Φύκια για μεταξωτές κορδέλλες!

Re: Απάντηση: Φύκια για μεταξωτές κορδέλλες!

Σπύρος Κωστόπουλος said:
Θέλετε κι άλλο παράδειγμα; Το «πεντάστερο παρά κάτι» Rehdeko 115, που υποτίθεται ότι επανέφερε το μέτρο και την αρμονία (sic) στα ηχεία υπερυψηλών επιδόσεων.

Κι εμένα που μου άρεσαν πολύ τι να κάνω τώρα; Να μην σου ξαναμιλήσω; -bye-

Ηλεκτρονικά κυκλώματα από φύκια
http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=303978

Ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι ένα συστατικό των φυκιών μπορεί να μετατραπεί στο κατάλληλο υλικό για την κατασκευή των ηλεκτροδίων στους πυκνωτές. Λειτουργεί εξίσου καλά με τα συμβατικά υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται στις ηλεκτρονικές συσκευές....:grinning-smiley-043

Εγω προτεινω την λυση της τραβηγμενης κουρτινας !!!!!!!

δηλ, οχι ακριβως κουρτινα ......
απλα .....

Βαζεις τα ηχεια μπροστα ..... δενεις τα ματια του τεστατζη χωρις να ξερει ποιο ηχειο παιζει καθε φορα θα λεει ποιο του αρεσει πιο πολυ .......

βεβαια θα παιζουν με τον ιδιο βαρβατο τελικο και συνοδα μηχανηματα απλα να αλλαζουν μονο τα ηχεια .....

μονο σε τετοιο τεστ θα πιστεψω......

Καλημέρα σε όλους

...και είναι και πολλοί, βλέπω πρωϊνιάτικα -είδατε τι κάνει ένας "καβγάς" στη χάι-εντ; Μαζεύει από το πουθενά κόσμο (κυρ-γενικέ μου, να τι χρειάζεται η κατηγορία -αστειεύομαι, φυσικά :grinning-smiley-043 ).

Λοιπόν, να τα πάρουμε από την αρχή: ο αγαπητός μου φίλος (ναι, κι αυτός) Κώστας Κόγιας, καθώς και ο αγαπητός μου φίλος (είδατε πόσοι με αγαπάνε; :ernaehrung004: ) Morfeas εξέφρασαν δύο διαφορετικές απόψεις. Έχοντας πολλές κοινές εμπειρίες ακροάσεων με αμφοτέρους, δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω με τα λεγόμενά τους, ούτε βεβαίως να τους "στείλω στη σέντρα" εκφράζοντας μια καθαρά δική μου άποψη.

Με αυτή τη λογική, γιατί να "τα χώσω" στον Πάρη, βρε Κώστα; Αφού έγραψα ήδη ότι οι διθύραμβοι ήταν πανθομολογούμενοι από όλο το reviewerοσινάφι παγκοσμίως. Δεν είπε κάτι διαφορετικό ο έρμος από αυτά που ευαγγελίστηκαν οι Kessler και Hiraga αυτού του κόσμου...

Θα μου πεις, αφού αντικειμενικά δεν παίζανε τα ρημάδια, γιατί δεν του τα'χωνες, έστω κατ´ιδίαν; Μην ανησυχείς, είπα τις απόψεις μου (με το γνωστό "κομψό" τρόπο που ξέρεις ότι με διακρίνει...:violent-smiley-030: ), αλλά με κοίταγε σαν UFO. Το ίδιο και ο Morfeas. Σκορ 1-2.
Τι κάνουμε, λοιπόν;

Θα σας πω τι κάνουμε. Αυτό που ο φίλτατος Ευάγγελος λέει πιο πάνω: "κουρτίνα". Αυτή η διαδικασία θεωρείται -και όντως μπορεί να είναι- η πλέον αντικειμενική. Γιατί, όμως, δεν την ακολουθεί κανένα περιοδικό του χώρου; Στον ελληνικό ειδικό Τύπο, λ.χ., έχει λάβει χώρα τρεις φορές, όλες κι όλες τα τελευταία 30 χρόνια.

