Funai DTR2205HDPVR

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

διαμορφωσα απο τα seven μου το σκληρο εξωτερικο σε exFat.
Ομως οταν παω να διαβασω τον εξωτερικο σκληρο απο το λαπτοπ που εχει ΧΡ δεν βλεπει τον εξωτερικο σκληρο και μου ζηταει διαμορφωση?
Δοκιμασα να τον διαμορφωσω απο τα ΧΡ σε exFAT αλλα αρνειται. Τι κανω?
Εχω ταινιες στο λαπτοπ που θελω να περασω στον εξωτερικο σκληρο...και αν τον διαμορφωσω σε NTFS δε θα τον βλεπει ο ψηφιακος δεκτης...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Πάνω σε αυτό να πω ότι πρόσεξα πως στο τελευταίο αρχείο, οι οδηγίες ανέφεραν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο αναβάθμισης!
Αναφέρουν πως μετά την αναβάθμιση, πρέπει να κάνουμε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και έπειτα να βγάλουμε το δέκτη από το ρεύμα για περίπου 30 δευτερόλεπτα! Αυτό δεν υπήρχε σε προηγούμενες αναβαθμίσεις.
Ναι, έχεις δίκιο. Το πρόσεξα και εγώ. Το εφάρμοσα μάλιστα και στις τρεις εγκαταστάσεις, αφού ήταν στις οδηγίες. Όμως όπως έχω ξαναγράψει, και οι τρείς εγκαταστάσεις ήταν διαφορετικές μεταξύ τους.

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Με ενα update στα ΧΡ θα τον εβλεπε τον δισκο και σε exFAT, αρκει να εχει XP SP2 ή 3.
Update for Windows XP (KB955704) - υποστηριξη exFAT
Διαλεγεις την εκδοση γλωσσας, το κατεβαζεις και το τρεχεις μια φορά.

Σε Vista υπαρχει υποστηριξη (καθως και σε 7).
Αυτό είναι απάντηση στον φίλο singer για το θέμα με τα XP και το exFAT. Δηλαδή τα XP δεν υποστηρίζουν exFAT. Άρα στο laptop σου που είναι XP πρέπει να εγκαταστήσεις αυτό το patch της microsoft ώστε το laptop σου να αποκτήσει υποστήριξη exfat, και να μπορεί να διαβάσει τον σκληρό δίσκο σου. Άν θυμάμαι μάλιστα, το link είναι για να κατεβάσεις το patch για τα αγγλικά XP, και δεν μπαίνει στα ελληνικά. Αλλά στην σελίδα που θα είσαι, με κάποια άλλη επιλογή γλώσσας μπορείς να κατεβάσεις το αντίστοιχο ελληνικό. Την ίδια διαδικασία είχα κάνει και εγώ γιατί έχω XP,αλλά έχει περάσει λίγος καιρός και δεν θυμάμαι ακριβώς πως το είχα βρεί.
Πάντως οι περισσότερες από τις απορίες σου έχουν ήδη απαντηθεί παλιότερα. Το thread είναι πολύ μεγάλο, και θέλει καιρό για να διαβαστεί όλο, αλλά αν κάνεις τον κόπο, θα λύσεις πολλές απορίες και θα βρεις πολλά κόλπα, που δεν υπάρχουν ούτε στο manual, και είναι δύσκολο νατα βρεις μόνος σου. Εμένα με έχει βοηθήσει πολύ.

φιλε tolias kai talos ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.
Τελικα ειδα και αποειδα και εβαλα το partition magic κι εκανα το σκληρο δισκο fat32.
Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν εκανα καλα, ομως τωρα τον βλεπουν ολα!!!

