Φύση - Άγρια ζωή / Nature - Wild life

Μία παλιά φωτογραφία που την ανεβάζω πιο πολύ γιατί μου κάνει εντύπωση η λεπτομέρεια που έβγαλε η Olympus E-M5 II με τον εξαιρετικό (και νομίζω υποτιμημένο) φακό LUMIX G VARIO 14-140/F3.5-5.6
Ωραίος και συμμαζεμένο setup !!
48737657716_15f6bfc1c8_o.jpg

Έναρξη προσπαθειών με τον Tamron 50-400.... λίγο δύσκολα τα πράγματα στα 400mm... εν πτήσει δεν κατάφερα καμμιά σωστή!
Βέβαια δεν υπήρχε πολύ υλικό... ίδωμεν
Τα πιο κάτω στα 400mm

Σταβλοχελίδονο_DSC7403.jpg
Καλαμοκανάς

_DSC7311.jpg_DSC7373.jpg

Καλές για πρώτη επαφή με τον τηλεφακό , θέλει υπομονή και να βελτιώσεις την τεχνική , η πρώτη είναι κουνημένη τόσο όσο για να χαθεί η λεπτομέρεια στο πτέρωμα

βλέπω μπόλικο θόρυβο , με τι ISO τι έχεις τραβήξει ? Εχεις κροπάρει πολύ ?

Έναρξη προσπαθειών με τον Tamron 50-400.... λίγο δύσκολα τα πράγματα στα 400mm... εν πτήσει δεν κατάφερα καμμιά σωστή!

Mην σε πιανει λυσσα να εκμεταλευτεις στο επακρο τα 400mm ειναι τρελλη διαφορα απο εκει που εισουν ...

Οταν πηγα για πρωτη φορα απο τα 200-280 στα 400-500 το σοκ στο καδραρισμα ειναι τρελλο.....ειναι εντελως διαφορετικο απο αυτα που ειχες συνηθισει επι της ουσιας ενας αλλος φωτογραφικος κοσμος....

Πεσε στα 300 σιγα σιγα για να μαθεις λιγο την διαφορα στην χρηση και μετα ανεβαινεις.

• Like
Reactions: Music matters...
Καλές για πρώτη επαφή με τον τηλεφακό , θέλει υπομονή και να βελτιώσεις την τεχνική , η πρώτη είναι κουνημένη τόσο όσο για να χαθεί η λεπτομέρεια στο πτέρωμα

βλέπω μπόλικο θόρυβο , με τι ISO τι έχεις τραβήξει ? Εχεις κροπάρει πολύ ?
αυτή με τον πολύ θόρυβο είναι με ISO 1250 και πολύ crop-άρισμα

Screenshot 2025-03-27 204319.pngScreenshot 2025-03-27 204319.png

Με τόσο κροπ σε 24mpixel δεν τραβάει.
Είσαι πολύ κάτω των 10mpixel και απλά έχεις "αποκαλύψει" το θόρυβο σε ότι mpixel έχεις κρατήσει.
Εάν θέλεις τέτοια κόλπα, πάντα με upscale έπειτα από σωστό denoise (να μην μείνουν oversharpened νιανιά).
Topaz AI και έτσι.
Πάλι, τίποτα δεν είναι το ίδιο με πολλά mpixel στο θέμα σου.
Εδώ είναι πολύ ωραίο κάδρο ακόμη και δίχως το κροπάρισμα.
Περιβάλλον και με ωραία δομή. Προσωπικά θα έκοβα λίγο στα άκρα και θα το είχα έτσι.

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις.

Βλεπω θόρυβο (πιξελιασμα) με λίγο ζουμ σε όλες εκτός της πρώτης που είναι πιστεύω και ελαφρά κουνημένης , δεν ξέρω αν είναι από κροπ ή από την ανάλυση μετατροπή που έχεις κάνει για να ανεβάσεις το αρχείο εδώ.