Last edited:

Λεω πως στα half sbs που εχω, βαζω τον mpchc, παταω στο μενου της τηλεορασης 3d sbs και παιζει τελεια το 3d.

Στον powerdvd, software-ικα, ΧΩΡΙΣ επιλογη απο την τηλεοραση παιζουν 3d τα λογοτυπα αλλα ΟΧΙ η ταινια - τουλαχιστον δεν της φαινεται. Λεω τωρα, κατι φταιει, δεν ξερω τι, υπαρχει τροπος να ελεγξω τα επιμερους τμηματα της αναπαραγωγης για να δω τι φταιει; Δηλ φταιει το input, το output, το software η το hardware??

Ουφφφφ...τέλος καλό, όλα καλά. Δεν ξέρω τι ακριβώς #@#@#%^@ στον PowerDVD (τελικά οι παλιές ξυνίλες για κάποια πράγματα δεν φεύγουν ποτέ - πάντα είχα προβλήματα με τον παλιοπλέιερ) αλλά μόλις πέρασα τον Totalmedia Theatre 6 αυτομάτως λύθηκαν όλα...

..κι επειδή κι άλλοι προφανώς θα χρειαστούν λύση σε αντίστοιχα προβλήματα, αναφέρω ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ τα ακόλουθα:

α) Η επεξεργασία γίνεται SOFTWARE-ικά -ακριβώς όπως το υποψιαζόμουν και κανείς δεν μου επιβεβαίωσε. Την όλη διεργασία που θα έκανε η τηλεόραση την κάνει απευθείας το πρόγραμμα - μιλάω για το Bluray 3D - και όχι η τηλεόραση, δηλαδή με κάποιον τρόπο εξομοιώνει το row interleave χωρίς να αφήνει τίποτα για επεξεργασία στην τηλεόραση. Δηλαδή εν ολίγοις - ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ 3D ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. (3D off).

β) Ο Totalmedia επίσης, γράφει και 5 πράματα σε κάθε επιλογή σχετικά με τι ενεργοποιεί η κάθε επιλογή - και όπως πολύ σωστά σημείωσε παραπάνω συμφορουμίτης - στην περίπτωση των LG, δηλαδή passive 3d, διαλέγουμε το row interleave, micropolarized ή οτιδήποτε σχετικό ως επιλογή output.

γ) Το Avatar απλά θεϊκό. Όπως στο σινεμά, μεγάλο βάθος χωρίς υπερβολές αν δεν του χρειάζεται! Το συμπέρασμα είναι το εξής. Υποτίθεται ότι οι passive τηλεοράσεις (από πολλά άρθρα που διάβασα) δεν υποστηρίζουν Full HD 3D, με το σκεπτικό ότι 'μετατρέπεται' δήθεν 'το σήμα του bluray σε 960x1080x2 άρα είναι τύπου half-sbs, κτλ'. ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ. Στην περίπτωση του Avatar 3D Bluray που έπαιξα, διαπιστώνω το εξής. Παίζει το FULL HD 2D (ναι 2D) και παίζει ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ το και-καλά τύπου 'half-SBS 3D'. Δεν ξέρω αν αυτό που γράφω στέκει ΤΕΧΝΙΚΑ (οπότε μη με φάτε οι ακριβολέκτες) αλλά αυτό ερμηνεύω εγώ και το αποτέλεσμα είναι ΤΡΕΛΗ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ και απίστευτο 3d.

