Φύση - Άγρια ζωή / Nature - Wild life

Απάντηση: Wildlife - άγρια ζώα, πτηνά, ερπετά ...

Πιστεύω πως ο Ιωσήφ περνάει φάσεις και κάθε φορά τα δίνει όλα και μας εντυπωσιάζει. Δεν μπορώ να ξεχάσω τα ηλιοβασιλέματα πχ

Re: Wildlife - άγρια ζώα, πτηνά, ερπετά ...

Ευχαριστώ πολύ! Δημήτρη, ο όρος ´πουλάς´ με έκανε να γελάσω πολύ!
Η αλήθεια είναι πως μου αρέσουν πολύ διάφορα είδη φωτογραφίας και δύσκολα κατασταλάζω σε ένα. Φυσικά ανά φάσεις ασχολούμαι περισσότερο με ένα είδος, όπως είπε κι ο Αποστόλης.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι κατ´ ανάγκη κακό ή καλό!

Re: Wildlife - άγρια ζώα, πτηνά, ερπετά ...

Καλό είναι... εμένα "γυναίκες" μου είναι οι πόρτες και τα λουλούδια, αλλά έχω κι άλλες "ερωμένες"... :flipout:

Απάντηση: Wildlife - άγρια ζώα, πτηνά, ερπετά ...

Πολύ ωραία λήψη Ιωσήφ. Η αντανάκλαση, οι κύκλοι ...

Απάντηση: Re: Nature

Δημήτρη πολύ καλή αλλά το busy background δεν τη βοηθά (προσωπικά θα την κρόπαρα), Βασίλη καλή προσπάθεια σε ένα πολύ δύσκολο θέμα, θα την ήθελα portrait ως κάδρο και <more bug freeze> ειδικά στα φτερά, ίσως να ήθελε ακόμη πιο ψηλή ταχύτητα κλείστρου ή μεγαλύτερο βάθος πεδίου (ανάλογα την απόσταση) μιας και η μηχανή εστίασε στο λουλούδι.

Re: Nature

Πως να "θολώσω" φόντο με f5,5 στα 100mm φίλε?

Δεν κουβάλαγα μαζί τον opteca, βολτίτσα με την σύζυγο είχα πάει με αγαπησιάρα γκρίνια "πάλι με ζουζούνια ασχολείσαι?"... :bigcry::flipout:

edit: το λελούδι δεξιά αν προσέξεις είναι μπροστά από την πεταλούδα - είχε και αεράκι, συνθήκες σούπερ...

Απάντηση: Re: Nature

Γκρίνια η γυναίκα γκρίνια εγώ άντε βγάλε άκρη... αν είχες ζουμάρει πιο πολύ από τα 100mm και ήσουν λίγο πιο πίσω (για το ίδιο κάδρο) θα είχες μάλλον πιο θολό background έστω και με τον σκοτεινό τηλεφακό. Δεύτερη λύση παρε μια FF να ξενιάσεις γιατί με τον opteca μέχρι να εστιάσεις θα είχε φύγει το πετούμενο :violent-smiley-030:

Βρε Βασίλη όλο γκρινιάζεις για θολούρα τι να κάνω ο καημένος παρασύρθηκα αφού τα φτερά δεν με ενθουσιάζουν, ίσως να φταίνε τα ματιά μου αλλά όταν κροπάρουμε τόσο πολύ (που δεν το ηξερα και πριν γράψω την είδα στο Flickr) και η λιβελούλα θα δείχνει soft όπως ο παπάς της X100 ... μάλιστα πήγα να γράψω οτι αυτή δεν δειχνει να είναι φωτό από Α9 αλλά από m43 αλλά συγκρατήθηκα:flipout:

Last edited:
Re: Nature

Όντως είναι εστιασμένη η κακή επεξεργασία φταίει για τα φτερά, έτσι είπα δεν λέει και τίποτε αξιόλογο σα φωτογραφία.
Όμως μη μου συγκρίνεις με τον ιερέα, τα μάτια της βγάζουν μάτια.
...μιλάμε για crop όχι αστεία.

web 2_DSC7751.jpg

Last edited: