Funai DTR2205HDPVR

Re: Funai DTR 2205 HD PVR

Ένα κόλπο που έκανα όταν άρχιζε να κάνει πολλά περίεργα ο δέκτης, ήταν να ξαναπερνάω το λογισμικό. Όταν βγήκε η 2.06 και μετά είχα ακόμα καλύτερα αποτελέσματα όταν έκανα εναλλαγή των λογισμικών. Από 2.04 σε 2.06 και μετά πάλι 2.04. Το νόημα είναι να ξαναπεράσει το λογισμικό και με εναλλαγή των λογισμικών ήμουν σίγουρος ότι θα ξαναμπεί από την αρχή. Πάντα έφτιαχνε ο δέκτης και λιγόστευαν τα προβλήματα. Για παράδειγμα στην αρχή δεν έπαιζε .mp4 γιατί είχαν πολλά σπασίματα, αλλά με την πρώτη εναλλαγή άρχισε να παίζει! Αρκεί να μην πάταγα ff, fb, ή pause γιατί μετά αποσυγχρονιζόταν ό ήχος. Πάντως καλύτερα από την αρχική εγκατάσταση που δεν έπαιζε καθόλου.
Κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για να φύγουν από την μνήμη όλες οι ρυθμίσεις, εγκαθιστάς το λογισμικό, και μετά κάνεις πάλι επαναφορά.

@talos τι διαφορα έχει το FAT32 απο το EXFAT?
Γράφουν και οι δυο το ίδιο καλα;Νομίζω το EXFAT δεν παίζει σε ΧΡ ή κανω λάθος;

@tolias ευχαριστώ για τη συμβουλή αλλα δεν έχω την 2.06..επειδή τον δεκτη τον θέλω για εγγραφές,απ οτι μου χαν πει η 2.06 στις εγγραφές έχει θεματακια οπότε δεν την πέρασα..
Έχω την 2.04 κ απ´οτι ξέρω ακόμα κ αν πατησω να κάνει επαναφορά,δεν παει σε άλλη έκδοση Ουτε στην αρχική..Μένει η 2.04 πάλι,απλώς σου κάνει μόνο επαναφορα σε ρυθμισεις οθονης,16:9/4:3,σκαναρει να βρει τα κανάλια απτην αρχη κλπ..
Πάρω όλα αυτα όμως κ έτσι που πατάω να κάνει επαναφορά δεν βλέπω μεγαλη αλλαγη.μετα ΑΠΟ λιγο τσουπ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΕΜΑΤΗ Η ΈΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ..
Έχω κ το άλλο το Εκνευριστικο που όλα τα δημόσια κανάλια κάνουν σπασιματα κάποιες φορές κ μου σπάει τα νεύρα..αυτο με τα σπασιματα διορθώνεται καπωs ή ειναι θέμα σήματος καναλιού,Πόσο καλα τα πιάνει κ κεραία κλπ;

Απάντηση: Funai DTR 2205 HD PVR

Το exFAT είναι αρκετά διαφορετικό τον τρόπο λειτουργίας του. Δημιουργήθηκε για χρήση σε μονάδες αποθήκευσης που χρησιμοποιούν μνήμη flash.
Μπορεί να γράψει αρχεία μεγαλύτερα των 4GB, που είναι το όριο του FAT32, αποφεύγοντας την πολυπλοκότητα του NTFS.

Υπάρχει υποστήριξη του exFAT στα Windows XP SP2 και SP3, μέσω της ενημέρωσης KB955704.

Δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις το exFAT, και από την 2.06 νομίζω μπορείς να επιστρέψεις στην 2.04.

Τα σπασίματα στα δημόσια κανάλια έχει αναφερθεί και πριν λίγες ημέρες και είναι πολύ ανησυχητικό. Το έχει προσέξει κανείς που έχει έκδοση 1.xx ή έχει εμφανισθεί μόνο στις 2.xx;

Μπορείς να μου δώσεις λινκ για την 2.06? αν δεν γινεται απο δώ στείλε μου πμ..
Θα την δοκιμάσω εφόσον λες οτι σε αυτη την έκδοση μπορείς να κανεις επαναφορα αν προκύψει κάτι κ να πας πίσω στην 2.04..
Για τα κρατικά κανάλια αν κάποιος εχει παρομοια εμπειρια κ εχει βρει λύση ας μας πει..προχτές έβλεπα το βράδυ ειδήσεις στη ΝΕΤ κ μου σπασε τα νεύρα,πολλα σπάσιματα κ πιξελιασματα..Αν παιζει ρόλο η περιοχή ειμαι σύνορα Βριλήσσια -Πεντέλη.

Εμένα πιξέλιαζε το Nickelodeon γιατί αυτό έβλεπαν τα παιδιά. Γενικά αυτό το φαινόμενο το παρατηρώ κατά τη διάρκεια έντονης βροχής. Εχω όμως και παλιά κεραία, με χειρότερο δέκτη ο πατέρας μου που πρόσφατα όμως έβαλε μια κεραία των 30 ευρώ την ίδια ώρα τον πήρα τηλέφωνο να βάλει το ίδιο κανάλι και δεν είχε πρόβλημα και είχε και 100% λήψη.

Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλά στον δικο μου δεκτη το PVR δεν καταφερε να δουλεψει ποτε σωστα.
Τι 1.23, 1.29, 2.02, 2.04, 2.06, 2.0x ... ποτε δεν δουλεψε σωστα.
Τι FAT32, exFAT, δισκους, με εξωτερικη τροφοδοσια, με διαφορα στικακια και με μνημες, δεν δουλεψε σωστα ποτε.
Αλλά αν δεν εχεις βρει μεχρι το απογευμα την 2.06 θα στην στειλω.

Αν και τον εχω πανω απο ενα χρονο στην ουσια εχει παιξει μονο μερικες ωρες, σποραδικα.
Βλεπεις πριν παρω τον STB HD N1 ανοιγα το HTPC και απο κει εβλεπα, αφου ηθελα timeshift αλλά και εγγραφες...
Ο 2205 ανοιγε μονο οταν ηθελα να δω αλλο καναλι οσο εγραφε το HTPC, και πλεον ανοιγει μονο οταν θελω να δω καναλι αλλης συχνοτητας οταν γραφει ο STB HD N1.
Τοσα λεφτα και εχει παιξει ελαχιστα...

Αν θελεις να εχεις δεκτη με PVR καλυτερα να τον αποχαιρετησεις τον 2205.
Παρε εναν STB HD N1 να βρεις την ψυχικη σου ηρεμια. Οχι μονο δεν χανει εγγραφη αλλά εχει και παρα πολλα θετικα και χρησιμα στον τομεα PVR.

Σε εικονα παντως δεν εχει κανενα θεμα (πλην του κοκκου που εχουν πολλοι δεκτες).
Κανενα σπασιμο εικονας ή πιξελιασμα.
Βεβαια εχω νεα κεραια/καλωδιο και οπτικη επαφη με Υμηττο...

Αν ηξερα ότι θα ταλαιπωρηθώ τόσο,δεν θα τον είχα πάρει...ειχα το dvd recorder μου,τα γραφα μια χαρα,ουτε άγχος μηπως χάσω εγγραφή ούτε τίποτα...
Τελοσπάντων,πριν τον "σουτάρω" σε συγγενή και πάρω αυτόν που προτείνεις,τον STB HD N1,θα δοκιμάσω την 2.06...
Ευχαριστώ για τη βοηθεια παιδια!
Καλή χρονιά να χετε!!

@talos τι διαφορα έχει το FAT32 απο το EXFAT?
Γράφουν και οι δυο το ίδιο καλα;Νομίζω το EXFAT δεν παίζει σε ΧΡ ή κανω λάθος;

