Φύση - Άγρια ζωή / Nature - Wild life

Η πρώτη φωτογραφία είναι το τελικό αποτέλεσμα. Στη δεύτερη είναι η αρχική λήψη.
Θα εκτιμούσα τα σχόλια σας μιας και πρώτη φορά δοκιμάζω κάτι τέτοιο.View attachment 265431View attachment 265432
Δεν πολυφαίνεται το edit και το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ συμπαθητικό.
Αν και προσωπικά δεν θα το έλεγα αυτό φωτογραφία, παραείναι διαφορετικό από αυτό που είδε ο φακός, αλλά ψηφιακή τέχνη.

Η πρώτη φωτογραφία είναι το τελικό αποτέλεσμα. Στη δεύτερη είναι η αρχική λήψη.
Θα εκτιμούσα τα σχόλια σας μιας και πρώτη φορά δοκιμάζω κάτι τέτοιο.View attachment 265431View attachment 265432
Δεν το κατάλαβα καν. Εννοείται ορθώς επιχείρησες το πόνημα και δικαιώθηκες.

• Love
Reactions: anochampions
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια.
Περισσότερο ήθελα να δω αν ήταν πετυχημένη η επεξεργασία. Αυτή τη σκηνή ήθελα να πετύχαινα.
Ανοίγω μεγάλη συζήτηση, θα είχε όμως ενδιαφέρον ... μέχρι πού φτάνουν τα όρια επεξεργασίας μιας φωτογραφίας;

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια.
Περισσότερο ήθελα να δω αν ήταν πετυχημένη η επεξεργασία. Αυτή τη σκηνή ήθελα να πετύχαινα.
Ανοίγω μεγάλη συζήτηση, θα είχε όμως ενδιαφέρον ... μέχρι πού φτάνουν τα όρια επεξεργασίας μιας φωτογραφίας;
Ειναι λεπτό το ζήτημα.
Προσωπικά δε ξέρω τι είναι "σωστό"
Κάποτε σε ένα άλλο φόρουμ έγραψα αυτο:

"Τί σας πειράζει αν ο άλλος κάνει επεξεργασία ή όχι;;
Ότι θέλει κάνει κάποιος με το υλικό του. Από εκεί και πέρα, δε σου αρέσει τον προσπερνάς και δεν ασχολείσαι.
Αμα από την άλλη έχει κάνει επεξεργασία που δεν κατάλαβες ή ότι πρόσθεσε ή αφαίρεσε κάτι, τότε απλά έπεσες στην ''παγίδα'' του. Και τί έγινε? Τί να κάνουμε..

Προσωπικά με ενοχλεί η πολύ και υπερβολική επεξεργασία (όταν φαίνεται... υπάρχουν τεχνήτες που την κάνουν αλλά δεν φαίνεται) και προσπαθώ να μην κάνω τέτοια αλλά και θα αφαιρέσω πράγματα (πχ μια μύτη μιας βάρκας αν μπαίνει μέσα στο κάδρο μου και δεν την θέλω... μπορεί να την έχω δει και εξαρχής και να σκεφτώ θα την αφαιρέσω στο edit γιατί έτσι θέλω να καδράρω εδώ, αλλίως δε θα μου αρέσει η φωτό πχ κλπ) και θα παίξω με αντίθεση, χρώματα κλπ.

Στην παρακάτω φωτό του Fan Ho η μεγάλη σκιά στον τοίχο προστέθηκε μετά, στον σκοτεινό θάλαμο.... (καταλαβαίνετε τί θα ήταν η φωτό χωρίς αυτή τη σκιά έτσι

;;) ... Και το μοντέλο είναι η ξαδέρφη του...''

c5a0e63c-63a8-4abd-826b-b2b83d0b726f_570.webp.7a051eae23d35c53bb91d0a691e0314b.webp

///////////

Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι είναι το νοιώθει ο καθένας μέσα του και το πόσο καλά είναι με τον εαυτό του και τι θεωρεί ο ίδιος αποδεκτό εντός ορίων του edit του ή όχι.

Σε αυτή τη φωτό

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

το κάτω μέρος ήταν αλλιώς με κλαδάκια , θολά φύλλα κλπ, δε μου άρεσε και με το lightroom και το AI generate έκανα διαφορά σποτ στο κάτω μέρος και έβαζε παρόμοια στοιχεία σε σημεία που ταίριαζαν με την υπόλοιπη φωτό και μετά από διάφορες προσπάθειες βρήκα αυτό που μου άρεσε για να μου αρέσει η φωτογραφια.
Σε κάτι τέτοιο πχ δεν έχω προσωπικά θέμα και είμαι εντάξει με τη συνείδηση μου.

Η φωτό πριν την επεξεργασία του κάτω μέρους.

imgi_17_2025-02-03_20-45-42_BR8S4.jpeg

Last edited:
Θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου!

Ειναι πως νοιώθει ο καθένας.
Πχ να κάνω αυτό που έκανε ο fan ho... δε θα το έκανα.
Θα ενοιωθα ότι κλέβω...
Αλλά πάντα ειναι προσωπικό το θέμα.
Αμα δεν το έλεγε ο ίδιος, θα είχε κρατήσει στα μάτια μου τη δυναμική της και όλα καλα... θα το ''έτρωγα''... αλλά εγώ όπως είπα δε θα το έκανα.

Last edited:
  • Like
Reactions: LongTom