Φυλακή ο Ψωμιάδης !

Αυτό άκουσα κι εγώ, αλλά τελικά ακούγεται πολύ γελοίο για να ισχύει έτσι ακριβώς! Μα είναι δυνατό, να ασχοληθεί καν για ποσό 1000 ευρώ; Το πολύ ας έκανε ένα έρανο στους φίλους του να του πληρώσουν οι ίδιοι το πρόστιμο αν δεν το "είχε" ο άνθρωπος...
+1

Πάντως ο ίδιος ανέφερε τα 1000 ευρώ.

Εδώ και οι δηλώσεις του.
Ο Ψωμιάδης λαϊκίζει όσο δεν πάει και τα λέει ''ότι να 'ναι..
Φυσικά τα 89 χιλιάρικα που έγιναν 5 αποφεύγονται συστηματικά.

Καταδικάστηκε το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να δείχνει το κράτος απέναντι στους πολίτες. Όμως δεν φοβόμαστε. Χάσαμε μία μάχη, αλλά θα κερδίσουμε τον πόλεμο με τους συκοφάντες. Οι γνωστοί άγνωστοι κατάφεραν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα γι' αυτό με δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου που προδίκαζαν την έκβαση της δίκης. Ακόμη και σήμερα, καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία του ίντερνετ, με ύβρεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση επιχειρούν να επιβάλλουν την έκπτωσή μου με μία ξεκάθαρα πολιτική δίωξη. Ο λαός της Κεντρικής Μακεδονίας τους καταδίκασε μόλις πριν από πέντε μήνες. Όμως αυτοί συνεχίζουν. Η επιδίωξη είναι προφανής: να ακυρώσουν τη λαϊκή ψήφο, να περιφρονήσουν τη λαϊκή ετυμηγορία, ποινικοποιώντας συστηματικά την διοίκηση.

Σε ό,τι με αφορά, ποτέ δεν έκρυψα την υπογραφή μου, δεν χρηματίστηκα, δεν χαρίστηκα, δεν δίστασα να συγκρουστώ ανοιχτά γι' αυτά που πιστεύω. Μείωσα το πρόστιμο για παραβάσεις που αφορούσαν 1.300 λίτρα νοθευμένου πετρελαίου κίνησης συνολικής αξίας περίπου 1.000 ευρώ! Ούτε υποβρύχια που γέρνουν παρήγγειλα, ούτε μιζοφόρες συμβάσεις για τηλεπικοινωνιακό υλικό υπέγραψα, ούτε off shore εταιρίες έχω, ούτε δημόσια χρήματα καταχράστηκα, ούτε δημόσια περιουσία ξεπούλησα, ούτε πρόστιμα επωνύμων μείωσα χίλιες φορές, ούτε συμμετείχα στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ούτε το μνημόνιο υπέγραψα.

Και σ' αυτή την περίπτωση, έπραξα ό,τι μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου. Όπως δέχτηκε το δικαστήριο, ακολούθησα τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας, δεν είχα δόλο να βλάψω κανέναν ούτε έβλαψα. Ενήργησα ανθρώπινα και στα πλαίσια του νόμου βοηθώντας έναν άγνωστο σε μένα καρκινοπαθή που χαροπάλευε και τελικά, δυστυχώς, απεβίωσε. Για ένα μαγαζί που έκλεισε υπό το βάρος της ανίατης ασθένειας. Αν οι υπάλληλοι οφείλουν να ενεργούν κατά το γράμμα του νόμου, εμείς οι πολιτικοί -οι εκλεγμένοι από το λαό- έχουμε υποχρέωση να τηρούμε το πνεύμα του νόμου.

