Φύση...... πολύ σκληρή για να πεθάνει !!!!!

αυτά που είδατε καμμένα, στις φωτό που ανέβασα είχαν ξανακαεί το 1958.

Η ζημιά τότε από αυτά που μου έχει πει ο πατέρας μου ήταν χειρότερη, παρόλα αυτά μεγαλώνοντας μόνο του το δάσος έγινε θεριό......

το καλό τώρα που τα λέμε είναι ότι στην συγκεκριμένη περιοχή δεν προβλέπεται να επέμβει ανθρώπινο χέρι, οπότε ευελπιστούμε να ξαναγίνει θεριό !!!!!

Το αν θα το προλάβουμε είναι άλλο θέμα.....

Έχεις δίκιο. Αν δεν επέμβει ο άνθρωπος ή το κατσίκι μπορεί το δάσος να ξαναγίνει ίδιο. Στη Θάσο από όσο θυμάμαι είχε πολλά κοπάδια και τα μάζεψαν για πολλά χρόνια. Τώρα είναι πάλι λεύτερα βέβαια.

Καλά, μην ρίξουμε την ενοχή στα κατσικάκια τώρα... Ανθρώπου έργο είναι ο περιορισμός στο ελάχιστο των δασών, ανθρώπου έργο (ή εγκληματική αμέλεια) οι φωτιές και ανθρώπου έργο ( ή ανικανότητα) ο όλεθρος που σκόρπισαν αυτές οι φωτιές το καλοκαίρι που μας πέρασε (και κάθε καλοκαίρι...). Δυστυχώς λένε πως φέτος είναι δυσοίωνες οι προβλέψεις. Λόγω τραγικών ακόμα ελλείψεων στην Πυροσβεστική, λόγω καμίας έγκαιρης λήψης μέτρων (καλά αυτό δεν λέει και τίποτα γιατί πέρυσι είχαν εξαγγείλει αντιπυρικά μέτρα από τον ΑΠρίλη και να που καταντήσαμε από την "εφαρμογή" τους) και λόγω καυτού από θερμοκρασίες καλοκαίρι.. Ελπίζω και εύχομαι να μην επαληφθούν.

Μήνυμα ελπίδας Αντώνη, εξαιρετικός ο παραλληλισμός του πρίν με το μετά.
Αντε να δούμε και με την Πάρνηθα ένα γίνει κάτι ανάλογο.

Τα ίδια διαπίστωσα και εγώ προχτές.

Το βουνό πάνω από τη Βούλα πριν από καμιά 10αριά χρόνια ήταν κατάξερο. Πήγα και εγώ εχθές σε αναζήτηση αντίστοιχου τοπίου για γύρισμα ταινίας... φευ. Παντού καταπράσινα δέντρα και θάμνοι. Ούτε μια γωνίτσα ξεραΐλα. Τίποτα δεν έχουν αφήσει όρθιο πια αυτοί οι φυσιολάτρες. Και μάλιστα με τη συμμετοχή του Δήμου! Αίσχος και πάλι αίσχος!

Καλά, μην ρίξουμε την ενοχή στα κατσικάκια τώρα... Ανθρώπου έργο είναι ο περιορισμός στο ελάχιστο των δασών,

ανθρώπου έργο είναι και η βοσκή. Μην το γελάς, είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η χώρα μας έχασε από την αρχαιότητα πολλά από τα δάση της. Δεν μιλάμε για τα 1-2 κατσικάκια, αλλά για τα κοπάδια.