Τελικά το μέχρι στιγμής ήταν το σημαντικό μέρος του προηγούμενου μηνύματος. Γιατί το κόλπο κράτησε τρεις μέρες. Βέβαια κάτι γίνεται γιατί έστω και έτσι κράτησε τρεις μέρες με αρκετές εγγραφές. Ενώ χωρίς το κόλπο, με την δεύτερη εγγραφή εμφανιζόταν το πρόβλημα του ήχου. Την τρίτη μέρα όμως το πρόβλημα εμφανίστηκε και στα δύο στικ που χρησιμοποιώ για αυτόν τον δέκτη. Στο ένα στικ μάλιστα η περίπτωση είναι χαρακτηριστική. Την πρώτη μέρα το είχα γεμίσει με εγγραφές χωρίς να σβήσω τίποτα και χωρίς να εμφανιστεί το πρόβλημα. Την δεύτερη μέρα τα έσβησα όλα εκτός από το πρώτο αρχείο, και έγραψα ένα καινούριο. Το δοκίμασα μετά την εγγραφή του και δεν είχε το πρόβήμα του ήχου. Έκλεισα τον δέκτη. Την επόμενη μέρα, την τρίτη μέρα, τον άνοιξα και δοκίμασα το ίδιο αρχείο. Μου έκανε κάτι χαρακτηριστικό που σημαίνει την έναρξη του προβλήματος. Πάντα έτσι ξεκινάει. Πάει να ανοίξει το αρχείο χωρίς να καταφέρει να το ανοίξει. Εμφανίζει μαύρη οθόνη. Ξαναξεκινάω το ίδιο αρχείο που ανοίγει κανονικά. Όμως τώρα πια μόλις πατήσω ff ή fb εμφανίζεται το πρόβλημα του ήχου. Και θα μου το κάνει για όλα τα επόμενα αρχεία. Μόνη λύση το ξαναφορμάρισμα του στικ. Και αυτή είναι λύση για λίγο. Δηλαδή το ίδιο αρχείο την δεύτερη μέρα έπαιζε κανονικά, ενώ την επόμενη μέρα είχε το πρόβλημα του ήχου. Χωρίς να κάνω κάτι. Απλά έκλεισα τον δέκτη και τον άνοιξα την επόμενη μέρα. Δεν είχα βγάλει καν το στικ από τον δέκτη. Από την στιγμή που θα διαγράψεις αρχείο μέσα από τον δέκτη, την επόμενη μέρα ο δέκτης ανοίγει με το πρόβλημα του ήχου. Δοκίμασα να σβήσω όλα τα περιεχόμενα του στικ, χωρίς φορμάρισμα, στο ένα στικ μέσα από τον υπολογιστή, και στο άλλο μέσα από τον δέκτη. Και τα δύο στικ στον υπολογιστή (που τον έχω ρυθμισμένο να εμφανίζει όλα τα αρχεία, ακόμα και τα αρχεία συστήματος), εμφανίζονταν εντελώς κενά. Αλλά στο στικ που είχα διαγράψει μέσα από τον υπολογιστή εμφάνιζε δεσμευμένο χώρο 96kb. Τον ίδιο που έχει και μετά από φορμάρισμα. Στο στικ όμως που είχα διαγράψει μέσα από τον δέκτη, ήταν κενό όμως εμφάνιζε δεσμευμένο χώρο 15MB. Που είναι πάρα πολύς. Ίσως ο δέκτης να χρειάζεται το φορμάρισμα μέσα από τον δέκτη για να έχει το ίδιο σύστημα αρχείων, αλλά και έτσι πάλι εμφανίζεται το πρόβλημα του ήχου. Από την στιγμή που θα διαγράψω αρχείο μέσα από τον δέκτη, κάτι διαλύεται και εμφανίζεται το πρόβλημα. Χωρίς επίλυση αυτού του προβλήματος, και η επόμενη έκδοση λογισμικού (αν βγει) θα είναι άχρηστη. Τουλάχιστον για εμένα με τον μικρό αποθηκευτικό χώρο.Χρησιμοποιώ την έκδοση 2.06. Έχω μερικά στικ 8GB που χρησιμοποιώ με αυτόν τον δέκτη. Τώρα τελευταία έχω κάνει αρκετές δοκιμές με όλα τα στικ που έχω φορμάρει σε όλα τα φορμάτ. FAT32, exFAT, φορμάρισμα μέσα από τον δέκτη κτλ. Σε κάθε προσπάθεια εμφανίζονταν το πρόβλημα με το χάσιμο του ήχου. Αλλά πρόσεξα οτι μετά από κάθε φορμάρισμα, το πρώτο αρχείο που έγραφα δεν είχε ποτέ πρόβλημα με χάσιμο ήχου. Έσβηνα αυτό το πρώτο αρχείο (λόγω ελλείψεως χώρου), και από το δεύτερο αρχείο και μετά εμφανίζονταν πάντα το χάσιμο του ήχου. Οπότε σκέφτηκα να μην σβήσω ποτέ το πρώτο αρχείο. Ξαναφορμάρισα τα στικ σε exFAT στον υπολογιστή μου και έγραψα σε όλα τα στικ ένα αρχείο 2 λεπτών. Και το έγραψα από το κανάλι με τις μπάρες της συχνότητας 47. Πιάνει μόνο 9 ΜΒ και επειδή δεν υπάρχει όνομα λόγω έλλειψης EPG στο κανάλι, το ξεχωρίζω για να μην το σβήσω. Όλα τα αρχεία που έγραψα μετά από αυτό δεν εμφάνισαν, μέχρι στιγμής, το πρόβλημα με το χάσιμο του ήχου. Γράφω, το βλέπω, το πάω δοκιμαστικά μπρος πίσω, το σβήνω, γράφω επόμενο. Μέχρι στιγμής δεν εμφανίστηκε το πρόβλημα του ήχου. Άρα ίσως ο φίλος μας ο Sboulio πρέπει να βάλει τους κινέζους να βρουν τι περίεργο γίνεται με την διαγραφή του πρώτου αρχείου. Στον υπολογιστή μου πάντως δεν φαίνεται να μένει κάποιο υπόλοιπο διαγραφής. Πάντως, μέχρι στιγμής, με αυτό το κόλπακι κατάφερα να
δουλεύω τον δέκτη χωρίς το πρόβλημα του ήχου.
Αυτό μπορεί να είναι καλό κόλπο για εγγραφές χωρίς το πρόβλημα του ήχου στην 2,06. Όμως θέλει προσοχή, γιατί μόλις συμπληρωθούν οι δύο ώρες στο timeshift γίνεται καταστροφή. Ο δέκτης κολλάει και θέλει βγάλσιμο από την μπρίζα. Ο χώρος στον δίσκο ή το στικ που είχε γραφτεί το timeshift (2 με 3GB) δεσμεύεται χωρίς να φαίνεται εκεί οτι υπάρχει εκεί κάποιο αρχείο. Σαν να καίγεται. Μόνη λύση το φορμάρισμα του δίσκου. Έτσι πάντως μου είχε κάνει εμένα. Πρόβλημα της 2.06 που ο Sboulio έγραψε οτι θα διορθωθεί στην επόμενη έκδοση λογισμικού. Μόνο για το πρόβλημα του ήχου λέει οτι δεν μπορεί να το διαπιστώσει, γιαυτό προσπαθούμε να του δώσουμε κάποιο στοιχείο εμείς που το βλέπουμε.Μια παρατηρηση σχετικα με το 2.06. Προβλημα ηχου δεν ειχα ποτε με το timeshift ,παροτι ειναι και αυτο ουσιαστικα μια εγγραφη, αλλα μονο με τις αποθηκευμενες εγγραφες. Αν μπορει να σημαινει αυτο κατι για τον sboulio και του ειναι χρησιμο ας το μεταφερει εκει που πρεπει
Μόνο για το πρόβλημα του ήχου λέει οτι δεν μπορεί να το διαπιστώσει, γιαυτό προσπαθούμε να του δώσουμε κάποιο στοιχείο εμείς που το βλέπουμε.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.