Την πρώτη, επί Σπίνουλα στον "Ήχο" το 1979 (η πρώτη μου γνωριμία με το σπορ - ελέω Γιώργου Καμπουράκη, που με έμπασε στο χώρο), τη δεύτερη επί Σταματάκου, πάλι στον "'Ηχο", το 1989 και την τρίτη, στο "Audio", με επικεφαλής τους Σταματάκο - Μαρκουλή.

Οι δύο τελευταίες ήταν και οι πλέον χρήσιμες απόπειρες, αφού περιελάμβαναν στο πάνελ ακροατών αναγνώστες του περιοδικού, που πέρασαν μάλιστα από σεμινάριο εκπαίδευσης για να ξέρουν τι ακριβώς ψάχνουμε όταν κάνουμε "τυφλή δοκιμή". Και αυτό δεν είναι τυχαίο, ούτε υπερβολή για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα.

Σκεφτείτε μόνο ότι κάθε Σεπτέμβριο, επί τρία χρόνια συνέχεια, ο "Ήχος" διοργάνωνε μαζί με τον καθηγητή Γ. Μουρτζόπουλο στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας σεμινάρια ηλεκτροακουστικής, στα οποία ο φίλτατος Γ. Βαλάκας διεξήγαγε blind Α-Β test μεταξύ ενός καταξιωμένου "High End" ηχείου (B&W 801 FS) και ενός ταπεινού Roister με πρόβλημα στο κροσόβερ και το ποσοστό επιτυχίας των (υποψιασμένων, όχι κοινών ακροατών) συμμετεχόντων με το ζόρι περνούσε το μέσο όρο (55%).

Έστω κι έτσι, όμως, οι προσπάθειες εκείνης της εποχής έμειναν δυστυχώς χωρίς συνέχεια, αφού η ανταπόκριση των φανατικών του σπορ δεν ήταν η αναμενόμενη. Το ίδιο συνέβη και με τις δοκιμές των περιοδικών.
Ποιος να κάτσει να ασχοληθεί σοβαρά με τις μετρήσεις μιας συσκευής και να τεκμηριώσει τις υποκειμενικές εντυπώσεις των ακροάσεων, όταν ξέρει εκ των προτέρων ότι ελάχιστοι θα μπουν στον κόπο να τη διαβάσουν;

Kαλά για τα J M LAB δεν θα γράψω πολλά πράγματα λόγω κατοχής.
Τα 3000 χιλιάρικα που έδωσα για τα 946 τα θεωρώ κλοπή.
ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΨΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Ούτε για άλλη μάρκα.
Εξάλλου είμαι από αυτούς που έχω παραδεχτεί ότι στο χώρο μου έχω ακούσει εξαιρετικά από κλώνους, από νεκροφιλίες κ.τ.λ.

Επειδή είμαστε μεγάλοι άνθρωποι δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα που έχετε με τις τιμές.
Τι σας ενδιαφέρει πόσο κάνει ένα ηχείο, ένας ενισχυτής ,ένα player.
Θα το αγοράσετε μόνο για την τιμή του;
To πως κοστολογεί μία εταιρεία κάποιο προϊόν, είναι δικό της θέμα και εξυπηρετεί τις προθέσεις της.
Εσάς γιατί σας απασχολεί;
Το μόνο που πρέπει να σας απασχολεί είναι αν το σύστημα που έχετε επιλέξει για συντροφιά, παίζει όπως πρέπει για τα λεφτά του, για τα γούστα σας. Εάν σας ικανοποιεί τότε είστε ευτυχισμένοι ακροατές.
Και βέβαια όταν λέω για τα λεφτά του, εννοώ για τα λεφτά που γουστάρατε εσείς να δώσετε.
Εάν όχι τότε δεν φταίνε τα μηχανάκια. ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ.
Δεν πρέπει να μιλήσουμε και κάποια φορά για την ευθύνη των καταναλωτών;
Δηλαδή εμείς είμαστε οι μάγκες και απλά μας τα τσιμπάνε οι εταιρείες;

