Full SBS - 3D Bluray, κτλ σε Passive TV

scooterlord

Established Member
9 December 2007
238
Καλησπέρα σε όλους,

έχω σκιστεί στο ψάξιμο και δεν κατάφερα να μαζέψω όλες τις πληροφορίες, οπότε μια φορά είπα κι εγώ να δοκιμάσω να φάω μασημένη τροφή. :)

Λοιπόν, μόλις αγόρασα τη νέα μου τηλεόραση 55LM760s και θέλω να μάθω κάποιες πληροφορίες σχετικά με FULL SBS και 3d bluray content.

Το υλικό παίζεται στο PC, έχω Nvidia 670 οπότε είμαι καλυμμένος, και είναι συδεδεμένο μέσω Onkyo SR-608 και όλα τα καλώδια HDMI 1.4.

Με τί player παίζω τέτοια αρχεία; Ακόμα κατεβάζω δοκιμαστικά demo αλλά έχω πρόβλημα με τη γραμμή, σέρνονται και θέλω να είμαι έτοιμος όταν έρθουν. Το MPC-HC μπορεί να τα παίξει; Με half-SBS δεν έχω πρόβλημα, παίζουν όλα κανονικά. Τα Full SBS και τα 3d bluray (εννοώ μορφή bluray) αποκωδικοποιούνται το ίδιο; Θέλω τίποτα περίεργες ρυθμίσεις;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας!

Re: Full SBS - 3D Bluray, κτλ

Από hardware είσαι κομπλέ.

Για αρχεία η καλύτερη λύση που έχω δοκιμάσει είναι ο stereoscopic player.
Έχει αρκετά samples να δοκιμάσεις. Για τα .mkv θα πρέπει να βάλλεις input format (SbS) και για έξοδο (row interleave).

Για bluray με μενού θα χρειαστείς κάποιον από τους τελευταίους PowerDVD/ΤΜΤ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει μήπως κάποιος τρόπος να τα παίξω στον mpc-hc?

Βασικά μόλις δοκίμασα βίντεο half sbs στον mpc-hc και διαπιστώνω πως υπάρχει θέμα με τους υπότιτλους - παίζουν μισοί εδώ και μισοί εκεί. Ξέρει κανένας πως διορθώνεται;;

Απορώ, κανένας δε χρειαστηκε λύση στα παραπάνω θέματα;

Ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει μήπως κάποιος τρόπος να τα παίξω στον mpc-hc?

Βασικά μόλις δοκίμασα βίντεο half sbs στον mpc-hc και διαπιστώνω πως υπάρχει θέμα με τους υπότιτλους - παίζουν μισοί εδώ και μισοί εκεί. Ξέρει κανένας πως διορθώνεται;;

Απορώ, κανένας δε χρειαστηκε λύση στα παραπάνω θέματα;

Αν είναι H264 τα αρχεία, δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.
Απλά ο MPC-HC δεν είναι για αυτή τη δουλειά.
Aπό δωρεάν players, νομίζω στον PotPlayer έχουν ασχοληθεί πιο πολύ με το 3D.

Το καλό με τον stereoscopic είναι οτι σε αφήνει να διαλέγεις είσοδο στο φορμά
και έχει ρύθμιση να γυρίζεις την έξοδο σε row interleave.

Για τους υπότιτλους ρίξε μια ματιά εδώ.

Ευχαροστώ! Θα τον κατεβασω σημερα οταν γυρισω απο τη δουλεια!

Παρολα αυτα για οσους ενδιαφερονται, βρηκα πως δουλευουν οι υποτιτλοι σε half sbs. Κατεβαζεις converter srt > ass, φορτωνεις, και αλλαζεις το x scale τους για να μην ειναι stretched.

Απάντηση: Full SBS - 3D Bluray, κτλ

υπάρχει το 3dsubtitler ή κάπως έτσι που φτιάχνει 3d υπότιτλους. Υπάρχει και νήμα για αυτό.

