Funai DTR2205HDPVR

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ερωτηση προς ολους και ειδικα προς τον Sboulio.
Τι ειναι ακριβως το LCN?
Ακομα και το εγχειριδιο απαξιει να αναφερθει στο LCN...
Μαλιστα το πηδαει επιδεικτικα...
Παρακαλω ας με ενημερωσει καποιος.

ΥΓ. Σε επικειμενη αναβαθμιση θα ηταν ΤΕΛΕΙΟ να μπορουσε καποιος να γραφει ενα καναλι και να βλεπει οποιο αλλο θελει ασχετως συχνοτητας!!!
Σωστή η απάντηση του φίλου makfil, αλλά με λίγα λόγια, άν το LCN είναι ενεργό, τα κανάλια μπαίνουν μόνο με την σειρά που τα αναγνωρίζει ο δέκτης. Άν το βάλεις στο off, μπαίνουν με την σειρά που θέλεις εσύ. Διαφορά στην ποιότητα δεν υπάρχει. Άρα το βάζεις στο off για να βάλεις τα κανάλια στην σειρά που θέλεις εσύ. Στο δεύτερο θέμα, η απάντηση μάλλον θα είναι δυσάρεστη. Όλοι οι δέκτες επιτρέπουν zapping μόνο στα κανάλια της συχνότητας που είναι αυτό που γράφει. Zapping σε όλα τα κανάλια γίνεται μόνο αν ο δέκτης έχει διπλό tuner. Το ένα να γράφει και το άλλο να είναι ελεύθερο για zapping. Μόνο έναν δέκτη ξέρω στη αγορά που έχει διπλό tuner. Και αυτός δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει ακόμα, ή αν έχει εξαντληθεί. Δεν τον προτίμησα τότε που πήρα τον F&U, γιατί δεν έπαιζε πολλών τύπων αρχεία, κυρίως βίντεο.

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Σημερα ηταν η 3η ή 4η φορα που κολλησε ξαφνικα ο δεκτης και επρεπε να τον βγαλω απο το ρευμα. Τις προηγουμενες φορες σκεφτηκα οτι μπορει να εφταιγε το οτι εκανα εγγραφες και ηταν προβλημα του σκληρου αλλα σημερα εγινε απλα στην εναλλαγη των καναλιων οποτε ειναι καθαρα προβλημα του δεκτη

Σημερα ηταν η 3η ή 4η φορα που κολλησε ξαφνικα ο δεκτης και επρεπε να τον βγαλω απο το ρευμα. Τις προηγουμενες φορες σκεφτηκα οτι μπορει να εφταιγε το οτι εκανα εγγραφες και ηταν προβλημα του σκληρου αλλα σημερα εγινε απλα στην εναλλαγη των καναλιων οποτε ειναι καθαρα προβλημα του δεκτη

Οπως θα ελεγε και ο Sboulio
περνα παλι την αναβαθμιση, κανε και reset settings, σβησε τον και 3 λεπτα
και αν συνεχισει τα προβληματα κανε μια βόλτα από το Service
και καλά παιδιά είναι και πελάτες τους είμαστε
πιστευω οτι και απο τα ανωτερω ακολουθησεις λυση θα βρεις στο τελος
:smash:

Αυτο το κανει με την προηγουμενη εκδοση και οχι την beta που ετσι και αλλιως την εβγαλα. Τωρα δεν εχει νοημα να ξαναρισκαρω να περασω το firmware (γιατι ειναι ρισκο απο την στιγμη που δεν καλυπτεται απο την εγγυηση η αναβαθμιση) οποτε αν ειναι απο αυτο, που το ευχομαι, θα περιμενω την νεα εκδοση και θα δειξει η νεκροψια τι τελικα συμβαινει

Να περιμένετε αναβάθμιση μέχρι τέλους της επόμενης εβδομάδας... έχω ήδη έκδοση που δοκιμάζω και δουλεύει αρκετά καλά εκτός από ένα bug στο κλείσιμο εγγραφών. Δουλεύει και το time shift άψογα αφού το άφησα ολόκληρο βράδυ να παίζει με time shift... Το media player είναι πιο σταθερό αλλά όπως έγραψα και σε προηγούμενο post θα συνεχίσει να μην παίζει αρχεία άνω των 4GB.

Φιλε Sboulio,
με χαρα περιμενουμε τη νεα εκδοση !

Ελπιζω να ειναι επισης 2.04 εκδοση, ωστε, σε περιπτωση προβληματων , να μπορουμε, να επαναφερουμε στην official 2.04.

Ευχαριστω !!!

Έχω την beta έκδοση, γιατί μου άρεσε η ποιότητα εικόνας της. Αυτό σημαίνει οτι έχω χάσει την προγραμματισμένη εγγραφή. Όμως δεν έχω πρόβλημα να περιμένω ακόμα μέχρι να βγεί μία έκδοση χωρίς προβλήματα. Ας διαθέσουν την έκδοση όταν είναι έτοιμη και χωρίς προβλήματα, παρά να τους πιέσουμε από ανυπομονησία, και μετά να γκρινιάζουμε. Πάντως ο φίλος Sboulio έχει γράψει πριν μερικές μέρες οτι υπάρχει και άλλη beta έκδοση, αλλά δεν την διαθέτει, γιατί τώρα πιά λέγεται 2.05 και δεν γίνεται να επιστρέψεις αν δεν δουλεύει καλά. Άρα 2.04 μάλλον τέλος, και οτι μπει δεν βγαίνει.

Μήπως γίνεται στην επόμενη αναβάθμιση να προστεθεί δυνατότητα να κλείνει ο δέκτης αυτόματα μετά από κάποια ώρα που θα επιλέγουμε όπως γίνεται στις τηλεοράσεις;

Aς ελπισουμε οταν λυθει το bug με το κλεισιμο των εγγραφων να μην εχει δημιουργηθει καποιο αλλο ή ακομα καλυτερα να εχει πολυ χιουμορ ο Sboulio και να ηταν πρωταπριλιατικο ψεμα :twoguns:

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Μήπως γίνεται στην επόμενη αναβάθμιση να προστεθεί δυνατότητα να κλείνει ο δέκτης αυτόματα μετά από κάποια ώρα που θα επιλέγουμε όπως γίνεται στις τηλεοράσεις;

Αυτή η δυνατότητα ήδη υπάρχει. Μενού, Ρυθμίσεις Συστήματος, Αυτ. Σβήσιμο

Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Αυτή η δυνατότητα ήδη υπάρχει. Μενού, Ρυθμίσεις Συστήματος, Αυτ. Σβήσιμο
Ναι το ξέρω ότι υπάρχει αλλά με το αυτόματο σβήσιμο ο δέκτης κλείνει σε 3 ώρες. Εγώ έλεγα αν γίνεται να μπορείς να επιλέξεις ο ίδιος τον χρόνο μέχρι να κλείσει ο δέκτης..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ναι το ξέρω ότι υπάρχει αλλά με το αυτόματο σβήσιμο ο δέκτης κλείνει σε 3 ώρες. Εγώ έλεγα αν γίνεται να μπορείς να επιλέξεις ο ίδιος τον χρόνο μέχρι να κλείσει ο δέκτης..
Ναι, όντως δεν μπορείς να ρυθμίσεις τον χρόνο. Πάντως από το τίποτα, κάτι είναι και αυτό. Εγώ προσωπικά φοβάμαι συνεχή προσθήκη δυνατοτήτων. Γιατί προστίθενται και καινούρια bugs. Εμένα πχ με ενοχλεί οτι για μία ώρα εγγραφής παίρνει 3 και κάτι GB, ενώ ο άλλος μου δέκτης (ένας XORO) σχεδόν 2. δηλαδή περίπου 35% παραπάνω. Το οχτάρι stick μου γεμίζει με 2 ώρες και 40 λεπτά στον FUNAI (μία ταινία χωράει και δεν χωράει με τις διαφημίσεις) ενώ στον XORO σε σχεδόν 4 ώρες (χωράει κάθε ταινία). Επιπλέον τα πολύ περίεργα αρχεία με κατάληξη .pvr που παράγει είναι τρομερά δύσκολα, και ακόμα δεν έχω βρεί κάποιο πρόγραμμα για επεξεργασία. Σε αντίθεση με τα πολύ ευκολότερα αρχεία .ts του XORO. Ξέρω όμως οτι αυτό είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει, και οτι ακόμα και αν αλλάξει, θα δουλεύει καλά από την αρχή, ή θα παλεύουμε με καινούρια bugs; Ας λύσουν τα προβλήματα των υπάρχουσων δυνατοτήτων προς το παρόν.