Αυτό έκανα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Θα τιμωρούμε τους παραβάτες, αλλά δεν θα εξοντώνουμε τους συμπολίτες μας. Όσοι μας κατηγορούν επειδή μειώσαμε το πρόστιμο σ' έναν ετοιμοθάνατο, ας το πούνε ξεκάθαρα στο λαό. Ας πουν στον κοσμάκη που του παίρνουν το σπίτι γιατί χρωστά 1.000 ευρώ ότι καλά του κάνουν. Θέλω, επίσης, να στείλω ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Θα συνεχίσω να μιλώ για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα, για την ειρήνη. Η δική μου κόκκινη γραμμή στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων καθορίστηκε από την ιστορική αλήθεια, το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την πατριωτική στάση του Ανδρέα Παπανδρέου και παραμένει σταθερή εδώ και είκοσι χρόνια: η Μακεδονία δεν πωλείται!

Τέλος, έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό προσφεύγω στο Ανώτατο δικαστήριο της χώρας, πιστεύοντας και ζητώντας τη δικαίωσή μου.

Re: Απάντηση: Φυλακή ο Ψωμιάδης !

+1

Πάντως ο ίδιος ανέφερε τα 1000 ευρώ.

Μείωσα το πρόστιμο για παραβάσεις που αφορούσαν 1.300 λίτρα νοθευμένου πετρελαίου κίνησης συνολικής αξίας περίπου 1.000 ευρώ!

Ιδού η λύση στο μυστήριο.
Το διαβάσατε λάθος. 1000 ευρώ ήταν η αξία του καυσίμου στο οποίο αφορούσε η παράβαση, για την οποία επιβλήθηκε πρόστιμο, όχι το ύψος του προστίμου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φυλακή ο Ψωμιάδης !

Ιδού η λύση στο μυστήριο.
Το διαβάσατε λάθος. 1000 ευρώ ήταν η αξία του καυσίμου στο οποίο αφορούσε η παράβαση, για την οποία επιβλήθηκε πρόστιμο, όχι το ύψος του προστίμου.
Όντως αλλά έτσι όπως το είπε αν το ακούσει κάποιος είναι σαν να ήταν το πρόστιμο 1000 ευρώ.

Πάντως το 89 σε 5 δεν ακούστηκε καθόλου σήμερα.Μπορεί το πρόστιμο να είναι εξοντωτικό για τον επαγγελματία αλλά και αυτή η μείωση είναι από μόνη της σκάνδαλο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φυλακή ο Ψωμιάδης !

Όντως αλλά έτσι όπως το είπε αν το ακούσει κάποιος είναι σαν να ήταν το πρόστιμο 1000 ευρώ.

Άρα τη δουλειά του την έκανε. Σε μπέρδεψε; Άξιος ο μισθός εκείνου που του συνέταξε τη δήλωση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φυλακή ο Ψωμιάδης !

Άρα τη δουλειά του την έκανε. Σε μπέρδεψε; Άξιος ο μισθός εκείνου που του συνέταξε τη δήλωση.
:a0210:
Εμένα μπορεί να μην με αποπροσανατόλισε αλλά τους λαϊκούς ψηφοφόρους του που τον ακούνε μπορεί.

Ακριβώς, ιδιαίτερα αν ακούς τις ειδήσεις χωρίς να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή! Όπως λέει κι ο Τάσος, οι συντάκτες της δήλωσης έκαναν καλή δουλειά! :D

ιδιαίτερα αν ακούς τις ειδήσεις χωρίς να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή!
Συμφωνώ απόλυτα,αλλά αν ακούς τύπους σαν τον Ψωμιάδη χωρίς να δίνεις προσοχή το λιγότερο που μπορεί να πάθεις είναι να τον ψηφίσεις...:flipout:

Εγω που δεν διαβασα καποιο κειμενο αλλα απλως τι ειχε να πει στις ερωτήσεις που του εκαναν σε κανενα σημειο δε κατάλαβα πως ολοι η ιστορια ηταν για να σβηστεί 1000 ευρω προστιμο…
Αυτό που καταλαβα ηταν για τη μείωση του προστίμου σε σχεση με το τρελο νουμερου που επιβλήθηκε στον βενζινα .
Δυστυχώς ο καθενας γραφει όπως θελει ( και όχι ότι να’ναι) μετα τα γραφωμενα του διακινούνται από site σε site και εμεις καταλήγουμε να γράφουμε 15 σελιδες το μακρυ και το κοντό μας βασιζομενοι στον τακτοποιημένο τροπο που τυπώθηκε η ειδηση.
Ακομα και τωρα οι πραγματικές αναφορες μεταφέρονται με ελλείψεις.

