Φύση - Άγρια ζωή / Nature - Wild life

Δεν τις έχω ανεβάσει στο flickr. Γενικά βαριέμαι να ανεβάζω. Σήμερα που ήμουν σπίτι είπα να ανεβάσω μερικές.
Όλες οι λήψεις έγιναν με την Nikon Z8 + Nikkor Z 180-600mm f5.6-6.3 VR και η όποια ελάχιστη επεξεργασία των ΗΕ* RAW στο DxO Photolab 8.

• Like
Reactions: stratigos24
Παρακαλώ κάποιος από τους διαχειριστές να σβήσει το post αυτό. Προσπάθησα αλλά μάλλον δεν το κάνω σωστά.

Last edited:
Φερε το πτηνό ενα τσικ πιο αριστερά, ανοιξε λιγο τα μαύρα της, κοψε λιγο κατω και εφυγες για Φωτογραφία της Χρονιας Φυση 2026.
Δύσκολο αρχείο δυστυχώς, αυτό έλεγα τώρα και με φίλο. Τουλάχιστον με το λιγοστό editing που ξέρω, δε μπορώ να φέρω πιο καλά τα χρώματα, απο τις περίεργες περιβαλλοντικές συνθήκες και κόντρα φωτισμού (κρατούσα τη μηχανή με το ένα χέρι, από μια εξέδρα που καθόμουν, για να έρθει ίδια όσο γίνεται με το νερό) και έκανα κάποιες λήψεις όσο ηταν σε σωστή στάση/θέση το πτηνό.

παρόλαυτα, κάνω μια προσπάθεια σε όσα είπες (προσπάθησα πολύ αλλά..... ):

DSC_0429-.jpg

ΥΓ: Πάλι ίσως θέλει λίγο αριστερά.. :P

Δύσκολο αρχείο δυστυχώς, αυτό έλεγα τώρα και με φίλο. Τουλάχιστον με το λιγοστό editing που ξέρω, δε μπορώ να φέρω πιο καλά τα χρώματα, απο τις περίεργες περιβαλλοντικές συνθήκες και κόντρα φωτισμού (κρατούσα τη μηχανή με το ένα χέρι, από μια εξέδρα που καθόμουν, για να έρθει ίδια όσο γίνεται με το νερό) και έκανα κάποιες λήψεις όσο ηταν σε σωστή στάση/θέση το πτηνό.

παρόλαυτα, κάνω μια προσπάθεια σε όσα είπες (προσπάθησα πολύ αλλά..... ):

View attachment 270929

ΥΓ: Πάλι ίσως θέλει λίγο αριστερά.. :P
Ναι, φυσικά φαίνεται η δυσκολία της λήψης. Ίσως ελαφρώς oversaturated και σαν να έχασε λίγο το φυσικό φως της πρώτης εκδοχής. Η θέση μού φαίνεται εντάξει. Εύγε σε κάθε περίπτωση! Ζηλευτή!

• Love
Reactions: stratigos24
Ναι, φυσικά φαίνεται η δυσκολία της λήψης. Ίσως ελαφρώς oversaturated και σαν να έχασε λίγο το φυσικό φως της πρώτης εκδοχής. Η θέση μού φαίνεται εντάξει. Εύγε σε κάθε περίπτωση! Ζηλευτή!
(χειρότερος από τον @Kosh κατάντησα)

Η πρώτη φορά που έβγαζα shadows και δεν άλλαζε τίποτα στο πουλί, απλά γινόταν πιο αχνή η όλη εικόνα... ένα dehaze λογικά απαλό θα βοηθούσε κάπως..
Δεν ήταν και κοντά από 24mp μετά το crop έμενα με 4MP και έκανα λίγο upscale με το Aiarty και έγινε 8MP.
400mm με ένα χέρι σε φακό με εξωτερικό ζοομ.., σε περίεργη στάση για να είναι στο ίδιο ύψος με το πτηνό κλπ κλπ.

• Like
Reactions: toupia
Πάρα πολύ ωραία Αλκυόνη.
Προσπαθώ εδώ και 3 χρόνια να βρω στη Σουηδία, αλλά είναι πάρα πολύ σπάνια.
Εδώ Ελλάδα είναι πιο συνηθισμένη?
Έχω δει φωτο σε γκρουπ και Flickr με Αλκυόνη από Πάρκο Τρίτση (από εκεί είναι και το πτηνό που έβαλα παραπάνω) και αν δεν κάνω λάθος Πάρκο Σχοινιά ή Λιμνοθάλασσα Ωρωπού.

• Like
Reactions: LongTom
Η πρώτη φορά που έβγαζα shadows και δεν άλλαζε τίποτα στο πουλί, απλά γινόταν πιο αχνή η όλη εικόνα... ένα dehaze λογικά απαλό θα βοηθούσε κάπως..
Δεν ήταν και κοντά από 24mp μετά το crop έμενα με 4MP και έκανα λίγο upscale με το Aiarty και έγινε 8MP.
400mm με ένα χέρι σε φακό με εξωτερικό ζοομ.., σε περίεργη στάση για να είναι στο ίδιο ύψος με το πτηνό κλπ κλπ.
Θα δοκίμαζα να πειράξω τα shadows μόνο στο πτηνό, πάντως. Αλλά είναι ωραίο και έτσι.

Πάρα πολύ ωραία Αλκυόνη.
Προσπαθώ εδώ και 3 χρόνια να βρω στη Σουηδία, αλλά είναι πάρα πολύ σπάνια.
Και εδώ (Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου) μη νομίζεις. Σε βλέπουν από τα 50 μέτρα και εξαφανίζονται.

Θα δοκίμαζα να πειράξω τα shadows μόνο στο πτηνό, πάντως. Αλλά είναι ωραίο και έτσι.
Σου λέω δεν αλλάζει τίποτα. :ROFLMAO: Πίστεψέ με.. βγάζω shadow με μάσκα στο πτηνό και είναι λες και δεν κάνω τίποτα, χρώμα φεύγει όχι shadow .. έχω δοκιμάσει τα πάντα και Ultrex... Τ.ι.π.ο.τ.α!
Είναι λες και η κάμερα είχε DR 2EV.

edit: Από την αρχή την ξεκίνησα στο edit και την άλλαξα λίγο σε πιο θερμή, ίσως γιαυτό τα χρώματα τα βλέπεις διαφορετικά.
Πρέπει να έβαλά και ελάχιστο saturation και λίγο παραπάνω Vibrance στη 2η εκδοχή. Βασικά +9 saturation +69! :eek: Vibrance.

• Like
Reactions: toupia