Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

αν ξερεις τις συχνοτητες δοκιμασε να τις βαλεις χειροκινητα μηπως εχεις ασθενες σημα και δεν βρισκει τα καναλια για αυτο τον λογο.

Προγραμματισμενη εγγραφη με κλειστο τον δεκτη δεν κανει ουτε σε μενα. Με ανοιχτο εκανε

αν ξερεις τις συχνοτητες δοκιμασε να τις βαλεις χειροκινητα μηπως εχεις ασθενες σημα και δεν βρισκει τα καναλια για αυτο τον λογο.

Προγραμματισμενη εγγραφη με κλειστο τον δεκτη δεν κανει ουτε σε μενα. Με ανοιχτο εκανε

Με ανοιχτο εκανε και σε μενα.
Δεν ειναι δυνατο, να μη μπορεις να προγραμματισεις ομως, με το μηχανημα κλειστο !!
Η αναβαθμιση , στο σημειο αυτο, πηγε πολυ πισω το μηχανημα.
Συμφωνω ομως, οτι , μαλλον, η εικονα ειναι πιο καλη-ζωντανη-ευκρινης γενικα (γι'αυτο και στο κομματι ,που εχω στον βιντεοπροβολεα, κρατησα τη νεα αναβαθμιση, για την ποιοτητα της εικονας , αφου σ'αυτο δεν προγραμματιζω εγγραφες).

Αλλα αυτο με την προγραμματισμενη εγγραφη πρεπει οπωσδηποτε , να διορθωθει, σε συνδυασμο με τα θετικα αυτης της αναβαθμισης.

Last edited:
Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Καλημέρα και καλή σαρακοστή, απευθύνομε στον Sboulio αλλά και σε όποιον άλλο μπορεί να βοηθήσει , χτες έκανα την τελευταία αναβάθμιση ολα πήγαν μια χαρά στην αρχή , αλλά μετά αφού "εκλεισα" το αποκωδικοποιητή και προσπάθησα να τον ανοίξω μετα απο 5-6 ώρες τελικα δεν ανοίγει , ειναι σε κατασταση stand by . Πληροφοριακά αναφέρω οτί τον έβγαλα από την παροχη ρεύματος , τον ξαναέβαλα αλλά και πάλι δεν μου ανάβει

Καλησπέρα.
Αγόρασα την συγκεκριμένη συσκευή και έχω το παρακάτω πρόβλημα. Κάποιες φορές μου κάνει "σπασίματα" στην εικόνα κια στον είχο. Ενώ όταν γράφω κάποια εκπομπή στο Pvr ο ήχος χανεται αρκετά συχνά και και η εικόνα κάποιες φορές παρουσιάζει τραγωνάκια.
Από το info βλέπω πως το η ποιότητα σήματος είναι περίπου 57% με 68%, ανάλογα με το κανάλι. Και το επίπεδο είναι απο 85% ως 97%.
Τί μπορεί θα πρέπει να κάνω;
Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Με ανοιχτο εκανε και σε μενα.
Δεν ειναι δυνατο, να μη μπορεις να προγραμματισεις ομως, με το μηχανημα κλειστο !!
Η αναβαθμιση , στο σημειο αυτο, πηγε πολυ πισω το μηχανημα.
Συμφωνω ομως, οτι , μαλλον, η εικονα ειναι πιο καλη-ζωντανη-ευκρινης γενικα (γι'αυτο και στο κομματι ,που εχω στον βιντεοπροβολεα, κρατησα τη νεα αναβαθμιση, για την ποιοτητα της εικονας , αφου σ'αυτο δεν προγραμματιζω εγγραφες).

Αλλα αυτο με την προγραμματισμενη εγγραφη πρεπει οπωσδηποτε , να διορθωθει, σε συνδυασμο με τα θετικα αυτης της αναβαθμισης.

Τις ίδιες παρατηρήσεις έχω και εγώ, καλύτερη εικόνα αλλά προγραμματισμένη εγγραφή με το μηχάνημα σε κατάσταση standby δεν γίνεται, πρόβλημα που πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα για να είναι χρήσιμο το καινούργιο firmware. Για το λόγο αυτό επέστρεψα στην προηγούμενη έκδοση 2.04.

Εγώ μετά από αυτά που διάβασα κατέβασα το νέο firmware αλλά δεν το έχω βάλει ακόμα . Κ βλέποντας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Sboulio πως δεν θα δώ βελτίωση στο Media player , αν είναι να καταστρέψω και το υπολειτουργόν PVR , θα περιμένω κάποια ακόμα πιο διορθωμένη έκδοση....

