Funai DTR2205HDPVR

Re: Funai DTR 2205 HD PVR

Με σύνδεση scart δεν έχεις και πολλές επιλογές. Μόνο 576i/p μπορει να δείξει η τηλεόραση.

Για τη μετατροπή, αν έχεις ορίσει μέγεθος τελικού αρχείου και όχι τελικό bitrate, ειναι φυσιολογικό να έχει διαφορές. Εξαρτάται απο πολλά (κίνηση, χρώματα κτλ)

Στο πρόγραμμα μετατροπής που χρησιμοποιώ δεν έχω ορίσει "περιορισμούς"...Πχ σαν μέγεθος τελικού βίντεο έχω βάλει UNLIMITED,και στις διαστάσεις για βίντεο μετά τη μετατροπή έχω βάλει "ίδιες διαστασεις με το αρχικο"...Γράφω από το δέκτη καθε μέρα την ίδια εκπομπή (προβάλλεται καθημερινά) ,και μετά την μετατρέπω...Την μία μέρα μου βγάζει αρχείο 4800 kbps,την άλλη 3800 και γενικά βλέπω διακυμάνσεις στα kbps,μία 4800 μία 3800...Από θέμα μεγέθους/εγγραφής είναι γύρω στην μία ωρα και το αρχικό βίντεο είναι κάπου 1,8 gb κατά μέσο όρο πριν τη μετατροπή...Αυτές οι διαφορές στα bitrates είναι θέμα του ΑΡΧΙΚΟΥ βιντεο,όπως δηλ προβάλλεται από το κανάλι?

Αν στο προγραμμα ειχες βαλει ρυθμιση να κραταει σταθερο το bitrate (σε μια τιμη) τοτε δεν θα υπηρχαν διαφορες ακομα και αν απο την πηγη (εγγραφη) το βιντεο ειχε διαφορετικο ρυθμο μεταφορας δεδομενων και ανεξαρτητως ποιοτητας/σκηνων/κτλ.
Εφοσον στο προγραμμα εχεις βαλει μεταβλητο (variable) bitrate τοτε θα υπαρχουν διαφορες για πολλους λογους. Πρωτα απ`ολα μπορει να κοιταζεις το bitrate σε ενα σημειο του βιντεο και οχι τον μεσο ορο.

Ή αυτο, δηλαδη εχεις βαλει μεταβλητο bitrate ή κατι αλλο, οπως αναφερθηκε το σταθερο μεγεθος αρχειου ασχετως διαρκειας ή οτιδηποτε αλλο που αναγκαζει το προγραμμα να λειτουργει με μεταβλητο bitrate.

Τωρα γιατι το μεταβλητο bitrate δινει αλλο μεσο ορο σε ενα βιντεο και αλλο σε αλλο βιντεο ειναι θεμα διαφορετικων σκηνων.

Παντως μην το ψαχνεις. Το θεμα ειναι το αποτελεσμα να σου κανει. Τι 3800, τι 4800...
Αφου ο δικος σου DTR2205 γραφει και μαλιστα καθημερινα μην το ψαχνεις. Μην κανεις καμια αλλαγη στο λογισμικο κτλ.

ΥΓ. Καθημερινα να κανεις εγγραφη και μετα μετατροπη για αρχειοθετηση μαλλον ειναι τσαμπα χαμενος χρονος. Πιο πολυ ωρα ασχολεισαι παρα απολαμβανεις. Παρε εναν μεγαλο δισκο και πετα μεσα τις εγγραφες οπως ειναι. Αν και προσωπικα ειμαι κατα της αρχειοθετησης, ποσο μαλλον καθημερινης σειρας, τσαμπα χρονος και χρημα. Το λεω μηπως και ξανασκεφτεις το ολο θεμα αν αξιζει.

Να σου πω την αληθεια αν υπήρχε τρόπος να κόψω διαφημίσεις κλπ πάνω στο δέκτη ,θα το κράταγα όπως είναι,αλλά θέλω το αρχείο "καθαρό" χωρίς διαφημίσεις,μετα ίσως το κάνω σε dvd και το κάψω σε δισκάκι...Αυτό με το bitrate που λες για να το κοιτάω σε ένα σημειο,χρησιμοποιώ το WINAMP και το γράφει κάτω αριστερά και είναι σταθερό,δεν αλλάζει ο αριθμός..πχ αν γράφει 4800 δεν θα αλλάξει κατά τη διάρκεια του βίντεο...Απ ότι λες όμως,μάλλον έχει να κάνει με τις σκηνές,δεν δείχνουν κάθε μέρα τα ίδια...

Όσον αφορά τις εγγραφές,στην δική μου περίπτωση τελικά ήταν θέμα usb...Διαβάζοντας εδώ και γενικά ότι έχει θέμα και χάνει εγγραφες ή κολλάει,δεν πήγε καν το μυαλό μου ότι μπορεί να φταίει το στικάκι που ήταν καινουριο και αγορασμένο μαζί με το δέκτη..Πήρα στο service και μου είπαν οπωσδήποτε να το δοκιμάσω σε άλλο στικ πριν το πάω...Δανείστηκα ένα και ναι,είδα διαφορά...Αγόρασα ένα στικάκι της ίδιας εταιρείας με αυτό που δανείστηκα και σχεδόν δυο μήνες τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα..Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι δεν "σηκώνει" διαγραφές ενδιάμεσων προγραμμάτων..Πχ αν έχω γράψει 5 βίντεο,και σβήσω το 3 ή το 4 τότε ΙΣΩΣ (όχι πάντα) κολλήσει στην επόμενη εγγραφή..δεν χάνει εγγραφή απλά σου βγάζει κατευθείαν μήνυμα ότι ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΕΜΑΤΗ κλπ...Αλλά πλεον το χω μάθει και δεν σβήνω ενδιάμεσα βίντεο.

γιατι δεν τα κανεις mp4 κοβοντας απλα τις διαφημισεις και χωρις να κανεις μετατροπη μεσα σε λιγα λεπτα και με ιδια ποιοτητα; Μετα φτιαχνεις αν θες και ενα φακελο στον δισκο που θα ειναι συνδεδεμενος με τον δεκτη και θα τα βλεπεις απο εκει

Απο περιεργεια, μιας και ειχα δοκιμασει καθε λογης στικακια και δισκους...
Ο δικος σου δεκτης ειχε μεσα στην συσκευασια του καλωδιο HDMI?

