Funai DTR2205HDPVR

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Παντως συγχαρητηρια για την κινηση σας να ενημερωνετε τον κοσμο μεσα απο ενα φορουμ. Εκπληκτικο

η αληθεια ειναι οτι αξιζουν τα ευσημα στο φιλο Sboulio γιατι δυστυχως ειναι απο τους λιγους στην ελληνικη πραγματικοτητα που χρησιμοποιουν την θεση και τις γνωσεις τους για να βοηθησουν τους καταναλωτες μεσα απο ενα φορουμ
μακαρι να το εκαναν περισσοτεροι αυτο και απο αλλες εταιρειες

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Μα αυτον εννοω και φυσικα την εταιρια του καθως δεν πιστευω πως το κανει απο μονος του. :SFGSFGSF:
Ποτε μου δεν περιμενα πως μια επιχειρηση θα επαιρνε πραγματικα στα σοβαρα τους πελατες της.

Με την ευκαιρια και για να μην σπαμμαρω χωρις λογο αυτο που ζητησα σχετικα με εγγραφη σε mpeg2 προκειται να υπαρξει μελλοντικα σε καποιο καινουριο μοντελο ή ειναι κατι που το αποκλειουμε γενικα;

Σε περίπτωση bug ή κάποιου αντίστοιχου μικροζουζουνιού , μπορούμε να κάνουμε rollback [2.03 πχ σε 2.02 ή κάτι αντίστοιχο];
Πάντως εγώ που δοκίμαζα την 2.01 όταν προσπάθησα να περάσω την 1.29 ξανά, λόγω κολλημάτων, μου έβγαζε "Σφάλμα CRC".
Την 2.02 πάντως την πήρε μια χαρά.

Δε μπορώ να γνωρίζω για ποια μοντέλα LG υπάρχει το πρόβλημα αλλά μόλις το καταλάβαμε δώσαμε την παραγγελία στο εργοστάσιο να αλλάξει την κωδικοποίηση. Το πρόβλημα είναι ότι είχαμε ήδη εισάγει αρκετές χιλιάδες κομμάτια οπότε δώσαμε λύση με την αγορά διαφορετικών τηλεκοντρόλ και την αναβάθμιση των δεκτών στους κατόχους τηλεοράσεων LG.

Κατανοητό, σε ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις,
Και σε παρακαλώ ενημέρωσε μας όταν έχεις πιο ολοκληρωμένα στοιχεία.

Καλησπέρα, συγχαρητήρια για το εκπληκτικό thread,
θα ήθελα να ρωτήσω γιατί με την αναβάθμιση 2.02 δε μπορώ να παίξω το αρχείο στον υπολογιστή παρά μόνο με το Media Player Classic και όχι με το VLC ή το media center Xtreamer (ver.2.3) ενώ με την 1.29 παίζουν κανονικότατα;

Και ακόμη στην έκδοση 2.02 με ποιο πρόγραμμα θα μπορούσα να μετατρέψω τα αρχεία σε xvid ή h.264;

Αλήθεια, με τα τηλεκοντρόλ τι έγινε τελικά;
Είμαι από του παθόντες με τηλεόραση LG.

Αλήθεια, με τα τηλεκοντρόλ τι έγινε τελικά;
Είμαι από του παθόντες με τηλεόραση LG.

Πιθανά ο Sboulio να μπορεί να μας δώσει πιο αναλυτικές πληροφορίες για
τη διαδικασία αλλαγής
εάν υπάρχουνσε απόθεμα κάπου κεντρικά
εάν είναι δυνατό να γίνει εύκολη η διαδικασία μέσω συνεργαζόμενων αλυσίδων πώλησης στην επαρχία

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Πιθανά ο Sboulio να μπορεί να μας δώσει πιο αναλυτικές πληροφορίες για
τη διαδικασία αλλαγής
εάν υπάρχουνσε απόθεμα κάπου κεντρικά
εάν είναι δυνατό να γίνει εύκολη η διαδικασία μέσω συνεργαζόμενων αλυσίδων πώλησης στην επαρχία

αν και δεν εχω μπει στην διαδικασια αλλαγης μια που δεν εχω προβλημα το φυσιολογικο ειναι να αποτανθούν οσοι εχουν προβλημα στο κοντινοτερο σημειο σερβις και αφου ειναι κατι γνωστο σαν θεμα - προβλημα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα στην αλλαγη του τηλεκοντρολ του δεκτη
θα πρεπει να εχουν μαζι και το δεκτη γιατι καπου αναφερει ο φιλος Sboulio μαζι με την αλλαγη τηλεκοντρολ γινεται και καποια αναβαθμιση στον δεκτη για να βλεπει το καινουριο για περισσοτερες πληροφοριες αντιγραφω το ακολουθο απο την ιστοσελιδα της αμοιριδης σαββιδης

