Φύλλα και δένδρα

Απάντηση: Re: Φύλλα και δένδρα

παίζοντας με εναν helios 44-2

DSC06025-1 by dimitris leventis, on Flickr

Σε αυτή νομίζω πως σε πρόδωσε λίγο το background που ίσως είναι αρκετά κοντά στο θέμα και μου τραβά το βλέμμα ενώ δεν αφήνει το θέμα να ξεχωρίσει όσο θα ήθελα, ισως σε αυτό να έχει συμμετοχή και ο παλιός Helios και θα ήθελε ίσως διαφορετική γωνία για να μειώσεις καπως την επίδραση του background. Επίσης θα ήθελα το τριαντάφυλλο καλύτερα εστιασμένο μαζί με τα φύλλα (πιο κλειστό διάφραγμα) κάτι που θα έδινε ακόμη πιο <σκληρό> Bokeh στη συγκεκριμένη γωνία.

Re: Απάντηση: Re: Φύλλα και δένδρα

καλημέρα Κώστα !! το background ηταν οντως πολυ κοντα αλλα εγω προσπαθούσα να παίξω με τα flares που δίνει ο helios με ανοιχτά διαφράγματα στον πρωινό ήλιο και αλλαζα γωνίες.Οταν ειδα την φωτο μετα στον υπολογιστη θεωρησα οτι ταίριαζε καλύτερα οπως είχε γίνει η εστίαση αφού το θέμα του νήματος είναι τα φύλλα και όχι τα λουλούδια. Επι τη ευκαιρία ένα δείγμα αυτων που προσπαθουσα να αποτυπώσω...

DSC06014-1 by dimitris leventis, on Flickr

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φύλλα και δένδρα

Kαλημέρα Δημήτρη, τα flares του φακού είναι γνωστά ως αδυναμία αλλά και ως δύναμη αν τα χρησιμοποιήσεις δημιουργικά όπως εσύ στην τελευταία που έβαλες και που μου αρέσει πιο πολύ να πώ την αλήθεια αν και ταιριάζει πιο πολυ σε αλλη κατηγορία.

38581358404_9fe6a399fa_b.jpg
[/url]_DSF8500 2017-12-25 Πήλιο Βυζίτσα co by miltos, on Flickr[/IMG]

Απάντηση: Re: Φύλλα και δένδρα

Μίλτο στη συγκεκριμένη το άσχημα εκτελεσμένο από τον φακό starburst (αριθμός λεπϊδων? ίσως ήθελε διάφραγμα πιο κλειστό) μου τραβά πολύ το βλέμμα από τα όμορφα χρώματα στα φύλλα και στον ουρανό