Φύση - Άγρια ζωή / Nature - Wild life

Απάντηση: Re: Φωτογραφία άγριας ζωής

Καταρχην ως τεχνική για σωστή φωτομέτρηση είναι όπως ηδη ειπωθηκε το spot metering με συν πλην στην έκθεση και πάντα με την προϋπόθεση η spot έκθεση να είναι δεμένη μαζί με το σημείο της εστίασης, αυτό σημαίνει οτι αν το σημείο εστίασης δεν είναι στο κέντρο (που είναι πολύ πιθανό αν κανεις tracking) η φωτομέτρηση ακολουθεί ως spot meter. Για να βγει αρκετή λεπτομέρεια -ειδικά σε BIF - δευτερευόντως μεγάλο ρόλο παίζει να είναι καταλληλος ο φακός εκτός από απόδοση και ως εστιακό μήκος (ώστε να μην εχεις πολύ crop) και το θέμα να καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια στο καρέ (όπως είναι στο δικό σου εκτός και αν εχεις κάνει αρκετό crop).

Re: Φωτογραφία άγριας ζωής

Ευχαριστώ για τις συμβουλές και το άρθρο. Θα τα ψάξω περισσότερο παρέα με τη μηχανή μου. Συγκεκριμένα το έχω καρφωμένο το σημείο εστίασης στο κέντρο, με back button focus και σημειακή εστίαση. Κροπ στην συγκεκριμένη δεν έκανα υπερβολικό μιας και είχε σε καλή απόσταση πάνω από το κεφάλι μου.

Απάντηση: Re: Nature

Ευχαριστώ, βαζω ακόμη μια που ειναι πιο όμορφη η ϊρις αλλά δέν έχει τις δροσοσταλίδες

_5110994.jpg

Η συγκεκριμένη είναι με focus stacking 8 καρέ με ταχύτητα κλείστρου 1/1250 και f=3.5 αλλά το μαμούνι αποφάσισε λόγω ώρας (ήταν μεσημεράκι) να κουνηθεί οπότε και έχει βγεί λίγο κουνημένο και με περισσότερα πόδια (μερικά αφαιρέθηκαν στο post αλλά φαινονται στις σκιές)

_5111012.jpg

_5110910.jpg

Απάντηση: Nature

Αρκετά καλή αλλά το άναρχο φόντο την μετριάζει, η 1 ίντσα με φιξ φακό συγκεκριμένων χαρακτηριστικών δεν κρύβεται τόσο εύκολα, από την άλλη στο macro τις περισσότερες φορές είναι πλεονέκτημα μιας και θες αυξημένο βάθος πεδίου.

Απάντηση: Nature

Ακριβώς κάτι χάνεις - κάτι κερδίζεις, πάντως είναι η πρώτη compact που έχει "καμπύλη εκμάθησης" - με την έννοια ότι θέλει προσοχή να μην τραβάς "κουτουράδα" τέρμα ανοιχτός άνευ λόγου και αιτίας...