άντε τώρα, σιγά σιγά κανένας διαχειριστής να αλλάξει τον τίτλο
του θέματος "Φυλακή ο Ψωμιάδης" σε οτιδήποτε άλλο....

Η αλήθεια είναι πως θα ήταν ακριβέστερο το "1 έτος φυλάκισης", το "φυλακή" δημιουργεί την εντύπωση πως ο Παναγιώτης θα μπει στη στενή :flipout:

Untitled-4.jpg
]
DIE HARD 5

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΑ...:firstprize:

Απάντηση: Re: Φυλακή ο Ψωμιάδης !

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΑ...:firstprize:

Δεν πειράζει.....θα παίξει παλιά βίντεο και θα του μιλάει απευθείας. Το έχει ξανακάνει.:BDGBGDB55:

Αν όντως η καταδίκη είναι για χάρισμα 1000 ευρώ, τότε το πράγμα γίνεται γελοίο. Θα το μάθουμε τι ισχύει και τι όχι, έτσι δεν βγάζεις άκρη.

ειπε οτι η παραβαση ειχε προστιμο που ( ξεκινουσε ? ) απο 1.000 ευρω

του επιβληθηκε 89.000

ρωτησε τη νομικη υπηρεσια και του ειπαν οτι εχει διακριτικη ευχερεια να το μειωσει στα 5.000 οπως και εκανε ...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?:laugh::laugh::laugh:

Re: Απάντηση: Φυλακή ο Ψωμιάδης !

Καλο θα ειναι να σεβομαστε,ειτε μας αρεσει η οχι η επιλογη τους,τις 421.000 ανθρωπους που ψηφισαν την πρωτη Κυριακη τον συγκεκριμενο περιφεριαρχη.Αν ολοι αυτοι οι ψηφοφοροι αποτελουν ,για καποιους ,ατομα αξιολυπητα,κομματοσκυλα,η οτιδηποτε αλλο ,μαλλον δεν αποτελει δειγμα αποδοχης της δημοκρατικης διαδικασιας.
Και μενα δεν μου αρεσει η σημερινη κυβερνηση,και την καυτηριαζω για τα εργα της,αλλα δεν δικαιουμαι να προσβαλω οσους τη επελεξαν

Συγγνώμη, αλλά αυτοί οι 421.000 άνθρωποι δε γνώριζαν ότι ο Ψωμιάδης είναι υπόδικος, και μάλιστα είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως; Εδώ είχε βουήξει ο τόπος, στη Θεσσαλονίκη δεν άκουσαν τίποτα;

Νάτος κι ο παναθλιόατος:

http://www.aixmi.gr/index.php/filos-mou-panag-pswmiadhs/

Ο φίλος μου ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Η περίπτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, μου θύμισε το παλιό “αναγνωστικό” του δημοτικού σχολείου που έλεγε: “Τον πιστό φίλο εν κινδύνοις γιγνώσκεις”. Και αυτή η περίπτωση είναι χαρακτηριστική, γιατί δίδει τη δυνατότητα στον Π. Ψωμιάδη να γνωρίσει πραγματικά ποιοί είναι οι καλοί και πιστοί του φίλοι. Εν τω προκειμένω, από πλευράς δικαστικής, δεν έχουμε δικαίωμα να υπεισέλθουμε στην ουσία της υπόθεσής του, ούτε γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Ομως από την άλλη πλευρά, είναι τεράστιο θέμα ηθικής φύσεως και νοιώθω την ανάγκη αυτό ακριβώς να το μεταφράσω σε προσωπικά αισθήματα: Με τον Π. Ψωμιάδη, ως νομάρχη και ως περιφερειάρχη, γνωριζόμεθα επτά χρόνια. Η συνεργασία μας, τόσο από την πλευρά μας της τοπικής Εκκλησίας όσο και από τη δική του ως εκπροσώπου του κράτους ήταν υποδειγματική και εξυπηρετική για τις ανάγκες όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων και άλλων διακρίσεων.

