Φύσημα σε αναλογική σύνδεση AV με PC

mindscape

Established Member
14 August 2007
230
Συνδέω αναλογικά τον υπολογιστή με τον AV μου, αναλογική απλή έξοδος κάρτας ήχου on board του υπολογιστή σε 2 RCA Audio στον AV και έχω πολύ φύσημα ενώ χρειάζεται να ανεβάσω πολύ τα db για να ακούσω ικανοποιητικά δυνατά ενώ με cd player δεν έχω κανένα από το δύο προβλήματα, άρα είναι θέμα σύνδεσης με το pc.

Αν μπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβώς συμβαίνει και πως μπορει να διορθωθεί. Φταίει γενικά αυτή η σύνδεση (αναλογική) pc με av, φταίει η κάρτα ήχου μου (όταν κουνάω το καλώδιο το φύσημα εντείνεται), φταίει το καλώδιο (καινούριο όμως, λιγότερο πιθανό)...

Ευχαριστώ.

xmm Για να δούμε τώρα, καταρχήν πρέπει να ξέρεις ότι οι onboard κάρτες ήχου έχουν αρκετά επίπεδα θορύβου, λόγω κυκλωμάτων που δουλεύουν σε υψηλότερες συχνότητες κοντά στο chipset ήχου.
1. Δες μήπως η σχετική ρύθμιση από τον μίκτη ήχου όσον αφορά την έξοδο line out είναι χαμηλωμένη ή η είσοδος του cd player του υπολογιστή είναι και αυτή σε χαμηλή στάθμη.
2. Πρόσεξε μήπως συνδέεις σε λάθος είσοδο του ενισχυτή Α/V το HTPC
3. Μια ματιά στη ποιότητα των καλωδίων δεν βλάπτει και ειδικά πρόσεξε αν σε κάποιο άκρο έχει κοπεί η γείωση.
4. Άλλαξε κάρτα ήχου με μια όχι απαραίτητα πολύ ακριβή.
5. Αν πιάνουν τα χέρια σου φτιάξε μια buffer με ένα τελεστικό με μοναδιαίο κέρδος.

επίσης στον mixer της κάρτας κάνε mute ολες τις εισόδους εκτός απο αυτην της αναπαραγωγής. Και ιδίως του μικροφώνου.

1. Δες μήπως η σχετική ρύθμιση από τον μίκτη ήχου όσον αφορά την έξοδο line out είναι χαμηλωμένη ή η είσοδος του cd player του υπολογιστή είναι και αυτή σε χαμηλή στάθμη.

επίσης στον mixer της κάρτας κάνε mute ολες τις εισόδους εκτός απο αυτην της αναπαραγωγής. Και ιδίως του μικροφώνου.

Το πρόβλημα διορθώθηκε σε σημείο να πω ότι λύθηκε, από τη στιγμή που στον μίκτη της κάρτας απενεργοποίησα την επιλογή "Είσοδος Γραμμής"... Ευχαριστώ.