Φύση - Άγρια ζωή / Nature - Wild life

Re: Nature

Επειδή τα βλέπω από κινητό, μπορώ να πω ότι εντυπωσιαστηκα από τον αισθητήρα της EM1.2 .
Ας μας διευκρινησει ο Βασίλης ποιους συγκεκριμένα εννοεί και τις διαφορές που βλέπει.

Nikon με Olympous οι φωτογραφίες που ανέβασε ο Κώστας είναι μουτζούρα μπροστά στις Nikon.
Βλέπω σε Dell Οθόνη 27'', το μικρό screen σε ξεγελά Ηλία. Μου δίνει την εντύπωση ότι από φωτογραφία έβγαλα φωτοαντίγραφο τόσο χάλια.

Απάντηση: Re: Nature

Βασίλη σε ευχαριστώ που στάθηκες και είδες τις φωτό, αυτό σημαίνει ότι κάτι σου κέντρισε το ενδιαφέρον εκτός από το να συγκρίνεις αισθητήρες.:operator:

Έγραψα όμως ήδη και σε άλλο νήμα σε ερώτηση του tiniakos ότι δεν με ενδιαφέρει τόσο να δει κάποιος τις φωτό για να αξιολογήσει τον αισθητήρα, την οξύτητα, τη λεπτομέρεια αλλά κυρίως αν του αρέσει η φωτό σαν κάδρο, αυτός ο λόγος μαζϊ με την ευκολία στην ταχύτητα ανεβάσματος (μιας και ο χρόνος μου εϊναι πολύτιμος ειδικά στις διακοπές) και την απουσία Wifi εδώ που είμαι είναι ο βασικός λόγος που ΟΛΕΣ οι φωτογραφίες μου ανεβαίνουν στην χαμηλή συμπίεση που βγαίνει από το site, αν εσυ μπορείς να αξιολογήσεις αισθητήρες με αυτά τα χαμηλής ποιότητας δείγματα και να κάνεις συγκρίσεις τεντώνοντας ένα αρχείο 150-200kb (που είναι συνήθως αυτό που ανεβαίνει στο site) σε 27αρη monitor και συγκρϊνοντάς τα με άλλα καλύτερης ποιότητας, κανένα απολύτως πρόβλημα για εμένα.

Επίσης να πω για ακόμη μια φορά ότι όλες οι φωτό που έβαλα είναι jpeg επεξεργασμένα στο iPad Pro 10.5' (νέα αγορά λίγο πριν φύγω για διακοπές), εκεί τα βλέπω εκεί τα επεξεργάστηκα για πρώτη φορά και επιφυλάσσομαι για την επεξεργασία τους μιας και δεν ξέρω πόσο αντέχουν σε πολύ μεγάλο monitor μετά την επεξεργασία που τους έχω κάνει ακόμη και τα πιο καλής ποιότητας. Άλλος ένας λόγος λοιπόν να μην ανεβάσω φουλ δείγματα γιαυτο και δεν τα έχω ανεβάσει (χώρια που εδώ είμαι μόνο με κακής ποιότητας 4g) ούτε στο google photos που συνήθως κάνω ένα άλμπουμ με καλής ποιότητας δείγματα. Επίσης εχω πολύ καιρό να επεξεργαστώ JPEG αλλά το έκανα έξ ανάγκης γιατί δεν έχω βρει τρόπο να φέρω μέσα στο iPad στο LR mobile αρχεία RAW, παρόλα αυτά σε πολλές περιπτώσεις εντυπωσιάστηκα από τη δυνατότητα ελαστικότητας του αρχείου ειδικά σε δυναμικό εύρος. Δευτερευόντως εϊναι η πρώτη φορά που επεξεργάζομαι αρκετά αρχείο στο LR mobile και παρότι ήταν αρκετά εύκολο, ευχάριστο και φοβερά γρήγορο δεν ξέρω ποσό ακριβή είναι αυτά που πειράζω και ειδικά παράμετροι όπως το χρώμα, το WB, το clarity, sharpness κλπ. Αυτό θα το αξιολογήσω μόλις γυρίσω και βρώ τον απαραίτητο χρόνο σε θέαση μεγάλου monitor.

Βλέπω τις φωτογραφίες φίλων και μη, τις απολαμβάνω και χαίρομαι με τη πρόοδό τους μάλιστα συνεχίζω να μαθαίνω μέσα από τη δουλειά όλων.
Ανέφερα ότι είναι πολύ όμορφες φωτογραφίες κρίνοντας πάντα θέμα κάδρο και φωτισμό. Όμως δεν μπορούσα να μην αναφέρω τη τεράστια διαφορά που είδα.
Σε μελλοντική μας συνάντηση θα ήθελα να δω το ipad pro όπου έχω ακούσει τα καλύτερα, ευχές σε επόμενα κλικς με όμορφες φωτογραφίες σε όλους.

Ευχαρίστως Βασίλη να σου δείξω ότι θαχω μάθει μέχρι τότε, μέχρι στιγμής το δουλεύω πειραματικά και με έχει βοηθήσει στα μέγιστα να επεξεργαστώ φωτό οπουδήποτε και αν εϊμαι κάτι που με βοηθά πολύ στο να κατανέμω τον χρόνο μου καλϋτερα, θέλει όμως υποστήριξη από καλό wifi ή από περίσσεια 4g σε GB για ταυτόχρονη αποθήκευση σε cloud,

μέχρι στιγμής βλέπω ότι το LR mobile είναι ταχύτατο ακόμη και με αρχεία hires που στην desktop έκδοση του Lr στον υπολογιστή μου σέρνονται, αν δώ ότι το κάνει πετυχημένα (κοιτάζοντας και συγκρίνοντας τα αρχεία και σε μεγάλο monitor) θα προχωρήσω και σε αγορά πιο δυνατού προγράμματος όπως εϊναι το Αfinitty pro που έχει προτεϊνει ο Γιάννης ο Σπύρου γιατί ακόμη το Lr mobile υστερεί σε πληρότητα.

Όσο για την διαφορά που εντόπισες προφανώς και για να το γράψεις θα υπάρχει σε μεγάλο μόνιτορ όχι μόνο για αρχείο Apsc αισθητήρα αλλά και μικρότερου αισθητήρα 1" εφόσον τα αρχεία δεν έχουν υποστεί απωλεστική συμπίεση.

ευχαριστω πολύ παιδιά !! λατρεύω το "γράψιμο" και τις ιδιαιτερότητες των παλαιών φακών και ήδη στον πρώτο χρόνο ενασχόλησής μου με την φωτογραφία φρόντισα να επενδύσω σε μια μικρή συλλογή απο τέτοιους , με συγκρατημένο κόστος βέβαια, παρά σε σύγχρονους. Στο μέλλον θα ήθελα να ανεβάσω ένα συγκριτικό μεταξύ τους αλλά το επίπεδο γνώσεων στο φόρουμ είναι ακόμα υψηλό για εμένα και όταν θα γίνει αυτό θα ήθελα να είναι κάτι τουλαχιστον αξιοπρεπές.

Κάκτολούλουδο, το βρήκα εχθές μπροστά μου χωρίς να έχω όμως φακό μάκρο, ήταν γύρω στα 2 εκ., φωτό με πολύ crop 60-70% με τον sigma 30/1.4, δυστυχώς έχασα σε εστίαση το κεντρικό λουλούδι.

IMG_2173.jpg

Πέρα από τα τεχνικά της λήψης, είναι μια .. ζαλάδα. Δεν αντέχω την παρατήρηση ή την 2η ματιά, άσε που έχω και πονοκέφαλο σήμερα και με το που την είδα κόντεψα να πέσω από την καρέκλα

Χεχεχε... Μάλλον αυτός είναι ο στόχος, να ζαλίζονται τα έντομα και να πέφτουν πάνω να πιούνε νέκταρ! :flipout:

Πολύ ωραία εικόνα! Κι ας χάνει στο κέντρο το λουλούδι.

Όντως σου κάνει ζαλάδα.:flipout:

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!

πριν λίγες μέρες παρέλαβα έναν pentacon 50/1.8 , η βροχή του Σαββατοκύριακου ήταν ευκαιρία για μερικές δοκιμές. Όλες οι λήψεις έχουν γίνει με ανοιχτό διάφραγμα στο 1.8 καθώς το ζητούμενο ήταν η "ονειρική" εικόνα που μπορεί να δώσει αυτός ο φακός. Enjoy φιλαράκια...

_A010080-1 by dimitris leventis, on Flickr
_A010068-1 by dimitris leventis, on Flickr
_A010058-1 by dimitris leventis, on Flickr
_A010056-1 by dimitris leventis, on Flickr
_A010072-1 by dimitris leventis, on Flickr
_A010089-1 by dimitris leventis, on Flickr

Η τελευταία ξεχωρίζει, αν θες ανέβαζέ τες λίγο μεγαλύτερες για να μην ανατρέχουμε στο flikr ντε και καλά!