@tolias ευχαριστώ για τη συμβουλή αλλα δεν έχω την 2.06..επειδή τον δεκτη τον θέλω για εγγραφές,απ οτι μου χαν πει η 2.06 στις εγγραφές έχει θεματακια οπότε δεν την πέρασα..
Έχω την 2.04 κ απ´οτι ξέρω ακόμα κ αν πατησω να κάνει επαναφορά,δεν παει σε άλλη έκδοση Ουτε στην αρχική..Μένει η 2.04 πάλι,απλώς σου κάνει μόνο επαναφορα σε ρυθμισεις οθονης,16:9/4:3,σκαναρει να βρει τα κανάλια απτην αρχη κλπ..
Πάρω όλα αυτα όμως κ έτσι που πατάω να κάνει επαναφορά δεν βλέπω μεγαλη αλλαγη.μετα ΑΠΟ λιγο τσουπ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΕΜΑΤΗ Η ΈΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ..
Έχω κ το άλλο το Εκνευριστικο που όλα τα δημόσια κανάλια κάνουν σπασιματα κάποιες φορές κ μου σπάει τα νεύρα..αυτο με τα σπασιματα διορθώνεται καπωs ή ειναι θέμα σήματος καναλιού,Πόσο καλα τα πιάνει κ κεραία κλπ;
Δεν εννοώ επαναφορά. Αυτή η επιλογή απλά επαναφέρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Εννοώ κανονική εγκατάσταση του λογισμικού 2.04, ακόμα και αν έχει ήδη την 2.04. Δηλαδή ξαναεγκαθιστώ το λογισμικό. Και ακόμα καλύτερη δουλειά γινόταν όταν έβαζα πρώτα την 2.06 και μετά ξαναέβαζα την 2.04. Βοήθαγε λίγο η ξαναεγκατάσταση και βελτιωνόταν κάπως η κατάσταση.
Αλλά στην ουσία ο δέκτης δεν δουλεύει απολύτως σωστά με κανένα λογισμικό όπως λέει και ο audiov. Κάθε ένα είχε τα δικά του προβλήματα. Όλα αυτά ήταν μπαλώματα. Έτσι γρήγορα τον παράτησα και πήρα άλλον για εγγραφές. Το δυνατό σημείο του δέκτη είναι καθαρά η παρακολούθηση καναλιών. Και αυτό δεν γίνεται τόσο καλά με την 2.04 (λόγω εικόνας), αλλά με τα επόμενα λογισμικά που έχουν καλύτερη εικόνα, αλλά ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα σε άλλους τομείς.
Όλοι οι άλλοι δέκτες της αγοράς δουλεύουν καλύτερα στον τομέα pvr από τον F&U 2205. Υπάρχει ο STB HD N1, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι δέκτες που δουλεύουν μιά χαρά.

Επανέρχομαι μετά από μερικές μέρες,να διατυπώσω τις κινήσεις που έκανα και τα αποτελέσματα που είχα....
Αφού προσπάθησα να ξαναπεράσω την 2.04 πάνω στην 2.04 (εκανα επαναφορά εργοστασιακών-αναβάθμιση-επαναφορά),δυστυχώς τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα...Ενώ μέχρι τότε δεν είχα δει ΠΟΤΕ πιξέλιασμα σε άλλα κανάλια πλην των κρατικών,όταν πέρασα την 2.04 πάνω στην ήδη εγκατεστημένη 2.04,έκανε εκνευριστικό πιξέλιασμα ΣΕ ΟΛΑ τα κανάλια και πολύ συχνά...
Εκνευρίστηκα και αφού ειχα διαβεβαιώσεις από μέλη εδώ ότι γίνεται επαναφορά από την 2.06 πίσω στην 2.04 αν κάτι δεν πάει καλά,δοκίμασα να περάσω την 2.06 την οποία απέφευγα να περάσω γιατί είχα ακούσει ότι είχε θέματα με τις εγγραφές...
Αποτελέσματα της αναβάθμισης είναι ότι τα κανάλια τα βλέπω κανονικά,χωρίς σπασίματα (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΙΞΕΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ),όσον αφορά τις εγγραφές ευτυχώς δεν έχει ξαναεμφανίσει μήνυμα ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΕΜΑΤΗ κλπ,κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα, ενώ περί προγραμματισμένων εγγραφών δεν έχω ακόμα γνωμη γιατί δεν έχω κάνει προγραμματισμένη εγγραφή μεχρι στιγμής..
Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ότι επιτέλους σταμάτησα να βλέπω ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΕΜΑΤΗ-Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ και επίσης ότι δεν έχει τα σπασίματα που έκανε η εικόνα όταν ξαναπέρασα την 2.04 πάνω στην 2.04...
Θα θελα να ξαναρωτήσω αν υπάρχει κανείς άλλος με πρόβλημα στα κρατικά..Εβλεπα το Σαββατόβραδο το Σπύρο στη ΝΕΤ και όλη την ώρα έκανε σπασίματα η εικόνα..Παραμονή Πρωτοχρονιάς σε φιλικό σπίτι στο Περιστέρι που βλέπαμε ΝΕΤ,(τηλεόραση SHARP με ενσωματωμένο δέκτη) η εικόνα δεν έκανε ούτε ένα σπάσιμο/πιξέλιασμα..Φταίει η περιοχή?Εγώ μένω σύνορα με Πεντέλη..

Για το πιξελιασμα μαλλον ευθυνεται η ληψη.
Για το συσκευη γεματη: δεν εμφανιζεται στην 2,06 αλλά... εκεινο που εμφανιζεται ειναι το "περιμενετε, κλεισιμο εγγραφης" και ειτε κολλαει εκει, ειτε και να μην κολλησει η εγγραφη ειτε δεν σωζεται, ειτε παιζει αλλά αμα κανεις FF χανεται ο ηχος και αλλα κουφα.
Θα προτεινα να γυρισεις στην 2.04 που ειναι σταθερη οσο αφορα την λειτουργια του δεκτη και να ξεχασεις το κομματι PVR. Πες πως δεν ειχε.

Επανέρχομαι μετά από μερικές μέρες,να διατυπώσω τις κινήσεις που έκανα και τα αποτελέσματα που είχα....
Αφού προσπάθησα να ξαναπεράσω την 2.04 πάνω στην 2.04 (εκανα επαναφορά εργοστασιακών-αναβάθμιση-επαναφορά),δυστυχώς τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα...Ενώ μέχρι τότε δεν είχα δει ΠΟΤΕ πιξέλιασμα σε άλλα κανάλια πλην των κρατικών,όταν πέρασα την 2.04 πάνω στην ήδη εγκατεστημένη 2.04,έκανε εκνευριστικό πιξέλιασμα ΣΕ ΟΛΑ τα κανάλια και πολύ συχνά...
Εκνευρίστηκα και αφού ειχα διαβεβαιώσεις από μέλη εδώ ότι γίνεται επαναφορά από την 2.06 πίσω στην 2.04 αν κάτι δεν πάει καλά,δοκίμασα να περάσω την 2.06 την οποία απέφευγα να περάσω γιατί είχα ακούσει ότι είχε θέματα με τις εγγραφές...
Αποτελέσματα της αναβάθμισης είναι ότι τα κανάλια τα βλέπω κανονικά,χωρίς σπασίματα (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΙΞΕΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ),όσον αφορά τις εγγραφές ευτυχώς δεν έχει ξαναεμφανίσει μήνυμα ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΕΜΑΤΗ κλπ,κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα, ενώ περί προγραμματισμένων εγγραφών δεν έχω ακόμα γνωμη γιατί δεν έχω κάνει προγραμματισμένη εγγραφή μεχρι στιγμής..
Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ότι επιτέλους σταμάτησα να βλέπω ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΕΜΑΤΗ-Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ και επίσης ότι δεν έχει τα σπασίματα που έκανε η εικόνα όταν ξαναπέρασα την 2.04 πάνω στην 2.04...
Θα θελα να ξαναρωτήσω αν υπάρχει κανείς άλλος με πρόβλημα στα κρατικά..Εβλεπα το Σαββατόβραδο το Σπύρο στη ΝΕΤ και όλη την ώρα έκανε σπασίματα η εικόνα..Παραμονή Πρωτοχρονιάς σε φιλικό σπίτι στο Περιστέρι που βλέπαμε ΝΕΤ,(τηλεόραση SHARP με ενσωματωμένο δέκτη) η εικόνα δεν έκανε ούτε ένα σπάσιμο/πιξέλιασμα..Φταίει η περιοχή?Εγώ μένω σύνορα με Πεντέλη..
Το γεγονός ότι άλλαξε συμπεριφορά ο δέκτης με ξαναπέρασμα της 2.04, δείχνει ότι το λογισμικό ξαναεγκαταστάθηκε. Σε πάρα πολλούς δέκτες αν έχεις ένα λογισμικό δεν κάνει τίποτα αν προσπαθήσεις να το ξαναπεράσεις.
Το γεγονός ότι ο δέκτης έγινε χειρότερος με την επανεγκατάσταση δείχνει ότι το λογισμικό "πάτησε" δυστυχώς χειρότερα από την πρώτη φορά. Έχω ξαναπεί ότι το λογισμικό σε αυτόν τον δέκτη δεν πατάει σε όλους το ίδιο. Έχω ξαναγράψει για λογισμικό λάστιχο που πατάει διαφορετικά στον καθένα και που με την πάροδο του χρόνου διαλύεται και αρχίζουν τα προβλήματα. Γιαυτό και ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα. Πολλά ατομικά προβλήματα έχουν καταγραφεί που δεν υπάρχουν σε άλλους δέκτες. Ή προβλήματα που στην αρχή δεν υπήρχαν αλλά εμφανίζονται στην συνέχεια. Δεν το έχω δει σε άλλον δέκτη αυτό το πράγμα. Κανονικά τέτοιων προδιαγραφών λογισμικά δεν θα έπρεπε να τα δίνουν ελεύθερα, αλλά με αυστηρές συνθήκες να εγκαθίστανται μόνο στο service. Με την ανάλογη γκρίνια βέβαια από εμάς γιατί τότε θα μας έτρεχαν χωρίς λόγο κτλ. Ότι και να έκαναν στο service χαμένοι θα έβγαιναν. Δεν φταίνε αυτοί φυσικά. Πρόκειται για δέκτη με άριστο hardware αλλά τα λογισμικά του δεν δούλεψαν ποτέ σωστά. Εγώ τώρα πια τον έχω μόνο για να παρακολουθώ ζωντανά κανάλια. Και εκεί με τα ανάλογα λογισμικά είναι πια το δυνατό σημείο του.
Πάντως στην περίπτωση σου θα προσπαθούσα να ξαναμαναεγκαταστήσω το λογισμικό μήπως αυτή την φορά πάταγε καλύτερα.
Αλλά και η λύση της 2.06 ίσως σε βοηθήσει. Έχει λίγο πιο ικανό media player, και πιο εντυπωσιακή εικόνα, αν και ίσως όχι τόσο καθαρή. Εμένα δεν δούλευε γιατί στην προβολή εγγραφών δεν μπορούσα να πατήσω ff ή fb ή goto για να κινηθώ στο αρχείο. Πολλές φορές χανόταν ο ήχος και ήθελε δουλειά για να ξαναέρθει και να συνεχίσω την προβολή. Το έκανε σε πολλούς, αλλά όχι σε όλους. Αν εσένα δεν το κάνει ή δεν κάνει κάποιο άλλο περίεργο μπορείς να την κρατήσεις. Αν κάτι δεν πάει καλά μπορείς να επιστρέψεις στην 2.04. Όταν χρησιμοποιούσα τον δέκτη για γενική χρήση πάντα επέστρεφα στην 2.04 γιατί ήταν συνολικά η πιο σταθερή. Μέχρι που σταμάτησα να τον χρησιμοποιώ για γενική χρήση, έβαλα την "πάσα" και τον έχω μόνο για ζωντανή παρακολούθηση.
Αυτό με το πιξέλιασμα όπως λέει και ο audiov θυμίζει πρόβλημα λήψης. Δεν ξέρω γιατί πριν με το ίδιο λογισμικό δεν το έκανε, αλλά ίσως με την επανεγκατάσταση της 2.04 να επηρεάστηκε λίγο και η λήψη, και σε συνδυασμό με πιθανή οριακή λήψη να το εμφάνισε. Ίσως να έπρεπε να ρίξεις μία ματιά και στην κεραία σου. Δεν αποκλείεται να εμφανιστεί και στο μέλλον. Και επειδή ο F&U έχει πολύ δυνατό tuner, αν αλλάξεις δέκτη με πιθανότατα όχι τόσο δυνατό tuner, πιθανόν να ξαναέχεις προβλήματα λήψης.

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!

Μετά από 4 μήνες απροβλημάτιστης λειτουργίας ο 2205 ξαφνικά άνοιγε και έβγαζε μήνυμα "δεν υπάρχει κανάλι". Είχε χάσει εντελώς όλα τα κανάλια. Με έναν συντονισμό τα ξαναβρήκε όλα και είναι οκ αλλά έχω την απορία αν έχει συμβεί και σε κάποιον άλλον αυτό. Είναι με 2.0.4.

O πεθερος γκρινιαξε 2 φορες για το ιδιο προβλημα και ειναι και 50 χλμ μακρυα.
Δεν ξερω, ισως πατησε τιποτα στο remote control, αλλα εγω εφαγα τη ταλαιπωρια της ζωης μου με τα πανε-ελα.
Τελικα του πηρα μια καινουργια TV και εκρυψα τον δεκτη πολυ βαθια στο παταρι, μη τυχον και κανει αλλη ζημια.

Το γεγονός ότι άλλαξε συμπεριφορά ο δέκτης με ξαναπέρασμα της 2.04, δείχνει ότι το λογισμικό ξαναεγκαταστάθηκε. Σε πάρα πολλούς δέκτες αν έχεις ένα λογισμικό δεν κάνει τίποτα αν προσπαθήσεις να το ξαναπεράσεις.
Το γεγονός ότι ο δέκτης έγινε χειρότερος με την επανεγκατάσταση δείχνει ότι το λογισμικό "πάτησε" δυστυχώς χειρότερα από την πρώτη φορά. Έχω ξαναπεί ότι το λογισμικό σε αυτόν τον δέκτη δεν πατάει σε όλους το ίδιο. Έχω ξαναγράψει για λογισμικό λάστιχο που πατάει διαφορετικά στον καθένα και που με την πάροδο του χρόνου διαλύεται και αρχίζουν τα προβλήματα. Γιαυτό και ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα. Πολλά ατομικά προβλήματα έχουν καταγραφεί που δεν υπάρχουν σε άλλους δέκτες. Ή προβλήματα που στην αρχή δεν υπήρχαν αλλά εμφανίζονται στην συνέχεια. Δεν το έχω δει σε άλλον δέκτη αυτό το πράγμα. Κανονικά τέτοιων προδιαγραφών λογισμικά δεν θα έπρεπε να τα δίνουν ελεύθερα, αλλά με αυστηρές συνθήκες να εγκαθίστανται μόνο στο service. Με την ανάλογη γκρίνια βέβαια από εμάς γιατί τότε θα μας έτρεχαν χωρίς λόγο κτλ. Ότι και να έκαναν στο service χαμένοι θα έβγαιναν. Δεν φταίνε αυτοί φυσικά. Πρόκειται για δέκτη με άριστο hardware αλλά τα λογισμικά του δεν δούλεψαν ποτέ σωστά. Εγώ τώρα πια τον έχω μόνο για να παρακολουθώ ζωντανά κανάλια. Και εκεί με τα ανάλογα λογισμικά είναι πια το δυνατό σημείο του.
Πάντως στην περίπτωση σου θα προσπαθούσα να ξαναμαναεγκαταστήσω το λογισμικό μήπως αυτή την φορά πάταγε καλύτερα.
Αλλά και η λύση της 2.06 ίσως σε βοηθήσει. Έχει λίγο πιο ικανό media player, και πιο εντυπωσιακή εικόνα, αν και ίσως όχι τόσο καθαρή. Εμένα δεν δούλευε γιατί στην προβολή εγγραφών δεν μπορούσα να πατήσω ff ή fb ή goto για να κινηθώ στο αρχείο. Πολλές φορές χανόταν ο ήχος και ήθελε δουλειά για να ξαναέρθει και να συνεχίσω την προβολή. Το έκανε σε πολλούς, αλλά όχι σε όλους. Αν εσένα δεν το κάνει ή δεν κάνει κάποιο άλλο περίεργο μπορείς να την κρατήσεις. Αν κάτι δεν πάει καλά μπορείς να επιστρέψεις στην 2.04. Όταν χρησιμοποιούσα τον δέκτη για γενική χρήση πάντα επέστρεφα στην 2.04 γιατί ήταν συνολικά η πιο σταθερή. Μέχρι που σταμάτησα να τον χρησιμοποιώ για γενική χρήση, έβαλα την "πάσα" και τον έχω μόνο για ζωντανή παρακολούθηση.
Αυτό με το πιξέλιασμα όπως λέει και ο audiov θυμίζει πρόβλημα λήψης. Δεν ξέρω γιατί πριν με το ίδιο λογισμικό δεν το έκανε, αλλά ίσως με την επανεγκατάσταση της 2.04 να επηρεάστηκε λίγο και η λήψη, και σε συνδυασμό με πιθανή οριακή λήψη να το εμφάνισε. Ίσως να έπρεπε να ρίξεις μία ματιά και στην κεραία σου. Δεν αποκλείεται να εμφανιστεί και στο μέλλον. Και επειδή ο F&U έχει πολύ δυνατό tuner, αν αλλάξεις δέκτη με πιθανότατα όχι τόσο δυνατό tuner, πιθανόν να ξαναέχεις προβλήματα λήψης.