δ) Περί full-SBS mkv content δεν ξέρω να σας απαντήσω ακόμη γιατί δεν κατάφερα να βρω πηγή, αλλά με σιγουριά σας διαβεβαιώ ότι, τουλάχιστον στην δική μου τηλεόραση, το half-sbs έχει μεγάλη πτώση ποιότητας εικόνας. Όντας συνηθισμένος σε μεγάλες δειγματοληψίες και αναλύσεις (προτιμώ τις ταινίες σε remux), ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι τα half-sbs θα είχαν πτώση σε ποιότητα λόγω ανάλυσης, αλλά διαβάζοντας αρθρα απο experts ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές είχα αμφιβολίες. Αν δεν δεις μόνος σου που λένε... βέβαια το αρχείο που δοκίμασα σε half-sbs (transformers) έχει μέγεθος κοντά στα 15gb, οπότε και σαν sampling δεν είναι κάτι φοβερό, αλλά εν τέλει ´θολώνει´ αρκετά - τώρα που έχω και μέτρο σύγκρισης το bluray 3d απλά ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Δεν θα μπορούσα να ξέρω τις δυνατότητες που έχει το όλο σετ αν δεν είχα μέτρο σύγκρισης... τώρα που έχω το αναφέρω επίσημα. Ίσως το full-sbs νάναι καλύτερο, αλλά κάτσε να βρω πρώτα (εδώ που είμαι τώρα είμαι σχεδόν με dialup :P), και μετά ψάχνε γύρευε πως δουλεύει σωστά.

ΑΥΤΑ, ελπίζω να βοηθήσει και μερικούς το συγκεκριμένο νήμα, το καλό που σας θέλω, ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΗΚΑ για να βγάλω αποτέλεσμα (μεταφορικά και κυριολεκτικά με το παλιό-3d). :)

Μπράβο φίλε μου που τα κατάφερες. Δεν είχα δει το νήμα πιο πριν να συμβάλλω στις απαντήσεις που πήρες όσο μπορώ. Βλέπεις έχω κι εγώ την 55' lm760.
Σημείωση: Στην TV σου η αναπαραγωγή full 3D ( frame packing) δεν χρειάζεται επέμβαση. Αναγνωρίζεται από μόνη της . Ο,τιδήποτε άλλο (SBS , O/U) θέλει πάτημα του κουμπιού 3D :D

Καλημέρα OnlineN... σου είχα στείλει λίγες μέρες πριν, αλλά φαίνεται ήσουν απασχολημένος. Όχι απλά έχουμε ίδια τηλεόραση, αλλά και ίδια ηχεία! Το άλλο μου μισό! Αχχαχαχαχα... Έπρεπε να μένουμε κάπου κοντά, είμαι σίγουρος ότι κάπου έχεις και playstation! LOL

Τεσπα, πάμε τώρα σε λίγο άσχετες με το συγκεκριμένο νήμα ερωτήσεις... Μπορεί κάποιος να με παραπέμψει σε κανέναν οδηγό για σωστό 3d bluray remux (frame packing δηλαδή) και με δυνατότητα να περάσω δικούς μου υπότιτλους;;

Καλημέρα OnlineN... σου είχα στείλει λίγες μέρες πριν, αλλά φαίνεται ήσουν απασχολημένος. Όχι απλά έχουμε ίδια τηλεόραση, αλλά και ίδια ηχεία! Το άλλο μου μισό! Αχχαχαχαχα... Έπρεπε να μένουμε κάπου κοντά, είμαι σίγουρος ότι κάπου έχεις και playstation! LOL

Τεσπα, πάμε τώρα σε λίγο άσχετες με το συγκεκριμένο νήμα ερωτήσεις... Μπορεί κάποιος να με παραπέμψει σε κανέναν οδηγό για σωστό 3d bluray remux (frame packing δηλαδή) και με δυνατότητα να περάσω δικούς μου υπότιτλους;;

Ναι ε ? Ωχ μάλλον δεν τόδα..:chinscratch: Playstation? Αυτό έλειπε να μην είχα....:D Remuxing e? Από τι πηγή θα κάνεις αναπαραγωγή του αρχείου ?

Για το 3d bluray του Avatar... όλα καλά, εικόνα, κτλ.. αλλά δεν έχει ελληνικούς υπότιτλους, οπότε ψάχνε γύρευε τώρα πως μπαίνουν. Αναπαραγωγή στο pc..

edit: και μιας που εχουμε το ιδιο config, δοκιμασες να παιξεις full-sbs? Δουλεύουν; Τρέχουν καλά; Αν ναι, με τι πρόγραμμα και τι ρυθμίσεις;;;

Last edited:
Για το 3d bluray του Avatar... όλα καλά, εικόνα, κτλ.. αλλά δεν έχει ελληνικούς υπότιτλους, οπότε ψάχνε γύρευε τώρα πως μπαίνουν. Αναπαραγωγή στο pc..

edit: και μιας που εχουμε το ιδιο config, δοκιμασες να παιξεις full-sbs? Δουλεύουν; Τρέχουν καλά; Αν ναι, με τι πρόγραμμα και τι ρυθμίσεις;;;

full sbs , όχι . Και δεν θα το κάνω μιας και παίζω από media player iso files.
Τώρα ...adding subs ....Τα παιδιά εδώ που χειρίζονται την κατηγορία προφανώς ξέρουν. (μάλλον πρέπει να χρειάζεσαι TSMuxer και 3d subtitler , χωρίς να είμαι σίγουρος γιατί δεν τόχω δοκιμάσει.)

full sbs , όχι . Και δεν θα το κάνω μιας και παίζω από media player iso files.
Τώρα ...adding subs ....Τα παιδιά εδώ που χειρίζονται την κατηγορία προφανώς ξέρουν. (μάλλον πρέπει να χρειάζεσαι TSMuxer και 3d subtitler , χωρίς να είμαι σίγουρος γιατί δεν τόχω δοκιμάσει.)

Κοίτα, κι εγώ τα iso θα παιζα, αρκεί να έχουν ελληνικους υποτιτλους... :/

Μάλλον βρήκα λύση στον dvdfab, αλλά ψάχνε γύρευε ρυθμίσεις τώρα και δοκιμές.. και πως τις βαριέμαι τις δοκιμεεεεεές....

3d top/bottom mkv σε 24p και passive τηλεόραση...

Γεια σας παιδιά, μπαίνω στο ψητό, ας ΕΛΠΙΣΩ ότι κάτι θα ξέρει κάποιος εδώ μέσα για να μην τρέχω (πάλι) μόνος μου και ψάχνω...

Το σύστημά μου: i7 960/Nvidia 670/Onkyo sr-608/LG55lm760s

Παίζοντας 3d mkv top/bottom κανονικά σε 1080p και τα μαμά 60hz της κάρτας γραφικών τα mkv τρέχουν 'κανονικά'... κανονικά λέγοντας κάθε τρεις και λίγο βλέπω και κανένα χαμένο καρέ... ΣΠΑΝΙΑ μεν, αλλά ΤΟ ΒΛΕΠΩ.

Οπότε λέω να κάνω δοκιμή στα 24p να δω τι γίνεται. Χμ, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Όταν η τηλεόραση ανιχνεύσει Native 1080p/24hz στο μενού 3d ανιχνεύει τις αυτόματες επιλογές... οπότε επιλέγοντας το top/bottom στο κάτω μέρος της οθόνης και για 45px βλέπω overlap της πάνω οθόνης στην κάτω. Αυτό γίνεται προφανώς γιατί υποτίθεται ότι στο ΚΑΝΟΝΙΚΟ 3d content top/bottom οι δύο εικόνες πάνω-κάτω χωρίζονται από ένα μαύρο κενό 45px... τουλάχιστον έτσι έχω δει σε μερικές πηγές:

Blu-ray-3D-signal420.jpg

..οπότε αποδίδω το πρόβλημα εδώ. Έχει συναντήσει κανείς κάτι παρόμοιο; Καμιά λύση;;

ΝΣ

Tσεκάρισε πρώτα αφού βάλεις την τηλεόραση στα 24hz αν όλα είναι κανονικά στο desktop. Μην έχει δηλ η nvidia κάτι αντίστοιχο του overscan-underscan στους οδηγούς της άτι. Εγώ έχω την 640s 47' και πριν που δοκίμασα το life of pi μια χαρά το 'παιζε. Απλά αν έχεις ονομάσει την hdmi από το pc σε pc κάντο reset για να μπορέσεις να έχεις επιλογές στο 3d όταν η τηλ σου είναι στα 24hz. Έτσι τουλάχιστον δουλεύει η δικιά μου....