Αν εγκαταστησεις στον mpc το ffdshow raw filter, υστερα μεσα απο το μενου αυτου εχει επιλογη στους υποτιτλους (μεσα απο το ffdshow ) να τικαρεις "stereoscopic subtitles".

Toτε, θα βλεπεις κανονικα τους υποτιτλους.

Αναφερομαι στο ffdshow raw και οχι στο ffdshow video decoder (αν και με αυτον γινεται το ιδιο) γιατι εσυ μπορει να επιλεξεις καποιον αλλον video decoder που σου αρεσει π.χ. lav.

Last edited:

Ωραια, ευχαριστω! Προβλεπεται πολυ παιχνιδι! Ακομα δεν εχει ερθει το 3d bluray, ελπιζω να εχει σημαντικη διαφορα με το half sbs, ωστε να δικαιολογειται η διαφορα μεγεθους!

μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι το full SBS και τι το half SBS στο 3d;

ξέρω ότι SBS σημαίνει side by side και επίσης ότι υπάρχει το up down ή bottom up.
Αλλά το full ή half τι σημαίνει;

Full SBS είναι δύο καρέ δίπλα δίπλα, το καθένα από 1920x1080 = 3840x1080.

Στο half SBS, έχουμε τα δύο καρέ συγχωνευμένα σε 1920x1080, δηλαδή είναι από 960x1080 το καθένα.

Τώρα βέβαια, δεν ξέρω πόση διαφορά υπάρχει στην ποιότητα -στα χαρτιά φυσικά υπάρχει διαφορά- αλλά πρακτικά, λόγω της όλης επεξεργασίας και του motion blurring στο 3d, δεν ξέρω αν υπάρχει πραγματικά διαφορά. Θα σας πω προσεχώς, μόλις τα δοκιμάσω.

Καλημέρα,

λοιπόν χρειάζομαι βοήθεια. Εδώ και 2 ώρες παιδεύομαι και δε γίνεται τίποτα. Έχω περάσει όλο το bluray του Avatar στο δίσκο. Δεν ξέρω με τί να το ανοίξω!!

Δοκίμασα ήδη stereoscopic player, pot player, mpc-hc, powerdvd 12. Το powerdvd φορτώνει κανονικά το bluray, αλλά αυτό που βλέπω είναι μαπό-3d. Καμιά σχέση με τα half SBS content που έχω ήδη, ή σχετικό με αυτό που είχα δει στο σινεμά. Στους άλλους players, φορτώνει, αλλά όχι με τα μενού, οπότε έχω αυτές τις απορίες και θέλω κάποιος που ξέρει να μου πει τι γίνεται:

α) πως ξέρω ότι φόρτωσε το 3d content και ΟΧΙ το 2D; Ψάχνω να βρω κάποιου είδους output, υποθέτω ότι θα είναι fullSBS, αλλά όταν σου λέει output 1920x1080 μάλλον τρώω άκυρο.
β) Εάν, λέμε, ΕΑΝ κάποιο από τα καλώδιά μου δεν είναι 1.4 (γιατί η κάρτα μου βγάζει, ο ενισχυτης είναι, η τηλεόραση είναι) πως το ξέρω; Δηλαδή σε ενημερώνει κάτι κάπου πως κάτι σου λείπει;
γ) Η τηλεόραση όταν πατάς το κουμπί του 3d σου βγάζει 7 modes: 2d>3d, side by side, over-under, checkerboard, ένα περίεργο που τρεμοπαίζει κάπως, και 2 modes με λωρίδες αριστερά δεξιά. Ποιό διαλέγω; Αυτό με το τρεμόπαιγμα; Ποιος έχει LG και ξέρει για τί πράγμα μιλάω; Να επισημάνω πως στον PowerDVD όταν πατάς το κουμπί 3d, τα modes αυτά μειώνονται στα 4, και πάλι όμως δεν ταιριάζει κανένα.

Άντε ρε παιδιά, βοηθείστε κάποιος, βγαίνω μια βόλτα να ηρεμήσω μπας και μου περάσουν τα νεύρα και μου ρθει καμιά έμπνευση (ή καμιά απάντηση από δώ LOL)

Στις ρυθμίσεις του PowerDVD για το 3D τι έχεις;
Στο display device έχεις βάλλει Micro-Polarizer LCD 3D (Row-Interleaved)

Όχι, εκεί κάτι άλλο είχε διαλεγμένο (1080p 3d/24p). Το έβαλα. Τώρα; Πρέπει να πατήσω το πλήκτρο 3d του powerdvd ή οχι; Με την επιλογή 3d της τηλεόρασής μου;

Λοιπόν, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται και μου φαίνεται θα αρχίσω να εκτιμώ το half-sbs content. Είτε με το κουμπί 3d πατημένο, είτε όχι, με όλους τους συνδιασμούς της τηλεόρασής μου, 3d σωστό ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ.. γκρρ..

edit: όταν πατήσω το κουμπί του 3d με διαλεγμένη την επιλογή micropolarized οπως προαναφέρθηκε, ο player μου λέει πωε πρέπει να έχω τη native ανάλυση (άρα θεωρητικά κάτι αλλάζει) αλλά κατά το playback αν πατήσω στο information βλεπω source: 1920x1080. Είναι φυσιολογικό αυτό για Bluray 3d?

Last edited by a moderator:

Στα 3D bluray η πληροφορία είναι αποθηκευμένη έτσι ώστε να βλέπει 1080p το κάθε μάτι.
Στις παθητικές τηλεοράσεις (λόγο τεχνολογίας) το κάθε μάτι βλέπει σε μισή ανάλυση.

Τώρα με τα full sbs .mkv λογικά στις παθητικές είναι σαν να βλέπεις 1920x1080i.

Ασχολείσαι γενικότερα με ότι αρχεία πιστεύεις οτι σε βολεύουν.

Στο site του stereoscopic player έχει αρκετά ίδια αρχεία και 1080p και 720p να δεις και μόνος σου.
Δεν έχει Full SBS 3840 x 1080 έχει όμως 1920x2160 Οver/Under.
http://www.3dtv.at/Movies/Index_en.aspx.

Σε κάθε περίπτωση αν έχεις πρόβλημα πάιξε με το source format και με την έξοδο.
Το θέμα είναι πως έβλεπες σωστό το περιεχόμενο των Half SBS με τον MPC-HC?
Δεν μπορούσε να κάνει σωστό auto detect η τηλεόραση από τον PVD ή Stereoscopic και έκανε από τον MPC-HC?
Μου ακούγεται λίγο περίεργο.

Last edited:

Μην μπερδευεις το SBS ειτε ειναι half ειτε ειναι full με το κανονικο 3D που ειναι το frame packing

Λογικα απο την στιγμη που εχεις περασει σαν iso την ταινια στον υπολογιστη σου δεν υπαρχει μεσα SBS γιατι κανενα δισκακι 3D δεν εχει μεσα SBS

Στο PDVD 12 πως την βαζεις να παιζει; με virtual drive και φορτωνεις το iso η το εχεις κανει αποσυμπιεση γιατι ξερω οτι δεν βλεπει iso μονο drive και folder

Δοκιμασε να βαλεις στο PDVD στο display device 1.4 hdmi

Re: Απάντηση: Full SBS - 3D Bluray, κτλ

Μην μπερδευεις το SBS ειτε ειναι half ειτε ειναι full με το κανονικο 3D που ειναι το frame packing

Λογικα απο την στιγμη που εχεις περασει σαν iso την ταινια στον υπολογιστη σου δεν υπαρχει μεσα SBS γιατι κανενα δισκακι 3D δεν εχει μεσα SBS

Στο PDVD 12 πως την βαζεις να παιζει; με virtual drive και φορτωνεις το iso η το εχεις κανει αποσυμπιεση γιατι ξερω οτι δεν βλεπει iso μονο drive και folder

Δοκιμασε να βαλεις στο PDVD στο display device 1.4 hdmi

Για την ιστορία 2 μικρές θεωρητικές παρατηρήσεις ...

Σχεδόν όλα τα bluray που δεν έχουν γυριστεί με κανονικό 3D Rig (2 κάμερες) αλλά έχουν γίνει με μετατροπή 2D-->3D είναι SBS. Πχ Men In Black III

To frame packing δεν είναι *μέσα* στα bluray.
Είναι τρόπος μεταφοράς του 3D σήματος.
Δηλαδή και row interleaved να στείλεις είναι κανονικότατο 3D.

Last edited:

Λοιπόν, έχουμε και λέμε.

Όσον αφορά τα half sbs αρχεία στον mpc-hc... ανοίγω το αρχείο και manually (δεν ξέρω πως ή αν γίνεται αυτόματα) επιλέγω από το μενού 3d της τηλεόρασής μου το mode για half-sbs. Στην ουσία από ότι κατάλαβα, παίρνει την εικόνα του σήματος, τη σπάει στα 2 και βάζει το ένα μισό πάνω στο άλλο.

Στο powerdvd το φορτώνω ως virtual drive, όπως είπες. ISO mounted στα daemon tools.

Και πάμε σε καινούριες απορίες:

α) πως κάνει η τηλεόραση auto-detect? Δηλαδή τι, γυρίζει μόνη της σε 3d;
β) Έχει παίξει κανείς με επιτυχία bluray 3d iso στο pc του; Με ποιον τρόπο; Δηλαδή εσείς πως τα παίζετε ρε παιδιά;;;

Ρε παιδιά αν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα. Έχω δοκιμάσει ενα σωρό συνδιασμούς κι ακόμα ΑΠΟΡΩ αν βλέπω 3d.

Τώρα ας ρωτήσω εγώ κι ας ακουστεί βλακεία. Το powerdvd software-ικά κάνει τη δουλειά; Μήπως μετά δε χρειάζεται να ενεργοποιήσω το 3d της τηλεόρασης;

Όταν φορτώσω το Powerdvd και ΠΡΙΝ γυρίσω την τηλεόραση σε 3d mode, το λογότυπο φαίνεται 3d-ΟΤΑΤΟ. Ξεκινάω την ταινία, βλέπω το put your 3d glasses on, κανονικά σε 3d και όταν αρχίσει η ταινία, είναι σαν 2d. ΣΙΓΟΥΡΑ καμιά σχέση με αυτό που είδα στο σινεμά, και οπωσδήποτε κατώτερο από τους transformers που έχω halfsbs. Αλλά εδώ μιλάμε για το AVATAR. Είμαι σίγουρος ότι κάτι δεν γίνεται σωστά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Full SBS - 3D Bluray, κτλ

Για την ιστορία 2 μικρές θεωρητικές παρατηρήσεις ...

Σχεδόν όλα τα bluray που δεν έχουν γυριστεί με κανονικό 3D Rig (2 κάμερες) αλλά έχουν γίνει με μετατροπή 2D-->3D είναι SBS. Πχ Men In Black III

To frame packing δεν είναι *μέσα* στα bluray.
Είναι τρόπος μεταφοράς του 3D σήματος.
Δηλαδή και row interleaved να στείλεις είναι κανονικότατο 3D.

Δηλαδη μεσα στο δισκακι υπαρχει αρχειο sbs? και τα τι ειναι;

Ρε σεις παιδιά, ψιλοάσχετο μεν, υπάρχει περίπτωση να μην υποστηρίζει η τηλεόραση Full-HD 3d σήμα; LG 760s εδώ... κάτι διάβασα ότι οι passive δεν μπορούν να διαβάσουν fullhd x2 σήμα;