Αυτό με την καθαρότητα της εικόνας,το διαπίστωσα και γω στην 2.06..Για να μην τα πολυλογώ,δυστυχώς έκανε αυτό που είπε ο φίλος AUDIOV πιο πάνω,μου βγαλε 2 φορές ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ και σταματαγε εκεί..Για να μην ταλαιπωρηθώ περισσότερο,ξαναπέρασα την 2.04,ευτυχώς τώρα δεν κανει πιξελιάσματα σε όλα τα κανάλια παρά μόνο στα κρατικά,ως συνήθως...
Δεν ασχολούμαι περαιτέρω,έχω ένα tv tuner στο λάπτοπ,ότι θέλω θα το γράφω εδω..Απλά θα ήθελα μια πρόταση για ένα ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΕΥΧΡΗΣΤΟ VIDEO EDITOR...ΌΧΙ για μετατροπή αλλά για ένωση διαφορετικων αρχείων βίντεο σε ένα και να χει και αρκετές επιλογές για "μεταβάσεις"..Δεν θέλω πρόγραμμα τύπου SONY VEGAS κλπ,όχι τόσο πολύπλοκο αλλά ούτε και κάτι απλό σαν το MOVIE MAKER...Ένα πρόγραμμα να κάνει ικανοποιητική συνένωση αρχείων βίντεο,να χει διάφορες μεταβάσεις και να σου δίνει ένα ικαονοποιητικό αρχείο βίντεο (avi ή ότι άλλο)

Ευτυχως που δεν στο παρουσιασε εκει που δεν το περιμενες.
Οταν τον ειχα αγορασει ειχα μεινει με την εντυπωση πως εδωσα 60 ευρω και επιτελους δεν θα ανοιγω τον Η/Υ (με αναλογικης ληψης tv tuner) να γραψω την Φορμουλα 1.
Αμ δε. Δεν την εγραψε και ψαχνομουν τι εφταιγε, μηπως επεσε το ρευμα (ελλειπα) ή τιποτα αλλο...
Μετα απο ενα σημειο απλα αγορασα ενα USB DVB-T tuner για τον Η/Υ περιμενοντας να βρω δεκτη που να εχει σωστο PVR. Ευτυχως βρηκα.

Κατι πολυ γρηγορο και χωρις μειωση της ποιοτητας για κοψιμο ραψιμο ειναι:
mkvmerge και μετατροπη του container σε mkv. Δυο λεπτα υποθεση. Αν η εκδοση 4.0.0 του mkvmerge δεχεται τα αρχεια βιντεο που εχεις τοτε καλυτερα χρησιμοποιησε αυτη την εκδοση, που ειναι περισσοτερο συμβατη με hardware αλλά και software players. Αλλιως μια πιο νεα.
Μετα κοψιμο με το AVI Trimmer + MKV - Solveig. Υποθεση λιγω λεπτων, να μην πω μονο δυο λεπτα. Αναλογα και την ταχυτητα του δισκου (και οχι επεξεργαστη -κατι που ισχυει και για το mkvmerge).
Μετα ενωση βιντεο με το mkvmerge. Η ενωση γινεται βαζοντας τα υπολοιπα βιντεο με append αντι για add. Εδω χρησιμοποιεις την εκδοση 4.0.0

Τα αρχεια που δημιουργει το mkvmerge δυστυχως δεν παιζουν στον δεκτη αλλα χρειαζεται καποια λυση στυλ avidemux που θα κανεις μετατροπη την εγγραφη

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!
Θα θελα και μια διευκρίνηση,μιας και αναφέρθηκε και σε προηγούμενο ποστ κάποιες σελίδες πριν...Τις εγγραφές που κάνουμε ΠΩΣ τις σβήνουμε??Πχ έχω 10 εγγραφές και θέλω να σβήσω την 5η...Από το μενού του δέκτη με διαγραφή ή συνδέοντας το στικάκι στον υπολογιστή και σβήνοντας τα 4 αρχεία που είναι η κάθε εγγραφή?
Έχω παρατηρήσει και εγώ ότι όταν κάνω διαγραφές εγγραφών,αρχίζουν μετά τα κόλπα ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΕΜΑΤΗ κλπ οπότε αναγκαστικά κάνω φορμάτ στο φλασάκι και μετά -στην αρχή τουλάχιστον- είναι οκ πάλι..

Όπως έχω πει πολλές φορές, αγόρασα το δέκτη για να τον χρησιμοποιήσω με τηλεόραση LG και μου έδωσαν νέο πληκτρολόγιο.
Αυτό που δεν γνωρίζω είναι εάν περάσω άλλο firm από αυτό που έχει, θα σταματήσει να λειτουργεί το πληκτρολόγιο ή ο δέκτης ή και τα δύο;
Τι σημαίνει, στην πράξη, πάντρεμμα του δέκτη με την LG;
Μπορώ να αλλάξω το δέκτη με εκείνο φίλου μου, που εξακολουθεί να έχει το αρχικό, για να αλλάξω firm, και να κρατήσουμε τα πληκτρολόγια ή είναι λάθος αυτή η σκέψη;

Κάθε βοήθεια δεκτή.

Καλυτερα να κανεις φορματ μολις γεμισει.

Η λυση για το τηλεχειριστηριο ειναι η αγορα ενος USB-300. Περνας τους κωδικους απο το αρχειο IR που εχω ανεβασει και ετσι θα εχεις το κανονικο τηλεχειριστηριο.
Βεβαια το κανονικο τηλεχειριστηριο εχει διενεξη εντολων με τηλεορασεις LG.
Βεβαιωσου οτι εχεις και τις δυο εκδοσεις λογισμικου για τον δεκτη, για κανονικο και για LG τηλεορασεις λογισμικο.
Ωστε να μπορεις σε καθε περιπτωση να γυρισεις στο αλλο τηλεχειριστηριο, μιας και πισω σαν εκδοση λογισμικου δεν γυρναει...

Παντως τι αναβαθμιση και πρασινα αλογα. Ο δεκτης δεν δουλευει σαν PVR, τελεια και παυλα.

Last edited:

Δεν ξέρω αν η πρώτη πρόταση απευθύνεται σ' εμένα ή όχι, γιατί δεν έχει σχέση με το θέμα.
Δεν μίλησα για PVR, το πρόβλημα είναι ότι δεν παίζει μερικές φορές τανίες mkv και σκέφτηκα τη λύση της αναβάθμισης.
Έχω τις αναβαθμίσεις όλες αλλά όχι εκείνη για LG, με την οποία εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένος.
Γιαυτό έκανα τη σκέψη της αλλαγής με εκείνο του φίλου μου.

Για MKV ?
Να σου πω, ακομα και με την 2.04 και με την 2.06 δεν παιζει MKV.
Παιζει 1080p MP4 ακομα και με μεγαλα bitrate.
Θα ελεγα να μην ασχοληθεις περισσοτερο με το θεμα αναβαθμισης εφοσον ο δεκτης σου δειχνει σωστα. Επειδη τοσο σε θεμα PVR οσο και σε θεμα media player η λυση ειναι να παρεις εναν αλλο δεκτη.