Funai DTR2205HDPVR

Re: Funai DTR 2205 HD PVR

Aυτο που ζηταω ειναι ενα θεμα σε τι τιμη μπορει να βρεθει. Απο οσα διαβασα μαλλον ο crystal audio ειναι η καλυτερη λυση αλλα και αυτο ειναι καπως σχετικο.
Θελω ενα δεκτη με την ταχυτητα εναλλαγης καναλιων, την εξαιρετικη εμβελεια τηλεχειριστηριου και την ποιοτητα εικονας του συγκεκριμενου, να εχει οπωσδηποτε καλο timeshift, εγγραφες χωρις προβληματα, αναπαραγωγες σωστες mp4

Ισως πλεον να μην εχει καμια αξια αλλα εγραψα μια ταινια με την 2.06 και ειπα να την κανω mp4. Αυτο που προσεξα ειναι πως καθε 2,1 giga ο δεκτης δημιουργει νεο αρχειο (στον δεκτη η ταινια φαινεται ως ενιαια) οποτε ισως αυτος να ειναι και ο λογος της απωλειας ηχου σε γρηγορη κινηση.
Μπορει καποιος να επιβεβαιωσει τι ισχυει στην 2,04;

Απάντηση: Funai DTR 2205 HD PVR

παιδια καλημερα εχω τον εν λογω δεκτη, με firmware 2.04 !! το ειχα συνδεμενο,με την παλια πλασμα μου lg tv με hdmi ολα ωραια ολα καλα μεχρι εδω!!
σημερα λοιτον μετεφερα τον δεκτη, σε ενα αλλο χωρο, και τον συνδεσα με ενα monitor παλιο, που ειχα samsung 1680x1050 αφου προμηθευτηκα ενα καλωδιο hdmi >>dvi
με αποτελεσμα να μη εχω εικονα, το συγκεκριμενο setup, δουλεψε κανονικα οταν το συνδεσα, και σε ενα dvd με hdmi εξοδο και σε ενα media player της western digital
για να αποκλεισω το εδεχομενο, προβλημα του καλωδιου!! τα φωτα σας λοιπον ειναι κατι που πρεπει να κανω, επισης αλλαξα και αναλυσεις σε καμμια δε ειχα εικονα!!
ευχαριστω εκ των προτερων !!

Μάλλον ο δέκτης και η οθόνη δεν "συμφωνούν" στην ανάλυση\συχνότητα. Δοκίμασε και άλλες αναλύσεις μήπως βρεις κάτι που ταιριάζει και στα δύο.

οπως αναφερα δοκιμαστηκαν ολες οι (4 σετ αναλυσεις) που μπορει να δωσει ο 2205 και τιποτα δε εγινε !! ενω η πλασμα επαιζε με ολες τις αναλυσεις που δινει !!

επισης και με το dvd και με το media player παιζει με ολες τις αναλυσεις που μπορουν να δωσουν !!
τοση γκαντεμια !!

Last edited by a moderator:

To καλώδιο μπορεί να λειτουργεί με άλλες συσκευές αλλα δεν σημαίνει οτι λειτουργεί με όλες. Έχω πετύχει δύο δέκτες, ο ένας δούλευε με ένα καλώδιο HDMI αλλα όταν έβαλα τον δεύτερο δεν είχα εικόνα.

θα δοκιμασω και με κανενα ανταπτορακι hdmi με καθαρο dvi καλωδιο που εχω !!

αλλα κατι μου λεει οτι δε συμπαθει τα hdmi>.>> dvi καλωδια

θα παρω και κανενα τηλεφωνο στη αντιπροσωπεια αυριο μηπως εχουν να προτεινουν τιποτε !!

αλλο monitor φυσικα δε παιζει με τιποτα παντως !!

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Funai DTR 2205 HD PVR

θα παρω και κανενα τηλεφωνο στη αντιπροσωπεια αυριο μηπως εχουν να προτεινουν τιποτε !!
:flipout:
Μη χάσεις τον χρόνο σου, αποκλείεται!

Σου βγάζει κανένα μήνυμα η οθόνη του υπολογιστή; Μπορεί να μην της αρέσει ο ρυθμός οριζόντιας ανανέωσης που στέλνει ο δέκτης.
Αν μπορείς δοκίμασέ τον σε οθόνη κάποιου φίλου.

Απάντηση: Re: Funai DTR 2205 HD PVR

λοιπον εκανα και καποιες δοκιμες με εναν δεκτη φιλου εδιτιον δε τον θυμαμαι ακριβως !!
σε αυτον λοιπον εβγαλε εικονα στα 720p αλλα εχω θεματακι οπως το ειπες βγαζει η οθονη ενα μυνημα και μου ζηταει optimun αναλυση(1680χ1050 60hz) και μετα απο λιγο κλεινει αν πατησω input analog και μετα παλι digital ξαναερχεται η εικονα και ξανα το ιδιο μυνημα και ξανακλεινει !!
προφανως δε παιρνει 60 hz το monitor για αυτο γινεται με τον 2205 δε παιρνω καθολου εικονα !! υπαρχει κατι να κανω καποιος δεκτης που να χει καποια ρυθμιση σωστη η κατι αλλο που μπορει να μου δωσει σωστο σημα !! και να παιξει σωστα το monitor της samsung μοντελλο Τ 220 !!
ευχαριστω!!

Δοκίμασες να γυρίσεις την έξοδο εικόνας του 2205 σε NTSC αντί PAL; Μήπως έχει ξεχωριστή ρύθμιση για τον ρυθμό ανανέωσης;

Ο δέκτης δεν έχει επιλογές ρυθμού ανανέωσης. Μόνο επιλογές ανάλυσης. Αλλά στο σύστημα PAL θεωρώ απίθανο να έχει ρυθμό ανανέωσης 60Hz. Σε ανάλυση 750p για παράδειγμα έχει μόνο μία επιλογή και χωρίς ρυθμό ανανέωσης, άρα δύσκολο να είναι στα 60 Hz. Άρα αν το μόνιτορ θέλει 60 Hz ίσως μόνο με την επιλογή NTSC που λέει ο Kostas_Y.

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Γειά σε όλους,

Η μητέρα μου έχει τον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή αλλά εδώ και μερικούς μήνες έχει προβλήματα λήψης, με την εικόνα να είναι πολύ "τετραγωνισμένη" σε σημείο που δεν βλέπεται. Ζει στην Κόρινθο και έχει πρόβλημα μόνο με τα κανάλια του δίαυλου 37 (602 ΜΗz). Στην αρχή θεώρησα πως είναι πρόβλημα της κεραίας μας αλλά έβαλα για μία ώρα τον αποκωδικοποιητή του θείου μου (διαφορετική μάρκα) και δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Εγκατέστησα όλα τα νέα firmware updates και τώρα είμαι στο 2.06. Η κατάσταση βελτιώθηκε αρκετά αλλά δεν είναι τέλεια. Αναρωτιέμαι μήπως κάποιος είχε ανάλογα προβλήματα και αν βρήκε κάποια λύση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια

Απάντηση: Funai DTR2205HDPVR

Τι εννοείς τετραγωνισμένη; Μιλάς για τις διαστάσεις της εικόνας (πχ έχει κενό αριστερά-δεξιά), ή μιλάς για την ποιότητα της εικόνας (πχ εμφανίζει τετραγωνάκια, σημαδάκια, πιξελιάζει κτλ) ;
Στην πρώτη περίπτωση θέλει άλλαγμα η επιλογή για τις διαστάσεις της εικόνας. Δεν θυμάμαι πια που είναι στο μενού, αλλά κάπου στις ρυθμίσεις έχει επιλογή για το αν η οθόνη θα δείχνει 4:3, πλήρης κτλ.
Στην δεύτερη περίπτωση είναι θέμα λήψης και έχει σημασία το επίπεδο σήματος που λαμβάνει. Κάτι έχει αλλάξει στο σήμα που έρχεται ή στην κεραία σου. Αλλά επειδή ο δέκτης έχει από τα ισχυρότερα tuner και δεν ξέρω ποιος είναι ο δεύτερος δέκτης που λες ότι δεν έχει πρόβλημα, ίσως να μην υπάρχει θέμα αδύνατου σήματος, αλλά αντίθετα πολύ δυνατού σήματος. Ίσως κάποια αλλαγή να έχει γίνει στο σήμα των καναλιών. Μπορεί να το έχουν αυξήσει πάρα πολύ και να έχεις βγει εκτός ορίων. Αλλά αυτά είναι υποθέσεις αφού δεν ξέρουμε ποιος είναι ο δεύτερος δέκτης (για να δούμε αν ξέρουμε αν έχει πιο ισχυρό ή πιο αδύναμο tuner από τον F&U), και δεν ξέρουμε ποια είναι τα κανάλια (μήπως είναι κάποια τοπικά με περίεργες ρυθμίσεις σήματος).

Re: Απάντηση: Funai DTR2205HDPVR

φίλε Tolias,

Καταρχάς σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Με τον όρο τετραγωνισμένη προσπάθησα (προφανώς αποτυχημένα) να μεταφράσω το pixelated. Οπότε μιλάμε για τη δεύτερη περίπτωση που περιγράφεις. Και εγώ πίστευα πως είναι θέμα λήψης, και πιθανόν να είναι. Απλά με παραξένεψε το ότι η εικόνα ήταν καλή με τον αποκωδικοποιητή του θείου μου και επίσης βελτιώθηκε αισθητά στον δέκτη μου μετά από την αναβάθμιση σε 2.6 . Ο αποκωδικοποιητής του θείου μου είναι ένας φθηνός Crystal Audio Video MPEG4 DVB-T από τον Κωτσόβολο. Τέλος, τα κανάλια που έχουν πρόβλημα είναι ο Άλφα, ο Αντέννα και το Μακεδονία ΤV.

'Οσο για το σήμα των καναλιών. Στα κανάλια του δίαυλου 43 που έχουν καλό σήμα εικόνας η Ποιότητα είναι στο 65% περιποου και το Επίπεδο στο 60%. Σε αυτά του 37 με το πρόβλημα τα αντίστοιχα νούμερα είναι 62% και 52-55%.

Auslaender, έχεις προσωπικό μήνυμα ;)

Τί σήμα λέει ο Crystal;
Σκέφτομαι -όπως είπε και ο tolias- ότι ίσως έχεις πολύ δυνατό σήμα, οπότε ο 2205 με τον πολύ δυνατό δέκτη του «μπουκώνει». Και αφού ο Crystal λειτουργεί μια χαρά, μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα.
Όμως δεν ξέρω αν δικαιολογούνται τα χαμηλά νούμερα ποιότητας σε αυτή την περίπτωση.

Αν έχεις κάποιο ταυ δοκίμασε να το παρεμβάλεις μήπως ρίξει το σήμα λίγο, αλλιώς ίσως χρειαστεί να γυρίσεις λίγο την κεραία ή να δοκιμάσεις κάποιον εξασθενητή.

Όπως διαπίστωσα μετά τον Lifeview Α1 με το εξαιρετικά δυνατό tuner του, τα σημάδια για το πολύ δυνατό σήμα είναι ακριβώς τα ίδια με το πολύ αδύναμο σήμα. Μήνυμα στην οθόνη ότι δεν υπάρχει σήμα ή πιξελιάσματα και διακοπές στην εικόνα. Επίσης στις ενδείξεις του σήματος εμφανίζεται πολύ χαμηλή ένδειξη σήματος. Αν δεν ξέρεις αν έχεις πολύ δυνατό ή πολύ αδύνατο σήμα μπορεί να κάνεις το αντίθετο από αυτό που πρέπει.
Για να βρει κάποιος τι γίνεται χρειάζεται γνώση του περιβάλλοντος (πχ γνώση ότι στην περιοχή υπάρχει πολύ αδύναμο σήμα) ή δοκιμές. Πρώτα με ταυ ή εξασθενητή σήματος. Αν το πράγμα φτιάχνει τότε σημαίνει πολύ δυνατό σήμα. Αν χειροτερεύει συμβαίνει το αντίθετο. Τότε θέλει ενίσχυση. Με έναν ενισχυτή (έστω γραμμής) θα πρέπει να βελτιωθεί.
Ο F&U 2205 φημιζόταν για το δυνατό tuner του. Μετά από 8 δέκτες που έχω δοκιμάσει μόνο ο Lifeview A1 τον περνάει. Δεν κατάλαβα ποιος είναι ο συγκεκριμένος Crystal Audio και δεν ξέρω αν αυτό είναι το κανονικό του όνομα. Αυτή είναι μάλλον η περιγραφή των χαρακτηριστικών του. Εκτός αν είναι ο παλιός με M-Star 7828. Δεν ξέρω αν έχει πιο δυνατό tuner. Άρα μόνο η δοκιμή όπως λέει ο talos_2002 μπορεί να βοηθήσει. Ή ένας μάστορας με ειδικά μηχανήματα να ελέγξει το επίπεδο σήματος που δίνει η κεραία.