Ιδού και μια ιδιαζόντως ιδιάζουσα περίπτωσις, συνδυάζουσα τα φύκια με τις μεταξωτές κορδέλες. Είναι αυτό που λέει η άγνωστη σανσκριτική παροιμία, «άμα στείλεις την κορδελιάστρα για ψαροτούφεκο, θα μπλέξει τα μπούτια της στα φύκια». Ήγουν, όλα βαίνουν καλώς εξωτερικώς, καθ’ όσον ο ευτυχής ιδιοκτήτης αντικρίζει τα αγέρωχα βύσματα της WBT, αναφωνών: Πω, πω, τι ενισχυτάρα! Όταν όμως ανασηκώσει το καπάκι της ενισχυτάρας, βλέπει ότι εσωτερικώς, τα βύσματα της WBT ενώνονται με το κύκλωμα με «κλέφτες» που πωλούνται με το κιλό. Αχ, άτιμη κενωνία, που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους ρίχνεις στους κλέφτες που παραμονεύουν εκ των έσω. Κι έχουν από πάνω και τον δοκιμαστή να γράφει ότι «ο ενισχυτής είναι υπόδειγμα κατασκευής»!

Α, και πού είστε; Δεδομένου ότι οι ίδιοι «κλέφτες» χρησιμοποιούνται και για τη σύνδεση του ρεύματος, τι λέτε, να το συνδυάσουμε και με ένα καλωδιάκι ρεύματος; Μόνο που δεν ξέρω αν πρέπει να είναι στρωμένο ή άστρωτο! Να το παίξουμε κουλμπανιά; Μουάααααα, χα, χα, χα…

Τελικά, καλύτερα να είσαι του εσωτερικού, γιατί αλλιώς, κλάφ’ τα Χαράλαμπε… :p

(Παρεμπιπτόντως, το πλήκτρο "Manage Attachments" δεν εμφανίζεται στον Mozilla. Αχ, Mozilla, άτακτο παιδί!)

Attachments

• SDA2175.jpg
    SDA2175.jpg
    43.2 KB · Views: 67
Last edited:
Απάντηση: Re: Φύκια για μεταξωτές κορδέλλες!

Costas Coyias said:
Ιδού και μια ιδιαζόντως ιδιάζουσα περίπτωσις, συνδυάζουσα τα φύκια με τις μεταξωτές κορδέλες. Είναι αυτό που λέει η άγνωστη σανσκριτική παροιμία, «άμα στείλεις την κορδελιάστρα για ψαροτούφεκο, θα μπλέξει τα μπούτια της στα φύκια». Ήγουν, όλα βαίνουν καλώς εξωτερικώς, καθ’ όσον ο ευτυχής ιδιοκτήτης αντικρίζει τα αγέρωχα βύσματα της WBT, αναφωνών: Πω, πω, τι ενισχυτάρα! Όταν όμως ανασηκώσει το καπάκι της ενισχυτάρας, βλέπει ότι εσωτερικώς, τα βύσματα της WBT ενώνονται με το κύκλωμα με «κλέφτες» που πωλούνται με το κιλό. Αχ, άτιμη κενωνία, που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους ρίχνεις στους κλέφτες που παραμονεύουν εκ των έσω. Κι έχουν από πάνω και τον δοκιμαστή να γράφει ότι «ο ενισχυτής είναι υπόδειγμα κατασκευής»!

Α, και πού είστε; Δεδομένου ότι οι ίδιοι «κλέφτες» χρησιμοποιούνται και για τη σύνδεση του ρεύματος, τι λέτε, να το συνδυάσουμε και με ένα καλωδιάκι ρεύματος; Μόνο που δεν ξέρω αν πρέπει να είναι στρωμένο ή άστρωτο! Να το παίξουμε κουλμπανιά; Μουάααααα, χα, χα, χα…

Τελικά, καλύτερα να είσαι του εσωτερικού, γιατί αλλιώς, κλάφ’ τα Χαράλαμπε… :p

(Παρεμπιπτόντως, το πλήκτρο "Manage Attachments" δεν εμφανίζεται στον Mozilla. Αχ, Mozilla, άτακτο παιδί!)

Πωπω ρε φιλαράκ, μήπως ήταν δείγμα προπαραγωγής? Μήπως οι κλέφτες αυτοί είναι από ειδικό καλό μέταλλο?
Γι'αυτό πήρα μπέρια. Μπορεί να'χουν και αυτοί κλέφτες μέσα, αλλά τα σφάζω, τα μαχαιρώνω και βάζω ότι θέλω. Legrand, κολλήσεις κλπ κλπ.
Και άμα το χαλάσω παίρνω άλλο.

Πάντως θυμήθηκα ένα άλλο παράδειγμα το οποίο βίωσα ο ίδιος.
Σε ένα τεύχος του "ήχου" είχε τεστ τα ηχεία που έχω (Chario Millenium II). Δε θυμάμαι ποιος τα τεστάριζε, αλλά είχε στις φωτό το ένα γούφερ βγαλμένο και τα καλώδια να φαίνονται. Είχε κάτι χοντρά κόκκινα χαϊεντάδικα (ή έτσι φαινόντουσαν).
Μετά από χρόνια που τα πήρα, ο Τσαρουχάς Κ. μου πρότεινε να "βάλουμε κανένα σοβαρό" καλώδιο μέσα, να ρίξουμε και μια ματιά στο κρος.
"Ρε συ, αφού έχει καλά μέσα" του λέω.
"Γιατί τα είδες?" με ρώτησε...

Ε, με τα πολλά, ανοίγουμε το γούφερ και βλέπω μέσα κάτι καλωδιάκια ίδια με αυτά που έχει ο φορτιστής της επαναφορτιζόμενης οδοντόβουρτσας μου.

"ΑΣΤΑΔΙΑΛΑ" σκέφτηκα.

Μετά βάλαμε κάτι north creek πολύκλωνα χάλκινα μέσα και το ηχείο μεταμορφώθηκε....

Τες πα.

Ήταν στο ίδιο τεύχος που κάνανε τεστ έναν προ της Krell και βάλανε και 4.8 πράσινα αστέρια στον Ερμή... :flipout:

Τα έχουμε ξαναπεί χιλιάδες φορές. Προσωπικά, με αυτά που έχω ακούσει για το πως γίνονται οι κριτικές δεν δίνω καμμία βάση. Ποτέ δεν έδινα ,έτσι και αλλιώς.

Ερώτηση: Υποψήφιος αγοραστής έχει αποφασίσει να αγοράσει ενισχυτή και να δαπανήσει το ποσό των 1500 ευρώ.
Δοκιμάζει σε μαγαζί δύο ενισχυτές της ίδιας τιμής.
Ο Χάκερ παίζει καλά (για τα γούστα του πελάτη) και ύστερα από έρευνα ανακαλύπτει ότι τα υλικά του κοστίζουν 800 ευρώ σύνολο.
Ο Φάκερ παίζει μαγικά ( καλύτερα-πάντα για τα γούστα του πελάτη) και μετά από έρευνα ανακαλύπτει πως τα υλικά του κοστίζουν σκάρτα 300 ευρώ.

Ποιός τον κλέβει;

Ποιον από τους δύο να αγοράσει;

Τα υλικά λένε πάντα την αλήθεια;

To ακριβότερο υλικό παίζει πάντα καλύτερα; Aλλες παράμετροι δεν παίζουν ;

Mία εμπνευσμένη σχεδίαση με απλά ματσαρισμένα-δοκιμασμένα φθηνά υλικά πρέπει να κοστίζει λιγότερο από μία φορτωμένη με πανάκριβα υλικά αντιγραφή;

Τι με πειράζει εάν κάποιος κοστολόγησε ένα ηχείο 70000; Θα το αγοράσω;

Ας απασχολήσει αυτόν που θα τα σκάσει, το γιατί πρέπει να πληρώσει τόσο.