φιλε tolias kai talos ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.
Τελικα ειδα και αποειδα και εβαλα το partition magic κι εκανα το σκληρο δισκο fat32.
Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν εκανα καλα, ομως τωρα τον βλεπουν ολα!!!
Ο δέκτης υποστηρίζει σκληρούς δίσκους και USB sticks, και FAT 32 και exFAT. Μερικοί φίλοι παλιότερα έχουν διαπιστώσει οτι μάλλον δουλέυει λίγο καλύτερα και με λιγότερα προβλήματα αν ο δίσκος είνα exFAT. Το πλεονέκτημα του exFAT είναι οτι το αρχείο που γράφει είναι ενιαίο, ενώ το FAT 32 έχει περιορισμό στα 4GB. Αν είναι πάνω από 4GB το αρχείο που έγραψε, το κόβει σε περισσότερα κομμάτια. Μία ταινία π.χ. την μεταφέρεις ολόκληρη στον υπολογιστή σου με exFAT, ενώ με FAT 32 κομμένη σε κομμάτια. Το πρόβλημα του exFAT είναι οτι υποστηρίζεται από Windows Vista και Windows 7, αλλά δεν υποστηρίζεται από τα XP. Αν όμως εγκαταστήσεις στα XP το patch που σου είπαμε (το οποίο είναι της microsoft, άρα λογικά ακίνδυνο για τον υπολογιστή) τότε και τα XP αποκτούν υποστήριξη exFAT. Όμως και αν αφήσεις τον δίσκο σου FAT 32 δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά θα κόβει τα αρχεία που γράφει αν είναι πάνω από 4GB.

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ειμαι καινουργιος και θα ηθελα να μου απαντησει καποιος γιατι εμενα δεν μου παιζει τα MKV.
Eκανα διαμορφωση στο στικακι των 8G ME exFAT εβαλα ενα 2,18 GB MKV αλλα εχει ηχο και οχι εικονα με συδεση HDMI
Eπεισις αν υπαρχουν συγκεντρωμενες οδηγειες για τον δεκτη.
Ευχαριστω
Γιωργος

Αγαπητε φιλε Sboulio,
σε χασαμε !

Κανα νεο για καμμια αναβαθμιση ''της προκοπης'' εχουμε ???

Ευχαριστω !!!

Αγαπητε φιλε Sboulio,
σε χασαμε !

Κανα νεο για καμμια αναβαθμιση ''της προκοπης'' εχουμε ???

Ευχαριστω !!!
Λοιπόν, για την beta έκδοση θέλω να επισημάνω ότι το πρόβλημα με τον ήχο σε περίπτωση που πατήσετε FF ή FB σε αναπαραγωγή εγγραφής, οφείλεται στο ότι διαφέρει ο τρόπος δημιουργίας των αρχείων pvr της νέας έκδοσης με την παλιά. Αν δοκιμάσετε να αναπαράγετε εγγραφές που πραγματοποιήθηκαν με την τελευταία έκδοση (beta) θα δείτε ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Περιμένω εξελίξεις σχετικά με το timeshift και μόλις έχω το νέο αρχείο θα ποστάρω πρώτα για να το δοκιμάσετε όσοι θέλετε...

Λοιπόν, για την beta έκδοση θέλω να επισημάνω ότι το πρόβλημα με τον ήχο σε περίπτωση που πατήσετε FF ή FB σε αναπαραγωγή εγγραφής, οφείλεται στο ότι διαφέρει ο τρόπος δημιουργίας των αρχείων pvr της νέας έκδοσης με την παλιά. Αν δοκιμάσετε να αναπαράγετε εγγραφές που πραγματοποιήθηκαν με την τελευταία έκδοση (beta) θα δείτε ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Περιμένω εξελίξεις σχετικά με το timeshift και μόλις έχω το νέο αρχείο θα ποστάρω πρώτα για να το δοκιμάσετε όσοι θέλετε...

Ευχαριστουμε Φιλε Sboulio,
περιμενουμε.
Μην ξεχασεις, αν μπορεις, το θεμα με την προγραμματισμενη (και σε stand by) εγγραφη , που δε γινοταν με την beta, αλλα και την καλυτερη ποιοτητα εικονας της beta !!!!

Το προβλημα εγγραφων υπαρχει και στην beta παντως.

ευχαρίστως να μας στειλεις την επομενη beta για τεσταρισμα
και αν μπορεις βαλε και τη δυνατοτητα κατα την αναπαραγωγη (play) να παιζει διαδοχικα αρχεια και να μην χρειαζεται να τα επιλεγουμε εμεις.

Το προβλημα εγγραφων υπαρχει και στην beta παντως.
Το να μην κανει προγραμματισμενη εγγραφη απο stand by θεση, στη beta εμφανιστηκε.