Τηλεφωνικό κέντρο για όλη την Ελλάδα : Από σταθερό τηλέφωνο μόνο : 801 112 54 62 ( αστική χρέωση ) Τηλεφωνικό κέντρο Κορωπίου : 210 6860000 - Υπεύθυνη Εξυπηρέτησης : κα Στεφανή Ευαγγελία και κ. Αρματάς Γεώργιος Από το τηλεφωνικό κέντρο Κορωπίου γίνεται η διαχείριση των βλαβών παν-Ελλαδικά . Κατά περίπτωση όπου απαιτείται τα κεντρικά της Astra Service υποδεικνύουν τα κατά τόπους Service .

Θα έχω για λίγες μέρες δανεικό για δοκιμή σε μια εγκατάσταση ενα δέκτη FU από γνωστό ,και έβαλα την εκδοση 2.02.Επειδή υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχεση με το manual,3 ερωτησεις :

-Γίνεται να γράφουμε ενα κανάλι και να βλέπουμε άλλο του ίδιου πακέτου ; και πως ;

-Με την αναβαθμιση οι πληροφορίες ανάλυσης του σήματος από 720χ576 έγιναν σκέτο γενικά 576 κάτι που δεν είναι χρήσιμο σαν πληροφορία, καθώς της ΕΡΤ τα ψηφιακά έχουν μικρότερη αναλυση και αλλάζουν και συχνά

-Οταν βαζεις εξωτερικό σκληρο ,τότε αυτόματα βγαίνει η δυνατότητα να τον κάνεις exFAT ; γιατί αλλιώς δεν υπάρχει επιλογή

Θα έχω για λίγες μέρες δανεικό για δοκιμή σε μια εγκατάσταση ενα δέκτη FU από γνωστό ,και έβαλα την εκδοση 2.02.Επειδή υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχεση με το manual,3 ερωτησεις :

-Γίνεται να γράφουμε ενα κανάλι και να βλέπουμε άλλο του ίδιου πακέτου ; και πως ;

-Με την αναβαθμιση οι πληροφορίες ανάλυσης του σήματος από 720χ576 έγιναν σκέτο γενικά 576 κάτι που δεν είναι χρήσιμο σαν πληροφορία, καθώς της ΕΡΤ τα ψηφιακά έχουν μικρότερη αναλυση και αλλάζουν και συχνά

-Οταν βαζεις εξωτερικό σκληρο ,τότε αυτόματα βγαίνει η δυνατότητα να τον κάνεις exFAT ; γιατί αλλιώς δεν υπάρχει επιλογή

Δεν νομίζω να μπορείς να γράφεις ένα και να βλέπεις άλλο κανάλι , καθώς επίσης υπάρχει μια επιλογή Format Disk στην 2.02 στις ρυθμίσεις συστήματος νομίζω...

Sboulio
εντόπισα Bug στην αναβαθμιση 2.02
συγκεκριμενα:
ειχα προγραμματισει τον δεκτη να ανοιξει και να γραψει μια ταινια στις 16:08
επειδη ειχε παει η ωρα 16:10 και δεν ειχε ανοιξει (προφανως κολησε) τον ανοιξα με το τηλεκοντρολ και πατησα το REC. Εβγαλε μυνημα οτι η μνημη ειναι πληρης.
Επισης το τηλεκοντρολ δεν ανταποκρινοταν σε εντολες παρα μονο στο standby.(το memory stick που εβαλα ηταν αδειο και προσφατα φορμαρισμενο απο τον ιδιο τον δεκτη)
Αφου τον αναβοσβησα 4-5 φορες δοκιμασα να τον αναψω και να δοκιμασω να γραψω σε αλλο καναλι. Και εγραφε κανονικοτατα...
Αυτο που καταλαβα ειναι οτι οταν εχουμε προγραμματισμενη εγγραφη σε καποιο συγκεκριμενο καναλι μεχρι να τελειωσει η ωρα της εγγραφης (παρολο που δεν γραφει) δεν μας αφηνει να γραψουμε στο συγκεκριμενο καναλι (εστω και χειροκινητα manual)
ελπιζω να διορθωθει το bug στην έκδοση 2.03 γιατι ημουν ετοιμος να κανω τον δεκτη με την βαριοπουλα ζάχαρη και να τον πιω με τον καφε μου.

Ο δικος μου κολαει στην αναζητηση προς τα πισω-φοραει το 1.23.Αν βαλω το 2.02,λυνεται αυτο?

Δυστυχώς μόλις έκανα το update σε 2.02 και από τότε δεν μπορώ να κάνω εγγραφη... Ενώ βγάζει το "rec" σαν ένδειξη και μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή εμφανίζει το αρχείο δεν το αναπαράγει...
Κανένας άλλος με ίδιο σύμπτωμα?

Έχω τον δεκτη μερικές μέρες και ψιλοαπογοητευτικα, πήρα τον συγκεκριμένο μόνο και μόνο για την δυνατότητα εγγραφής...

Ο δικος μου κολαει στην αναζητηση προς τα πισω-φοραει το 1.23.Αν βαλω το 2.02,λυνεται αυτο?

Κανε την αναβαθμιση

Δυστυχώς μόλις έκανα το update σε 2.02 και από τότε δεν μπορώ να κάνω εγγραφη... Ενώ βγάζει το "rec" σαν ένδειξη και μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή εμφανίζει το αρχείο δεν το αναπαράγει...

Έχω τον δεκτη μερικές μέρες και ψιλοαπογοητευτικα, πήρα τον συγκεκριμένο μόνο και μόνο για την δυνατότητα εγγραφής...

Αν είσαι σιγουρος ότι δεν είναι πρόβλημα του μέσου που κάνεις εγγραφή,ξανακάνε το update

Sboulio
συγκεκριμενα:
επειδη ειχε παει η ωρα 16:10 και δεν ειχε ανοιξει (προφανως κολησε) τον ανοιξα με το τηλεκοντρολ και πατησα το REC. Εβγαλε μυνημα οτι η μνημη ειναι πληρης.
Επισης το τηλεκοντρολ δεν ανταποκρινοταν σε εντολες παρα μονο στο standby.(το memory stick που εβαλα ηταν αδειο και προσφατα φορμαρισμενο απο τον ιδιο τον δεκτη)
Αφου τον αναβοσβησα 4-5 φορες δοκιμασα να τον αναψω και να δοκιμασω να γραψω σε αλλο καναλι. Και εγραφε κανονικοτατα...
Αυτο που καταλαβα ειναι οτι οταν εχουμε προγραμματισμενη εγγραφη σε καποιο συγκεκριμενο καναλι μεχρι να τελειωσει η ωρα της εγγραφης (παρολο που δεν γραφει) δεν μας αφηνει να γραψουμε στο συγκεκριμενο καναλι (εστω και χειροκινητα manual)
ελπιζω να διορθωθει το bug στην έκδοση 2.03 γιατι ημουν ετοιμος να κανω τον δεκτη με την βαριοπουλα ζάχαρη και να τον πιω με τον καφε μου.
Ναι μου το έκανε κι εμένα αυτό και έφριξα. Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι επειδή άλλαζα συχνά από στικάκι στο δίσκο, για να παίξει κάποια ταινία, έχασε το path εγγραφης. Όταν όμως κλείνω το δέκτη και μετά κάνω την αλλαγή μέσου τότε δεν έχει πρόβλημα. Δοκίμασε να θέτεις τη διαδρομή εγγραφής κάθε φορά που αλλάζεις μέσο.
Όταν έπεμβαίνεις σε προγραμματισμένη εγγραφή, θα πρέπει να γίνει είτε τουλάχιστον 10 λεπτά πριν αρχίσει η εγραφή ή να την αφήσεις να αρχίσει και μετά από κανένα 5λεπτό να την σταματήσεις. Εκεί έχει bug και θα πρέπει να διορθωθεί.

Εγώ το Σ/Κ που δοκίμασα αρκετές εγγραφές παρατήρησα μερικά προβληματάκια.
Μετά από μερικές επιτυχημένες εγγραφές, ο δέκτης πλέον δεν σταματάει την εγγραφή. Ενώ η εγγραφή ξεκινάει κανονικά, ο δέκτης δεν σταματάει στην προκαθορισμένη ώρα. Την πρώτη φορά που το παρατήρησα είχαν περάσει 4 ώρες από το τέλος της εγγραφής. Την δεύτερη φορά, είχε περάσει 1 ώρα.

Ο δέκτης δεν ανταποκρίνεται στο τηλεκοντρόλ, αλλά ούτε και στο κουμπί Power on/off. Δηλαδή κολλάει. Περιττό να πω ότι ψήνεται....

Στον δέκτη έχω προσαρμόσει έναν εξωτερικό δίσκο 2.5" χωρίς τροφοδοσία. Ο δίσκος έχει χρησιμοποιηθεί για Divx, χωρίς πρόβλημα.

Έχει κανένας ανάλογη εμπειρία?

Η δυνατότητα εγγραφής ενός καναλιού πχ ΑΝΤ1 και η παρακολούθηση ενός άλλου, καναλιού από το ίδιο μπουκέτο καναλιών (στον ίδιο δίαυλο συχνοτήτων) πχ. Alpha, το έχει μόνο το φθηνότερο και SD μοντέλο της εταιρείας «DTR2219PVR». Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο HD μοντέλο «DTR2205HDPVR»…

Η δυνατότητα εγγραφής ενός καναλιού πχ ΑΝΤ1 και η παρακολούθηση ενός άλλου, καναλιού από το ίδιο μπουκέτο καναλιών (στον ίδιο δίαυλο συχνοτήτων) πχ. Alpha, το έχει μόνο το φθηνότερο και SD μοντέλο της εταιρείας «DTR2219PVR». Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο HD μοντέλο «DTR2205HDPVR»…

Η απάντηση αυτή δεν ήταν για μένα, έτσι δεν είναι? :bigcry:

Sboulio
συγκεκριμενα:

Όταν έχεις προγραμματίσει εγγραφή, είτε θα πρέπει να την ακυρώσεις αρκετά νωρίτερα ή να την αφήσεις να γράψει 5 λεπτά και μετά να τη σταματήσεις. Υπάρχει ένα περιθώριο 5 λεπτών για την περίπτωση διαφοράς ώρας του teletext με το EPG. Το ότι κολλάει θα πρέπει να το κοιτάξουμε και να το διορθώσουμε, αφού στην περίπτωση που διακοπεί η λειτουργία με το stop δε θα έπρεπε να κρατάει στη μνήμη την προγραμματισμένη εγγραφή.

Όπως σου απάντησε ο Leonidas33 κάνε την αναβάθμιση και αυτό θα λυθεί.

Όπως σου απάντησε ο Leonidas33 σιγουρέψου ότι το μέσο δεν είναι χαμηλής ταχύτητας και αν συνεχιστεί κανε ξανά την αναβάθμιση. Σε περίπτωση που συνεχιστεί πήγαινέ το στο service.

Εγώ το Σ/Κ που δοκίμασα αρκετές εγγραφές παρατήρησα μερικά προβληματάκια.
Μετά από μερικές επιτυχημένες εγγραφές, ο δέκτης πλέον δεν σταματάει την εγγραφή. Ενώ η εγγραφή ξεκινάει κανονικά, ο δέκτης δεν σταματάει στην προκαθορισμένη ώρα. Την πρώτη φορά που το παρατήρησα είχαν περάσει 4 ώρες από το τέλος της εγγραφής. Την δεύτερη φορά, είχε περάσει 1 ώρα.

Ο δέκτης δεν ανταποκρίνεται στο τηλεκοντρόλ, αλλά ούτε και στο κουμπί Power on/off. Δηλαδή κολλάει. Περιττό να πω ότι ψήνεται....

Στον δέκτη έχω προσαρμόσει έναν εξωτερικό δίσκο 2.5" χωρίς τροφοδοσία. Ο δίσκος έχει χρησιμοποιηθεί για Divx, χωρίς πρόβλημα.

Έχει κανένας ανάλογη εμπειρία?

Πρώτα έλεγξε ότι δεν έχεις αλλάξει τον τρόπο που ρυθμίζεται η ώρα. Πρέπει να είναι στο αυτόματο καθώς διαφορετικά δημιουργείται πρόβλημα από τη μετάδοση της digea.
Βάλε οπωσδήποτε εξωτερική τροφοδοσία στο δέκτη αλλιώς θα πάρεις το δέκτη στο χέρι! ΔΕΝ αντέχει να τροφοδοτεί σκληρό δίσκο αλλά μόνο στικάκι.

Αυτό δε νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει καθώς οι Ιάπωνες (NEC τσιπάκι φοράει ο δέκτης) έχουν εντελώς διαφορετική νοοτροπία στο λογισμικό το δέκτη. Θα δοκιμάσω να ρωτήσω αλλά κρατάτε μικρό καλάθι