Φύσημα σε αναλογική σύνδεση AV με PC

mindscape

Established Member
14 August 2007
230
Βλέποντας το σχετικά παρόμοι θέμα που έχετε εδώ, το βάζω και εγώ...

Φύσημα σε αναλογική σύνδεση AV με PC

Συνδέω αναλογικά τον υπολογιστή με τον AV μου, αναλογική απλή έξοδος κάρτας ήχου on board του υπολογιστή σε 2 RCA Audio στον AV και έχω πολύ φύσημα ενώ χρειάζεται να ανεβάσω πολύ τα db για να ακούσω ικανοποιητικά δυνατά ενώ με cd player δεν έχω κανένα από το δύο προβλήματα, άρα είναι θέμα σύνδεσης με το pc.

Αν μπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβώς συμβαίνει και πως μπορει να διορθωθεί. Φταίει γενικά αυτή η σύνδεση (αναλογική) pc με av, φταίει η κάρτα ήχου μου (όταν κουνάω το καλώδιο το φύσημα εντείνεται), φταίει το καλώδιο (καινούριο όμως, λιγότερο πιθανό)...

Ευχαριστώ.

Αντιγράφω από διπλανό thread με παρόμοιο πρόβλημα...

Καταρχήν, δεν είναι αυτό...

@djx33

Επίσης, με την ένταση των ηχείων στο τέρμα, ανεβοκατέβασε την ένταση από τον μίκτη των Windows. Αν ανεβοκατεβαίνει και ο θόρυβος, προέρχεται από την on-board κάρτα ήχου σου.

Η περίπτωση του φίλου ήταν θέμα ρεύματος...

Υπάρχει περίπτωση να είναι βρόγχος γείωσης που δημιουργείται σε συνδυασμό με κάποια άλλη συσκευή που έχεις στο ρεύμα.

Επειδή το πιο πιθανό είναι να σου δημιουργεί πρόβλημα η παροχή ρεύματος των εξωτερικών ηχείων σου, δοκίμασε πρώτα να αφαιρέσεις από επάνω μία μία τις εξωτερικές συσκευές που έχεις συνδεμένες επάνω.

Αν δεν το αποφύγεις τότε δοκίμασε να μονώσεις για λίγο τη γείωση της συγκεκριμένης πρίζας που σου αναφέρω.

Αν το πρόβλημα εξαφανιστεί τότε θα πρέπει να βρεις άλλη παροχή για τη συγκεκριμένη συσκευή...

Εγώ δεν έχω ηχεία συνδεδεμένα με πρίζα, τα ηχεία είναι συνδεδεμένα πάνω στον AV. Έχω την υποψία όμως ότι όταν τον έβαλα στο ρεύμα, αρχικά είχε περισσότερο φως στις ενδείξεις από ότι στη συνέχεια. ΑΝ αυτό σημαίνει κάτι δηλαδή... Αρχικά είχα την Plasma και τον AV στην ίδια πρίζα, τώρα με την Plasma σε διαφορετική, το πρόβλημα συνεχίζεται... Πως μπορώ να αποκλείσω το θέμα με το ρεύμα ότι σίγουρα δεν είναι από εκεί? Καταλήγω στο ότι αν δεν είναι αυτό, τότε χρειάζομαι μια κάρτα ήχου με ψηφιακή έξοδο για να αποφύγω το φύσημα-θόρυβο-παράσιτα, όπως το διάβασα στο διπλανό thread..

Στη δική μου περίπτωση πάντως δεν αρκούσε το να βγάλω την παροχή των ηχείων από το ένα πολύπριζο και να την βάλω σε άλλο (ο θόρυβος συνεχιζόταν). Ίσιωσε όταν δεν χρησιμοποίησα πολύπριζο και έβαλα την παροχή μόνη της σε άλλη πρίζα.

To ίδιο ισχύει και για τον ενισχυτή.
Δοκίμασες να δυναμώσεις τον ήχο απ'τα windows? Αν δυναμώνουν μαζί και τα παράσιτα τότε είναι η κ.ήχου. Αν όχι είναι το ρεύμα (οπότε αλλάζεις πρίζα).

Πάντως πάντα θα υπάρχει ένα φύσημα στις αναλογικές audio-out..

To ίδιο ισχύει και για τον ενισχυτή.
Δοκίμασες να δυναμώσεις τον ήχο απ'τα windows? Αν δυναμώνουν μαζί και τα παράσιτα τότε είναι η κ.ήχου. Αν όχι είναι το ρεύμα (οπότε αλλάζεις πρίζα).

Πάντως πάντα θα υπάρχει ένα φύσημα στις αναλογικές audio-out..
Το δοκιμασα το ανεβοκατεβασμα, καμια αλλαγη στο φυσημα. Εχω αλλαξει πριζα την Plasma που καταναλωνει πολλα, καμια αλλαγη. Θα δοκιμασω διαφορους συνδυασμους να δω αν ειναι ρευμα... Αν δεν δω αλλαγη, φυγαμε για καρτουλα, τι να κανουμε...

Έβαλες τον ενισχυτή σε πρίζα δική του, μόνο του, όχι πάνω σε πολύπριζο
Εμένα έτσι έφτιαξε...

Αν ο θόρυβος που ακούς είναι καθαρό φύσιμα (δηλαδή μόνο υψίσυχνος), είναι καθαρά θέμα αναλογικών σταδίων της κάρτας ήχου σου. Αλλά, το ότι αλλάζει όταν παίζεις με τα καλώδια, είναι ύποπτο. Μου κάνει πιο πολύ σε RF θόρυβο.

Το πρόβλημα διορθώθηκε σε σημείο να πω ότι λύθηκε, από τη στιγμή που στον μίκτη της κάρτας απενεργοποίησα την επιλογή "Είσοδος Γραμμής"... Ευχαριστώ.