Φυσικό Αέριο.... πρόβλημα

Principe

Senior Member
27 October 2014
436
Ανοίγω αυτό το νήμα, καθώς δεν βρήκα κάτι παρόμοιο μετά από ψάξιμο.
Από χθες δεν έχουμε στο σπίτι ζεστό νερό. Τρέχει κανονικά το κρύο νερό, αλλά μόλις βάζω τη βρύση να τρέχει στο "ζεστό"... σταματάει εντελώς (δεν τρέχει κρύο νερό, σταματάει εντελώς όταν είναι στη θέση "ζεστό"). Μου είπαν ότι ίσως πάγωσαν οι σωλήνες, λόγω του ψύχους των ημερών. Οκ, αυτό το φαντάστηκα κι εγώ. Το θέμα είναι..... ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ. Όποιος είχε παρόμοιο πρόβλημα και το έλυσε... παρακαλώ ας πει τον τρόπο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Όντως φαίνεται να εχουν παγώσει οι σωλήνες και αυτο δεν ειναι καλο γενικά , γιατί η διαστολή του νερού ειναι αρκετή ,και σκανε οι σωλήνες συνήθως .
Μέθοδο για να τις ξεπαγωσεις δεν ξέρω ,αυτο εξαρτάται και απο τον οροφο που είσαι ,πόσα μέτρα ειναι οι σωλήνες ,αν φαίνονται κ.α.

Για να μην παγώνουν , εκτος απο αρμαφλεξ (μόνωση) που φαντάζομαι θα εχουν ,μια καποια λύση ειναι να αφήνεις το ζεστο να στάζει αρκετουτσικα ώστε να μην παγώνει το νερο όντας στάσιμο.

Έχεις ηλιακό θερμοσίφωνα ?. Έχεις εξωτερικό λέβητα φυσικού αερίου.?

Συνήθως παγώνει το τμήμα της σωλήνας που είναι εξωτερικό και τροφοδοτεί τον λέβητα ή τον ηλιακό με νερό. Αν το εντοπίσεις και είναι σχετικά μικρού μήκους (1,2,3 μέτρα) δοκίμασε να βρέξεις με ένα κουβά ζεστό νερό (ίσως και αρκετές φορές) σε όλο το μήκος του.
Προφανώς αφού έχεις κρύο νερό δεν έχει παγώσει η κεντρική σωλήνα που τροφοδοτεί το σπίτι σου , απλά μόνο η δικλάδωση που πάει στον λέβητα ή τον ηλιακό γιά το ζεστό- εντόπισε το.

Αφού αποκτήσεις ροή , άφησε συνεχώς την βρύση να δακρύζει σιγά-σιγά όλες τις κρύες μέρες.

Last edited:
αν καταλαβα καλα, δεν εχετε καθολου ροη νερου οταν γυρισετε τη βρυση στο ζεστο.
σε αυτη την περιπτωση ελενξτε δυο πραγματα
1)εαν υπαρχει ηλιακος στην ταρατσα ισως καποιος κατα λαθος εχει γυρισει τη βανα παροχης του νερου.
2)εαν η βανα ειναι στη σωστη θεση θα πρεπει να ελενξετε τη σταθμη του αντιψυκτικου στο καζανι του ηλιακου
δειτε εδω http://www.helioakmi.com/images/stories/pdf/gr/antipsyktiko-ygro-hliakou-thermosifona.pdf

***Δεν ειμαι υδραυλικος, ειχα το ιδιο προβλημα και η λυση ηταν απλη (νο1).Ο υδραυλικος που ειχα ρωτησει μου ειχε προτεινει και το νο2.Μιας και ανεβηκα ταρατσα ειχα παρει αντιψυκτικο και συμπληρωσα περιπου ενα λιτρο.Ειδα εντυπωσιακα αποτελεσματα!