Δυστυχώς φίλε Sboulio σε εμένα το πρόβλημα δεν εμφανίζεται ακριβώς έτσι. Αλλά πρέπει να το εξηγήσω αναλυτικά για να μην σε μπερδέψω. Το πρόβλημα με τον ήχο εγώ το είχα αναφέρει στην beta έκδοση, γιαυτό πρέπει να το αναφέρω αναλυτικά, και συγνώμη για το μήκος του post. Έχω δύο δέκτες. Διαφορετικούς. Χρησιμοποιώ και στους δύο USB sticks. Ιδίως για τον F&U είχα διαβάσει στο forum οτι δουλέυει καλύτερα με USB stick (παρά με σκληρό δίσκο) φορμαρισμένο μάλιστα σε exFAT. Γιαυτό στον F&U χρησιμοποιώ USB stick 8GB, exFAT φορμαρισμένο μέσα από τον δέκτη. Έχω όμως και άλλα sticks με FAT32 για να μπορώ να τα χρησιμοποιώ και με τους δύο δέκτες, γιατί ο άλλος δέκτης δεν έχει exFAT. Πραγματικά το πρώτο αρχείο που προσπάθησα να δώ αφού είχα εγκαταστήσει την beta έκδοση, ήταν ένα αρχείο που είχα γράψει την προηγούμενη μέρα (με το προηγούμενο συστημα αρχείων) στο FAT32 stick. Και εμφανίστηκε το πρόβλημα με τον ήχο όπως λές. Να σημειώσω εδώ οτι χρησιμοποιούσα το κοινό stick στον F&U μόνο για άμεση εγγραφή. Προγραμματισμένη εγγραφή έκανα πάντα με το exFAT stick για σιγουριά, αφού την έκανα πάντα όταν δεν ήμουν εκεί γαι να ελέγχω. Και με άμεση εγγραφή στο stick FAT32 δεν είχα με την προηγούμενη έκδοση λογισμικού κανένα πρόβλημα. Γιαυτό και την πρώτη άμεση εγγραφή με την νέα έκδοση την έκανα με το stick FAT32. Και εμφανίστηκε πάλι το πρόβλημα με τον ήχο.Τότε το ανέφερα στο πρώτο post. Επειδή το υποπτεύθηκα, καθε εγγραφή απο εκεί και πέρα την έκανα με το stick exFAT. Και δεν είχα πρόβλημα με τον ήχο. Πάλι δεν το είχα αναφέρει (τελικά μάλλον πολλά δεν είχα αναφέρει,αλλά θα γινόμουν κουραστικός) αλλά κατάφερα να πείσω τον δέκτη να κάνει μία προγραμματισμένη εγγραφή. Μία και μόνη όμως. Στο stick exFAT. Το πρόβλημα του ήχου στο συγκεκριμένο αρχείο ήταν χειρότερο από ποτέ. Έτσι κα πάταγα κάποιο από τα επίμαχα πλήκτρα χανόταν τελείως ο ήχος και μόνο αν ξανάρχιζα από την αρχή ερχόταν ο ήχος. Θεώρησα το πρόβλημα αποτυχία της προγραμματισμένης εγγραφής (που έτσι και αλλιώς δεν δουλεύει) και δεν ασχολήθηκα άλλο. Έκανα μόνο άμεσες εγγραφές, και μόνο στο stick exFAT, χωρίς πρόβλημα. Μέχρι χθές. Άρχισα χθες να γράφω το ράδιο αρβύλα, που δεν μπορούσα να δω εκείνη την ώρα, στο stick exFAT. Όμως ξέχασα οτι είχα και άλλο αρχείο μέσα που δεν είχα σβήσει. Έτσι το stick γέμισε και η εγγραφή σταμάτησε. Από σύμπτωση εκείνη την στιγμή ήμουν μπροστά στην τηλεόραση. Επιτόπου άλλαξα stick και έβαλα το FAT32. Έτσι είχα την μισή εκπομπή στο exFAT, και την υπόλοιπη στο FAT32. Στο FAT32 εμφανίστηκε πάλι το πρόβλημα του ήχου. Σε αυτό το stick υπάρχουν δύο φάκελοι. Ο ένας με τις εγγραφές του άλλου δέκτη, και ο φάκελος pvr με τις εγγραφές του F&U. Δεν ανοίγω ποτέ τον φάκελο του ενός δέκτη με τον άλλο δέκτη. Απλώς υπάρχει. Και με την προηγούμενη έκδοση δεν είχα κανένα πρόβλημα με την συνύπαρξη. Άρα με την beta έκδοση ή ο δέκτης εντοπίζει στο stick φάκελο με ξένα αρχεία και μπλοκάρει ο ήχος του δικού του αρχείου (κάτι που σημαίνει οτι στο μέλλον δεν θα μπορούν να συνυπάρχουν σε ένα αποθηκευτικό μέσο, π.χ. σκληρό δίσκο, εγγραφές του δέκτη με ξένα αρχεία, π.χ. αρχεία mkv ή avi) ή απλά η εγγραφή σε FAT32 δημιουργεί το πρόβλημα στον ήχο. Και παράλληλα υπάρχει το θέμα με τις παλιότερες εγγραφές που θα υπάρχει πρόβλημα στον ήχο λόγω του διαφορετικού συστήματος αρχείων.