Απάντηση: Funai DTR 2205 HD PVR

Ναί,είχε αυτοκόλλητο στη συσκευασία και έλεγε "περιέχονται καλώδιο κεραίας και καλώδιο HDMI έτοιμο για χρήση" και είχε μέσα τα καλώδια αυτά.Τον αγόρασα Ιούλιο 2012 από ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα μαζί με ένα mini-usb το οποίο απότι φαίνεται ήταν το πρόβλημα στην όλη υπόθεση.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ εγγραφή δεν είχα χάσει ποτέ.Πάντα τις έγραφε αλλά ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ αν το μέγεθος αρχείου ήταν πάνω από 1,5 gb,έκανε ενα-δυο έντονα πιξελιάσματα στην εγγραφή (απότι έβλεπα μετά) και φυσικά όταν το κανα μετατροπή,από εκείνο το σημείο και μετά αποσυγχρονιζόταν εντελώς το βίντεο μετά τη μετατροπή..Το μήνυμα "ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΕΜΑΤΗ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ" το βλεπα αρκετά συχνά σε εγγραφή μη προγραμματισμένη,ή και κάποιες φορές ενώ έδειχνε ότι έγραφε κανονικά στο τέλος που πάταγα να σταματήσει,απλά δεν σταμάταγε,κόλλαγε με τις γνωστές συνέπειες (χαμένη εγγραφή)
Πριν το πάω πίσω (γιατί δεν θα χάριζα τα 40ευρώ που είχα δώσει) είπα να δοκιμάσω άλλο στικ,αν και διαβάζοντας εδώ τόσα μηνύματα ήμουν σίγουρος ότι έφταιγε ο δέκτης.Δανείστηκα από ένα φίλο ένα άσπρο στικάκι TRANSCEND 4gb για δοκιμή.Το κράτησα 15 μέρες,έγραφα,έσβηνα και αρχεία πάνω από 2 γίγα,να δω αν θα κάνει τα "σπασίματα" που έκανε πριν...Τίποτα,όλα μια χαρά.Το μόνο που παρατήρησα ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ,αυτό που είπα και παραπάνω,όταν έσβηνα ενδιάμεση εγγραφή τότε κανα δυο φορές είχε βγάλει μήνυμα ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΕΜΑΤΗ αλλά τον έσβηνα αμέσως,τον άνοιγα και δεν έχανα κάτι..
Πήγα πήρα την ίδια μάρκα φλασάκι αλλά σε 16αρι και εδώ και σχεδόν δυο μήνες δεν έχω πρόβλημα (δεν σβήνω ενδιάμεσες εγγραφές,εφόσον είδα ότι ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ κολλάει το μηχάνημα).Προχτές έβαλα να γράφει τρίωρη εκπομπή..Αφού σημπληρώθηκε το αρχείο των 4 γιγα (FAT32 το φλασάκι) μετά έκανε άλλο αρχείο για τη συνέχεια της εγγραφής..Και μετά που το βαλα για μετατροπή,αν και τεράστιο αρχείο,δεν είχε ούτε ένα σπάσιμο/αποσυγχρονισμο..

Αυτό και με την προυπόθεση φυσικά ότι είναι καλή η εικόνα εγγραφής,χωρίς σπασίματα,γιατί πριν καμια βδομάδα -δεν ξερω γιατί- λόγω κεραίας μάλλον,είχαμε χάλια εικόνα με πολλά πιξελιάσματακαι φυσικά έγραφε το φλασάκι ότι έπαιζε ο δέκτης και δεν ήταν καθόλου καλή εγγραφή..
Δεν ξέρω πόσο καιρό κυκλοφορούσε πριν το αγοράσω..Αλλά ήμουν από τους τελευταίους που τον αγόρασε (μετά δεν τον είχε το κατάστημα) οπότε ΙΣΩΣ στις τελευταίες παρτίδες κατασκευής τον είχαν βελτιώσει.Από έκδοση είχε την 1.χχ (δεν θυμάμαι νούμερο) και τώρα του χω την 2.4.

Εσύ audiov ήσουν από τους πρώτους που τον πήρε?Ποτέ δεν σου δούλεψε καλά?

MANTHES τα mp4 είναι ίδια ποιότητα με τα divx/avi?

Re: Απάντηση: Funai DTR 2205 HD PVR

Οχι και ο δικος μου ηταν απο την δευτερη παρτιδα, με το καλωδιο HDMI.
Γι`αυτο σε ρωτησα μιας και απο οσο ειχα καταλαβει η πρωτη παρτιδα δεν παρουσιαζε αυτα τα προβληματα, τουλαχιστον οχι σε αυτο το μεγεθος. Βεβαια τα μηνυματα της πρωτης παρτιδας αφορουσαν λογισμικο εκδοσης 1.ΧΧ και οχι 2.04

Οχι, ο δικος μου με διαφορα στικακια, με διαφορους δισκους, με οποιοδηποτε συστημα αρχειων, κτλ παρουσιαζε ειτε προβλημα "Η συσκευη USB ειναι γεματη" με την 2.04, ειτε προβλημα στο μηνυμα "περιμενετε, ολοκληρωση εγγραφης" στο τελος της εγγραφης με την 2.06 αλλά και με αλλη μεταγενεστερη εκδοση.
Σιγουρα δεν θα μπορουσα να δοκιμασω πανω απο 6 στικακια και 3 δισκους που δοκιμασα...

Ασχετα αν ηταν προγραμματισμενη ή χειροκινητη. Το ιδιο παρουσιαζε.
Οπως οχι μονο ο δικος μου αλλα πολλοι αλλοι.

Το προβλημα σβησιματος ενδιαμεσων εγγραφων το εχω αναφερει και αυτο. Ειδικα τοτε ο δεκτης τα παιζει για τα καλα.

Τελος παντων, εισαι τυχερος οπως φαινεται.
Εγω τον ειχα παρει 60 ευρω...

Tα mp4 ειναι ακριβως η ιδια ποιοτητα με του δεκτη αφου δεν κανεις επανακωδικοποιηση

Μπορεί κάποιος να ανεβάσει την 1.29 γτ δε μου κανει αναβάθμιση απο την 1.23 στην 2.02. Εχω δοκιμάσει 3 στικακια σε fat32 κ δ μου τα αναγνωρίζει στην αναβάθμιση όμως έγγραφη κανει

Sent using Tapatalk 2

Εχω και εγω το ιδιο ακριβως προβλημα και δεν μπορω με τιποτα να βρω την αναβαθμιση 1.29 . Θελουμε βοηθεια

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Funai DTR 2205 HD PVR

Γιατι δεν στελνετε ενα email στην εταιρια να σας το στειλει;

Eχεις δικιο ειπαρχουν οι ευκολες λυσεις και εμεις αρχιζουμε πολυπλοκα !!!!!!!!!!!!!:SFGSFGSF:

Last edited by a moderator:

Παιδιά έχω ένα πρόβλημα με ένα Ματρόσκα αρχείο.Το πέρασα απ'το MKVmerge,είχα την έκδοση 2,06 και δίχνει μόνο μαύρο,μετά γύρισα στην 2,04 και πάλι τα ίδια.Τη βοήθειά σας ευχαριστώ.
Χαρακτηριστικά:
Γενικά
UniqueID/String : 248701754245915610471156788884351477623 (0xBB1A372FC07506ABAAFB8A2149BBE777)
Format : Matroska
Format_Version : Version 2
FileSize/String : 1,33 GiB
Duration/String : 1h 22mn
OverallBitRate/String : 2 310 Kbps
Encoded_Date : UTC 2013-04-27 12:16:22
Encoded_Application : mkvmerge v5.6.0 ('Kenya Kane') built on May 27 2012 16:44:04
Encoded_Library/String : libebml v1.2.3 + libmatroska v1.3.0

Video
ID/String : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format_Profile : [email protected]
Format_Settings_CABAC/String : Ναι
Format_Settings_RefFrames/String : 2 frame
MuxingMode : Header stripping
CodecID : V_MPEG4/ISO/AVC
BitRate/String : 1 800 Kbps
Width/String : 1 280 εικονοστοιχεία
Height/String : 720 εικονοστοιχεία
DisplayAspectRatio/String : 16:9
FrameRate/String : 25,000 fps
FrameRate_Original/String : 23,976 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bits
ScanType/String : Συνεχής σάρωση
Bits-(Pixel*Frame) : 0.078
StreamSize/String : 1,04 GiB (79%)
Encoded_Library/String : x264 core 129 r2230 1cffe9f
Encoded_Library_Settings : cabac=1 / ref=1 / deblock=1:-2:-2 / analyse=0x1:0 / me=dia / subme=2 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=0 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=0 / 8x8dct=0 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=0 / threads=6 / lookahead_threads=1 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=0 / b_adapt=0 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=240 / keyint_min=24 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=abr / mbtree=1 / bitrate=1800 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Default/String : Ναι
Forced/String : Όχι