Ειδικά, αυτή τη στιγμή προσωπικά και ηθικά, συμπαρίσταμαι με όλη μου τη ψυχή στην περιπέτειά του και θεωρώ ότι είναι μία ιστορία που θα μπορούσε να είχε προληφθεί. Επί πλέον πιστεύω ότι η κοινωνική συνείδηση των πολιτών του συμπαρίσταται. Ο δοκιμαζόμενος πολιτικός αυτός άνδρας, άλλωστε, είναι απόλυτα συμπαθής. Και έχω την εντύπωση ότι η γενική κατάσταση της ψυχικής διάθεσης των Ελλήνων πολιτών εξαιτίας της μεγάλης περιπέτειας της οικονομικής κρίσης και των σκληρών συνεπειών της, έχει μειώσει τις αντιδράσεις αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο φίλο μας, γεγονός που θα ήταν για εκείνον σημαντική ενίσχυση στον ανηφορικό δρόμο που ήδη έχει αρχίσει να παίρνει. Θέλω να σημειώσω ότι ο κ. Ψωμιάδης, κατά την άποψη μου, είναι ένα γνήσιο πρόσωπο που βγήκε από τα σπλάχνα του λαού και πορεύεται με το λαό. Δεν έχω ακούσει ποτέ το παραμικρό εναντίον του. Άλλωστε, τώρα όλοι μεν λυπούνται για την περιπέτειά του, αλλά οι συνθήκες μειώνουν τη διάθεση των φιλικών εκδηλώσεων.

Θυμάμαι στην επτάχρονη συνεργασία μας την συμπεριφορά του απέναντι στο μεγάλο τοπικό αλλά και εθνικό μας θέμα: Την υπόθεση της Μακεδονίας. Από την πρώτη μέρα και μέχρι σήμερα ο Π. Ψωμιάδης είναι ένας ειλικρινέστατος Έλληνας πατριώτης που δεν είναι διατεθειμένος σε καμιά περίπτωση να νοθεύσει τα πατριωτικά του αισθήματα για την Μακεδονία και την Ελλάδα έναντι οποιουδήποτε τιμήματος. Αυτό το λέω για να τονίσω ότι είναι άνδρας σταθερός και εδραίος στις απόψεις του, κάτι που είχα πολλές ευκαιρίες βέβαια να διαπιστώσω. Ολα αυτά που του συμβαίνουν σήμερα είναι μία ατυχής ιστορία, η οποία όμως βλάπτει όλη την κοινωνική ισορροπία και την ειρήνη του λαού μας. Γι’ αυτό, προσεύχομαι να τον φωτίσει ο Θεός γιατί ξέρω ότι έχει βαθιά εσωτερική πίστη.

Ομως, θέλω να επισημάνω ιδιαίτερα ότι η περίπτωση Ψωμιάδη μας διδάσκει κάτι σημαντικό, ότι όλοι όσοι ασκούμε υπεύθυνα λειτουργήματα που έχουν συνέπειες στο λαό μας πάντοτε διατρέχουμε τον κίνδυνο, κάπου, χωρίς να το θέλουμε, να παραβούμε τα αυστηρά όρια της νομιμότητας και να πληρώσουμε τις συνέπειες οι οποίες φυσικά δεν θα μας αξίζουν.

Τελειώνοντας, θέλω να πω ότι εγώ θα συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί του αλλά μέσα από την ψυχή μου εύχομαι να υπάρχει έκβαση στην υπόθεση του που θα τον αναπαύσει.