Έκανα μόνο άμεσες εγγραφές, και μόνο στο stick exFAT, χωρίς πρόβλημα.

Άρα με την beta έκδοση ή ο δέκτης εντοπίζει στο stick φάκελο με ξένα αρχεία και μπλοκάρει ο ήχος του δικού του αρχείου ή απλά η εγγραφή σε FAT32 δημιουργεί το πρόβλημα στον ήχο. Και παράλληλα υπάρχει το θέμα με τις παλιότερες εγγραφές
Δεν μπορώ να βγάλω άκρη πια. Γράφω τις εντυπώσεις μου από τον δέκτη για να βοηθήσω και τα παιδιά από το σέρβις που ήθελαν feedback. Αλλά τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς. Έγραψα ένα post μακρυνάρι για να εξηγήσω οτι το πρόβλημα του ήχου μόνο στο exFAT stick δεν εμφανίζεται, αλλά τώρα εμφανίστηκε και εκεί. Σε άμεση εγγραφή, στο exFAT stick, που ήταν άδειο χωρίς ξένες ή παλιότερες εγγραφές, και που χρησιμοποιώ μόνο σε αυτόν τον δέκτη. Δηλαδή το πρόβλημα του ήχου τώρα είναι γενικό σε ότι γράφω. Αυτό ξεκίνησε μετά από ένα ψιλοκολληματάκι που έκανε ο δέκτης πριν κάνα δυό μέρες, όταν χρειάστηκε το κουμπί πάνω στον δέκτη για να τον κλείσω. Κάτι που δεν ήταν σπάνιο ούτε και με την προηγούμενη έκδοση λογισμικού. Από τότε ξαναεμφανίστηκε το πρόβλημα του ήχου και μαζί και το πρόβλημα του να χάνεται για ορισμενα δέκατα η εικόνα. Όπως είχε πει παλιότερα και κάποιος άλλος φίλος, μπορεί να βγάλει οποιοδήποτε πρόβλημα οποιαδήποτε στιγμή, και διαφορετικό σε καθέναν. Ο δέκτης έχει πολύ καλή εικόνα (ανάλογα με την έκδοση λογισμικού), είναι πολύ γρήγορος, έχει όλες τις δυνατότητες της κατηγορίας του, πολύ καλό service (δεν νομίζω να υπάρχει άλλος δέκτης με τρία χρόνια εγγύηση), πολύ καλή επικοινωνία με το service ακόμα και μέσω του forum. Αν έλυνε και τα θέμα με τα προβληματάκια και την αστάθεια του λογισμικού του, θα ήταν ίσως ο καλύτερος ψηφιακός δέκτης της αγοράς.

Ερωτηση προς ολους και ειδικα προς τον Sboulio.
Τι ειναι ακριβως το LCN?
Ακομα και το εγχειριδιο απαξιει να αναφερθει στο LCN...
Μαλιστα το πηδαει επιδεικτικα...
Παρακαλω ας με ενημερωσει καποιος.

ΥΓ. Σε επικειμενη αναβαθμιση θα ηταν ΤΕΛΕΙΟ να μπορουσε καποιος να γραφει ενα καναλι και να βλεπει οποιο αλλο θελει ασχετως συχνοτητας!!!