Ήχος
ID/String : 2
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)
Format_Settings_Endianness : Big
MuxingMode : Header stripping
CodecID : A_AC3
BitRate/String : 448 Kbps
Channel(s)/String : 6 κανάλια
ChannelPositions : Front: L C R, Side: L R, LFE
SamplingRate/String : 48,0 KHz
BitDepth/String : 16 bits
StreamSize/String : 263 MiB (19%)
Default/String : Ναι
Forced/String : Όχι

Γεια σας. Έχω το συγκεκριμένο μηχάνημα από τις 17/6/2010 και ενώ χτες δούλευε σήμερα μόλις τον άνοιξα δεν έδειχνε τίποτε. Ανάβει πράσινο το φωτάκι του, ανάβει η οθόνη δείχνοντας παύλες, δίνει και σήμα στην TV (με σκαρτ τον έχω και μόλις ανοίξει ο δέκτης μου εμφανίζει μαύρη οθόνη) ούτε καν το λογότυπο του και ούτε στο μενού δε μπαίνει δεν κάνει τίποτα.

Εγγύηση είναι 3 χρόνια; Στην απόδειξη μου γράφει το εξής τηλέφωνο: 2109402064 που από ότι βλέπω υπάρχει εδώ άρα σε αυτό το σέρβις να απευθυνθώ σε περίπτωση που έχει ακόμα εγγύηση;

Ευχαριστώ!

ΥΓ: η υποδοχή σκαρτ που είναι για έξοδο στην TV κουνιέται οπότε τον άνοιξα να δω τι γίνεται και είδα ότι έχει ραγίσει το πλαστικό της υποδοχής στο πάνω μέρος που στερεώνεται με βίδα και δεν κρατιέται καλά, παίζει να μου την πουν για αυτό; Εδώ και πολύ καιρό είναι έτσι :p

Iσως να μην ειναι το σωστο topic αλλα επειδη εχουμε εδω την εμπειρια του συγκεκριμενου δεκτη ειναι ευκολο να πει καποιος που γνωριζει αναμεσα σε crystal audio και στον συγκεκριμενο (ή εστω καποιο εξελιγμενο μοντελο του) τι να επιλεξω; Ερχεται η ψηφιακη στην χαλκιδικη σε λιγο καιρο και αυτος θα παει στο χωριο οποτε θελω ενα της προκοπης για την πολη.
Οπως βλεπω ο καθενας εχει τα δικα του κουσουρια αναλογως με το τσιπακι του αλλα το θεμα ειναι σε τι βαθμο δημιουργουν προβλημα

Iσως να μην ειναι το σωστο topic αλλα επειδη εχουμε εδω την εμπειρια του συγκεκριμενου δεκτη ειναι ευκολο να πει καποιος που γνωριζει αναμεσα σε crystal audio και στον συγκεκριμενο (ή εστω καποιο εξελιγμενο μοντελο του) τι να επιλεξω; Ερχεται η ψηφιακη στην χαλκιδικη σε λιγο καιρο και αυτος θα παει στο χωριο οποτε θελω ενα της προκοπης για την πολη.
Οπως βλεπω ο καθενας εχει τα δικα του κουσουρια αναλογως με το τσιπακι του αλλα το θεμα ειναι σε τι βαθμο δημιουργουν προβλημα
Και να θέλεις να τον βρεις, είναι πάρα πολύ δύσκολο πια.
Αν -και μόνο αν- τα ζητούμενα είναι η καλή ποιότητα εικόνας, η καλή λήψη, η γρήγορη αλλαγή καναλιών και το ικανοποιητικό (συγκριτικά με τους περισσότερους άλλους) τηλεχειριστήριο, τότε πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή (αρκεί να μη προορίζεται για τηλεόραση LG, καθώς υπάρχει πρόβλημα με τα τηλεχειριστήρια).
Για περισσότερες λεπτομέρειες και προτάσεις, πες μας τι αναζητάς στο θέμα «Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...» :smile:

Με την ευκαιρία, μήπως δοκίμασε κάποιος να πάει από έκδοση λογισμικού σειράς 2 σε έκδοση σειράς 1;