Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Φυσικά και υπάρχει, ο Dreambox σε ρωτά αν θες να συνεχίσεις από το σημείο που άφησες την εγγραφή και ο παλιός nokia 9902 ξεκινούσε από το σημείο που είχες αφήσει την εγγραφή…

Όλα αυτά που έχουμε γράψει και έχουν σχέση με τις εσωτερικές εγγραφές που κάνει ο δέκτης στον σκληρό δίσκο, πρέπει να υποστηρίζονται με κατάλληλο λογισμικό…

Λειτουργίες ως εξωτερικός mediaplayer δεν λέμε όχι…, αλλά δεν είναι το κύριο πρόβλημα του δέκτη, έξαλλου όπως έγραψα και άλλη φορά, σήμερα οι περισσότεροι έχουν συνδεδεμένο το υπολογιστή με την LCD τηλεόραση, οπότε χρησιμοποιούν τον υπολογιστή ως mediaplayer…

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Φυσικά και υπάρχει, ο Dreambox σε ρωτά αν θες να συνεχίσεις από το σημείο που άφησες την εγγραφή και ο παλιός nokia 9902 ξεκινούσε από το σημείο που είχες αφήσει την εγγραφή…
Μην ξεχνάμε όμως πως μιλάμε για FUNAI! Και πάλι όμως, δύσκολα βρίσκεται αυτή η δυνατότητα.

υπάρχει και ο wd media player καθως και φορητες κονσολες πχ. Dingoo που εχουν τη δυνατοτητα συνεχισης αρχειου avi απο το σημειο που σταματησαμε.
Κατι που νομιζω ειναι χρησιμη λειτουργια και ειναι must για ενα καλο δέκτη.

Οι νέες παραλλαβές έχουν λογότυπο Digea ready και νέο τηλεκοντρόλ.
Πρίν λίγο καιρό πάντως έλεγαν για νέο μοντέλο ...

Leonidas33
τι λειτουργικο εχουν οι νεοι δεκτες το Β.129 ή εχουν νεώτερη αναβάθμιση?

Χαιρετίζω τα μέλη του AV Club. Επειδή είχα πολλά τηλέφωνα από μέλη του forum θα ήθελα να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις σας...

Οι δέκτες στα μαγαζιά έχουν την έκδοση Β 1.29
Στο site της εταιρείας ανέβηκε η Β 2.02 η οποία προσθέτει timeshift δυνατότητες, υποστήριξη για σύστημα αρχείων exFAT, εξωτερικούς υπότιτλους και αναπαραγωγή αρχείων mp4 σε υψηλή ανάλυση.
Σε μελλοντική αναβάθμιση θα υποστηρίζονται αρχεία mkv. Όσο για τον ήχο στα mkv, μόλις έχω την beta έκδοση θα ενημερώσω.

Για ότι άλλο χρειάζεστε... στη διάθεσή σας.

Last edited:

Χαιρετίζω τα μέλη του AV Club. Επειδή είχα πολλά τηλέφωνα από μέλη του forum θα ήθελα να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις σας...

Οι δέκτες στα μαγαζιά έχουν την έκδοση Β 1.29
Στο site της εταιρείας ανέβηκε η Β 2.02 η οποία προσθέτει timeshift δυνατότητες, υποστήριξη για σύστημα αρχείων exFAT, εξωτερικούς υπότιτλους και αναπαραγωγή αρχείων mp4 σε υψηλή ανάλυση.
Σε μελλοντική αναβάθμιση θα υποστηρίζονται αρχεία mkv. Όσο για τον ήχο στα mkv, μόλις έχω την beta έκδοση θα ενημερώσω.

Για ότι άλλο χρειάζεστε... στη διάθεσή σας.

Δοκίμασα την 2.02 που ανέβηκε στο site και απογοητεύτηκα. Δοκίμασα να κάνω εγγραφή από το sport+ και με το που πάτησα rec άρχισαν τα πιξελιάσματα και τα σπασίματα. Πίστεψα μήπως αυτό δεν έχει περάσει και στο αρχείο που έγραψα, αλλά δυστυχώς και αυτό που γράφτηκε ήταν ακριβώς το ίδιο δηλαδή όλο πιξελιάσματα και τα σπασίματα. Ένα avi που δοκίμασα να παίξει το έπαιζε με πιξελιάσματα και με το που έκανα stop κόλλησε ο δέκτης και μόνο με βγάλσιμο πρίζας επανήλθε. Ίσως το avi μου να ήταν xvid και όχι divx γιατί αναφέρθηκε σε προηγούμενο post ότι υπάρχει θέμα με τα xvid.
Αυτά τα ολίγα από μένα.

divx και xvid είναι το ίδιο πράγμα, ειναι συμβατά απολύτως. Η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι το mark του video stream που μπορεί να λέει DIVX ή XVID. Δεν νομίζω ότι αυτό το mark μπορεί να κάνει την οποιονδήποτε διαφορά. Αντίθετα τα divx μπορεί να έχουν κάτι το περίεργο, το packed bitstream, που μπορεί να προβληματίσει έναν player που δεν το υποστηρίζει σωστά και να το παίζει με σπαστή κίνηση (όχι πιξέλιασμα). Το packed bitsream μπορεί να γίνει unpack σε ένα λεπτό με κάποιο πρόγραμμα.

Σκέφτομαι πάρα πολύ τι τελικά να αγοράσω και αν θα αγοράσω προς το παρόν καθώς από Υμητό θα συνεχίσει κανονικά η αναλογική εμπομπή. Τείνω περισσότερο σε αυτόν τον δέκτη γιατί έχει πολύ μικρή κατανάλωση στο standby (κάτω από 1W).

Παρόλο που έχω αναλογικό HD Recorder που θα συνεχίσει να κάνει την δουλειά προς το παρόν θα ήθελα να δουλεύει σωστά και το time shift και το recording του δέκτη. Το playback avi/mkv κτλ δεν είναι και τόσο σημαντικό καθώς έχω το WDTV για αυτή την δουλειά αλλά καλό είναι να δουλεύουν όλα αυτά.

Αλλά το θέμα είναι μην βγάλουν κανά άλλο πιο ανταγωνιστικό μοντέλο και σταματήσουν να δουλεύουν το firmware του συγκεκριμένου.

Μπορεί να γίνει μια δοκιμή με διάφορα avi για να φανεί αν κάποια παίζουν και κάποια όχι και να βγει κάποιο συμπέρασμα. Αν όλα έχουν πρόβλημα τότε απλώς δεν έχουν κάνει καλή δουλειά στο firmware και οπωσδήποτε καθόλου testing.

Αν το αγοράσω θα μπορέσω να ερευνήσω μερικά πράγματα αλλά το προγούμενο σχόλιο με βάζει on hold.

Δοκίμασα την 2.02 που ανέβηκε στο site και απογοητεύτηκα. Δοκίμασα να κάνω εγγραφή από το sport+ και με το που πάτησα rec άρχισαν τα πιξελιάσματα και τα σπασίματα. Πίστεψα μήπως αυτό δεν έχει περάσει και στο αρχείο που έγραψα, αλλά δυστυχώς και αυτό που γράφτηκε ήταν ακριβώς το ίδιο δηλαδή όλο πιξελιάσματα και τα σπασίματα. Ένα avi που δοκίμασα να παίξει το έπαιζε με πιξελιάσματα και με το που έκανα stop κόλλησε ο δέκτης και μόνο με βγάλσιμο πρίζας επανήλθε. Ίσως το avi μου να ήταν xvid και όχι divx γιατί αναφέρθηκε σε προηγούμενο post ότι υπάρχει θέμα με τα xvid.
Αυτά τα ολίγα από μένα.
Όντως υπήρχαν κάποια προβλήματα κυρίως με IDE δίσκους σε FAT32. Σου συνιστώ να κάνεις format σε exFAT καθώς δεν υπάρχει περιορισμός μεγέθους αρχείου ενώ έχει παρατηρηθεί ότι βελτιώνει ελαφρώς την απόκριση.
Σε αρχεία avi υποστηρίζονται τόσο το xVid οσο και το DivX αν και όχι επίσημα.
Επειδή το νέο λογισμικό το δοκίμασα κι εγώ αρκετά πριν το ανεβάσω, πραγματικά πιστεύω ότι θα πρέπει να δοκιμάσεις με άλλο δίσκο. Με USB Flash disc που δοκίμασα μου έκανε πιξελιάσματα μόνο σε κάποιο παλιό φλασάκι το οποίο δεν είμαι σίγουρος ότι υποστηρίζει USB 2.0