Last edited:
Πώς μετονομάζεται η θύρα? Δεν είναι λίγο περίεργο να φταίει αυτό ενώ δουλεύει κανονικά στα 60hz? Όταν μετονομαστεί η θύρα σε pc αφαιρεί τίποτα επεξεργασίες?

Ναι και πάει χωρίς lag στο desktop. Aφού δεν το χεις κάνει ήδη άστο. Πάντως για να ξέρεις πως γίνεται, πατάς input επιλέγεις το hdmi που είναι ενεργό και στη συνέχεια πατάς το κόκκινο κουμπί κάτω αριστερά και σου ανοίγει λίστα με το πως μπορείς να το ονομάσεις. Τώρα για το πρόβλημά σου κοίτα αυτό που σου 'πα για τις αναλύσεις στα διάφορα hz πως είναι το desktop (αν πιάνει ολόκληρη την οθόνη δηλαδή)

...πολύ παλιό το νήμα μεν... αλλά νά μαι πάλι!

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!

Μετά από ένα χρόνο σχεδόν διαπιστώνω και πάλι πως όλα τα προβλήματα που είχα λύνονται με τα 24hz, αλλά εξακολουθω και έχω το παραπάνω πρόβλημα. Δηλαδή, όταν ενεργοποιώ το 3d στα 24hz σε ένα mkv over-under αρχείο, έχω κάποιο overlap στο κάτω μέρος της οθόνης - αυτό το active blanking κενό, που ΔΕΝ το έχω στα 60Hz.

Είμαι ανοιχτός σε ίδέες!

Δεν είχα δει πιο παλιά το νήμα, αλλά όσον αφορά το πρωταρχικό ερώτημά σου σχετικά με την αναπαραγωγή full 3D iso, απορώ πώς δεν σου είπε κανείς περί ενεργοποίησης του stereoscopic mode στο nvidia control panel... Σε εμένα τουλάχιστον έτσι δουλεύει το frame packed 3D μέσω powerdvd. Το κακό είναι πως αν θες να δεις 2D 24p θα πρέπει να πας να το απενεργοποιήσεις, γιατί θα γυρίσει σε 3D, δεν ξέρω αν έχει κυκλοφορίσει κάποιο fix για το κουλό αυτό πρόβλημα.

Και σε μένα μια από τα ίδια. Αν θυμάμαι καλά βάζει την 24p σαν 3d ανάλυση όταν το ενεργοποιήσεις. Υπάρχει και άλλο πρόβλημα. Όσοι έχουμε nvidia χρησιμοποιούμε custom refresh για τα 24p 2d για καλύτερη κίνηση και μειωμένο judder. Σε αυτή την περίπτωση εμένα τουλάχιστον δεν μου έπαιζε 3d και έπρεπε να πάω να σβήσω την custom για να παίξει και να την ξαναορίσω μετά. Μιλάω για αναπαραγωγή 3d iso με powerdvd αλλά και total media theater.

Δεν ξέρω αν υπάρχει όντως κάποια πρόοδος σε αυτό το θέμα γιατί 3d είδα μια ταινία μόνο πριν ένα χρόνο και μετά ξέχασα ότι έχω 3d τηλεόραση.

Ακριβώς, και αυτό με το custom refresh συμβαίνει...
Α, επίσης δεν υπάρχει επιλογή να ορίσεις στο hdmi full rgb στο desktop και στις εφαρμογές (συμπεριλαμβανομένων των games - για βίντεο υπάρχει η επιλογή) για όσους έχουν τηλεόραση με αυτή την δυνατότητα, αλλά έχει βγει fix από τρίτους: https://forums.geforce.com/default/...using-hdmi-and-getting-accurate-color-format/

Κατα τα άλλα η nvidia φημίζεται για τους καλούς της drivers...