Funai DTR2205HDPVR

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Μπήκε κανονικά η Β2.04 και μπόρεσα να πάω και προς τα πίσω στην Β1.19. Από δοκιμές που έκανα υποστηρίζει μέχρυ και 16GB flash.
Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που επέλεξες αν επιστρέψεις στην 1.19;

Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που επέλεξες αν επιστρέψεις στην 1.19;
Την Β2.04 χρησιμοποιώ πλέον. Την Β1.20 την έβαλα για δοκιμή για να δω αν μπορεί να πάει και προς τα πίσω. Παρτήρηση για τον laser HD 2800: α) μετά τις αναβαθμίσεις το led display παραμένει κολημένο δείχνοντας κάτι σαν 00:00 με κάθε ψηφίο να έχει κλειστό ένα από τα led του. Δεν με χαλάει ιδαίτερα αλλά... β) το τηλεκτοντρόλ του συγκεκριμένου δέκτη είναι για τα μπάζα. τα πλήκτρα list, vol- και κάποιο άλλο δίνουν σήμα σε μια οθόνη LG και ένα δέκτη usb που έχω. Στην LG ένα από αυτά τα πλήκτρα αλλάζει την πηγή σήματος, στο usb ενεργοποιεί το rec.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

τα πλήκτρα list, vol- και κάποιο άλλο δίνουν σήμα σε μια οθόνη LG και ένα δέκτη usb που έχω. Στην LG ένα από αυτά τα πλήκτρα αλλάζει την πηγή σήματος, στο usb ενεργοποιεί το rec.
Αυτό το πρόβλημα με κάποιες LG υπήρχε σε όλους τους δέκτες αυτού του κινέζου κατασκευαστή.
Το service της F&U και Crystal σου άλλαζε το λογισμικό και το τηλεχειριστήριο για να το διορθώσουν.

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Από ότι κατάλαβα οι Β1.19 και Β1.20 δεν είναι της F&U αλλά της LASER. Από την 2.04 ή την 2.02 της F&U δεν μπορείς να πας πίσω σε παλιότερο λογισμικό της F&U, που έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει. Αλλά μπορείς να βάλεις λογισμικό άλλου κλώνου όπως του LASER, ακόμα και αν είναι παλιότερο, και με αρίθμηση ίδια με παλιότερης έκδοσης της F&U. Όπως 1.19 ή 1.20. Αλλά δεν μπορείς να βάλεις πχ την 1.23 της F&U. Έχω δοκιμάσει εκδόσεις κλώνων του F&U με ονόματα της μορφής 1.22 ή 1.23. Ίσως να έχουν λίγο πιο έντονη εικόνα από την 2.04, χωρίς να είναι όμως καλύτερες. Είναι μάλλον υπερτονισμένη η εικόνα. Στα υπόλοιπα δεν υπάρχει σύγκριση. Τα λογισμικά του F&U είναι πολύ καλύτερα από όλων των κλώνων. Και έχεις δίκιο για την οθόνη. Με όλα τα λογισμικά κλώνων που δοκίμασα δεν φαίνονταν σωστά τα ψηφία στην οθόνη. Όπως στον LASER δεν φαίνονται σωστά τα ψηφία με το λογισμικό της F&U. Είναι ίσως η μοναδική ασυμβατότητα μεταξύ των κλώνων. Αλλά κερδίζεις σε πολλά άλλα.

Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

το τηλεκτοντρόλ του συγκεκριμένου δέκτη είναι για τα μπάζα. τα πλήκτρα list, vol- και κάποιο άλλο δίνουν σήμα σε μια οθόνη LG και ένα δέκτη usb που έχω. Στην LG ένα από αυτά τα πλήκτρα αλλάζει την πηγή σήματος, στο usb ενεργοποιεί το rec.
Όπως λέει και ο talos_2002 μπερδεύονται οι συχνότητες του τηλεκοντρόλ του δέκτη με τις τηλεοράσεις LG. Είναι γνωστό πρόβλημα του δέκτη, και αντιμετωπίζεται. Αλλά είναι για τους δέκτες F&U και όχι για τους κλώνους. Πάνε στο service που υπάρχει εδώ
http://www.morris.gr/index.php?SCREEN=show_content&id=54
και τους βάζουν άλλο λογισμικό με το οποίο αναγνωρίζει άλλο τηλεκοντρόλ το οποίο δεν μπλέκεται με τις τηλεοράσεις LG. Εσύ με LASER δεν μπορείς να πας στο service της F&U. Αλλά επειδή το τηλεκοντρόλ είναι ίδιο στους δέκτες, το ίδιο πρόβλημα πρέπει να είχες και με το original λογισμικό του LASER. Άρα πρέπει να ρωτήσεις το service του LASER (αν υπάρχει) αν έχει ασχοληθεί με το θέμα και αν έχει βρει λύση. Φυσικά πρέπει να πας εκεί με το original λογισμικό, αλλά με την λύση της LASER (αν υπάρχει) δεν θα μπορείς μετά να χρησιμοποιείς την 2.04 της F&U. Τα ελεύθερα λογισμικά για F&U (όπως η 2.04 που έχεις) έχουν όλα το θέμα με τις LG.

Τον δέκτη τον χρησιμοποιώ στον ΗΥ συνδεδεμένο με ένα usb tuner.
Το tuner υποστηρίζει dvb-t αλλά για πολλούς λόγους (κυρίως ευκολίας χειρισμού και εγγραφής με κλειστό ΗΥ) δουλεύω με τον laser.
Η λύση ήταν να απομακρίνω το tuner από τον τηλεκοντρολ.
Εξ άλλου τα συγκεκριμένα πλήκτρα πολύ σπάνια τα χρησιμοποιώ.

Ο laser φορούσε τον Β1.19.
Τον Β1.20 τον κατέβασα από το φόρουμ και το logo έγραφε discover αν θυμάμαι καλά...

Ωραία. Βρήκες πολύ πιο εύκολη λύση. Εδώ που τα λέμε δεν νομίζω να έβρισκες λύση με την LASER. Εσύ βρήκες εύκολα λύση με αυτόν τον τρόπο, και κρατάς και την 2.04.
Την έχω δοκιμάσει την 1.20 της Discover που λες. Μπαίνει όντως πάνω στα λογισμικά της F&U. Αλλά είναι πολύ πίσω σε σχέση με της F&U. Δεν έχει σημασία, πληροφοριακά το λέω.

Η Β1.20 και η Β2.04 έχουν πολύ γρήγορη εναλλαγή καναλιών σε σχέση με την Β1.19.
Προσωπικά προτιμώ το παλιό κυκλικό μενού της Β1.19.
Θεωρώ ότι όλα τα στοιχεία είναι πολύ πιο λογικά τοποθετημένα.

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Το έχω δοκιμάσει το λογισμικό 1.20 του Discover και κάτι έχω γράψει για αυτό.

Το μενού είναι περίεργο. Όλο το μενού του F&U είναι υπομενού στον DIGY-PRO. Το υπομενού Ρυθμίσεις. Αλλά υπάρχουν άλλα τρία υπομενού, που στον F&U είναι λειτουργίες σε πλήκτρα. Όπως το υπομενού Δίσκος που στον F&U είναι το κουμπί media του τηλεκοντρόλ και βγάζει το ίδιο παράθυρο. Πάντως το υπομενού Ρυθμίσεις είναι ακριβώς το ίδιο με το μενού Η οθόνη του δεν έδειχνε αριθμούς καναλιών ή γράμματα (PLAY, REC) αλλά περίεργα σύμβολα. Το μενού Ρυθμίσεις είναι ίδιο με το μενού του F&U αλλά έχει μερικές λιγότερες επιλογές. Έχει γλώσσα μενού ελληνική, αλλά δεν έχει χώρα λειτουργίας Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην έχει ελληνικό EPG στην DIGEA, αλλά αγγλικό. Έχει ένα ενδιαφέρον παράθυρο με πληροφορίες για την χωρητικότητα του δίσκου (που δεν υπάρχει στον F&U) αλλά δεν αναγνωρίζει exFAT ήNTFS. Μόνο FAT32. Και έγραφε στο thread τουλογισμικού ότι έχει timeshift, αλλά δεν το βρήκα. Ή δεν δουλεύει με το pause ή δεν έχει καθόλου. Για όλα αυτά ξαναγύρισαστην 2.06.

