Funai DTR2205HDPVR

Απάντηση: Funai DTR 2205 HD PVR

Ισως να παιζει πολυ χαμηλα προφιλ δηλαδη 3.0, σε CAVLC αντι CABAC και με αλλους περιορισμους. Ισως να μην παιζει ουτε και αυτα.
Παντως MKV με την εννοια τα MKV που βρισκεις δεν παιζει.
Βασικα δεν παιζει ουτε και καποια αλλα που εφτιαξα εγω και που δεν ειναι ειναι και τιποτα χαϊλικι.
Ισως να ειχε παιξει με αλλη κωδικοποιηση βιντεο, μιας και το MKV ειναι container και δεν σημαινει πως η κωδικοποιηση ειναι H.264 απαραιτητως.

Re: Funai DTR 2205 HD PVR

Καντες mp4 για να τις παιζει σιγουρα (10 λεπτα υποθεση ειναι χωρις επανακωδικοποιηση). Η 2.06 παιζει mkv αλλα χανει καποια frames και δεν βοηθαει στην παρακολουθηση.
Επισης με την 2.06 εχω πλεον ενα σκληρο στις 7,200 στροφες και σε 5 εγγραφες που ειδα εως τωρα δεν εχασε τον ηχο. Δεν ξερω αν ειναι τυχαιο ή οχι αλλα επειδη δεν βλεπω συχνα απο εγγραφες θα αργησω να ανακαλυψω αν τελικα το προβλημα εχει να κανει καθαρα με τον σκληρο. Στο timeshift παντως που το χρησιμοποιω καθημερινα δεν εχει κανενα προβλημα αλλα ετσι και αλλιως αυτο ισχυε εκει με οποιοδηποτε σκληρο

Last edited:

Για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι ποια φοράει και δεν είναι κοντά για δω.
Μήπως ξέρει κάποιος ποια αναβάθμιση βάζανε τότε για LG;

Όπως έχω πει πολλές φορές, αγόρασα το δέκτη για να τον χρησιμοποιήσω με τηλεόραση LG και μου έδωσαν νέο πληκτρολόγιο.
Αυτό που δεν γνωρίζω είναι εάν περάσω άλλο firm από αυτό που έχει, θα σταματήσει να λειτουργεί το πληκτρολόγιο ή ο δέκτης ή και τα δύο;
Τι σημαίνει, στην πράξη, πάντρεμμα του δέκτη με την LG;
Μπορώ να αλλάξω το δέκτη με εκείνο φίλου μου, που εξακολουθεί να έχει το αρχικό, για να αλλάξω firm, και να κρατήσουμε τα πληκτρολόγια ή είναι λάθος αυτή η σκέψη;

Κάθε βοήθεια δεκτή.
Οι 1ης γενιάς δέκτες της GIEC είχαν ίδιους κωδικούς με κάποιες τηλεοράσεις της LG. Όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα, οι εταιρίες πήραν από την GIEC τηλεχειριστήρια που εκπέμπουν διαφορετικού κωδικούς, καθώς και firmware που «υπακούν» σε αυτούς.

Έτσι, αν αλλαχθεί το firmware ενός δέκτη που έχει τους εναλλακτικούς κωδικούς, θα πρέπει να ξαναχρησιμοποιηθεί το αρχικό τηλεχειριστήριο. Φυσικά αυτό θα επαναφέρει και το πρόβλημα με τις LG.

...το πρόβλημα είναι ότι δεν παίζει μερικές φορές τανίες mkv και σκέφτηκα τη λύση της αναβάθμισης.
Έχω τις αναβαθμίσεις όλες αλλά όχι εκείνη για LG, με την οποία εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένος.
Γιαυτό έκανα τη σκέψη της αλλαγής με εκείνο του φίλου μου.
Ο 2205 δεν διακρινόταν ποτέ για την συμβατότητά του με βιντεάκια. Έχει αναφερθεί ότι τα πάει καλύτερα με βιντεάκια σε container τύπου ΜΡ4, όπως προτείνει ο manthes. Δοκίμασε να αντιγράψεις τα βιντεάκια σου σε αυτό το container με προγράμματα όπως το meGUI και το My MP4Box GUI.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι ποια φοράει και δεν είναι κοντά για δω.
Μήπως ξέρει κάποιος ποια αναβάθμιση βάζανε τότε για LG;
Στην καλύτερη περίπτωση την 2.04.

Re: Απάντηση: Funai DTR 2205 HD PVR

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!
Θα θελα και μια διευκρίνηση,μιας και αναφέρθηκε και σε προηγούμενο ποστ κάποιες σελίδες πριν...Τις εγγραφές που κάνουμε ΠΩΣ τις σβήνουμε??Πχ έχω 10 εγγραφές και θέλω να σβήσω την 5η...Από το μενού του δέκτη με διαγραφή ή συνδέοντας το στικάκι στον υπολογιστή και σβήνοντας τα 4 αρχεία που είναι η κάθε εγγραφή?
Έχω παρατηρήσει και εγώ ότι όταν κάνω διαγραφές εγγραφών,αρχίζουν μετά τα κόλπα ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΕΜΑΤΗ κλπ οπότε αναγκαστικά κάνω φορμάτ στο φλασάκι και μετά -στην αρχή τουλάχιστον- είναι οκ πάλι..
Έχω καιρό να κάνω εγγραφή με τον F&U, αλλά από ότι θυμάμαι στον φάκελο με τις εγγραφές, όταν έχεις επιλέξει μία εγγραφή, στο κάτω μέρος του παραθύρου φαίνεται ότι ένα χρωματιστό πλήκτρο κάνει διαγραφή της συγκεκριμένης εγγραφής. Μπορείς να διαλέξεις μία εγγραφή ή όλες μαζί για διαγραφή.
Εμένα προβλήματα μου δημιουργούσε η διαγραφή από τον υπολογιστή. Την επόμενη φορά που ήθελα να γράψω κάτι μετά από διαγραφή σε υπολογιστή, συνήθως έχανα την εγγραφή. Λιγότερα προβλήματα είχα όταν έκανα διαγραφή εγγραφής μέσα από τον δέκτη.
Καλή λύση και το φορμάτ στο στικ. Η επόμενη εγγραφή μετά από φορμάτ δεν είχε ποτέ πρόβλημα. Αλλά δεν είναι και λογικό τόσο συχνό φορμάτ. Θα βγάλεις σύντομα το στικ άχρηστο.

Όπως έχω πει πολλές φορές, αγόρασα το δέκτη για να τον χρησιμοποιήσω με τηλεόραση LG και μου έδωσαν νέο πληκτρολόγιο.
Αυτό που δεν γνωρίζω είναι εάν περάσω άλλο firm από αυτό που έχει, θα σταματήσει να λειτουργεί το πληκτρολόγιο ή ο δέκτης ή και τα δύο;
Τι σημαίνει, στην πράξη, πάντρεμμα του δέκτη με την LG;
Μπορώ να αλλάξω το δέκτη με εκείνο φίλου μου, που εξακολουθεί να έχει το αρχικό, για να αλλάξω firm, και να κρατήσουμε τα πληκτρολόγια ή είναι λάθος αυτή η σκέψη;

Κάθε βοήθεια δεκτή.
Όπως σου είπαν, αν βάλεις το λογισμικό που δεν είναι ειδικά για τις τηλεοράσεις LG, το τηλεκοντρόλ που σου έδωσαν από το service δεν θα δουλεύει. Άρα θα πρέπει να προμηθευτείς το αρχικό τηλεκοντρόλ που δεν είναι για τις LG, ή ένα προγραμματιζόμενο που θα έχει μέσα τον κωδικό για το αρχικό τηλεκοντρόλ που δεν είναι για τις LG.
Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο. Καμία αναβάθμιση δεν βελτίωσε τόσο τον media player του δέκτη που ανεξαρτήτως λογισμικού είναι ανεπαρκής. Και εγώ προτείνω άλλον δέκτη για αυτή τη δουλειά. Επίσης νομίζω ότι το λογισμικό για LG (ή η τοποθέτηση του από το service) το κάνει πιο σταθερό και με λιγότερα προβλήματα. Δεν θυμάμαι κάτοχο με το λογισμικό για LG να γκρινιάζει για τα προβλήματα που είχαν οι υπόλοιποι.

Καλημέρα και πάλι σε όλους!
Αν και έχω βρει άλλο δέκτη προς αγορά,δεν θα τους την "χαρίσω" με τον 2205...Τον αγόρασα το καλοκαίρι,τους πήρα τηλ και μου είπαν να πάω από κει μαζί με το στικάκι και εφόσον υπάρχει πρόβλημα λογικά θα μου δώσουν άλλο..Ρώτησα για το ίδιο μοντέλο κ μου παν ότι δεν υπάρχει αλλά υπάρχει άλλο μοντέλο με 2 σκαρτ που θέλω..Μάλλον εννοούν τον F&U MPFD3422H
Το χει δοκιμάσει κανείς?είναι καλός?Ή μάλλον...ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 2205?

καλημερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω το εξεις.ειχα κλεισει κανονικα το δεκτη και σε προσπαθεια να τον ενεργοποιησω παλι ανοιγει και μου βγαζει ---- τεσσερις παυλες και δεν ξεκιναει καθολου!τι μπορει να γινεται;

Δοκίμασες να τον βγάλεις για λίγο από την μπρίζα; Βοηθάει σε πολλά από τα κολλήματα του δέκτη. Αν δεν γίνει τίποτα κοίτα αν μπορείς να μπεις στο μενού για να εγκαταστήσεις πάλι το λογισμικό. Αν δεν κουνιέται τίποτα και δεν μπαίνει στο μενού, (και αν δεν ξεκολλήσει εκ θαύματος μόνος του, γιατί έχει γίνει και αυτό), τότε μάλλον θα χρειαστείς το service.

Eχω ενα φακελο οπου βρισκονται μεσα καμια 20αρια ταινιες. Το προβλημα ειναι πως εδω και καποιο διαστημα αυτα δεν εμφανιζονται ταξινομημενα σωστα κατα αλφαβητικη σειρα αλλα με εντελως τυχαια.
Υπαρχει καποιος τροπος που το οριζουμε αυτο; Θυμαμαι πως στην αρχη ηταν ενταξει. Επισης ουτε η επαναφορα του firmware διορθωσε την κατασταση

Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους!
Ήθελα να ρωτήσω τους καλά γνωρίζοντες περί αυτού το δέκτη ΑΝ δέχεται στικάκι usb 3.0..Μου είπε γνωστός μου,δεν ξέρω αν ισχύει,ότι πολλές φορές συμβαίνουν διάφορα με εγγραφές δεκτών σε usb στικάκια και δεν είναι θέμα ΠΑΝΤΑ των δεκτών αλλά και των usb stick που δεν μπορούν να "πιάσουν" την εικόνα,προφανώς δεν έχουν ικανοποιητική ταχύτητα εγγραφής και έτσι γράφουν μεν αλλά γράφουν χάνοντας πίξελ κλπ και πρότεινε να δοκιμάσω και στικάκι usb 3..Tο δέχεται αυτό ο δέκτης?
Ποιά στικάκια usb είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ καλά και συμβατά με δέκτες και κυρίως ΤΙ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ/ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ να έχουν? ταχύτητα ανάγνωσης 10mb και ταχύτητα εγγραφής 7 mb είναι καλά?

Χωρίς να είμαι ειδικός, αλλά ως απλός κάτοχος του δέκτη, έχω τις εξής παρατηρήσεις:
1. Κάθε stick usb 3.0 μπορεί να αναγνωριστεί σε θύρα usb 2.0
2. Ο δέκτης μάλλον δεν είχε προβλεφτεί για usb 3.0 την εποχή που κατασκευάστηκε
3. Για πληροφορίες στα στικάκια, μάλλον πρέπει να ρωτήσεις σε αντίστοιχο topic.

Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους!
Ήθελα να ρωτήσω τους καλά γνωρίζοντες περί αυτού το δέκτη ΑΝ δέχεται στικάκι usb 3.0..Μου είπε γνωστός μου,δεν ξέρω αν ισχύει,ότι πολλές φορές συμβαίνουν διάφορα με εγγραφές δεκτών σε usb στικάκια και δεν είναι θέμα ΠΑΝΤΑ των δεκτών αλλά και των usb stick που δεν μπορούν να "πιάσουν" την εικόνα,προφανώς δεν έχουν ικανοποιητική ταχύτητα εγγραφής και έτσι γράφουν μεν αλλά γράφουν χάνοντας πίξελ κλπ και πρότεινε να δοκιμάσω και στικάκι usb 3..Tο δέχεται αυτό ο δέκτης?

Τωρα με τι τον λειτουργεις;
Ο δικος μου ειτε με δισκο, ειτε με αλλο δισκο, ειτε με διαφορα στικακια, ειτε με διαφορες καρτες μνημης και διαφορα card readers παντα το ιδιο παρουσιαζε.
Ενα στικακι USB3.0 δεν σημαινει οτι θα ειναι αναγκαστικα πιο γρηγορο απο ενα USB2.0, ακομα και στην USB3.0 ταχυτητα !
Υπαρχουν αρκετα USB3.0 στικακια που εχουν μεγιστη ταχυτητα εγγραφης μολις 10MB/s και αυτο σε USB3.0 θυρα!

Ποιά στικάκια usb είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ καλά και συμβατά με δέκτες και κυρίως ΤΙ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ/ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ να έχουν? ταχύτητα ανάγνωσης 10mb και ταχύτητα εγγραφής 7 mb είναι καλά?
Θα ελεγα ενα στικακι που να εχει πανω απο 10MB/s εγγραφης ειναι καλο, αν και αυτο και μονο, η ταχυτητα δεν εγγυαται οτι θα δουλεψει καλα στον δεκτη που θα το συνδεσεις.

Θα ελεγα αν εχεις ηδη ενα στικακι να το δοκιμασεις στον δεκτη του φιλου σου. Και αν δουλευει καλα να παρεις εναν ιδιο δεκτη. Προτιμοτερο απο το να δαπανεις χρηματα σε στικακια με την ελπιδα να δουλεψει ο συγκεκριμενος δεκτης.

Εγώ από στικάκι έχω αυτό

http://www.pmw.gr/p.USB-2-0-Kingston-16GB-Hi-Speed-DataTraveler-Micro-Black.403029.html

Σε επικοινωνία μου με το σερβις εδώ Αθήνα μου είπαν να δοκιμάσω τουλάχιστον 3 μέρες εγγραφή σε άλλο στικάκι πριν πάω το δέκτη για επισκευή.Για να μην χαλάω τζάμπα χρήματα σε στικάκια,δανείστηκα από φίλο μου ένα τέτοιο
http://www.plaisio.gr/ypologistes-a...etFlash-330-4GB-USB-Flash-White-TS4GJF330.htm

Στο στικάκι είχε μέσα και δικά του αρχεία άσχετα, και διαθέσιμο χώρο έχω κάπου 2 giga να κάνω τις δοκιμές μου..Το χω τρεις μέρες,σβήνω,γράφω,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στην εγγραφή και επιπλέον,επειδή λόγω βροχής χτες είχε κάποια σπασίματα η εικόνα,έγραφε ΚΑΝΟΝΙΚΑ,δεν κόλλησε καθόλου.

επίσης κάτι που μου κανε εντύπωση είναι ότι στην μετατροπή μετα σε divx ενώ πριν ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ MEGA έβγαζε ανάλυση 1048x576,τώρα στις εγγραφές που κάνω στο στικάκι αυτό μου βγάζει ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ στις διαστάσεις αυτές 1058χ576 (πριν,με το άλλο στικάκι σε εγγραφές από ΑΝΤ1,ΑΛΦΑ έπαιρνα βίντεο σε διαστάσεις 720χ576)

Το πα στο φίλο μου γιατί όλα αυτά μου έκαναν μεγάλη εντύπωση και μου είπε όσα είπα παραπάνω,ότι πολλά στικάκια δεν "σηκώνουν" εγγραφές από δέκτη, και στην προσπάθειά τους να γράψουν,γράφουν χάλια με πιξελιάσματα κλπ...

Γιαυτό ρώτησα εδώ αν είναι καλύτερα τα στικάκια usb 3..Θα κρατήσω του φίλου μου λίγο ακόμα (αν και είναι usb 2) και αν δω ότι είναι οκ θα πάω να πάρω άλλο στικάκι...ΑN δέχεται ο δέκτης στικάκι σε usb 3 λέω να πάρω αυτό

http://www.tech4guru.gr/index.php?route=product/product&product_id=3136

Αλλιώς θα πάρω το ίδιο με του φίλου μου στα 16 gb:

http://www.plaisio.gr/ypologistes-a...Flash-330-16GB-USB-Flash-White-TS16GJF330.htm

Εσύ AUDIOV με ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ έχει πρόβλημα?

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Funai DTR 2205 HD PVR

Ο δικος μου δεκτης οπως και αλλων παρουσιαζει τα συμπτωματα που αναφερθηκαν στις δυο τελευταιες σελιδες (νομιζω).
Ανεξαρτητα απο στικακι, μνημη, δισκο και ανεξαρτητα απο το αν ηταν σε exFAT ή FAT32.

Τα Transcend είναι εγγύηση. Έτσι ήταν και τα Kingston πριν μερικά χρόνια αλλα τώρα τους έχει πάρει η κάτω βόλτα.

επίσης κάτι που μου κανε εντύπωση είναι ότι στην μετατροπή μετα σε divx ενώ πριν ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ MEGA έβγαζε ανάλυση 1048x576,τώρα στις εγγραφές που κάνω στο στικάκι αυτό μου βγάζει ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ στις διαστάσεις αυτές 1058χ576 (πριν,με το άλλο στικάκι σε εγγραφές από ΑΝΤ1,ΑΛΦΑ έπαιρνα βίντεο σε διαστάσεις 720χ576)

Αυτό δεν το πολυκατάλαβα. Μήπως το πρόγραμμα διαβάζει κάποιο flag στο αρχείο; Το MediaInfo θα σου πει την πραγματική ανάλυση.

Δεν ξέρω τί εννοείς λέγοντας αν διαβαζει κάποιο flag στο αρχείο.Εγω τώρα στις δοκιμές κάνω ότι κάνω καιρό τώρα...Γράφω-σταματαω και μετατρέπω στον υπολογιστή τα αρχεία σε divx...Με το προηγούμενο usb είτε έγραφε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΧΑΛΙΑ και όταν πάταγα να σταματήσει έβγαζε μήνυμα Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ και σταματαγε εκεί,είτε έκανε κανονικά εγγραφή ΑΛΛΑ αν ήταν πανω από 40 λεπτά το αρχείο,μετά άρχιζαν τα πιξελιάσματα..Από θέμα ανάλυσης,έχω ρυθμίσει το πρόγραμμα μετατροπής να δίνει ΙΔΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ αρχικό με τελικό βίντεο..Το MEGA το δειχνε πάντα 1058χ576....Αν δεν κάνω λάθος,το ΜΕΓΚΑ είναι το μόνο κανάλι μέχρι στιγμής που εκπέμπει σε φορμά 16:9 και σε τέτοια ανάλυση..

Τα υπόλοιπα κανάλια ότι έγραφα,πχ αντ1,άλφα,είχαν ανάλυση 720χ576 (το έβλεπα στο media info του vlc player)
Τώρα με το στικ που δοκιμάζω,το αρχικό αλλά και το τελικό βίντεο σε όλα τα κανάλια (δοκίμασα ΝΕΤ,ΣΤΑΡ) έχουν ανάλυση 1058χ576..Ο φίλος μου,το απέδωσε πάλι στο ότι το usb που έχω δεν "τραβαει" για να κάνει εγγραφές και προφανώς έκανε την ανάλυση του βίντεο μικρότερη για να μπορέσει να το γράψει..Εκτός αν είναι "εικονική" ανάλυση που την βλέπει για τόση το vlc ενώ στην πραγματικότητα είναι χαμηλότερη..Δεν ξέρω...Γνώσεις επί τούτου δεν έχω περισσότερες αλλά πραγματικά μου χουν κάνει εντύπωση όλα αυτά.Αν δω ότι συνεχίζουν να είναι οκ οι εγγραφές,τότε έφταιγε το στικ..από τα δυο παραπάνω που προανέφερα ποιο λέτε να πάρω?

Last edited:

Όσο καλοί κι αν είναι οι δέκτες, δεν μπορουν αν κάνουν realtime resize κατα την διάρκεια της εγγραφής. Το 1058x576 που βλέπεις είναι λόγω του widescreen flag. Το βιντεο είναι πάντα 720x576 (4:3) αλλα σε υπολογιστή γίνεται 1058x576 (16:9).

Ευχαριστώ για την πληροφορία,δεν το γνώριζα αυτό...Και η διαφορά που βλέπω στο media info πού οφείλεται?το ίδιο κανάλι με το ένα στικ είναι 1048χ576 και με το άλλο στικ είναι 720χ576...Το στικ που το βγάζει 1048χ576 είναι εικονική ανάλυση δηλαδη?
Από τα usb που προανέφερα ποιό θα πρότεινες?αυτό που κάνω τώρα δοκιμές είναι σαν το δεύτερο που αναφέρω επάνω...

Last edited:

Ίσως το VLC αναφέρει αυτό που βλέπει και όχι την αρχική ανάλυση. Έκανα μια δοκιμή με PotPlayer και εγγραφή απο το Star και, ενώ στις πληροφορίες του βίντεο αναφέρει 720x576, το screenshot που πήρα ήταν 1058x576. Διάβασε αυτό για να δεις τις διαφορές υπολογιστών και τηλεόρασης.

Για το στικάκι, τι να σου πω. Είναι λίγο λόττο. Στους δικούς μου δέκτες γράφω χωρίς προβλήματα ακόμα και σε στικ με ταχύτητα ~5ΜΒ\sec.