Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Να ρωτησω, σε σας η καινουργια εκδοση 2.04 παιζει αρχεια .mkv?

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Αυτά που παρατήρησα για την 2.04 είναι :
1)Έβαλα σε στικάκι που έχω σε exfat αρχεία .mkv .
Στην αρχή έβαλα ένα επεισόδιο από κάποια σειρα με μέγεθος 1,09 gb και το οποίο το έπαιξε κανονικά.
Όταν έβαλα κάποια ταινία 720p ή 1080p με 4,37gb η πρώτη και 9gb η δεύτερη δεν τα έπαιξε.
Έβαλα μετά μια ταινία 720p με 3,9gb και την έπαιξε κανονικά.
Δεν έχω καταφέρει δηλαδδή να παίξω .mkv μεγαλύτερο από τα 4gb.

2)Αυτό που είχα παρατηρήσει από την πρώτη στιγμή ότι με την 2.04 έχει χειρότερη απεικόνιση στα χρώματα από ότι με την αναβάθμιση που είχε όταν το πήρα(1,19 μου φαίνεται).
Χρειαζόμουνα και δεύτερο δέκτη, τον οποίο τον πήρα σήμερα, και τον έχω με την εργοστασιακή αναβάθμιση(έτσι και αλλιώς έχω τρία Media Players).

Σε μενα δεν παιζει κανενα αρχειο .mkv σε οποιο μεγεθος κι αν ειναι. Ο σκληρος ειναι φορμαρισμενος σε exFat

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Δοκίμασα με στικάκι σε exFat και όχι σκληρό.
Μου έτυχε κάποιο Media Player να παίζει από στικάκι ,όχι από σκληρό,για κοίτα το.
Τα άλλα αρχεία (avi) τα παίζει από τον σκληρό;

Σε μενα δεν παιζει κανενα αρχειο .mkv σε οποιο μεγεθος κι αν ειναι. Ο σκληρος ειναι φορμαρισμενος σε exFat
Κατ' αρχήν πες μας αν έβαλες την 2.04 γιατί η 2.02 δεν έπαιζε κανένα mkv.

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Κατ' αρχήν πες μας αν έβαλες την 2.04 γιατί η 2.02 δεν έπαιζε κανένα mkv.
Ο φίλος το λέει πιο πάνω ότι έχει την 2.04.
Εσύ την έχεις βάλει την 2.04,δοκίμασες να παίξεις mkv;

Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ο φίλος το λέει πιο πάνω ότι έχει την 2.04.
Εσύ την έχεις βάλει την 2.04,δοκίμασες να παίξεις mkv;
Μα δεν λέει ότι έχει την 2.04, απλά ρωτάει αν με την 2.04 παίζει αρχεία mkv...
Τέλος πάντων, έχω παρατηρήσει και εγώ το πρόβλημα με τα mkv πάνω από 4GB και προσπαθούμε να βρούμε λύση.

Αυτό που είχα παρατηρήσει από την πρώτη στιγμή ότι με την 2.04 έχει χειρότερη απεικόνιση στα χρώματα από ότι με την αναβάθμιση που είχε όταν το πήρα(1,19 μου φαίνεται)
Δοκίμασες να αλλάξεις τις ρυθμίσεις βίντεο; Αν συνδέσεις μέσω SCART σε CRT τηλεόραση, θα χρειαστεί να δοκιμάσεις ποια ρύθμιση σου δίνει καλύτερη εικόνα (RGB ή CVBS) ενώ αν συνδέσεις HDMI τότε η ανάλυση μπορεί να ρυθμιστεί μέχρι τα 1080i.
Εδώ και πολύ καιρό την έχω ξεχάσει την 1.19, αλλά δεν παρατήρησα αλλαγή στην ποιότητα εικόνας, θα το ελέγξω τώρα που το λες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Μα δεν λέει ότι έχει την 2.04, απλά ρωτάει αν με την 2.04 παίζει αρχεία mkv...
Τέλος πάντων, έχω παρατηρήσει και εγώ το πρόβλημα με τα mkv πάνω από 4GB και προσπαθούμε να βρούμε λύση.

Δοκίμασες να αλλάξεις τις ρυθμίσεις βίντεο; Αν συνδέσεις μέσω SCART σε CRT τηλεόραση, θα χρειαστεί να δοκιμάσεις ποια ρύθμιση σου δίνει καλύτερη εικόνα (RGB ή CVBS) ενώ αν συνδέσεις HDMI τότε η ανάλυση μπορεί να ρυθμιστεί μέχρι τα 1080i.
Εδώ και πολύ καιρό την έχω ξεχάσει την 1.19, αλλά δεν παρατήρησα αλλαγή στην ποιότητα εικόνας, θα το ελέγξω τώρα που το λες.
Στο πρώτο μισάωρο από τότε που τον πήρα έκανα όλες τις δυνατές ρυθμίσεις.
Τώρα πως θα ελένξεις την αλλαγή στην ποιότητα εικόνας.
Εγώ έχω δυο δέκτες και στον ένα έχω την 1.19,μπορώ να το ελένξω.

Εχω βαλει την 2.04 εκδοση. Η συνδεση ειναι με scart, και ο σκληρος ειναι WD 320 Gb. Με avi δεν εχω δοκιμασει ακομα. Θα το δω και θα σας πω.

Και εκει που ηταν ολα και καλα με την 2.04 παρουσιασε ξανα ενα προβλημα που υπηρχε εντονα στην 2.02

Κανοντας προγραμματισμενη εγγραφη εσβησε ολους τους φακελους που υπηρχαν μεσα στον δισκο (PVR, Recycle.bin, TSR, καθως και εναν αλλο φακελο που υπηρχε μεσα) και εφτιαξε εναν φακελο PVR ο οποιος ειναι κενος.

Δηλαδη εσβησε ολα τα αρχεια που ειχε μεσα, και αυτο που θα εγγραφε τελικα δεν το εγραψε.

Οχι μονο αυτο, αλλά τωρα πατωντας το timeshift δεν γραφει αλλά βγαζει μηνυμα :Η εγγραφή USB είναι γεμάτη! Η εγγραφή θα σταματήσει.

Οποτε το BUG δεν εχει λυθει, απλα περιοριστηκε η συχνοτητα του.
Ενα αλλο bug που υπαρχει ειναι οτι βγαζει απο μονο του το σημα mute (το ηχειακι) ενω παιζει ηχο, και για να φυγει φευγει μονο αν κλεισεις το μηχανημα και το ανοιξεις ξανα.

Οπως φαινεται το μηχανημα δουλευει δεν δουλευει. Κριμα.

Ευτυχώς σε εμένα δεν έκανε κάτι τέτοιο... Το μόνο περίεργο που έκανε ήταν σε κάποια προγραμματισμένη εγγραφή, όταν πήγα να παίξω το αρχείο, έβγαζε ότι είχε διάρκεια 399 ώρες!!!
Ευτυχώς το αρχείο έπαιξε κανονικά και μετά το έσβησα για να μην έχω καμιά περιπέτεια με το σκληρό δίσκο, αν και δεν έβγαζε μήνυμα ότι γέμισε ο δίσκος, ενώ είχε ήδη κάνει και άλλες εγγραφές μετά από αυτήν κανονικότατα.
Κατά τα άλλα η 2.04 είναι πολύ σταθερή στο δικό μου μηχάνημα.

Εχει και συνεχεια.
Ειχα προγραμματισει και μια αλλη εγγραφη. Λογω οτι δεν προλαβαινα να ασχοληθω δεν εκανα φορματ τον δισκο.

Γυρισα και ειδα οτι ειχε μεινει με μηνυμα Ακυρη διαδρομη εγγραφης (ή καπως ετσι) και φυσικα δεν εγραψε τιποτα.
Εκανα φορματ μεσα απο τον δεκτη και εβγαλε μηνυμα αν θελω να γινει φορματ και για πρωτη φορά εμφανισε επιλογες "Υπαρχει ηδη, exFAT, ακυρο".
Αλλες φορες δεν εμφανιζε αυτες τις επιλογες (μαλλον αναγνωριζοταν το συστημα αρχειων ως συμβατο και γι`αυτο ρωτουσε μονο αν θελω φορματ? )
* το χ δεν το εμφανιζει παντως, το γραφει "Υπαρει".

Επιλεξα exFAT και τωρα δειχνει δυο δισκους. :hmmmm:
Ισως επειδη ειχα δυο partition? To δευτερο παντως ηταν NTFS. Δεν πιστευω να το πειραξε...

Κατι πρεπει να γινεται με το συστημα αρχειων και το πως το διαχειριζεται...
...εκει μαλλον οφειλεται και το οτι δεν μπορει να κανει αναπαραγωγη mkv πανω απο 4GB...
Αν και τα προβληματα αυτα τα ειχα και με FAT32 στην 2.02, απλα πολυ πιο συχνα.

:beerglass:

Last edited:
Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Το αρχείο το βλέπει ο δέκτης;
Τι κάνει όταν το βάζεις να το παίξει αρχείο .mkv;

To αρχειο το βλεπει ο δεκτης μια χαρα. Οταν παταω το PLAY υπαρχει μονο μαυρη εικονα και και δεν ξεκιναει να παιζει τιποτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

To αρχειο το βλεπει ο δεκτης μια χαρα. Οταν παταω το PLAY υπαρχει μονο μαυρη εικονα και και δεν ξεκιναει να παιζει τιποτα.
Το ίδιο κάνει και σε εμένα.

Όταν το Mkv δέν είναι καθαρό H.264 δεν μπορεί να δείξει την εικόνα [σε μένα έχει παίξει πχ. House σε HD , μερικές ταινίες [HD] σε mkv αλλά κάποιες που το rip δεν ήταν καθαρό h.264 δεν έδειχνε εικόνα] όπως επίσης κ ο ήχος πρέπει να είναι AC3 [DTS δεν μπορεί να παίξει].
Εγώ πάντως με στικάκι 8 GB γράφω τέλεια κ από epg και με timeshift κτλ κτλ...

Στην 2.02 μου διάβαζε κανονικά την κυριλλική γραφή (όταν επέλεγα για subtitles ανατολική ευρώπη). Στην 2.04 δεν τα διαβάζει.
Πως μπορώ να ξαναβάλω την παλιά έκδοση;

Στην 2.02 μου διάβαζε κανονικά την κυριλλική γραφή (όταν επέλεγα για subtitles ανατολική ευρώπη). Στην 2.04 δεν τα διαβάζει.
Πως μπορώ να ξαναβάλω την παλιά έκδοση;
Δε μπορείς να ξαναβάλεις την παλιά έκδοση.