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ευχαριστώ τον TALOS 2002.Άν είναι όπως τα λες,τότε θα παραμείνω στην 2,06.Γιατί η περιέργεια σκοτώνει τη γάτα,κι ας μην ζορίζουμε και πολύ το κουτί γιατί αν γίνει κάτι ανεπανόρθωτο άντε μετά να πάρεις άλο με την κρίση που μας δέρνει!:a0210:

Παιδιά είδα το μεσημέρι το βαλκιρία με τον τομ κρουζ.Καταπληκτικό!Είχε όμως μια καθηστέριση στην εικόνα σε σχέση με τον ήχο,πολύ μικρή ας πούμε γύρω στα +3ms,αλά ενοχλητική.Μπορούμε να το διορθώσουμε κατά την ώρα της αναπαραγωγής;Έχει ο FUNAI τέτοια δυνατότητα;

Όπως έχω ξαναγράψει, αγόρασα το δέκτη τον ΣΕΠ 2010, για την LG. με βάση όσα είχα διαβάσει εδώ και την υποστήριξη που είχε από τον Sboulio.
Από το περασμένο καλοκαίρι περιόρισα τη χρήση του μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες και μετά τη φετινή σάρωση στην αρχή ΙΟΥΝ για να βρει ξανά τα κανάλια της Αίγινας, διαπίστωσα ότι κάθε 2-3 μέρες συνεχούς λειτουργίας παγώνει η εικόνα και χρειάζεται να τον βγάλω από το ρεύμα για να συνέλθει.
Αυτό δεν γινόταν μέχρι πέρυσι και διερωτώμαι τι συνέβη και άλλαξε η συμπεριφορά του.
Σημειωτέον ότι, ο δέκτης λειτουργεί με την 2.04 που έβαλαν για LG στο service όταν τον αγόρασα.
Κάθε πρόταση και βοήθεια δεκτή.

Όπως έχω ξαναγράψει, αγόρασα το δέκτη τον ΣΕΠ 2010, για την LG. με βάση όσα είχα διαβάσει εδώ και την υποστήριξη που είχε από τον Sboulio.
Από το περασμένο καλοκαίρι περιόρισα τη χρήση του μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες και μετά τη φετινή σάρωση στην αρχή ΙΟΥΝ για να βρει ξανά τα κανάλια της Αίγινας, διαπίστωσα ότι κάθε 2-3 μέρες συνεχούς λειτουργίας παγώνει η εικόνα και χρειάζεται να τον βγάλω από το ρεύμα για να συνέλθει.
Αυτό δεν γινόταν μέχρι πέρυσι και διερωτώμαι τι συνέβη και άλλαξε η συμπεριφορά του.
Σημειωτέον ότι, ο δέκτης λειτουργεί με την 2.04 που έβαλαν για LG στο service όταν τον αγόρασα.
Κάθε πρόταση και βοήθεια δεκτή.

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ.
Έχω τον Laser HD 2800 και περασμένο το Β2.04.
Μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Εχθές μετά από πολλές ώρες λειτουργίας και παρακολουθώντας ένα συγκεκριμένο κανάλι, αποφασίζω να αλλάξω σταθμό.
Η εικόνα πάγωσε και δεν δεχόταν τίποτε από το τηλεκοντρόλ.
Πάτησα το κουμπί on.off από μπροστά παρατεταμένα και έκλεισε.
Μετά που άνοιξε όλα οκ.

Σήμερα το πρωί πάω να τον ανοίξω και από το Logo της FU μου εμφανίζει μόνο την οριζόντια κόκκινη γραμμή.
Στην συνέχεια παίζει μόνο τον ήχο και από εικόνα μόνο ένα γκρι φόντο σε όλη την οθόνη.
Το τηλεκοντρόλ λειτουργούσε κανονικά οπότε τον κλείνω και τον ανοίγω πάλι.
Έως τώρα παίζει οκ.

Πράγματι, το πάγωμα εμφανίζεται στην αλλαγή καναλιού.
Η διαφορά μας είναι ότι εγώ τον έχω μονίμως ανοικτό, χωρίς να παρουσιάζει αυτά τα παγώματα, ενώ εσύ τον ανοίγεις όποτε τον χρειάζεσαι.