Στους υπότιτλους,γράφτηκε πιο πριν, υπάρχουν βελτιώσεις με την αναβάθμιση αυτή.

Ενα ακομα προβλημα το οποιο λογικα θα συμβαινει σε ολους ειναι πως ο δεκτης δεν ανοιγει πλεον απο το κουμπι του αλλα μονο απο το χειριστηριο. Επισης σε οσους οπως εγω χρησιμοποιουν hdmi switch ενω τον εχουν κλειστο θα δειχνει πως παιρνει ρευμα απο τον δεκτη με οσες παραξενιες δημιουργει μετα αυτο στις υπολοιπες συσκευες που ειναι συνδεδεμενες.

Τελικα ξαναεβαλα και εγω την προηγουμενη εκδοση γιατι χρειαζομουν τις προγραμματισμενες εγγραφες και ας ελπισουμε αυτη την φορα να μην υπαρξουν αλλα λαθη. Δυστυχως οπως φαινεται καλη διαθεση υπαρχει αλλα κατι λειπει :nounder:

Παιδια γεια σας και απο μενα.

Μολις σημερα αγορασα κι εγω τον δεκτη κι επιτελους nova τελος!

Ομως επειδη δεν ειχε μεσα στη συσκευασια εγχειριδιο χρησης,
ξερετε απο που θα μπορουσα να το κατεβασω?

ευχαριστω πολυ!!!

Ενα ακομα προβλημα το οποιο λογικα θα συμβαινει σε ολους ειναι πως ο δεκτης δεν ανοιγει πλεον απο το κουμπι του αλλα μονο απο το χειριστηριο. Επισης σε οσους οπως εγω χρησιμοποιουν hdmi switch ενω τον εχουν κλειστο θα δειχνει πως παιρνει ρευμα απο τον δεκτη με οσες παραξενιες δημιουργει μετα αυτο στις υπολοιπες συσκευες που ειναι συνδεδεμενες.

Τελικα ξαναεβαλα και εγω την προηγουμενη εκδοση γιατι χρειαζομουν τις προγραμματισμενες εγγραφες και ας ελπισουμε αυτη την φορα να μην υπαρξουν αλλα λαθη. Δυστυχως οπως φαινεται καλη διαθεση υπαρχει αλλα κατι λειπει :nounder:

Εγω το προβλημα με το κουμπι , δεν το εχω .
Ανοιγει και κλεινει κανονικα με αυτο.

Και το λεω επειδη στο 1 μηχανημα, οπου δεν κανω εγγραφες, κρατησα τη νεα αναβαθμιση , λογω της καλυτερης εικονας.
Στο αλλο,οπου κανω εγγραφες, εβαλα την παλια 2.04.

ρε παιδια γιατι ενω εχω συνδεσει με HDMI την τηλεοραση
δεν μου δειχνει εικονα?
λετε να εχει διαφορα στο format το HDMI ???

1. Για να δεις μέσω HDMI πρέπει να επιλέξεις στην TV την αντίστοιχη σύνδεση.
2. Εάν η TV έχει 2 HDMI, έλεγξε ότι έχεις επιλέξει τη σωστή σύνδεση (1 ή 2).

1. Για να δεις μέσω HDMI πρέπει να επιλέξεις στην TV την αντίστοιχη σύνδεση.
2. Εάν η TV έχει 2 HDMI, έλεγξε ότι έχεις επιλέξει τη σωστή σύνδεση (1 ή 2).
τελικα ανακαλυψα τι εφταιγε.
ΔΕΝ θελει ρυθμιση RGB οπως επισης πρεπει να ρυθμιστει η εξοδος πανω απο 720p.
Τωρα το προβλημα ειναι αλλο...

πως γραφω απο την τηλεοραση ρε παιδια?
εχω βαλει σκληρο δισκο και μαλιστα σε exFAT format...

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

τελικα ανακαλυψα τι εφταιγε.
ΔΕΝ θελει ρυθμιση RGB οπως επισης πρεπει να ρυθμιστει η εξοδος πανω απο 720p.
Τωρα το προβλημα ειναι αλλο...

πως γραφω απο την τηλεοραση ρε παιδια?
εχω βαλει σκληρο δισκο και μαλιστα σε exFAT format...

