Φύση - Άγρια ζωή / Nature - Wild life

Γενικά, δύσκολο το είδος της φωτογραφίας αυτής...
Είναι δύσκολο κοντά σε πόλεις που έχεις μια φούχτα είδη ή σε εξοχές που τα ζώα είναι πολύ ντροπαλά.
Εκεί είσαι σαν κυνηγός και στήνεις καραούλι για μια καλή με τις περισσότερες να είναι πολύ μακρυνές.
Όταν σε γράφουν στα @@ τους τα ζώα, τότε είναι εύκολο. Σαν φωτογραφία σε ζωολογικό κήπο...

Είναι δύσκολο κοντά σε πόλεις που έχεις μια φούχτα είδη ή σε εξοχές που τα ζώα είναι πολύ ντροπαλά.
Εκεί είσαι σαν κυνηγός και στήνεις καραούλι για μια καλή με τις περισσότερες να είναι πολύ μακρυνές.
Όταν σε γράφουν στα @@ τους τα ζώα, τότε είναι εύκολο. Σαν φωτογραφία σε ζωολογικό κήπο...
Εξού και οι δεύτερες φωτό που βγήκαν "ευκολα" ενώ στο άλλο στο ρέμα περίμενα αρκετά να έρθει πιο κοντά .

Σήμερα μετά από αρκετό κυνήγι και υπομονή, στο βουνό δίπλα στο σπίτι μου (βγήκα για ένα 2ωρο για φωτό), κατάφερα να κάνω κάποια (θεωρούσα κοντινά...) κλικ που μου άρεσαν..
Δυστυχώς δεν πήρα το αποτέλεσμα που θα ήθελα...
Θα γράψω σε κατάλληλο θέμα τις απορίες μου και τις σκέψεις μου..

Golden Hour η παρακάτω.
Iso 1800
1/1250 Κλείστρο
f6.3
400mm
πήγα λίγο να κάνω ETTR (exposure to the right) να δω κάτι.. εξού και τα παραπάνω settings..

Μαυροτσιροβάκος
DSC_7321-Enhanced-NR-2.jpg

πρωτη προσπαθεια με την canon r6 II + tamron 70-210mm... κοντος φακος για τεταοια θεματα, αλλα δεν εχω αλλον αυτη τη στιγμη δυστυχως.

Στο παρκο Τριτση, με συνεφια και λιγο ηλιο που και που... οσο αντεξαν τα ποδια μου !

WCGdnaW.jpeg

L5vPUCL.jpeg

DM9TnKP.jpeg

πρωτη προσπαθεια με την canon r6 II + tamron 70-210mm... κοντος φακος για τεταοια θεματα, αλλα δεν εχω αλλον αυτη τη στιγμη δυστυχως.

Στο παρκο Τριτση, με συνεφια και λιγο ηλιο που και που... οσο αντεξαν τα ποδια μου !

WCGdnaW.jpeg

L5vPUCL.jpeg

DM9TnKP.jpeg
Μέγεια!
Βλέπεις να πηγαίνεις στον 100-400 rf?

μπα, δεν υπαρχει φραγκο...δυστυχως.

Καλη και γρηγορη η R6 II , αλλα ειδικα με κοντους φακους μου λειπουν τα Mpixel της R5.
Γι'αυτό κρατώ την S1R με πολλά Mpx αλλά κυρίως για τοπιο , δεν κάνει για σπορ

Αν είχα την ΙΙ που είναι άλλο σώμα σε ταχυτητα AF θα σκεφτόμουν σοβαρά αντί του 50-200/2.8 που πήρα τον FF Lumix 100-500mm μιας και έχω και τον πολ/στη 1.4/Χ

τωρα ειδα οτι ειπες τον RF 100-400... νομιζα τον rf 100-500 που ειναι πανακριβος ακομα και μεταχ/νος!

Ο RF 100-400 ηταν αρχικα ο στοχος μου, ισως καποια στιγμη παω εκει, αλλα δεν μ αρεσει το κλειστο διαφραγμα.

Επειδη προτεραιοτητα μου τωρα ειναι οι κλειστοι χωροι για σπορ (μπασκετ/κολυμβηση που κανουν τ ανηψια/βαφτηστηρια κλπ) ηθελα κατι φωτεινο.

Ισως καποια στιγμη παω στον παλιο αλλα καλο EF 400mm 5.6.

• Like
Reactions: stratigos24
τωρα ειδα οτι ειπες τον RF 100-400... νομιζα τον rf 100-500 που ειναι πανακριβος ακομα και μεταχ/νος!

Ο RF 100-400 ηταν αρχικα ο στοχος μου, ισως καποια στιγμη παω εκει, αλλα δεν μ αρεσει το κλειστο διαφραγμα.

Επειδη προτεραιοτητα μου τωρα ειναι οι κλειστοι χωροι για σπορ (μπασκετ/κολυμβηση που κανουν τ ανηψια/βαφτηστηρια κλπ) ηθελα κατι φωτεινο.

Ισως καποια στιγμη παω στον παλιο αλλα καλο EF 400mm 5.6.
Ο RF100-400 έχει IS, κάτι που κάνει τεράστια διαφορά στο χέρι και θα ισοσταθμίσει κάπως το f8. Είναι και μικρότερος ελαφρύτερος.

Ο EF 400f5.6 είναι αστέρι ακόμη και σήμερα για τα λεφτά του, αλλά πρέπει να δεχτείς τους αρκετούς περιορισμούς του σε τέτοιες χρήσεις που θέλεις.
Βέβαια με ένα μονόποδο θα κάνεις δουλειά.

Αμφότεροι καλοί πιστεύω, αλλά για εσωτερικούς χώρους και εγώ θα πήγαινα στα f5.6.
Δεν βρίσκεις εύκολα τα δύο στοπ όταν έχεις να κάνεις με γρήγορα διαφράγματα για σπορ.

το IS δεν ισοφαριζει το ομως φως που μπαινει στο φακο, ουτε το μικρο DOF δυστυχως.

Ειμαι "εραστης" του μικρου βαθους πεδιου ... γι αυτο και παραμενω στο FF. :p

το IS δεν ισοφαριζει το ομως φως που μπαινει στο φακο, ουτε το μικρο DOF δυστυχως.

Ειμαι "εραστης" του μικρου βαθους πεδιου ... γι αυτο και παραμενω στο FF. :p
Εξαρτάται τι εννοείς.
Εάν μιλάς για σπορ σε σκεπαστό στάδιο, τότε όντως όχι.
Εάν όμως αναφέρεσαι σε πανίδα, τότε αρκετές φορές ναι.
Οι περισσότεροι απλά βγάζουν πορτραίτο στα ζώα και εκεί το IS κάνει τη διαφορά σε χαμηλούς χρόνους όταν έχεις να δουλέψεις με f8.