Πράγματι, το πάγωμα εμφανίζεται στην αλλαγή καναλιού. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ τον έχω μονίμως ανοικτό, χωρίς να παρουσιάζει αυτά τα παγώματα, ενώ εσύ τον ανοίγεις όποτε τον χρειάζεσαι.
Τον έχω ανοικτό 12-14 ώρες συνεχόμενες. Το πάγωμα το έκανε σε μια εναλλαγή καναλιού και μου κόλλησε όλο τον αποκωδικοποιητή.

Είναι ένα πράγμα που μου το έκανε 2-3 φορές στο παρελθόν. Μάλιστα μου το έκανε και χθες το βράδυ. Πολύ προσωρινά ξαναχρησιμοποιώ την 2.04 γιατί χρειάζομαι τις εγγραφές. Και μου το έκανε πάλι χθες. Δεν πιάνω Αίγινα, αλλά Υμηττό. Άρα δεν πρέπει να είναι θέμα σήματος. Μόνο με βγάλσιμο από την μπρίζα συνέρχεται. Εγώ το θεωρώ μαζί με κάποια άλλα σημάδια σαν κόπωση του λογισμικού. Συνδυάζεται σε εμένα μαζί με κάποια περίεργα όπως αυξημένο χάσιμο της εικόνας για μερικά δέκατα του δευτερολέπτου, περίεργα σημάδια στις εγγραφές (όπως λάθος χρόνος εγγραφής ενός αρχείου, πχ 400 ώρες αντί για 2 που είναι το κανονικό), αποτυχία εγγραφής κτλ. Δηλαδή το βλέπω σαν να αρχίζει να "στραβώνει" το λογισμικό. Είναι ο μόνος δέκτης που βλέπω να αλλάζουν τα χαρακτηριστικά και τα πιθανά προβλήματα του με την πάροδο του χρόνου. Σαν να καταρρέει το λογισμικό. Η λύση που έχω βρει εγώ είναι να ξαναεγκαθιστώ το λογισμικό. Ή το ίδιο ή κάνοντας εναλλαγή. Πχ από την 2.04 στην 2.06 και μετά πάλι στην 2.04. Τότε βλέπω ξαφνικά τα προβλήματα να λύνονται και για μερικές βδομάδες δεν μου παρουσιάζει τίποτα. Και μετά σιγά σιγά ξανααρχίζει. Με το λογισμικό που έχει βάλει το service για τις LG δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνει.
Εμένα είμαι σίγουρος ότι χθες το πρόβλημα ξεκίνησε γράφοντας την χθεσινή εκπομπή της ΕΡΤ μετά το παιχνίδι. Ξεχάστηκα και την έγραψα από το ΕΡΤHD και όχι από την ΕΤ1. Στα 45 λεπτά το αντιλήφθηκα και σταμάτησα γιατί φοβήθηκα ότι δεν θα χώραγε ολόκληρη εκπομπή από το ΕΡΤHD στο στικ. Και συνέχισα από την ΕΤ1. Όταν πήγα να δω την εγγραφή, είδα ότι έχει μέγεθος μικρότερο από αν την έγραφα από την ΕΤ1. Δεν είναι λογικό σκέφτηκα, αλλά είδα τις εγγραφές χωρίς πρόβλημα. Όταν γύρισα στα κανάλια στο πρώτο zapping κόλλησε.
Δηλαδή η πρώτη εγγραφή που έκανα από HD κανάλι μπέρδεψε τόσο πολύ τον δέκτη που τελικά κόλλησε. Τώρα φοβάμαι ότι "στράβωσε" το λογισμικό και θα αρχίσει να μου κάνει και άλλα διάφορα. Το έχω πάθει πολλές φορές με διάφορα παρόμοια συμβάντα, και ξέρω ότι θα στρώσει μόνο αν ξαναπεράσω το λογισμικό. Γιαυτό γκρινιάζω, δεν έχω δει άλλον δέκτη που να στραβώνει έτσι το πάτημα του λογισμικού με την χρήση. Το έχω ξαναγράψει. Σαν τα WINDOWS που στην αρχή πάνε σφαίρα, και σιγά σιγά χαλάνε και μετά από λίγο καιρό θέλουν format.

