Φύση - Άγρια ζωή / Nature - Wild life

Απάντηση: Φωτογραφία άγριας ζωής

Κούκλος ο μικρούλης! Έχουμε ονομασία στα Ελληνικά?

Re: Φωτογραφία άγριας ζωής

Ευχαριστώ, Δημήτρη.
Αν δεν κάνω λάθος είναι θηλυκό και στα ελληνικά ονομάζεται Μαυρολαίμης, λόγω του μαύρου λαιμού που έχει το αρσενικό.

Απάντηση: Φωτογραφία άγριας ζωής

Έτσι εξηγείται η εκόνα που βρήκα στο Wikipedia... Άρα κούκλα η μικρούλα!

Απάντηση: Nature

Ωραίο το θέμα σου πραγματικά αλλά το background μου τραβά τη ματιά και δεν την κολακεύει.

Re: Nature

Συμφωνώ με το σχόλιο σου Κώστα. Δυστυχώς το background θα ήταν το ίδιο από όποια γωνία και να τράβαγα, καθώς η μαργαρίτα βρισκόταν στην μέση ενός πολύ πυκνού δάσους. Νομίζω φταίει και το Bokeh του Zeiss FE16-35F4, το οποίο είναι αρκετά νευρικό και busy θα έλεγα. Θα ήταν καλύτερο πιστεύω το αποτέλεσμα με κάποιον άλλο φακό που θα μπορούσε να απομονώσει καλύτερα το κυρίως θέμα.

Απάντηση: Re: Nature

Μα δεν κατηγόρησα το background απλά <την είπα > εμμέσως στον φακό που χάλασε μια ωραία φωτογραφία , η μόνη λύση βέβαια είναι η τοπική επέμβαση με επεξεργασία να μειώσεις εκεί contrast και ίσως να ανεβάσεις λίγο την έκθεση

Απάντηση: Nature

Χεχε, την έβλεπα στο κινητό - στην 24" είδα και τον κορμό εκτός εστίασης, καθώς και το έντομο πάνω στο λουλούδι. Το bokeh πράγματι παραείναι νευρικό, ακόμα και για μένα που μου αρέσουν να "σκληρά"...

Re: Φωτογραφία άγριας ζωής

Πρωινό ξύπνημα για τον επιούσιο
P3730694.JPG

βέβαια κάποιοι (στο πρώτο πλάνο) δεν άκουσαν το ξυπνητήρι
P3730642.JPG

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nature

Η πρώτη με το μοναχικό δενδρο μου αρέσει ο καθρεπτισμός σε συνδιασμό με την εναλλαγή χρωμάτων, ίσως το κάδρο ως σύνθεση να δούλευε ακόμη καλύτερα στενό 2:3 με κόψιμο δεξιά τα χόρτα.