Όταν έχω 2000 χιλιάρικα να δαπανήσω και επιλέξω σύμφωνα με τα γούστα μου το καλύτερο από αυτά που θα ακούσω, χέστηκα για το αν η εταιρεία έχει βάλει μέσα και μία χοντρή. Αρκεί να βγαίνει μόλις πατάω το κουμπί.
Ίσως επειδή ακούω μουσικές και καθόλου μηχανάκια να έχω αυτή την άποψη.

Ποιός είναι ικανός να κρίνει την τσέπη, τη ψυχοθεραπεία, τις ανασφάλειες, το νεοπλουτισμό, το δήθεν, τα κριτήρια επιλογής κάποιου άλλου;
Kάποιος μπορεί να γουστάρει τα ιλουστρασιόν φύκια για να έχει το άλλοθι να τα αλλάξει με άλλα. Για κάποιους αυτό είναι ανάγκη.
Σεβαστό απολύτως.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ said:
Ποιός είναι ικανός να κρίνει την τσέπη, τη ψυχοθεραπεία, τις ανασφάλειες, το νεοπλουτισμό, το δήθεν, τα κριτήρια επιλογής κάποιου άλλου;

Ο μορφωμένος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ said:
Έχει ρωτήσει κανένας κάποιον που έχει δώσει 30000 για ενισχυτή, γιατί το έκανε;

Ρε Δημήτρη, γιατί αρπάζεσαι...

Για την τσέπη του κρίνει είναι ο ίδιος.
Για την ψυχοθεραπεία και τις ανασφάλειές του, αρμόδιος είναι ο ψυχίατρος.
Για το νεοπλουτισμό και το δήθεν αρμόδιο είναι το εκπαιδευτικό σύστημα.

Κατά τα λοιπά, εάν κάποιος ανακαλύψει ότι έδωσε 30 χιλιάρικα για ενισχυτή για πλάκα, τότε δεν του φταίει ο καθείς που δεν χωνεύει τα άντερά του, αλλά αυτοί που τον πήραν στο λαιμό τους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ said:
Έχει ρωτήσει κανένας κάποιον που έχει δώσει 30000 για ενισχυτή, γιατί το έκανε;

Είναι προφανές.

χεχεχε ....... ρε πλακα εχετε !!!!!

τελικα ΔΕΝ βγαζουμε ακρη και στις 200 σελιδες να παμε ......

τελικα ειναι θεμα προσωπικο ΕΝΤΕΛΩΣ !!!!!!
αλλος νομιζει πως του ακουγονται καλα και του αρεσει να εχει 70.000 κ Ευρω ηχειο στο σαλονι του αλλος τον περιγραφει ως .... ΚΩΤΣΟ !!! που τον κοροιδεψανε !!!!

παρτε οτι γουσταρετε παιδες και λογαριασμο μη δινετε διοτι υπαρχουμε και εμεις οι κρυφες κουτσομπολες χεχε ετοιμες να ριξουμε την κακια μας για το ουτοπια του γειτονα .......

και εγω ΜΕΤΑ χαρας το κανω παντως ......... χεχεχε

ειμαι κακος ως πολυ κακος .....

Απάντηση: Re: Φύκια για μεταξωτές κορδέλλες!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ said:
Μπα.
Μάλλον αυτός που βλέπει μέχρι τη μύτη του ή που δεν χωνεύει τα άντερα του.

Ίσως κανένας συνταξιούχος του ΙΚΑ ή κανένας μερικά απασχολήσιμος. Είναι γενικά γνωστό ότι αυτοί δεν χωνεύουν ιδιαίτερα τ´άντερά τους. Γουργουρίζουν συνέχεια...:dead: