Φύση - Άγρια ζωή / Nature - Wild life

Re: Nature

Η τελευταία μου αρέσει πιο πολύ απ´ όλες! Δροσοσταλίδες + μπλεδίζον φόντο γάρ...

Συμφωνω με Δημητρη, αλλα ψηφιζω την 2η γιατι στις αλλες 2 ειναι πολυ σφιχτο το καδρο που λετε κ σεις οι φωτογραφοι. :)

Την βλέπεις ανεστίαστη; Ίσως λίγο soft λόγο ανοικτού διαφράγματος. Μπορεί να μου έφυγε η εστίαση από το κέντρο του λουλουδιού στο καδράρισμα. Η ταχύτητα λήψης είναι μεγάλη(1/640), ο φακός είναι sharp, το διάφραγμα είναι πολύ ανοιχτό (f2), μπορεί αυτό το soft να οφείλεται σε αυτό;

Την βλέπεις ανεστίαστη; Ίσως λίγο soft λόγο ανοικτού διαφράγματος. Μπορεί να μου έφυγε η εστίαση από το κέντρο του λουλουδιού στο καδράρισμα. Η ταχύτητα λήψης είναι μεγάλη(1/640), ο φακός είναι sharp, το διάφραγμα είναι πολύ ανοιχτό (f2), μπορεί αυτό το soft να οφείλεται σε αυτό;
Για τον φακο ξερω οτι ειναι sharp, ταχυτητα οπως λες ειναι οκ, τι να πω...ας πουν κ οι αλλοι καμια γνωμη πριν παω στον οφθαλμιατρο :D

Πόσα χρόνια χρειάστηκε άραγε?

DSC_9655_zps8tqrkygu.jpg

δεν παιζει κανενα ρολο η ταχυτητα και τοαν ο φακος ειναι sharp, η φωτο ειναι out of focus

Κωστα, εγινε με τα χρονια η το φτιαξαν??

Με τα χρόνια ο πλάτανος 'έκλεισε' την βρύση. Εδώ το δίπλα δένδρο με την 2η βρύση που έχει σχεδόν χαθεί

DSC_9654_zpspf3jki6m.jpg

δεν παιζει κανενα ρολο η ταχυτητα και τοαν ο φακος ειναι sharp, η φωτο ειναι out of focus

Η ταχυτητα αναφερθηκε για την περιπτωση που θα ηταν κουνημενη η φωτο. Κ οταν λεω κουνημενη δεν εννοω να αφηνει σκιες, αλλα τοσο (δεκατα του χιλιοστου?) ωστε να νομιζεις οτι ειναι soft ή out of focus. Ειδικα στα κοντινα ή μακρο. Δεν ξερω αν ενα εμπειρο ματι καταλαβαινει τις διαφορες ανεταριστης και ανεπαισθητα κουνημενης. Π.χ. στην αρχη ειχα απογοητευτει λιγακι με τον Μινολτα. Η φωτο φαινοταν καλη αλλα οταν εκανα ζουμ στο 100% νομιζα οτι ηταν soft, αλλα τελικα οτον τον χρησιμοποιησα με τριποδο το αποτελεσμα ηταν τελειως διαφορετικο:

Daisy love by Teo Bot, on Flickr

τοχουμε ξαναπει.... κατω απο t=1/500 , τριποδο
δεν το λεω εγω, αλλα ο κανονας
ομορφη η daisy