Ξέχασα να γράψω ότι με αυτή την έκδοση (Β 2.02) δίνεται η δυνατότητα επιλογής χρόνου εγγραφής σε περίπτωση άμεσης εγγραφής και όχι προγραμματισμένης. Απλά ενώ έχετε αρχίσει ήδη την εγγραφή πατάτε ξανά το REC και εμφανίζεται ένα μενού επιλογής "κανένα", "5 λεπτά", "30 λεπτά", "60 λεπτά", "120 λεπτά" και "240 λεπτά". Μετά πατάτε το ΕΧΙΤ και η συσκευή θα γράψει μόνο όσο διάστημα έχετε επιλέξει μετρώντας από την αρχή της εγγραφής. Για παράδειγμα αν έχετε ήδη ξεκινήσει εγγραφή πριν 10 λεπτά, επιλέγοντας τα 30 λεπτά από το μενού θα γράψει για άλλα 20'. Μετά το τέλος της εγγραφής, θα εμφανιστεί μήνυμα ότι η συσκευή θα κλείσει και αν δεν το ακυρώσετε τότε η συσκευή θα μεταβεί σε κατάσταση stand by.

Λοιπόν σήμερα δοκίμασα άλλο usb stick για τις εγγραφές, και συγκεκριμένα το ocz throttle το οποίο είναι και e-sata, και οι εγγραφές έγιναν τέλεια χωρίς το παραμικρό ψεγάδι. Το προηγούμενο που έκανε τα σπασίματα ήταν ένα της verbatim usb 2.0. Αυτό που διαπίστωσα επίσης στην εγγραφή είναι ότι αν το κανάλι είναι 16:9 και διαλέξεις 4:3 letterbox τότε και η εγγραφή γίνεται σε letterbox και όχι στο original αναμορφικό.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους του δέκτη αν τους κάνει μία άσπρη διακεκομμένη γραμμή στην πάνω μαύρη μπάρα όταν τον συνδέουν με 4:3 τηλεόραση, το κανάλι είναι 16:9 και διαλέξουν letterbox. Εμένα μου το κάνει στο sport+, στο cine+ αλλά όχι στο πρίσμα+ και εκπέμπουν και τα 3 σε 16:9.

Άκυρο τελικά ότι το γράφει σε letterbox, το γράφει κανονικά σε αναμορφικό. Απλώς το κλιπάκι που έγραψα ήταν πετσοκομμένο πάνω κάτω ήδη από την ερτ οπότε φαινόταν μαύρο στη wide του λαπτοπ, μόλις πέρασε σε κανονικό πρόγραμμα φάνηκε ότι καλύπτει όλη την οθόνη.

Εντάξει διορθώθηκαν κάποια πράγματα αλλά που πήγαν τα next & prev;
Ήταν πολύ βολικά για να περνάμε τις διαφημίσεις με ένα πλήκτρο! Γιατί ακυρώθηκαν;

''Υποστηρίζει Timeshift! με προεπιλογή χρόνου που θα γράφει, και δυνατότητα αποθήκευσης της εγγραφής Timeshift!!!''

τελικα ιχυει αυτο;εχετε δοκιμασει το time shift;
δουλευει κομπλε,απροβληματιστα;

''Υποστηρίζει Timeshift! με προεπιλογή χρόνου που θα γράφει, και δυνατότητα αποθήκευσης της εγγραφής Timeshift!!!''

τελικα ιχυει αυτο;εχετε δοκιμασει το time shift;
δουλευει κομπλε,απροβληματιστα;
Δουλεύει κανονικά. Απλά θέλει υπομονή στην αρχή γιατί μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία χρειάζονται 15-20 δευτερόλεπτα... τουλάχιστον με το δικό μου δίσκο.

σευχαριστω φιλε μου.να σε ρωτησω και κατι αλλο.
οταν κανω εγγραφη μπορω να δω αλλο καναλι της digea;

Όχι και να σου πω την αλήθεια μου τη σπάει κι εμένα αλλά γι αυτό πήρα άλλο δέκτη SD. Έτσι μπορώ να βλέπω ότι θέλω και όχι μόνο άλλο κανάλι του ίδιου stream.