Re: Funai DTR2205HDPVR

Φίλε μου έχεις πρόβλημα λήψης σήματος. Αυτό μπορεί να οφείλετε είτε σε, φθαρμένη καλωδίωση, κακή εγκατάσταση, η κεραία πιθανόν να θέλει ρύθμισμα η αντικατάσταση, η υπάρχει γενικότερο πρόβλημα στην ένταση του σήματος από τον υποσταθμό.
Δεν είναι θέμα δέκτη η αναβάθμισης. Η εκάστοτε καιρικές συνθήκες παίζουν αυτές σημαντικό ρόλο στην ένταση και στην λήψη του σήματος.

φίλε Tolias,

Καταρχάς σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Με τον όρο τετραγωνισμένη προσπάθησα (προφανώς αποτυχημένα) να μεταφράσω το pixelated. Οπότε μιλάμε για τη δεύτερη περίπτωση που περιγράφεις. Και εγώ πίστευα πως είναι θέμα λήψης, και πιθανόν να είναι. Απλά με παραξένεψε το ότι η εικόνα ήταν καλή με τον αποκωδικοποιητή του θείου μου και επίσης βελτιώθηκε αισθητά στον δέκτη μου μετά από την αναβάθμιση σε 2.6 . Ο αποκωδικοποιητής του θείου μου είναι ένας φθηνός Crystal Audio Video MPEG4 DVB-T από τον Κωτσόβολο. Τέλος, τα κανάλια που έχουν πρόβλημα είναι ο Άλφα, ο Αντέννα και το Μακεδονία ΤV.

'Οσο για το σήμα των καναλιών. Στα κανάλια του δίαυλου 43 που έχουν καλό σήμα εικόνας η Ποιότητα είναι στο 65% περιποου και το Επίπεδο στο 60%. Σε αυτά του 37 με το πρόβλημα τα αντίστοιχα νούμερα είναι 62% και 52-55%.

Να συμπληρώσω και εγώ στα παραπάνω την πρόσφατη εμπειρία μου από αυτά τα κανάλια που αναφέρεις (είναι σε μια συχνοτητα) στην Κορινθία.

Δοκιμές με τρεις δεκτες. Ο edition sd βρίσκει μόνο τα ονόματα χωρίς να μπορεί να δείξει εικόνα. Ο digital world 150 δείχνει εικόνα αλλά με πολλά σπασίματα και πιξελιασματα. Ο life view box δείχνει κανονικά αλλά κάποιες φορές για ώρα χάνει το σήμα. Οδηγούμαι στο συμπέρασμα περί κακής εκπομπής συν κακής λήψης.

Εμένα η κατάσταση βελτιώθηκε με μικρή περιστροφή της κεραίας. Προς την μια μεριά χάνοταν τελειώς το σήμα προς την αλλά υπήρχε μικρή βελτίωση. Αν έχεις πρόσβαση στην κεραία κάνε μια δοκιμή.

Τέλος, ο 2205 είναι ευαίσθητος και σε αδύναμο σήμα αλλά και σε δυνατό, όπως αναφέρθηκε. Αν όμως έχει σήμα παραμένει και σήμερα από τους καλύτερους δεκτες στο κομμάτι του δέκτη.

Καλησπερα δεν μπορω να βρω την 2,06 μπορει καποιος να βοηθησει??