:bigcry:Παιδιά βοήθεια!Ο IQ μου δεν παίζει ματρόσκες.Τις περνάω από το MKVMERGE αφαιρώ τα tags και τα chapters και τίποτα.Έχω εγκατεστημένο το 2,06 της FUNAI .Μήπως πρέπει να γυρίσω στο 2,04;Και αν ναι ,πως θα το κάνω αυτό;

Τι μέγεθος έχουν οι ματρόσκες σου; Μήπως είναι πάνω από 4 GB; Γιατί έχει ένα θέμα ο δέκτης με ματρόσκες μεγαλύτερες από 4GB. Γενικά δεν είναι και ο καλύτερος media player, και μερικά αρχεία που τα παίζουν χωρίς πρόβλημα οι άλλοι δέκτες μου, ο F&U ζορίζεται λίγο.

Όχι το πολύ 2 γίγα.Μηπως επειδή είναι ματρόσκα με ήχο ΑΑC?Γιατί με AC3:grinning-smiley-043 νομίζω δεν έχει πρόβλημα.

Aν είναι να κάνετε μετατροπές σε ματροσκες κάθε τόσο, καλύτερα να τα κάνετε avi σε HD .Δεν έχουν προβλήματα με την 2.04 σε 2 μηχανήματα που έχω δει ,όλα τα Αvi.Πρέπει όμως να βρείτε κατάλληλο πρόγραμμα και codecs .Οσο αφορά το στιγμιαίο χάσιμο καναλιου σε μια αλλαγή ,πολλοι δέκτες φαίνεται το κάνουν σε διαφορες φίρμες ειδικα στα Ετ1-ΝΕΤ-Ετ3 ή βγάζει ένδειξη κωδικοποιημένο στα Mega-Star.Κάτι έχει κάνει με το σήμα κάποια στιγμή παρά το λογισμικό.Απλά βάζεις το επόμενο καναλι και επανέρχεσαι πίσω.

Το μηχάνημα δεν ζεσταίνεται ούτε κολλα με τις προσφατες ζέστες με ατελείωτες ώρες λειτουργίας αλλαγής καναλιών.Σε 3 κατόχους που ρώτησα ,με 2 ετών μηχανήματα ,κανένα πρόβλημα ως τώρα.Ενας μόνο μου ανέφερε ότι κόλλησε εγγραφή και τον έβγαλε από την μπρίζα και επανήρθε αλλά δεν είχε χαθεί ότι είχε γράψει σε σκληρό με Exfat. Γενικά το μηχανάκι τα χρήματα του τα έχει βγάλει με το παραπάνω για νορμάλ οικογενειακή χρήση θεασης και που και που καμιά εγγραφή.Δουλεύει καλύτερα με καλό γρήγορο στικακι 8GB. Ειδικά και από όσους θελουν να δίνουν σήμα λόγω πολλών συνδέσεων πίσω σε άλλες συσκευές,είναι άνετο και πλήρες για ότι κυκλοφορεί στην αγορά, χωρίς να ζορίζεται,και έχει και οθόνη στην πρόσοψη για όσους δεν βλέπουν καλά.Για πιό "ειδικές" χρήσεις τα παράπονα στους Κινέζους μην λέμε τα ίδια.....:bigcry:,αλλά παιζει μεγάλο ρόλο και η παρτίδα.Κάποια που υπάρχουν ακόμα στην αγορά με 45 ευρω προσφορά ,ελάχιστα δουλεύουν καλά και ποιος δουλεύει ποιον σε τι πουλα (άσχετα την εγγύηση)-bye-

Τελος για την κόπωση του λογισμικού που αναφέρθηκε ,όλες οι συσκευές το παρουσιάζουν ,είναι θέμα ποιότητας μνήμης RΟΜ πως γράφει κάτι ,ειδικά βάλε βγάλε λογισμικά πρός μικρότερη έκδοση.Αν λειτουργεί κάτι καλά δεν χρειάζεται (γενικά) να κάνει κανείς άμεσα αναβάθμιση επειδή βγήκε κάτι νέο.

Last edited: