Φύσημα στο τρίτο πρόγραμμα

skam

New member
28 April 2007
23
Συνήθως ακούω τρίτο πρόγραμμα.
Έχω παρατηρήσει ότι όταν η ένταση της μουσικής ή της ομιλίας είναι χαμηλή ακούγετε ευδιάκριτο φύσημα.

Αν ρυθμίσω το tuner σε μονοφωνικό το φύσημα εξαφανίζεται, αλλά ...
Σε άλλους σταθμούς (πχ. κόσμος ή εν λευκό) δεν ακούγεται καθόλου φύσημα.
Αν βάλω το hi-blend η κατάσταση βελτιώνεται αισθητά αλλά χάνεται λίγη ευκρίνεια και κάτι ψιλά στα ψηλά.
Για να λύσω το πρόβλημα πήρα μια αρκετά καλή fm κεραία. Αλλά μόνο βελτίωσα το αποτέλεσμα, το φύσημα είναι παρόν.
Το πρόβλημα είναι αισθητό και στη συχνότητα 90,90 και στη 95,60.

Ξέρει κανείς αν μπορώ να το αντιμετωπίσω κάπως ή αν είναι εγγενές πρόβλημα του σταθμού?

χρησιμοποιώ ένα rotel tuner rt-870L και κεραία magnum dynalab st-2, μένω κοντά στα Εξάρχεια στην Νεάπολη.

φίλε μου, μάλλον είναι εγγενές.

φύσημα υπάρχει αδιόρατο σε κάθε σταθμό fm, ιδίως όταν είναι υψηλής τεχνολογίας (:twoguns:) και προϋπολογισμού όπως οι κρατικοί σταθμοί...

Αυτό + το γεγονός ότι στην μπάντα γίνεται το πάτα με να σε πατήσω είναι οι βασικοί λόγοι που έχω δυό τουλάχιστον δέκτες και δεν χρησιμοποιώ κανέναν.

Το τρίτο εκπέμπει με αρκετά χαμηλή μέση στάθμη και με χαμηλή ισχύ. Οπότε το φύσημα είναι αναμενόμενο. Απλά άκου μονοφωνικά, αυτό κάνω κι εγώ.

κεραια 18 στοιχειων και περιστρεφομενη για να ρυθμισεις ακριβως. Αυτην την κεραια που αναφερεις να την δωσεις στα παιδακια της γειτονειας σου να παιζουν

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Εντυπωσιακά γρήγορες!

Ξέχασα να γράψω ότι δείκτης έντασης στο tuner μου είναι καρφωμένος στο μάξιμουμ.

κεραια 18 στοιχειων και περιστρεφομενη για να ρυθμισεις ακριβως. Αυτην την κεραια που αναφερεις να την δωσεις στα παιδακια της γειτονειας σου να παιζουν

Καλύτερα να μην πω πόσο την αγόρασα...
Πάντως σε ένα φίλο τα αποτελέσματά της ήταν εκπληκτικά!
Σκέπτομαι να κάνω μια μια ακόμα προσπάθεια.
Έχεις να προτείνεις κάποια συγκεκριμένη?

Εγώ θα πρότεινα (ει δυνατόν) δορυφορική λήψη του τρίτου, χωρίς φύσημα! Θα έλεγα και μέσω internet, αλλά έχει τα χάλια της (20Kbps, Χριστέ μου, τέλειωσαν τα λεφτά στην ΕΡΤ φαίνεται...).

στου φιλου σου ισως δουλευε γιατι ισως να ειχε ιδανικωτερες συνθηκες ληψεως, αλλα σε εσενα μαλλον ειναι χειρωτερες.
http://www.triax.com/AntennaSystems/TerRec/Aerials/BII.aspx?productId={AED5D7EF-A433-42C6-95A1-B0316D7FAE82}&Tab=0
η το καλυτερο κανεις μια δικη σου σαν αυτον εδω
http://www.ham-radio.com/k6sti/korn1510.htm

Αυτή είναι ξώβεργα μάναμ... Όχι κεραία! :flipout:

Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα καλής ή κακής λήψης αλλά καλής ή κακής ποιότητας εκπομπής...
Η κεραία δεν έχει να κάνει με το φύσημα.
Μάλλον το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος που είναι κολλημένος με το τρίτο πρόγραμμα είναι δωρεά καινούργιου διαμορφωτή stereo προς το σταθμό...

ο καλυτερος σταθμος του κοσμου, αν το πεταξει η Δανικη Ραδιοφωνια ισως τον αγορασει το 3ο προγραμμα για μερικες δεκαριτσες.
Εχω γραψει 2 φορες στο 3ο προγραμμα αλλα δεν εχω παρει απαντηση, ισως να ειναι και αλλα πραγματα που δεν δουλευουν καλα εκει μεσα.

'Οπως όταν έσβησαν μεγάλο μέρος των αρχείων τους για να κάνουν οικονομία στις ταινίες. Όλη τη "Λιλιπούπολη" για παράδειγμα...

αυτο το κανανε και αλλοι, σαν το BBC πχ και η Σουηδικη Ραδιοφωνια. Ας μην τους κατηγοραμε για αυτο, αλλα αν καποιο μηχανημα τους δεν δουλευει οπως πρεπει, οπως υποστηριζεται εδω μεσα, τοτε καταπατουν την συμβαση τους με το κρατος για την προσφορα καλων υπηρεσιων προς το κοινο! καπου θα πρεπει να αποδωθουν ευθυνες και να φιαχτει αυτη η ατελεια. Σε τελικη αναλυση, σαν φορολογουμενος θα πρεπει να υπαρχουν και απαιτησεις!

αφου η ραδιοφωνια ειναι κρατικη/κρατικου δικαιου? επεται οτι παιρνει λεφτα απο το κρατος για να προσφερει καποιες υπηρεσιες. καπου στο συμβολαιο μεταξυ κρατους/ραδιοφωνιας θα πρεπει να υπαρχει καποια παραγραφος που να καθοριζει ποιες υπηρεσιες θα δωθουν πισω με τα λεφτα των φορολογουμενων που τους διδονται.
καπου θα πρεπει να διευκρινιζονται λεπτομερως και τα ειδη προγραμματων αλλα και οι τεχνικες πρωυποθεσεις και καπου θα πρεπει να ΑΠΑΙΤΕΙ το κρατος αυτες οι υπηρεσιες θα πρεπει να ανταποκρινονται στις υπαρχουσες τεχνικες εξελιξεις. Αν το 3ο Προγραμμα εχει ενα φυσημα συνεχως, παει να πει οτι εχει ενα τεχνικο λαθος που το κρατος θα απαιτησει να λυθει αλλοιως ειναι καταπατηση του συμβολαιου! Γιατι δεν ζηταει καποιος ενα αντιγραφο απο το συμβολαιο αυτο για να δουμε τι απαιτησεις εχει βαλει το κρατος και πως εκπληρουνται?

Τελικα μαλλον δεν εχεις ερθει ποτε στην Ελλαδα, ε?

Αυτα που λες ειναι αυτονοητα. Πλην ομως στην Ελλαδα το αυτονοητο δεν ισχυει υποχρεωτικα, συνηθως δηλαδη δεν ισχυει...

Τον καθε εναν που δουλευει σε κρατικη εταιρια, αυτο που τον νοιαζει ειναι να παραμεινει στη θεση του. Αυτο δεν εχει σχεση με το αν η εταιρια δουλευει σωστα. Συνηθως μαλιστα καποιοι χρειαζονται να επικρατει ενα γενικοτερο μπαχαλο. Ετσι επιβιωνουν πιο ευκολα.

Η βασικη ιδεα ειναι να μην δημιουργουμε προβληματα, ο καθενας στον ανωτερο του. Κανεις δεν προκειται να θεσει θεμα ποιοτητας εκπομπης, ποσο μαλλον θεμα υποχρεωσεων της ΕΡΑ προς το κρατος. Για την ακριβεια πρεπει να πεφτει πολυ γελιο, οταν ακουγονται τετοια πραγματα.

Το ιδιο φυσικα συμβαινει σε ολο το Δημοσιο και τον ιδιωτικο τομεα.

Αλλα μαλλον η Σουηδια σε εχει χαλασει...σε εχει κανει να νομιζεις οτι πρεπει να ασχολουνται ολοι με τις υποχρεωσεις τους...

και γιατι απ το να αλληλοκραζομαστε (ως τυπικοι ελληνες) δεν τους στελνουμε ενα ωραιο γραμματακι με τις υπογραφες μας και το συγκεκριμενο αιτημα....?

και μετα παραδοσιακα παμε να σπασουμε και την αμερικανικη πρεσβεια για να μην ξεχνιομαστε και ραντεβου στο ντα καπο για καφε