1. Από EPG , πατώντας το αντίστοιχο κουμπί [EPG] , πηγαίνοντας στην εκπομπή που σε ενδιαφέρει κ πατώντας οκ , θα δεις τις παραμέτρους [πόση ώρα θα γράφει , αν γράφει για μια φορά κτλ.]
2. Χειροκίνητα, πατώντας το κουμπί Timer κ μετά προσθήκη εγγραφής...

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Επίσης άντε κ με τα avi έγινε βελτίωση, με τα Mkv Θα δούμε κανένα φως;
εγω κατι mkv που δοκιμασα τα παιζει!!!
και εχω την τελευταια βερσιον του επισημου site...
βασικα επειδη ειμαι νεουδι ακομα μεσα εδω ισως κ ν ρωταω βλακειες αλλα που να διαβασω ολες αυτες τις σελιδες...:bigcry:
Παντως σε ευχαριστω για την απαντηση σου...
θελω ν σε ρωτησω κατι ακομα κ μετα δεν σε ενοχλω αλλο...
το time shift πως το δουλευουμε?
επισης πως γινεται να γραφουμε ενα καναλι κ να βλεπουμε ενα αλλο?
ευχαριστω για το χρονο σου

Last edited:

Από τις οδηγίες χρήσης του δέκτη, που έχω γράψει, σε συσχέτιση με την έκδοση firmware με την οποία έχει ενσωματωθεί κάθε λειτουργία:

- Ενεργοποίηση δυνατότητας Timeshift με το πλήκτρο pause (Β2.02) και με την αναβάθμιση Β2.04 απαιτείται λιγότερος χρόνος για την έναρξη της λειτουργίας. Περιμένετε ώσπου το εικονίδιο στα αριστερά της μπάρας αλλάξει από τετράγωνο σε δυο παράλληλες κάθετες γραμμές πριν πιέσετε το play. Η μπάρα εξαφανίζεται/εμφανίζεται με το πλήκτρο INFO (Β2.02).
[FONT=&quot]- Σταματάτε το timeshift πατώντας το [/FONT][FONT=&quot]STOP[/FONT][FONT=&quot]. Αν θέλετε, εκτός από την ενεργοποίηση του timeshift να γράψετε επιπρόσθετα σε αρχείο το τηλεοπτικό πρόγραμμα που παρακολουθείτε, μέσω timeshift, τότε πριν πατήσετε [/FONT][FONT=&quot]STOP[/FONT][FONT=&quot] θα πρέπει να εμφανίσετε την μπάρα πληροφοριών και να πατήσετε το κίτρινο κουμπί μια φορά, μετά πατάτε [/FONT][FONT=&quot]STOP[/FONT][FONT=&quot] και έτσι ο αποκωδικοποιητής γράφει το τηλεοπτικό πρόγραμμα που βλέπατε, μέσω timeshift.[/FONT]

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Από τις οδηγίες χρήσης του δέκτη, που έχω γράψει, σε συσχέτιση με την έκδοση firmware με την οποία έχει ενσωματωθεί κάθε λειτουργία:

- Ενεργοποίηση δυνατότητας Timeshift με το πλήκτρο pause (Β2.02) και με την αναβάθμιση Β2.04 απαιτείται λιγότερος χρόνος για την έναρξη της λειτουργίας. Περιμένετε ώσπου το εικονίδιο στα αριστερά της μπάρας αλλάξει από τετράγωνο σε δυο παράλληλες κάθετες γραμμές πριν πιέσετε το play. Η μπάρα εξαφανίζεται/εμφανίζεται με το πλήκτρο INFO (Β2.02).
[FONT=&quot]- Σταματάτε το timeshift πατώντας το [/FONT][FONT=&quot]STOP[/FONT][FONT=&quot]. Αν θέλετε, εκτός από την ενεργοποίηση του timeshift να γράψετε επιπρόσθετα σε αρχείο το τηλεοπτικό πρόγραμμα που παρακολουθείτε, μέσω timeshift, τότε πριν πατήσετε [/FONT][FONT=&quot]STOP[/FONT][FONT=&quot] θα πρέπει να εμφανίσετε την μπάρα πληροφοριών και να πατήσετε το κίτρινο κουμπί μια φορά, μετά πατάτε [/FONT][FONT=&quot]STOP[/FONT][FONT=&quot] και έτσι ο αποκωδικοποιητής γράφει το τηλεοπτικό πρόγραμμα που βλέπατε, μέσω timeshift.[/FONT]

Πλέον όταν πατάς STOP [έκδοση 2.04 κ πάνω] σου λέει αν θέλεις να το αποθηκεύσεις :)