Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR
Χτες αποφάσισα να παίξω στον υπολογιστή κάτι εγγραφές που είχα κάνει από digea. Χρησιμοποίησα τον km player, τα μετονόμασα σε tp αλλά... παίζουν μόνο ήχο. Έχω εγκατεστημένο τον coreavc και παίζω κανονικά αρχεία με h264 συμπίεση. Δοκίμασα και με τον ενσωματομένο h264 decoder του kmp αλλά πάλι μόνο ήχος. Οι εγγραφές μου από τα ψηφιακά της ερτ(sport+) παίζουν κανονικά με τον kmp, βέβαια είναι mpeg-2. Δοκίμασα να αλλάξω την επέκταση του αρχείου σε διάφορες άλλες αλλά τζίφος. Δε νομίζω να είναι θέμα codec γιατί το pc παίζει κανονικά mkv και mp4 με h264 κωδικοποίηση. Έχει παίξει κανένας εγγραφές digea στο pc και αν ναι με τι player?
Εννοείται οι εγγραφές παίζουν κανονικά στον Funai. Το firmware που φοράει ο δέκτης είναι η 2.02.
Κακως εχεις βαλει το coreavc.
Τελος παντων.
Πριν καταληξεις να εχεις κανει μπαχαλο τα registred filters/decoders/splitters δοκιμασε ξανα με τον KMPlayer.
Κατι εχεις πειραξει στον KMPlayer ή το πιο πιθανο φορτωνει καποιος splitter και χαλαει την δουλεια, και δεν σου τα παιζει.
Κανονικα επρεπε να σου παιζει οποιοδηποτε αρχειο και αν του ριξεις.
Τωρα τι μπαχαλο γινεται με το να βαζεις ξεχωριστους ή μεσω πακετου (pack) αλλους splitter/filter/decoder θα το διαπιστωσεις αργά ή γρηγορα.
Πριν λοιπον το κανεις αυτο να ξεερεις πως ο KMPlayer παιζει τα παντα.
Και δευτερον ο KMPlayer με την προσθηκη του Cyberlink H.264/AVC decoder που εγκαθισταται (registered) αν εγκαταστησεις το Power DVD 7.3 ή 8 (μονο αυτες οι δυο εκδοσεις) τοτε χρησιμοποιωντας -ορίζοντας- σαν εξωτερικο αποκωδικοποιητη τον Cyberlink H.264/AVC decoder στις επιλογες που εχει ο KMPlayer τοτε θα μπορεις να παιζεις οποιοδηποτε, οσο "βαρυ" και να`ναι, mkv, οτι profile και αν ειναι, ακομα και στα 60fps, ακομα και με μονοπυρηνο (κλασης Core2) επεξεργαστη στα 1.3Ghz.
Δηλαδη ακομα και με Celeron 430 θα κανεις δουλεια σου.
Πιθανον να παιζει και με Atom, αν και δεν ειχα στα χερια μου να δοκιμασω (πλην ενος eee PC).
Παντως μια χαρα παιζει τις εγγραφες απο τα καναλια Digea ο KMPlayer στο Vista 64-bit PC που εχω, χωρις κανενα προσθετο φιλτρο/αποκωδικοποιητη/κτλ.