η διαφορα στην χωρητικοτητα λογικα εχει να κανει με την ποιοτητα της εγγραφης οποτε χιλιες φορες καλυτερα αυτο που ισχυει τωρα. Εξαλλου αν εχεις προσεξει στις εγγραφες απο τα σινε+ κτλ υπαρχει αισθητη διαφορα χωτητικοτητας ειτε λογω mpeg2 ειτε λογω χαμηλοτερης αναλυσης που εκπεμπουν τα συγκεκριμενα καναλια.

Σε εγγραφές έχω παρατηρήσει,δεν έχω κάνει πολλές στον DTR2205,σε άλλους δέκτες το μέγεθος του αρχείου να είναι διαφορετικό σε μέγεθος στον ίδιο χρόνο.
Εξαρτάται νομίζω και από αλλους παράγοντες το μέγεθος του αρχείου που δημιουργήται, και όχι μόνο από τον χρόνο εγγραφής.

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

η διαφορα στην χωρητικοτητα λογικα εχει να κανει με την ποιοτητα της εγγραφης οποτε χιλιες φορες καλυτερα αυτο που ισχυει τωρα.
Στην τηλεόραση μου διαφορά στην ποιότητα δεν βλέπω. Και τα δύο μηχανήματα κάνουν πολύ καλής ποότητας εγγραφές. Είναι ακριβώς η ίδια εικόνα με την αρχική. Σε αυτόν τον τομέα τουλάχιστον δεν έχω παράπονο από κανένα μηχάνημα.

Σε εγγραφές έχω παρατηρήσει,δεν έχω κάνει πολλές στον DTR2205,σε άλλους δέκτες το μέγεθος του αρχείου να είναι διαφορετικό σε μέγεθος στον ίδιο χρόνο.
Εξαρτάται νομίζω και από αλλους παράγοντες το μέγεθος του αρχείου που δημιουργήται, και όχι μόνο από τον χρόνο εγγραφής.
Ναι, όντως έχω γράψει αρχεία μίας ώρας σε 3,3 GB και άλλα σε 2,9. Έχω γράψει και 40λεπτο σε 2,2. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία βγαίνει περίπου 3,1 την ώρα. Τουλάχιστον σε εμένα. Και το χρησιμοποιώ και σαν μέσο όρο για να εκτιμήσω αν μου φτάνει ο χώρος στο stick για την εγγραφή.

Μερικά φορμάτ γράφουν μέσα και άλλες πληροφορίες, όπως του teletext. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό και στον 2205. Πιθανόν αυτό δεν αλλάζει αν είναι κομμάτι του κώδικα που έρχεται από την NEC.

Παιδιά επειδή έχω τον ίδιο δέκτη να κάνω μια χαζή ερώτηση ίσως επειδή δεν κατέχω το συγκεκριμένο θέμα. Αν γράψω μια εκπομπή όπως η F1 που κρατάει πάνω από δύο ώρες, θα μου τη γράψει; Μετά θα μπορέσω να την αναπαράγω; Μπορώ με το format factory που έχω κι έχω μετατρέψει ήδη εκπομπή αλλά λιγότερης διάρκειας να μετατρέψω κι αυτή ή κατευθείαν με το convert x to DVD ώστε να τα κάνω δισκάκια να τα στέλνω σε ένα φίλο στην παραμεθόριο που δεν έχει ακόμα ψηφιακή; Ρωτάω λόγω του φορμάτ fat32 που δεν ξέρω τι ακριβώς δεν αφήνει να γίνεται πάνω από 4gb. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.