Φύσημα στα ηχεία. Κάρτα ήχου?

Ronnie

New member
19 July 2011
19
Καλησπέρα παιδία και καλώς σας βρίσκω. Έκανα αναβάθμιση σε windows 7 και επειδή δεν υπήρχαν drivers για την παλιά μου κάρτα μια sound blaster live έβαλα μια καινούρια κάρτα ήχου που μου έδωσε ένας φίλος μου.(παλιό μοντέλο αλλά αχρησιμοποίητη). Η κάρτα είναι η terratec aureon 5.1 fun. Aφού πέρασα τους drivers και έκανα τις απαραίτητες ρυθμίσεις για τον ήχο στο πάνελ της κάρτας παρατήρησα οτι τα ηχεία(MX-5 wavemaster 5.1) μου βγάζουν ένα φύσημα όποτε ακούω μουσική και όταν πατήσω παύση συνεχίζουν το φύσημα και σταματούν μετά απο 6-10 δευτερόλεπτα. Μόνο αν τα χαμηλώσω εντελώς δεν ακούω τίποτα. Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ.

Αν την ώρα που παίζουν και ακούς το φύσημα, βγάλεις την είσοδο των ηχείων από την κάρτα ήχου, το φύσημα παραμένει ή σταματά αμέσως;

Δυστυχως δεν ξερω καποια αμεση λυση στο προβλημα σου.
Σαν κατοχος ομως μιας Live! (1998) μπορω να σου πω πως παιζει σε Vista 64-bit και κατα πασα πιθανοτητα θα παιζει και στα 7 με τον ιδιο driver.
Αν παρολα αυτα δεν βρεις ακρη ουτε με την μια καρτα, ουτε με την αλλη, τοτε μια (πολυ) φθηνη xonar ισως ειναι προτιμοτερο απο το να τρως ωρες ψαχνοντας.

Βεβαια για να μην εχει ενσωματωμενη καρτα ηχου η μητρικη σου πρεπει να ειναι πολυ παλια, και απορω γιατι μπηκες στον κοπο να βαλεις τα 7 (μιας και παλια μητρικη σημαινει και λιγη μνημη).
Τελος παντων. Αν εχει ενσωματωμενη καρτα ηχου χρησιμοποιησε αυτην.

Ναι, είναι παλιά η motherboard παρόλαυτα έχω 2GB μνήμη και είπα να κάνω μια αναβάθμιση αφού δεν αγοράζω pc. Η παλιά μου κάρτα είναι σίγουρα ασύμβατη με τα 7. Αν θες δες και εδω.
Αύριο θα πάω να αγοράσω ένα καλώδιο μήπως φταίει αυτό αλλιώς θα γυρίσω στα XP.

Επανέρχομαι. Το καλώδιο επισκευάστηκε γιατί δεν πάταγε καλά και έχανα τον ήχο καμιά φορα. Το πρόβλημα με το φύσημα παρέμεινε και η αιτία είναι η κάρτα ήχου....Το γράφω απλά μήπως ψάξει στο google κάποιος και χρειαστεί βοήθεια.

Eυχαριστώ το φίλο Κώστα που μπήκε στον κόπο να μου στείλει μια κάρτα ήχου που ήταν και σε άριστη κατάσταση. Η κάρτα τοποθετήθηκε και το πρόβλημα με το φύσημα λύθηκε.:ernaehrung004: