fx1 + υποδοχη XLR καλωδίου..

rizla

New member
22 May 2007
18
Η sony fx1 είχει είσοδο για μικρό jack μόνο, συν οτι αν το χρησιμοποιείς, ακυρώνει το boom της.
Κάποιος όμως μου 'πε πως υπάρχει ένα extra εξάρτημα το οποίο εγκαθίσταται στην βάση της (αφαιρώντας κάποια πλαστικά μέρη), και έχει 2 εισόδους για XLR καλώδιο. Επίσης με αυτή την πατέντα τον ήχο απ' την κάθε υποδοχή μπορεί να τον διαχωρίσει και να τον γράψει σε ξεχωριστά κανάλια.

Γνωρίζει κανεις κάτι περαιτέρω για αυτό; Και αν ναι, ξέρετε πόσο κοστίζει κτλ;

Σας ευχαριστώ!

Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο από τη Sony και το να αφαιρείς πλαστικά μέρη δε μου μοιάζει και πολύ φυσιολογικό. Πάντως η Sony έχει βγάλει πολλά μοντέλα HDV και έχει φροντίσει ώστε να μοντέλα που διαθέτουν XLR να τα πληρώνεις πολύ ακριβά! Θα μου έκανε πολύ εντύπωση αν το προνόμιο αυτό που το προσφέρουν μόνο τα κορυφαία της μοντέλα να το παρείχε και ως εξάρτημα στην FX1. Με τον τρόπο αυτό θα ακύρωνε ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των πιο ¨επαγγελματικών¨ της μοντέλων. Όπως και να´χει πάντως μακάρι να ισχύει αυτό που λες! Είναι αλήθεια πως δε συγκρίνεται η ποιότητα των 2 XLR με ένα mini jack.

ακόμα δεν βρήκα σίγουρη απάντηση (μιας και δεν ξέρω πως να το ψάξω..!) αλλά ένας γνωστός μου οπερατέρ ο οποίος το έψαξε, λέει ότι υπάρχει όντως . Aλλά κοστίζει 1000+ ευρώ, έτσι ώστε να παραμένει απαγορευτικό και να δείχνει στους αγοραστές το δρόμο προς τα ακριβότερα μοντέλα εν μέσω πλην σαφώς! :P

Επίσης μου' πε πως στο menu της fx1 έχει "γκριζαρισμένη" επιλογή για 2 κανάλια ήχου, άρα ίσως αυτό να σημαίνει πως αν κάνεις την σύνδεση με το μπαρμπαδάκι, αναγνωρίζεται από το σύστημά της.

τι να πω...